forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Mister No 1: Afrika! (Colosseum)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Colosseum Posted - 23/10/2024 : 19:23:04
๐Ÿ€ ๐— ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—ก๐—ข ๐Ÿญ: ๐—”๐—™๐—ฅ๐—œ๐—ž๐—”! ๐—๐—˜ ๐—จ ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐——๐—”๐—๐—œ! ๐Ÿ€

S velikim ponosom i izuzetnim zadovoljstvom ลพelimo da vam predstavimo naลกe najnovije izdanje, koje ฤ‡e ubuduฤ‡e, pored naลกih i vaลกih knjiga Teksa Vilera, redovno da se pojavljuje i da krasi police mnogih kolekcionara stripova. Dakako, radi se o knjizi koja nam donosi nezaboravne avanture svima omiljenog pilota, ฤuvenog ๐— ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—ก๐—ข๐—”!

Ideja o objavljivanju Mister Noovih avantura postojala je praktiฤno od samog poฤetka naลกeg i vaลกeg puteลกestvija Divljim zapadom u kojem pratimo avanture Teksa Vilera i njegovih prijatelja. Meฤ‘utim, prije nego ลกto smo krenuli u ovu novu avanturu, ลพeljeli smo da se na najbolji moguฤ‡i naฤin predstavimo vama, naลกim ฤitaocima. Uvjereni da smo u tome uspjeli, odluฤili smo se na ovaj potez ฤiji rezultat upravo drลพite u svojim rukama.

๐Ÿ“š Mister No, pravim imenom Dลพeri Drejk, junak je kojeg su davne 1975. godine stvorili scenarista Gvido Nolita (pravim imenom Serฤ‘o Boneli) i crtaฤ Galijeno Feri. Prva epizoda, pod nazivom Mister No, pojavila se na kioscima matiฤne Italije 01. juna 1975. godine i odmah je oduลกevila ฤitalaฤku publiku koja je na najbolji moguฤ‡i naฤin prihvatila novog junaka.

Mister No je pilot, veteran II svjetskog rata i vjeฤna lutalica koji se igrom sluฤaja obreo u Brazilu, u gradu Manausu i koji svojim pajperom razvozi turiste po svim krajevima Juลพne Amerike. Ukoliko pajper iz bilo kojeg razloga nije u moguฤ‡nosti da sleti na odreฤ‘eno podruฤje, Mister No ne oklijeva da se tamo uputi ฤamcem ili ฤak pjeลกke, a sve kako bi zaradio koji kruzeiro ili dolar i sebi, ali i svojim prijateljima, obezbijedio kaลกasu ili viski. Nakon turbulentne mladosti koju je proveo na ulicama Njujorka i puta koji ga je preko SAD odveo u sunฤanu Kaliforniju, Dลพeri Drejk se 1941. godine prikljuฤio "Leteฤ‡im tigrovima" kako bi se, zajedno sa Kinezima, borio protiv Japanaca. Upravo u tom periodu jedan okrutni japanski oficir dao mu je nadimak Mister No, koji ฤ‡e naลกeg junaka pratiti tokom ฤitavog ลพivota. Po zavrลกetku II svjetskog rata Mister No se vraฤ‡a u SAD, ali otkriva da viลกe nije u moguฤ‡nosti da se uklopi u ameriฤko druลกtvo, pa u drugoj polovini 1950. godine napuลกta SAD i seli se na podruฤje Amazona, koje su neki nazivali i "posljednja granica civilizacije" i koje je, moลพda, jedino podruฤje na kojem slobodni duhovi poput njega mogu da pronaฤ‘u svoje mjesto pod Suncem.
Tokom svojih avantura, Mister No je posjetio raznorazna mjesta, ali mi smo odluฤili da vam, za poฤetak, predstavimo tzv. ๐‘จ๐’‡๐’“๐’Š๐’„ฬŒ๐’Œ๐’– ๐’”๐’‚๐’ˆ๐’– naลกeg junaka, koja je omiljena mnogobrojnim ljubiteljima naลกeg pilota, pa tako i nama.

Za razliku od naลกih knjiga Teksa, ovaj put smo se odluฤili za drugaฤiji format, odnosno da vam u jednoj knjizi predstavimo kompletnu avanturu i, shodno tome, namjeravamo da Afriฤku sagu objavimo u 10 knjiga. Nakon toga, samo nebo je granica. Mister No ima ogroman broj fenomenalnih avantura i svakako ฤ‡emo objaviti mnoge od njih, kada za to doฤ‘e vrijeme.

๐—จ ๐—ป๐—ฎ๐˜€ฬŒ๐—ผ๐—ท ๐—ฝ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ท ๐—ธ๐—ป๐—ท๐—ถ๐˜‡๐—ถ ๐’‘๐’Š๐’๐’๐’•๐’‚ ๐—ฑ๐—ผ๐—ป๐—ผ๐˜€๐—ถ๐—บ๐—ผ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—บ ๐—ฒ๐—ฝ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ:
๐Ÿ—ฏ 167: Afrika!
๐Ÿ—ฏ 168: Safari
๐Ÿ—ฏ 169: Svete maske

๐‘‚๐‘ฃ๐‘Ž ๐‘˜๐‘›๐‘—๐‘–๐‘”๐‘Ž ๐‘Ÿ๐‘Žฤ‘๐‘’๐‘›๐‘Ž ๐‘—๐‘’ ๐‘›๐‘Ž ๐‘๐‘Ž๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘ข ๐ป๐‘œ๐‘™๐‘š๐‘’๐‘› ๐‘๐‘œ๐‘œ๐‘˜ ๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž๐‘š 70๐‘”, ๐‘ข ๐‘š๐‘’๐‘˜๐‘œ๐‘š ๐‘๐‘œ๐‘ฃ๐‘’๐‘ง๐‘ข ๐‘– ๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘”๐‘–๐‘›๐‘Ž๐‘™๐‘›๐‘œ๐‘š ๐ต๐‘œ๐‘›๐‘’๐‘™๐‘– ๐‘“๐‘œ๐‘Ÿ๐‘š๐‘Ž๐‘ก๐‘ข, ๐‘ ๐‘Ž ๐‘ ๐‘ฃ๐‘’ ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘– ๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘”๐‘–๐‘›๐‘Ž๐‘™๐‘›๐‘’ ๐‘›๐‘Ž๐‘ ๐‘™๐‘œ๐‘ฃ๐‘›๐‘–๐‘๐‘’ ๐‘’๐‘๐‘–๐‘ง๐‘œ๐‘‘๐‘Ž ๐‘ข ๐‘๐‘œ๐‘—๐‘–. ๐พ๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘๐‘’ ๐‘ ๐‘ข ๐‘˜๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘ก๐‘œ๐‘›๐‘ ๐‘˜๐‘’, ๐‘™๐‘Ž๐‘˜๐‘–๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘›๐‘’, ๐‘Ž ๐‘ก๐‘–๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘งฬŒ ๐‘—๐‘’ 300 ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘š๐‘—๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘˜๐‘Ž.

๐Ÿ’ฒ Puna cijena naลกeg izdanja iznosi 25 KM, s tim da ฤ‡ete direktno od nas moฤ‡i da ga kupite za ๐Ÿฎ๐Ÿฌ ๐Š๐Œ, dakle sa 20% popusta.

๐Ÿ›’ Sva naลกa izdanja dostupna su i u lancu Knjiลพara Kultura, te u striparnicama Striparnica Colosseum Banja Luka, Mister No Caffe Stripoteka i Agarthi Comics u Sarajevu.

Do skorog ฤitanja.
Redakcija
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
adisio Posted - 22/11/2024 : 16:27:40
Mene isto kao da je izdavac pitao sta ti treba pa da podjemo sa izdavanjem pa im ja rekao. Znaci od Mister No bas imam vecinu onih prvih epizoda te sve ovo sto je izaslo u Slobodnoj dalmaciji i dalje, ali mi bas fali Africka saga i sve u tom periodu sto je izaslo. Bas mi je svanulo kad su ovo objavili. Inace uzimam i sve od Texa Colusseumovo.
giant Posted - 22/11/2024 : 14:33:06
OK, novije epizode moลพe moลพda po sagama, ali kako svrstiti one u prvom periodu? Mislim prvih ne znam kolko epizoda nije bilo vezano za neke sage, bar koliko se meni ฤini...iลกlo je "random" po juลพnoj i srednjoj americi tamo-amo gde god.
Svejedno, ljepo izdanje
Space Marine Posted - 22/11/2024 : 11:51:43
Nabavio za interliber i sad proฤitao.

Komentar radnje sam ostavio na recenziji, a ลกto se tehniฤke strane izdanja tiฤe:

- jako mi se sviฤ‘a ลกto je originalni format, nije velika razlika ali baลก daje bolje iskustvo ฤitanja

- korice lijepo dizajnirane, papir dobar, otisak odliฤan, s prijevodom nisam imao problema

-odliฤno ลกto su unutra original naslovnice u boji

Prijedloga kako poboljลกati izdanje s tehniฤke strane nemam, ลกto znaฤi da mi je super samo se nadam brzom ritmu izlaลพenja.

A ลกto se rinke tiฤe ovo br. 1 Afriฤka saga uopฤ‡e ne mora biti loลกe rjeลกenje...mogu podijeliti cijeli serijal u "sage" i onda se na policu samo slaลพu saga za sagom kronoloลกki. Neลกto kao Dragonero serijal recimo.

A kad ide drugi broj?
roby05 Posted - 18/11/2024 : 19:25:40
quote:
Originally posted by sawitch

Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu. Trebalo je to kao kod Teksa.

Upravo tako!๐Ÿ‘
jagodanbg Posted - 18/11/2024 : 16:05:58
quote:
Originally posted by sawitch

Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu.

sawitch Posted - 18/11/2024 : 15:33:52
Jedino su kod MN-a zajebali broj na hrbatu. Trebalo je to kao kod Teksa.
goksi Posted - 18/11/2024 : 14:46:27
Kupio sam i ja ovo nedavno. Skroz sam zadovoljan. Po meni ovako treba da izgledaju ovakvi stripovi.
I like girlz Posted - 18/11/2024 : 10:18:17
ja sam uvijek za bonellijev originalni format, jednostavno je najbolji za bonelli izdanja, uลพivancija za listanje i ฤitanje.
SSM Posted - 17/11/2024 : 16:39:37
Nakon procitane Afrike (prve trecine knjige) par dojmova samog izdanja , o prici se manje vise sve zna:

- Nevjerovatno koliko ta mala razlika u formatu stripa igra tako veliku ulogu, u velicini fonta i razlucivosti samog crteza. Da li je Libellusov Mister No u ovom formatu? Pun pogodak u svakom slucaju.
- Dizajn korica je prelijep, poledjina posebno lijepa, rikna super, odabir fonta, oznake stranica... sve za 10
- Mozda su unutrasnje korice (tj korice unutrasnjih brojeva) mogle biti mrvicu deblje, ali najmanje bitno u svemu ovome
- Na prevod nemam zamjerki, fluidno bez stvari koje paraju usi, znaci odlicno

Samo nastavite ovako, ovo je najbolji primjer kako raditi Bonellijeve stripove
jagodanbg Posted - 14/11/2024 : 22:05:13
Obiฤno se ne loลพim ni na naslovnice, a kamoli na rikne, ali ovaj Tex izgleda impresivno!
sawitch Posted - 14/11/2024 : 21:29:47
Idealno izgledaju izdanja
SSM Posted - 14/11/2024 : 17:36:12

Iscekujemo jos :)
nemanja93 Posted - 14/11/2024 : 17:25:11
Bio sam pre neki dan u Zvorniku u knjizari Kultura i nisu imali MrNo.
Inace sve pohvale za izdanje.
Colosseum Posted - 14/11/2024 : 13:33:47
quote:
Originally posted by doktor78

Afrika proฤitana, kad ฤ‡emo sljedeฤ‡i? :)

Biฤ‡e, biฤ‡e

Trenutno je u pripremi naredna, osma Teksova knjiga koja bi trebala da ide do kraja ovog mjeseca.
A nadamo se relativno brzo i joลก jednom iznenaฤ‘enju.
doktor78 Posted - 14/11/2024 : 10:40:07
Afrika proฤitana, kad ฤ‡emo sljedeฤ‡i? :)
I like girlz Posted - 09/11/2024 : 15:59:58
quote:
Originally posted by SPQRoma

quote:
Originally posted by SSM

Kultura 30 KM, Agarthi 30 KM... povelika marza, pogotovo ako su uzeli za 20 KM od izdavaca.

Puna cijena je 25 KM, striparnice i knjiลพare dodaju PDV na to i onda je ta cijena.

hvala na pojaลกnjenju.
SPQRoma Posted - 09/11/2024 : 15:58:08
quote:
Originally posted by SSM

Kultura 30 KM, Agarthi 30 KM... povelika marza, pogotovo ako su uzeli za 20 KM od izdavaca.

Puna cijena je 25 KM, striparnice i knjiลพare dodaju PDV na to i onda je ta cijena.
matori paraliticar Posted - 09/11/2024 : 13:45:16
Pase nama koji smo krenuli sa mrno debeljucama
a imamo nostalgicne osecaje prema africi.. 'ocu reci africkom ciklusu
roby05 Posted - 09/11/2024 : 13:40:21
Necu reci nebitno sto se tice cijene,jeftino nije,ali tko voli nece zaliti i nece mu biti skupo.
Ipak,dojma sam da je ovo trebalo ici kao Tex,sa 2-3 polazne tocke ili ovako,ali od prvog broja.
No,sta je tu je,izdavaca svakako podrzavam i nadam se da ce trajati.
SSM Posted - 09/11/2024 : 08:45:46
teller Posted - 06/11/2024 : 09:19:36
quote:
Originally posted by djukak

quote:
Originally posted by teller

Vrhunsko izdanje..
Nije mi ลพao da dupliram..

Jesi li nabavio?

dobio juฤ‡e u kompletu sa zadnjim Texom..preko jednog dragog furumaลกa iz Novog mesta a on preko veze iz BIH.,.fala ljudima!
djukak Posted - 06/11/2024 : 09:09:02
quote:
Originally posted by teller

Vrhunsko izdanje..

Jesi li nabavio?
teller Posted - 06/11/2024 : 08:29:09
Vrhunsko izdanje..
velka031 Posted - 30/10/2024 : 10:09:17
Vrh!!
jagodanbg Posted - 29/10/2024 : 19:39:41