forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 STALKER: Želim da pojedem tvoj pankreas 1-2

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Dzimi Gitara Posted - 16/12/2024 : 18:54:14
Joru Sumino i Idumi Kirihara: ŽELIM DA POJEDEM TVOJ PANKREAS

https://stalker.rs/prodavnica/

Premda na prvi pogled sugeriše horor, ne dopustite da vas naslov zavede. U njemu nailazimo na višeznačni japanski idiom kojim se nekome ukazuje specifična naklonost i čija nam se slojevitost otkriva čitanjem ove dirljive mange.

Serijal „Želim da pojedem tvoj pankreas” priča je o dvoje srednjoškolaca – introvertnom dečaku Harukiju i popularnoj devojčici Sakuri – čiji će put od netrpeljivosti do iskrenog prijateljstva i duhovne bliskosti biti iskušavan spoznajom o neizlečivoj bolesti i neminovnosti naše prolaznosti.

Ova srceparajuća romansa isprva je objavljvana kao roman u nastavcima na internetu. Nakon velikog uspeha autorka Joru Sumino svoju je priču adaptirala u scenario za mangu (2016-2017). Usledile su i dve ekranizacije, igrana 2017, a animirana 2018. godine.

CEO MINI-SERIJAL SADRŽAN JE U DVA TANKOBONA!

ŽELIM DA POJEDEM TVOJ PANKREAS, 1. DEO

https://stalker.rs/prodavnica/sunce/zelim-da-pojedem-tvoj-pankreas-1/

Prevod: Sara i Ana Živković / Lektura: Emina Ignjatović / Upis: Milan Jovanović / Dizajn: Ljiljana Pekeč
Broj strana: 216 / Boja: crno-belo / Format: 130x 180 / Povez: broširani / Štampa: Rotografika

Cena: 550 dinara
Promo cena: 440 dinara (važi do 15. 1. 25)

ŽELIM DA POJEDEM TVOJ PANKREAS, 2. DEO

https://stalker.rs/prodavnica/sunce/zelim-da-pojedem-tvoj-pankreas-2/

Prevod: Sara i Ana Živković / Lektura: Emina Ignjatović / Upis: Milan Jovanović / Dizajn: Ljiljana Pekeč
Broj strana: 232 / Boja: crno-belo / Format: 130x 180 / Povez: broširani / Štampa: Rotografika

Cena: 550 dinara
Promo cena: 440 dinara (važi do 15. 1. 25)

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 25/04/2025 : 21:14:16
Pravi strip za tinejdžere,ali i za sve one koji su to u duši.
On je povučen dečko,ona je popularna devojčica,na njenu inicijativu kreću da se druže,mada tu ima i nešto više od prijateljstva.Ali to više,nikako da se desi.Sa druge strane,cela situacija je napregnuta zbog činjenice da je devojka ozbiljno bolesna.
Odličan strip,tako pun života da to prosto isijava iz strip.Priča o prijateljstvu,poštovanju,razumevanju...I jedan od onih koja ti ne da da ispustiš strip iz ruke.
Strip je završen na neobičan način,nisam očekivao da će otići u tom smeru.
Jedina zamerka je malo bizarna sudbina glavne junakinje.
Strip sam dao sinu (srednjoškolcu),on ga je tek progutao.
Najtoplija preporuka.
5/5
john connor Posted - 05/01/2025 : 12:42:48
Suočavanje sa bolesti, smrcu, kako se nositi sa tim.

Mislim da je neko predlozio da je bolji naslov bio Zelim da pojedem tvoju gusteracu, ne bi zvucalo ovako rogobatno. A zaintrigiralo bi ljude.

Stomach=zeludac. Inace prevod bez nekih zamerki , tecan.

Ovo bi se svidelo svima koji vole Taniguchija, tu nema greske.
Dwayne_Looney Posted - 05/01/2025 : 11:44:54
Hm, meni je zbog ovog "pan" bio dojam da je u pitanju neko pecivo. Bljak naslov, ali ionako ne čitam mange...
john connor Posted - 05/01/2025 : 11:10:41
Ne znam da li bi se iko odluci za ovaj naslov, pogotovo na trzistima gde mange nisu tako dominantne, ili pak mozda postaju...koga ovim naslovom privuci, pre ce neutralne citaoce odbiti.

Grozan naslov, koji dobija smisao kada se delo procita. Rec je o izvanrednom stripu. Dirljiv, nezan, lepo crtan, ali scenario je ono sto ovaj strip cini odlicnim. Rec je o stripu, koji je svojevrsna oda zivotu, trazenju smisla, i vaznosti bliskih ljudi, postovanju, nalazenju vremena za drage ljude, pogotovo danas kada nemamo vremena ni za sebe.

Hvala Dzimiju za ovaj naslov, nikada ne bih naleteo na njega, propustio bih izvrstan strip. Sentimentom me je najviše podsetio na Taniguchija, i njegove osvrte na zivot, smisao, prolaznost.

Vecina mangi koju izdaju SRB izdavači, me je promašila, utom je draze kada naidje jedan ovakav naslov.
alexts Posted - 21/12/2024 : 03:31:30
Možda je strip dobar, naslov teško.
Heisenberg Posted - 21/12/2024 : 00:17:23
Malopre pročitao, iskreno nijedna manga me nije slomila kao što je ova, jebeni masterpiece. Džimi izabrao si predobar naslov! Samo tako nastavi!
matori paraliticar Posted - 18/12/2024 : 14:12:11
Ne jedem nista od toga.. mada oni rezanci sa makom deluju zanimljivi..
midragan Posted - 18/12/2024 : 13:09:23
Sprža je leskovački specijalitet i iako liči na duvan čvarke, drugacije je i mnogo bolje jer ima vise mesa :) Uzgred je i registrovana kao intelektualna svojina sa geografskim poreklom, ali mi nikada nismo bili narod koji ume sa marketingom pa se cak i u zemlji ne zna o ovom jelu:
https://jugmedia.rs/brendirana-i-sprza-a-evo-sta-leskovcani-misle-o-tome-anketa/
jagodanbg Posted - 18/12/2024 : 09:57:29
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

@jagodanbg Koji vrag je sprža?! Sad moram da guglam. Liči mi na čvarke. Al' nema šanse da čvarci imaju lošu ocenu igde! Škembići i pihtije i dalje 1/5.

Je l' mi verujes da od svega ovog samo sprzu nikad nisam probao, i da sam i ja juce morao da pretrazujem na wiki-ju :D
pcoro Posted - 18/12/2024 : 09:40:12
Da da gušterača

Zbunio me latinski, mi uvijek kažemo gušterača
vatrena_stenica Posted - 18/12/2024 : 09:39:13
Da sam znala da će ljudi biti ovako jedinstveni u odbrani škembića, spinovala bih topik Nibelunga da svi iskuliraju malo uz porciju istih. 😆
alexts Posted - 18/12/2024 : 09:30:18
pcoro se zbunio.

A ti vatrena stenice ne treba da se zbunjuješ, imaš i google.

Pankreas je gušterača.

mirrrre Posted - 18/12/2024 : 09:30:07
Jetra proizvodi žuč. Pankreas proizvodi insulin. Obzirom da se pominje neizlečiva bolest i penkreas, nažalost mislim da znam o čemu se radi.
vatrena_stenica Posted - 18/12/2024 : 09:14:16
quote:
Originally posted by pcoro

Zašto je u naslovu pankreas, a ne jetra ili džigerica? Pankreas mi je nešto iz medicinskih enciklopedija. Da li se kod vas u Srbiji ta riječ upotrebljava u normalnom govoru?

Sad si me zbunio skroz. Zar pankreas i jetra nisu različite stvari? Jedna blizu druge, ali različite? Koliko se sećam, kod nas u narodu se često kaže za pankreas još i gušterača (u kontekstu bolesti mislim uglavnom pankreas), a za jetru često čigerica (uglavnom kada je jedemo ili kad neko "jede" našu 😆). A kako je ovo priča o bolesti meni je pankreas u nazivu skroz ok.
vatrena_stenica Posted - 18/12/2024 : 09:07:26
@jagodanbg Koji vrag je sprža?! Sad moram da guglam. Liči mi na čvarke. Al' nema šanse da čvarci imaju lošu ocenu igde! Škembići i pihtije i dalje 1/5.
pcoro Posted - 18/12/2024 : 08:20:25
Zašto je u naslovu pankreas, a ne jetra ili džigerica? Pankreas mi je nešto iz medicinskih enciklopedija. Da li se kod vas u Srbiji ta riječ upotrebljava u normalnom govoru?
Dzimi Gitara Posted - 17/12/2024 : 20:22:20
quote:
Originally posted by borg

Jel ova manga i za matore?
Nekako mi ima tinejdž prizvuk?

Da, pre svega za tinejdž, young adult...
Peyo Posted - 17/12/2024 : 20:18:56
Ne vole matori čitati o bolestima i umiranju.
borg Posted - 17/12/2024 : 20:09:35
Jel ova manga i za matore?
Nekako mi ima tinejdž prizvuk?

Salkan Posted - 17/12/2024 : 17:40:36
bez škembića nema priče
i to uz zehru sirćeta (jabukovog)
kasper Posted - 17/12/2024 : 17:25:19
mozda su deca ocenjivala
jogurt Posted - 17/12/2024 : 17:07:05
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:

quote:
Originally posted by Salkan

https://web.coolinarika.com/recept/skembici-8565fa38-6445-11eb-9c23-0242ac120059
A kao, "fuj".

Ti si ladno okačio škembiće! 😱 U Bratislavi sam se jednom prilikom zafrknula i naručila "ljutu čorbu", jer volim ljuto. Stiže nešto crveno i gicavo - jbni, škembići! Iznevarovah! Meni su oni zaista fuj.

A naslov mange je zapravo kul. Davno sam je čitala i imam Seven Seas izdanje. Mogla bih i da je obnovim.

E, Balkanci, kladim se da vam Druna pod pazuhom ne bi smetala, ili neka Manarina riba. 😆

Ovo mora da je neka greska, zamenili najbolje i najgore ocenjena jela :D
kasper Posted - 17/12/2024 : 16:56:07
quote:
Originally posted by night

Oštro stojim u odbranu škembića, posebno ako je u pitanju teleća glava u škembetu!

. mrtva usta da ga jedu
jagodanbg Posted - 17/12/2024 : 16:54:53
quote:

quote:
Originally posted by Salkan

https://web.coolinarika.com/recept/skembici-8565fa38-6445-11eb-9c23-0242ac120059
A kao, "fuj".

Ti si ladno okačio škembiće! 😱 U Bratislavi sam se jednom prilikom zafrknula i naručila "ljutu čorbu", jer volim ljuto. Stiže nešto crveno i gicavo - jbni, škembići! Iznevarovah! Meni su oni zaista fuj.

A naslov mange je zapravo kul. Davno sam je čitala i imam Seven Seas izdanje. Mogla bih i da je obnovim.

E, Balkanci, kladim se da vam Druna pod pazuhom ne bi smetala, ili neka Manarina riba. 😆

night Posted - 17/12/2024 : 16:07:27
Oštro stojim u odbranu škembića, posebno ako je u pitanju teleća glava u škembetu!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000