T O P I C R E V I E W |
CRŠ |
Posted - 12/11/2024 : 13:24:55
Nekoć svjetski poznat chef Gavin Cruikshank već je godinama u samonametnutom egzilu. U njegovu se odsustvu ležerna gastronomska emisija koju je vodio – SKAPAJ – pretvorila u moralno natruli natjecateljski show koji najveće bogataše ushićuje rijetkom, opasnom, često i ilegalnom gastronomijom. Kada je Gavin primoran vratiti se u grad kako bi ispoštovao svoj ugovor s TV mrežom, zaklinje se da će uništiti SKAPAJ. No to nije tako jednostavno. Njegova otuđena supruga zakonski ga je proglasila mrtvim i profitira od njegovog imena, a kći Angie na pragu je zrelosti i duboko pogođena očevim odlaskom. Dok balansira između emocionalne potrebe svojih bližnjih i tereta slave i ega, poslužena mu je najrjeđa delikatesa: druga prilika da ispravi stvari. Gavinov se samotni pohod koji za cilj ima zaustavljanje tog užasa odužio, a on sâm našao se zaveden upravo onim od čega je bježao: toksičnom mješavinom uspjeha, novca i obožavanja. Umjesto nastojanja da promijeni manjinu ljudi, okreće se većini te pokreće revoluciju, osnažujući one kojima je to najpotrebnije.
Baveći se temama iz stvarnog svijeta, kao što su nestašica hrane i sukobi među klasama, strip SKAPAJ u prvi plan postavlja pametan i subverzivan komentar društva, što ga čini jednim od najznačajnijih stripova našeg doba. Autori ovog djela su Brian Wood (Rebels, Briggs Land, Black Road), Danijel Žeželj (Luna Park, Loveless, Dani mržnje) i Dave Stewart (Hellboy, Sandman).
Autori: Brian Wood, Danijel Žeželj i Dave Stewart Broj stranica: 256(kolor) , tvrdi uvez Format:19,3 x 29,7 cm Prijevod: Mirta Jurilj Lektura: Aleksandar Gucunski Cijena: 40e - Interliber cijena 32 e
|
11 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mmihoci |
Posted - 08/12/2024 : 16:29:00 Evo pročitao i meni je ovaj strip sasvim dobar.
Boja mi se čini da ipak pojačava ovaj poseban i odličan crtež. |
Salkan |
Posted - 07/12/2024 : 22:45:52 Više nego pristojno. Izgleda da je i veliki Stewart leg'o na Žeželjevu rudu. Nabaviću, neka malo i Že pulpa na policama :) |
Tonto |
Posted - 07/12/2024 : 17:50:12 Evo kako boja izgleda, meni je to skroz u redu.
|
Tonto |
Posted - 07/12/2024 : 16:41:25 quote: Originally posted by Salkan
Imam dvojbe od najave, a te dvojbe su još produbljenije nakon ovih komentara. Ako je kolor uticao na Žeželjev stil kao u usranom El Diablu, onda Neka hvala, bez mene. Šteta, svakako
Nije. Kolor u el diablu je uzasan, ovdje u duhu zezeljevog crteza, ne guši ga. Cak bi rekao da daje na jasnoci tamo gdje zezelj zna biti zbunjujuc. Ovdje je problem scenarij, ali tko voli pompozna holivudska pretjerivanja, a razum mu se tesko vrijeđa mogao bi uzivati. Paradoks je da je strip koji cijelo vrijeme de facto osuđuje snobove i snobizam nekako uspio ispasti potpuno snobovski. |
mike |
Posted - 07/12/2024 : 16:33:32 Nabavio naravno. Svaka cast. |
jaki |
Posted - 07/12/2024 : 15:53:25 Ja nikad ne virujem tuđem mišljenju😁 |
Poli |
Posted - 07/12/2024 : 15:51:02 Hm, vrtio po rukama na CRS-u ali na kraju ipak preskocio. Mozda samo za sada ili dokonacno...
|
Salkan |
Posted - 07/12/2024 : 15:07:35 Imam dvojbe od najave, a te dvojbe su još produbljenije nakon ovih komentara. Ako je kolor uticao na Žeželjev stil kao u usranom El Diablu, onda Neka hvala, bez mene. Šteta, svakako |
Tonto |
Posted - 07/12/2024 : 14:57:31 quote: Originally posted by jaki
Ne mogu svariti Žeželja u boji a Wood me udavio nakon 30 stranica.
Ovo je Pig sa Nicolas Cageom na steroidima. Samo sto je Pig dobar film, a ovo nije dobar strip. Izdrkavanje u duhu tarantina bez tarantinovog duha. Uz nebrigu i nelogicnosti u osnovnim postavkama premise, usiljene vulgarizme imamo i retardirani razvoj price. Priznajem da su likovi zivopisni i pamtljivi. Karakterizacija je odradjena odlicno, ali cemu kad je u svrhu gluparije. Zezelj je odlican, boja mi ne smeta, ali se pitam da li je on procitao scenarij prije posla i sto ga tjera da radi ovakve stvari. |
jaki |
Posted - 07/12/2024 : 14:47:17 Ne mogu svariti Žeželja u boji a Wood me udavio nakon 30 stranica. |
Poli |
Posted - 12/11/2024 : 15:17:01 Hm, iznenađenje! :)
|
|
|