T O P I C R E V I E W |
Najkula |
Posted - 24/10/2024 : 08:45:37 SUPER KARUSEL 7: NISKOZEMCI - PRIZEMNI HUMOR
Prošlo je dugih 30 godina od davnog izdanja Dečjih novina i poslednjeg susreta ovdašnje publike s kultnim serijalom NISKOZEMCI. Dug je to put… i dug je put (od čak nekoliko desetina metara) koji Hreno mora proći da bi stigao na Magdinu proslavu. Put je i te kako dug kad je autor svom junaku osmislio niz blesavih i ponekad sumanutih prepreka.
Tekrtež: Seron (Pierre Seron) Prevod: Vladimir Tadić
Format: 240 x 320 mm Uvez: Meki sa klapnama / Tvrdi Kolor: Boja Broj strana: 48
Cena: Mekokoričeno izdanje: (1.390 din) 1.199 din tokom trajanja Sajma knjiga, važi i za porudžbine preko sajta Tvrdokoričeno izdanje: 1.590 din
|
6 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
anto |
Posted - 17/11/2024 : 15:46:38 Niskozemaca se sećam preko onog jednog albuma koga su objavile Dečje novine,i koji mi je u to vreme bio jako drag. To je u stvari bio prvi album serijala koji broji 44 albuma,plus nulti,a koji su objavljeni u 11 integrala u Francuskoj.
Najkula je izdala ovaj,koji je 25-i po originalnoj numeraciji,da li će se i dalje i izdavati,i da li će opet biti random opcija,i zašto se nije išlo sa integralima (jer teško da će se ikad izdati 45 pojedinačnih albuma),pitanja su za uredništvo.
Niskozemci,Prizemni humor je na neki način zaseban album (ne znam da li su ostali zasebne priče,verujem da jesu) u kome glavni lik serijala,Hreno,treba da ode do Magde,njegove simpatije,na rođendan,ali na putu do njene kuće mu se dešavaju svakakve (ne)zgode koje ga sprečavaju u tome.
Malo sam ispao iz štosa kod ovih starih dobrih klasika BD humora,ali svakako me je strip lepo zabavio. Pogotovu što je izdanje jedno malo savršenstvo u svakom pogledu.
4/5 |
AleksandarN |
Posted - 24/10/2024 : 19:47:28 quote: Originally posted by john connor
Sve je to ok, ali 1590din za tvrdokoriceni Frabel album od 48 strana je ipak mnogo. Ne verujem da je u Francuskoj skuplje npr. Iako su jedna od najgotivnijih kuca, najbolji prevod i adaptacija zasigurno, opet se razmimoilazim sa vecinom izdanja.
Ja sam uzeo komplet za 3500 din i to je super cena: https://najkula.rs/najrucivanje/super-karusel/super-karusel-7-8-spiru-poceci-jednog-potrcka-hc-komplet/
Dobio od Dekija poklone i prezadovoljan - i izdanjima i poklonima |
john connor |
Posted - 24/10/2024 : 19:08:32 Sve je to ok, ali 1590din za tvrdokoriceni Frabel album od 48 strana je ipak mnogo. Ne verujem da je u Francuskoj skuplje npr. Iako su jedna od najgotivnijih kuca, najbolji prevod i adaptacija zasigurno, opet se razmimoilazim sa vecinom izdanja. |
AleksandarN |
Posted - 24/10/2024 : 18:48:18 Procitao jutros pre posla uz kafu i odusevio se! Ovo mi je trebalo posle gomile losih dana! Izdanje savrseno, prevod savrsen! Bravo, Deki!
10/10 |
Peyo |
Posted - 24/10/2024 : 16:52:12 Mislio sam da će ići u integralima.
Znači li to da je izdavač siguran u isplativost izdanja ili računa da je ovako manja šteta ako ne bude imalo prođu? |
alexts |
Posted - 24/10/2024 : 09:27:41 Teram ovo do 10-og u mekom povezu. Ako se nastavi i ako bude dobar izbor, prelaz na HC. |
|
|