T O P I C R E V I E W |
Najkula |
Posted - 24/10/2024 : 08:52:42 SUPER KARUSEL 8: MAČAK BILI - U MAČEĆOJ KOŽI
Priča o dečaku koji je postao mačak započela je 1982. godine kao „jednopuc” na stranicama Magazina Spiru da bi nekoliko godina kasnije, tek 1989, bila prerađena u album pred vama. Dva Stefana, Dezber i Kolman, već od početka stavljaju nam do znanja kakav je ovo strip: Bilija, koji je prava mala napast, na prve dve strane udari auto i on završi „na onom svetu” kod personifikacije Smrti u obličju Krokodila i Bubamare, od kojih uspeva da iskuka šansu da se vrati na Zemlju… ali ne kao dečak, već, kako bi okajao svoje grehe, kao mali siroti mačak.
Scenario: Stefan Dezber (Stephen Desberg) Crtež: Stefan Kolman (Stéphane Colman) Prevod: Vladimir Tadić
Format: 240 x 320 mm Uvez: Meki sa klapnama / Tvrdi Kolor: Boja Broj strana: 48
Cena: Mekokoričeno izdanje: (1.390 din) 1.199 din tokom trajanja Sajma knjiga, važi i za porudžbine preko sajta Tvrdokoričeno izdanje: 1.590 din
|
8 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
DzekDenijels |
Posted - 17/11/2024 : 20:06:53 Nije loš ovo stripić. Par zanimljivih fora, čak i nekoliko životnih pouka. Sviđa mi se kvalitet HC izdanja. Uzeo ga da bih podržao Najkulu, i slažem sa se Antovom ocenom. Jedino me brime što su mi na štandu rekli da će sigurno izdati prvih nekoliko brojeva za koje kažu da su bolji, a za ostalo će videti... |
anto |
Posted - 17/11/2024 : 15:57:48 Mačak Bili,humoristički serijal u 11 albuma (krenulo se i sa integralim kod vrancuza,3u1),meni na prvi pogled ne toliko interesantan,uzeo sam isključivo jer ga je Najkula (u čiji ukus verujem) izdala.
Reinkarnacija nestašnog klinca u telu mačke,u kome se sad on bori za svoje mesto za suncem,pod mentorstvom gospodina Bistroslava,jednog vrlo iskusnog te inteligentnog mačora,je vrlo simpatična ideja,korektno realizovana,barem u ovom prvom albumu;ne sumnjam ni u ostalima. Isto kao i što rekoh u slučaju Niskozemaca,nisam odavno poseban fan tih starih franko-belgijanskih humorističkih serijala,ali ni ovde se nisam pokajao što ga nabavih,i rado ću se družiti sa Bilijem i u narednim albumima. 4/5 |
Peyo |
Posted - 24/10/2024 : 13:36:13 Meni se svidio. Pogotovo prvih 6 albuma (prva tri ponajviše).
Evo Djoletove recenzije: https://www.stripovi.com/recenzije/billy-the-cat-btc-dup-6-bilijev-izbor/279/
Ima čak i svoj topic na forumu: http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10024&whichpage=1
Iako zvuči kao strip za djecu ima i provokativnih dijelova/tema.
P.S. @Cromwelle, ne postoji tako kmečav strip kao Srebrenko . |
izivko |
Posted - 24/10/2024 : 13:32:03 Billy je dječak koji je za kaznu pretvoren u malog mačka. Na sreću u životinjskom svijetu stekne mnoge prijatelje i proživljava razne avanture....
Čitao sam nekoliko albuma i priče su mi se jako svidjele. Simpatičan i veseo strip za sve uzraste.
|
matori paraliticar |
Posted - 24/10/2024 : 11:55:39 Mene podseca na sneznu pricu Zagora i Cika. |
alexts |
Posted - 24/10/2024 : 10:55:52 I meni je prva asocijacija bio Letač.
Mada pomalo i Dilan Dog, Maus i Partija lova. |
Cromwell |
Posted - 24/10/2024 : 10:52:45 Jel ovo nekakvo kmečanje ko Srebrni letač ili je humoristični strip? Djeluje zanimljivo ali zavir bi puno pomogao. |
alexts |
Posted - 24/10/2024 : 09:28:26 Može. |
|
|