forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD: KONAN VARVARIN #1 - KLETVA CRNOG KAMENA

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Pjerooo Posted - 19/10/2024 : 10:29:49
KONAN VARVARIN #1

Kletva crnog kamena

Naslov poznat odranije, ali neka vas ne zavara – ovo je sasvim novo poglavlje u stripskom životu Konana varvarina!

Ovde započinje saga o zlu koje se proteže kroz milenijume. Od turijanskog doba kralja Kula, hiborijanskog doba Konana Simerijanca, puritanskih vremena Solomona Kejna, pa sve do modernog doba. Ovde započinje saga o zlu koje prožima čitav Hauardov izmaštani svet i preti svim junacima iz njegovog pera. Ovde počinje saga o Crnom kamenu.

Br. strana: 132 / Kolor
Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm

Crni zavir

Cene:
Promo: 1.390,00 (traje do 3. 11. 2024)
Klupska: 1.590,00
Puna cena: 1.990,00

Link za naručivanje:
https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/konan-hiborijansko-doba/konan-varvarin-kletva-crnog-kamena/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dusty Road Boy Posted - 26/01/2025 : 11:19:28
Hvala na odgovoru! Nadao sam se, pošto teško da će to ČK izdati, nakon prelaska prava sa Marvela na Titan, a u toj knjizi je Ribićeva epizoda.
Pjerooo Posted - 25/01/2025 : 23:45:42
Nije. Izdanja Marvelovog Konana iz perioda 2019-2022. objavio je kod nas drugi izdavač :)
Dusty Road Boy Posted - 25/01/2025 : 19:47:23
Kad smo već kod toga, da li je u planu izdavanje poslednje knjige Marvelovog Konana, Exodus and other tales?
kandraks Posted - 24/01/2025 : 16:27:54
Odlična vijest!

Hvala puno na odgovoru!
Pjerooo Posted - 24/01/2025 : 16:20:26
U planu je da radimo :)
kandraks Posted - 24/01/2025 : 15:27:36
Pjero, zanima me hoćete li raditi i ostale junake iz tkz. Howardversa? Tu prvenstveno mislim na Soloma Kejna a i na ovaj mini serijal "Battle of the Black stone" te "Savage sword" od Konana?
Pjerooo Posted - 29/12/2024 : 08:55:51
quote:
Originally posted by kandraks

Koliko sam skontao, prva tri trejda su povezana tako da u ovom broju i nije pravi kraj priče.

Tako je, prva tri Conan the Barbarian trejda čine celinu, a biće tu i mini-serijal/događaj Battle of the Black Stone u kojem se nekoliko različitih Hauardovih junaka zajedničkim snagama suprotstavlja zlu koje počiva unutar Crnog kamena :)
anto Posted - 28/12/2024 : 09:48:11
aha,nisam znao.
kandraks Posted - 28/12/2024 : 00:09:12
Koliko sam skontao, prva tri trejda su povezana tako da u ovom broju i nije pravi kraj priče.
anto Posted - 27/12/2024 : 23:57:32
Lepo je Pjero u uvodniku opisao Konanov put međ izdavaštvom,i sad je došao red na kuću koja drži prava na većinu Hauardovih junaka (a u saradnji sa Titan comicsom),pa ćemo u narednim brojevima videti sigurno i Kula,Solomon Kejna i još ponekog kao special guest stara (u ovom priči je to bio Brul).
Gotivim ove moderne verzije Konana,ali mi je za sada i dalje najbolja Dark Horse varijanta.
U Kletvi me je pre svega kupio crtež Roba De La Torea,dosta vuče na Bjusemu,ali uz neku svoju oriđiđi crtu,a na momente ume da "povuče" i na Geru.
Priča je miks besomučnog mačevanja i odsecanja glava&udova sa Voking dedom u Hiborijanskom vremenu. Mislim da je bilo potenciajala da se izvuče bolja priča.

Uglavnom, dobar,moderan Konan,lepo nacrtan i obojen,uz opasku da me fabula nije raspametila,ali dovoljno dobra da drži pažnju.
Koliko kapiram,priča je kompletirana,iako zadnji kadar ukazuje da bi jednom mogla dobiti nastavak.Ovo kažem zbog onog "nastaviće se..",pretpostavljam da se to odnosi na ediciju (a ne na ovu epizodu konkretno).

4/5
gaspa127 Posted - 22/12/2024 : 17:34:19
Odličan je ovaj Conan, jedva čekam nastavak. Priča, crtež, boje sve savršeno 👍
izivko Posted - 08/12/2024 : 16:37:05
quote:
Originally posted by Pjerooo

quote:
Originally posted by izivko

Čitao sam ovog Conana prije mjesec dana i jako mi se svidio. To je Conan kakvog ja volim.
Autori su dobro pogodili duh klasičnih epova Thomasa i Busceme. Naravno dali su i svoj štih.

Ali nažalost puno manje mi se svidio drugi album. Tamo je crtež preuzeo Doug Braithwaite što meni nije baš leglo.

Bez brige, u trećem trejdu se vraća Roberto de la Tore :)

Da, u trećem albumu to je opet onaj stari Conan kakvog volim.

Ali ipak mi se manje svidio od prvog dijela. I crtež je za nijansu slabiji, previše krupnih kadrova.

Plus je što ćemo vidjeti neke poznate likove.

- Zagonetke od čelika...zagonetke duše
Ova se pitanja mogu riješiti tek na kraju postojanja. Pa čak i tada, možda ostaneš bez odgovora.

anto Posted - 23/11/2024 : 10:04:11
alexts Posted - 22/11/2024 : 17:16:20
quote:
Originally posted by anto

znači da su me lagali na dw štandu na zadnjem Sajmu?

Sve će ti obećati, samo da te se otarase!
anto Posted - 22/11/2024 : 14:52:00
znači da su me lagali na dw štandu na zadnjem Sajmu?
anto Posted - 22/11/2024 : 14:51:23
svašta
Pjerooo Posted - 22/11/2024 : 14:28:26
quote:
Originally posted by anto

ka'će Namibija?

Pu, pu, daleko bilo
anto Posted - 22/11/2024 : 14:12:46
jok,Keti Ostin.
alexts Posted - 22/11/2024 : 13:19:26
Konan u Namibiji?
anto Posted - 22/11/2024 : 13:16:45
ka'će Namibija?
Pjerooo Posted - 21/11/2024 : 22:31:24
quote:
Originally posted by night
Ima li šanse da se objave ovi Konan albumi sa francuskim autorima?

Što se mene lično tiče, ta Glenat-ova zamisao mi je zanimljiva (svaku knjigu radi različit autorski tim), ali neminovno dovodi do toga da kvalitet žestoko varira. Dosad je izašlo 14 albuma od kojih bih preporučio možda svega tri-četiri.

Mi smo objavili onomad Crnog kolosa (Stripoteka #1161-1162) i bila je u planu Kraljica Crne obale, ali se to izjalovilo. U međuvremenu, Makondo je objavio Subićev album, a hoće li još neki, to već ne znam.

Ukratko, ne verujem da će se Darkwood latiti toga.
night Posted - 21/11/2024 : 22:03:32
quote:
Originally posted by Pjerooo

quote:
Originally posted by danielp

Samo nacekacemo se za drugu knjigu jer kolko sam razumeo nije jos izasla ni preko. Svaka cast DW na ovoj super premijeri.

Drago mi je da si uživao :)

Pre dva dana je objavljen treći trejd, tako da ima materijala. Pokušaćemo da napravimo balans između Dark Horse i Titan Konana, ali najveća želja za sl. godinu nam je da završimo prvi DH serijal. Bez obzira na to, svakako možete očekivati drugi Titanov trejd, a nadam se i treći.

A još sl. godine kreće i Titanov novi Solomon Kejn serijal <3

Ima li šanse da se objave ovi Konan albumi sa francuskim autorima?
Pjerooo Posted - 21/11/2024 : 21:34:27
quote:
Originally posted by danielp

Samo nacekacemo se za drugu knjigu jer kolko sam razumeo nije jos izasla ni preko. Svaka cast DW na ovoj super premijeri.

Drago mi je da si uživao :)

Pre dva dana je objavljen treći trejd, tako da ima materijala. Pokušaćemo da napravimo balans između Dark Horse i Titan Konana, ali najveća želja za sl. godinu nam je da završimo prvi DH serijal. Bez obzira na to, svakako možete očekivati drugi Titanov trejd, a nadam se i treći.

A još sl. godine kreće i Titanov novi Solomon Kejn serijal <3
alexts Posted - 21/11/2024 : 19:56:39
Šteta što ovo nije kao revija i kod nas.
danielp Posted - 21/11/2024 : 17:24:02
Ovaj DW novi Konan je ekstra! Bas mi je legao. Mada meni svi Konani prijaju. Cak i one najstarije hronike imaju svoju car. Ali to je jedan od retkih serijala koji kako dobija nove iteracije postaje sve bolji i bolji. Do skoro sam mislio da je DW-ov Dark Horse nesto najbolje (odmah da se ogradim da CK Marvel Konan jos nisam stogao da procitam), ali mi je sad mrtva trka izmedju DH i Titan Comics Konana. Kod ovog novog (da ga zovemo Titan), mnogo mi se vise svidja crtez. Ko d aga je radio Bjusema. Prica je OK a videcemo kako ce se nastaviti. Jedva cekam da vidim tu povezanost sa ostalim Hauardovim junacima. Ima ih svi zajedno stoje na poslednjoj stranici knjige (kao onomad Bonelli ekipa). I iskreno do sada sam znao samo za Kralja Kula i Solomon Kejna. Samo nacekacemo se za drugu knjigu jer kolko sam razumeo nije jos izasla ni preko. Svaka cast DW na ovoj super premijeri.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000