T O P I C R E V I E W |
Colosseum |
Posted - 23/10/2024 : 19:23:04 ๐ ๐ ๐๐ฆ๐ง๐๐ฅ ๐ก๐ข ๐ญ: ๐๐๐ฅ๐๐๐! ๐๐ ๐จ ๐ฃ๐ฅ๐ข๐๐๐๐! ๐
S velikim ponosom i izuzetnim zadovoljstvom ลพelimo da vam predstavimo naลกe najnovije izdanje, koje ฤe ubuduฤe, pored naลกih i vaลกih knjiga Teksa Vilera, redovno da se pojavljuje i da krasi police mnogih kolekcionara stripova. Dakako, radi se o knjizi koja nam donosi nezaboravne avanture svima omiljenog pilota, ฤuvenog ๐ ๐๐ฆ๐ง๐๐ฅ ๐ก๐ข๐!
Ideja o objavljivanju Mister Noovih avantura postojala je praktiฤno od samog poฤetka naลกeg i vaลกeg puteลกestvija Divljim zapadom u kojem pratimo avanture Teksa Vilera i njegovih prijatelja. Meฤutim, prije nego ลกto smo krenuli u ovu novu avanturu, ลพeljeli smo da se na najbolji moguฤi naฤin predstavimo vama, naลกim ฤitaocima. Uvjereni da smo u tome uspjeli, odluฤili smo se na ovaj potez ฤiji rezultat upravo drลพite u svojim rukama.
๐ Mister No, pravim imenom Dลพeri Drejk, junak je kojeg su davne 1975. godine stvorili scenarista Gvido Nolita (pravim imenom Serฤo Boneli) i crtaฤ Galijeno Feri. Prva epizoda, pod nazivom Mister No, pojavila se na kioscima matiฤne Italije 01. juna 1975. godine i odmah je oduลกevila ฤitalaฤku publiku koja je na najbolji moguฤi naฤin prihvatila novog junaka.
Mister No je pilot, veteran II svjetskog rata i vjeฤna lutalica koji se igrom sluฤaja obreo u Brazilu, u gradu Manausu i koji svojim pajperom razvozi turiste po svim krajevima Juลพne Amerike. Ukoliko pajper iz bilo kojeg razloga nije u moguฤnosti da sleti na odreฤeno podruฤje, Mister No ne oklijeva da se tamo uputi ฤamcem ili ฤak pjeลกke, a sve kako bi zaradio koji kruzeiro ili dolar i sebi, ali i svojim prijateljima, obezbijedio kaลกasu ili viski. Nakon turbulentne mladosti koju je proveo na ulicama Njujorka i puta koji ga je preko SAD odveo u sunฤanu Kaliforniju, Dลพeri Drejk se 1941. godine prikljuฤio "Leteฤim tigrovima" kako bi se, zajedno sa Kinezima, borio protiv Japanaca. Upravo u tom periodu jedan okrutni japanski oficir dao mu je nadimak Mister No, koji ฤe naลกeg junaka pratiti tokom ฤitavog ลพivota. Po zavrลกetku II svjetskog rata Mister No se vraฤa u SAD, ali otkriva da viลกe nije u moguฤnosti da se uklopi u ameriฤko druลกtvo, pa u drugoj polovini 1950. godine napuลกta SAD i seli se na podruฤje Amazona, koje su neki nazivali i "posljednja granica civilizacije" i koje je, moลพda, jedino podruฤje na kojem slobodni duhovi poput njega mogu da pronaฤu svoje mjesto pod Suncem. Tokom svojih avantura, Mister No je posjetio raznorazna mjesta, ali mi smo odluฤili da vam, za poฤetak, predstavimo tzv. ๐จ๐๐๐๐ฬ๐๐ ๐๐๐๐ naลกeg junaka, koja je omiljena mnogobrojnim ljubiteljima naลกeg pilota, pa tako i nama.
Za razliku od naลกih knjiga Teksa, ovaj put smo se odluฤili za drugaฤiji format, odnosno da vam u jednoj knjizi predstavimo kompletnu avanturu i, shodno tome, namjeravamo da Afriฤku sagu objavimo u 10 knjiga. Nakon toga, samo nebo je granica. Mister No ima ogroman broj fenomenalnih avantura i svakako ฤemo objaviti mnoge od njih, kada za to doฤe vrijeme.
๐จ ๐ป๐ฎ๐ฬ๐ผ๐ท ๐ฝ๐ฟ๐๐ผ๐ท ๐ธ๐ป๐ท๐ถ๐๐ถ ๐๐๐๐๐๐ ๐ฑ๐ผ๐ป๐ผ๐๐ถ๐บ๐ผ ๐๐ฎ๐บ ๐ฒ๐ฝ๐ถ๐๐ผ๐ฑ๐ฒ: ๐ฏ 167: Afrika! ๐ฏ 168: Safari ๐ฏ 169: Svete maske
๐๐ฃ๐ ๐๐๐๐๐๐ ๐๐ฤ๐๐๐ ๐๐ ๐๐ ๐๐๐๐๐๐ข ๐ป๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ 70๐, ๐ข ๐๐๐๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐ง๐ข ๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐ต๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ก๐ข, ๐ ๐ ๐ ๐ฃ๐ ๐ก๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐๐๐ ๐๐๐๐ง๐๐๐ ๐ข ๐๐๐๐. ๐พ๐๐๐๐๐ ๐ ๐ข ๐๐๐๐ก๐๐๐ ๐๐, ๐๐๐๐๐๐๐๐, ๐ ๐ก๐๐๐๐งฬ ๐๐ 300 ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐.
๐ฒ Puna cijena naลกeg izdanja iznosi 25 KM, s tim da ฤete direktno od nas moฤi da ga kupite za ๐ฎ๐ฌ ๐๐, dakle sa 20% popusta.
๐ Sva naลกa izdanja dostupna su i u lancu Knjiลพara Kultura, te u striparnicama Striparnica Colosseum Banja Luka, Mister No Caffe Stripoteka i Agarthi Comics u Sarajevu.
Do skorog ฤitanja. Redakcija
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
adisio |
Posted - 22/11/2024 : 16:27:40 Mene isto kao da je izdavac pitao sta ti treba pa da podjemo sa izdavanjem pa im ja rekao. Znaci od Mister No bas imam vecinu onih prvih epizoda te sve ovo sto je izaslo u Slobodnoj dalmaciji i dalje, ali mi bas fali Africka saga i sve u tom periodu sto je izaslo. Bas mi je svanulo kad su ovo objavili. Inace uzimam i sve od Texa Colusseumovo. |
giant |
Posted - 22/11/2024 : 14:33:06 OK, novije epizode moลพe moลพda po sagama, ali kako svrstiti one u prvom periodu? Mislim prvih ne znam kolko epizoda nije bilo vezano za neke sage, bar koliko se meni ฤini...iลกlo je "random" po juลพnoj i srednjoj americi tamo-amo gde god. Svejedno, ljepo izdanje |
Space Marine |
Posted - 22/11/2024 : 11:51:43 Nabavio za interliber i sad proฤitao.
Komentar radnje sam ostavio na recenziji, a ลกto se tehniฤke strane izdanja tiฤe:
- jako mi se sviฤa ลกto je originalni format, nije velika razlika ali baลก daje bolje iskustvo ฤitanja
- korice lijepo dizajnirane, papir dobar, otisak odliฤan, s prijevodom nisam imao problema
-odliฤno ลกto su unutra original naslovnice u boji
Prijedloga kako poboljลกati izdanje s tehniฤke strane nemam, ลกto znaฤi da mi je super samo se nadam brzom ritmu izlaลพenja.
A ลกto se rinke tiฤe ovo br. 1 Afriฤka saga uopฤe ne mora biti loลกe rjeลกenje...mogu podijeliti cijeli serijal u "sage" i onda se na policu samo slaลพu saga za sagom kronoloลกki. Neลกto kao Dragonero serijal recimo.
A kad ide drugi broj? |
roby05 |
Posted - 18/11/2024 : 19:25:40 quote: Originally posted by sawitch
Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu. Trebalo je to kao kod Teksa.
Upravo tako!๐ |
jagodanbg |
Posted - 18/11/2024 : 16:05:58 quote: Originally posted by sawitch
Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu.
|
sawitch |
Posted - 18/11/2024 : 15:33:52 Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu. Trebalo je to kao kod Teksa. |
goksi |
Posted - 18/11/2024 : 14:46:27 Kupio sam i ja ovo nedavno. Skroz sam zadovoljan. Po meni ovako treba da izgledaju ovakvi stripovi.
|
I like girlz |
Posted - 18/11/2024 : 10:18:17 ja sam uvijek za bonellijev originalni format, jednostavno je najbolji za bonelli izdanja, uลพivancija za listanje i ฤitanje. |
SSM |
Posted - 17/11/2024 : 16:39:37 Nakon procitane Afrike (prve trecine knjige) par dojmova samog izdanja , o prici se manje vise sve zna:
- Nevjerovatno koliko ta mala razlika u formatu stripa igra tako veliku ulogu, u velicini fonta i razlucivosti samog crteza. Da li je Libellusov Mister No u ovom formatu? Pun pogodak u svakom slucaju. - Dizajn korica je prelijep, poledjina posebno lijepa, rikna super, odabir fonta, oznake stranica... sve za 10 - Mozda su unutrasnje korice (tj korice unutrasnjih brojeva) mogle biti mrvicu deblje, ali najmanje bitno u svemu ovome - Na prevod nemam zamjerki, fluidno bez stvari koje paraju usi, znaci odlicno
Samo nastavite ovako, ovo je najbolji primjer kako raditi Bonellijeve stripove |
jagodanbg |
Posted - 14/11/2024 : 22:05:13 Obiฤno se ne loลพim ni na naslovnice, a kamoli na rikne, ali ovaj Tex izgleda impresivno! |
sawitch |
Posted - 14/11/2024 : 21:29:47 Idealno izgledaju izdanja |
SSM |
Posted - 14/11/2024 : 17:36:12
Iscekujemo jos :) |
nemanja93 |
Posted - 14/11/2024 : 17:25:11 Bio sam pre neki dan u Zvorniku u knjizari Kultura i nisu imali MrNo. Inace sve pohvale za izdanje. |
Colosseum |
Posted - 14/11/2024 : 13:33:47 quote: Originally posted by doktor78
Afrika proฤitana, kad ฤemo sljedeฤi? :)
Biฤe, biฤe
Trenutno je u pripremi naredna, osma Teksova knjiga koja bi trebala da ide do kraja ovog mjeseca. A nadamo se relativno brzo i joลก jednom iznenaฤenju. |
doktor78 |
Posted - 14/11/2024 : 10:40:07 Afrika proฤitana, kad ฤemo sljedeฤi? :) |
I like girlz |
Posted - 09/11/2024 : 15:59:58 quote: Originally posted by SPQRoma
quote: Originally posted by SSM
Kultura 30 KM, Agarthi 30 KM... povelika marza, pogotovo ako su uzeli za 20 KM od izdavaca.
Puna cijena je 25 KM, striparnice i knjiลพare dodaju PDV na to i onda je ta cijena.
hvala na pojaลกnjenju. |
SPQRoma |
Posted - 09/11/2024 : 15:58:08 quote: Originally posted by SSM
Kultura 30 KM, Agarthi 30 KM... povelika marza, pogotovo ako su uzeli za 20 KM od izdavaca.
Puna cijena je 25 KM, striparnice i knjiลพare dodaju PDV na to i onda je ta cijena. |
matori paraliticar |
Posted - 09/11/2024 : 13:45:16 Pase nama koji smo krenuli sa mrno debeljucama a imamo nostalgicne osecaje prema africi.. 'ocu reci africkom ciklusu |
roby05 |
Posted - 09/11/2024 : 13:40:21 Necu reci nebitno sto se tice cijene,jeftino nije,ali tko voli nece zaliti i nece mu biti skupo. Ipak,dojma sam da je ovo trebalo ici kao Tex,sa 2-3 polazne tocke ili ovako,ali od prvog broja. No,sta je tu je,izdavaca svakako podrzavam i nadam se da ce trajati. |
SSM |
Posted - 09/11/2024 : 08:45:46 Kultura 30 KM, Agarthi 30 KM... povelika marza, pogotovo ako su uzeli za 20 KM od izdavaca. |
teller |
Posted - 06/11/2024 : 09:19:36 quote: Originally posted by djukak
quote: Originally posted by teller
Vrhunsko izdanje.. Nije mi ลพao da dupliram..
Jesi li nabavio?
dobio juฤe u kompletu sa zadnjim Texom..preko jednog dragog furumaลกa iz Novog mesta a on preko veze iz BIH.,.fala ljudima! |
djukak |
Posted - 06/11/2024 : 09:09:02 quote: Originally posted by teller
Vrhunsko izdanje.. Nije mi ลพao da dupliram..
Jesi li nabavio? |
teller |
Posted - 06/11/2024 : 08:29:09 Vrhunsko izdanje.. Nije mi ลพao da dupliram.. |
velka031 |
Posted - 30/10/2024 : 10:09:17 Vrh!! |
jagodanbg |
Posted - 29/10/2024 : 19:39:41 Baaaaลก dobro izgleda! |
|
|