T O P I C R E V I E W |
Colosseum |
Posted - 30/01/2025 : 11:21:37 ๐ ๐ง๐๐ซ ๐ต: ๐ง๐๐๐ฆ๐๐ฆฬ๐๐ ๐ฅ๐๐ก๐๐ญฬ๐๐ฅ ๐๐ ๐จ ๐ฃ๐ฅ๐ข๐๐๐๐!
๐ Kraj januuara donosi nam novu knjigu neustraลกivog rendลพera Teksa Vilera. Kao ลกto imate priliku da vidite, devetom knjigom zavrลกavamo prethodno zapoฤetu epizodu pod nazivom โDลพeronimoโ, ali istovremeno objavljujemo i kompletnu, ฤuvenu epizodu โTeksaลกki rendลพerโ, na naลกim prostorima poznatu kao โZloฤin na zaleฤenom jezeruโ. Izaลกla iz pera Klaudija Nicija, a u crteลพu maestralnog Guljelma Leterija, ova epizoda svakako predstavlja neลกto najbolje ลกto period oko originalnog broja 300 Teksove regularne serije ima da ponudi. Nabijena akcijom, ali i elementima misterije, ova epizoda biฤe prava poslastica za nostalgiฤare meฤu nama koji je se sjeฤaju iz perioda nekadaลกnje Zlatne serije, kada smo jedva ฤekali da doฤemo do svih nastavaka iste i otkrijemo ko je misteriozni negativac. Istovremeno, ฤitaocima koji do sada nisu imali priliku da je proฤitaju, iskreno zavidimo, jer ฤe se, sigurni smo u to, oduลกeviti! Takoฤe, ovom knjigom zapoฤinjemo joลก jednu fenomenalnu priฤu koju je ilustrovao neponovljivi Galep, a napisao Serฤo Boneli liฤno i koja, ovaj put, u fokusu radnje ima Indijance iz plemena ฤejena i njihovog neustraลกivog poglavicu Apanozu, kao i tajanstvenog neprijatelja koji na sve moguฤe naฤine pokuลกava da sprijeฤi potpisivanje mirovnog sporazuma izmeฤu vojske i Indijanaca. Inaฤe, ova epizoda bi se vremenski mogla postaviti u period ratova koje su razliฤita plemena Sijuksa vodila s vojskom Sjedinjenih Drลพava od 1854. do 1891. godine, ฤiji sukobi su odnijeli mnoge ลพrtve na obje strane. Kraj ove priฤe objaviฤemo u jednoj od narednih knjiga, ali vam svakako obeฤavamo da neฤete dugo ฤekati na to.
Takoฤe, ovom prilikom ลพelimo da vam se zahvalimo na fenomenalnom prijemu naลกe i vaลกe Afriฤke sage omiljenog nam pilota i da vam obeฤamo kako ฤemo marljivo da radimo kako bismo u ลกto kraฤem vremenu objavili i preostale Mister Noove avanture iz tog razdoblja.
๐จ ๐ป๐ฎ๐ฬ๐ผ๐ท ๐ฑ๐ฒ๐๐ฒ๐๐ผ๐ท ๐ธ๐ป๐ท๐ถ๐๐ถ ๐ฑ๐ผ๐ป๐ผ๐๐ถ๐บ๐ผ ๐๐ฎ๐บ ๐ฒ๐ฝ๐ถ๐๐ผ๐ฑ๐ฒ: ๐ฏ 285: Teksaลกki rendลพer ๐ฏ 286: Zloฤin na zaleฤenom jezeru ๐ฏ 287: ฤovjek iz sjenke
๐พ๐๐ ๐ ๐๐๐๐กโ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐, ๐๐ฤ๐๐๐ ๐๐ ๐๐ ๐๐๐๐๐๐ข ๐ป๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ 70๐, ๐ข ๐๐๐๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐ง๐ข ๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐ต๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ก๐ข, ๐ ๐ ๐ ๐ฃ๐ ๐ก๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐๐๐ ๐๐๐๐ง๐๐๐ ๐ข ๐๐๐๐. ๐พ๐๐๐๐๐ ๐ ๐ข ๐๐๐๐ก๐๐๐ ๐๐, ๐๐๐๐๐๐๐๐, ๐ ๐ก๐๐๐๐งฬ ๐๐ 300 ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐.
๐ฒ Puna cijena naลกeg izdanja iznosi 30 KM, s tim da ฤete direktno od nas moฤi da ga kupite za ๐๐ ๐๐, dakle sa 20% popusta.
๐ Sva naลกa izdanja dostupna su i u lancu Knjiลพara Kultura (Banjaluka, Prijedor, Sarajevo, Tuzla, Bijeljina, Gradiลกka, Brฤko, Zvornik, Bihaฤ, Doboj), te u striparnicama Striparnica Colosseum Banja Luka, Mister No Caffe Stripoteka i Agarthi Comics u Sarajevu.

|
13 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
henry |
Posted - 06/02/2025 : 00:41:25 U pravu si, prevideo sam najavu. A i u originalu stoji Chinatown. Zbunilo me je ลกto je libelus osmu knjigu nazvao Kineska ฤetvrt iako su to kasnije epizode, 171-175. koje, sad videh, imaju druge naslove. Je l ovo uopลกte objavljivano na naลกim prostorima?
Edit: Sad vidim, oni su to objavili kao Zmajev povratak |
anto |
Posted - 05/02/2025 : 14:58:43 greลกiลก imaลก sliku gore gde na naslovnici piลกe Kineska ฤetvrt |
henry |
Posted - 05/02/2025 : 14:24:22 Videh na fejsu da posle ovoga idu 110-112, tu jeste Leteri sa kinezima, ali mislim da se ne zove Kineska ฤetvrt. Ili greลกim?
|
anto |
Posted - 04/02/2025 : 13:15:18 Kineska ฤetvrt je Leterijeva? Ratni pokliฤ znaฤi u nekom od narednih brojeva.
Ovu Leterijevu sam ฤitao prvi put baลก davno,ali opet sam bio tu negde oko 20 godina starosti,ลกto ฤe reฤi nisam bio viลกe klinac,i dobro se seฤam da mi je sela baลก,ali baลก do jaja,i tada sam baลก negde i zavoleo Teksa.Eto,kao klinac sam mrzeo Kena,a i Teksa nisam ljubio,a danas mi je Ken top klasa devete umetnosti uopลกte,a Teksonja najomiljeniji boneli. |
djukak |
Posted - 04/02/2025 : 12:46:13 A evo i nekoliko fotografija...

|
DOMI |
Posted - 01/02/2025 : 00:29:53 Jako dobrooo๐๐๐ |
going going |
Posted - 31/01/2025 : 22:10:22 Nakon sto sam nabavio sve do sada izasle knjige Colloseum Teksa zasigurno se moze reci da je ovo najbolje izdanje Teksa na nasim prostorima i nesto sto je bilo preko potrebno nasem trzistu i ljubiteljima Teksa. |
wesskowaz |
Posted - 30/01/2025 : 20:38:59 Imam u ZS, ali ovako neลกto je greota ne nabaviti. |
teller |
Posted - 30/01/2025 : 15:37:20 quote: Originally posted by Hercule Poirot
Jedina dilema je kupiti odmah ili saฤekati novog Mister Noa pa kupiti u kompletu...
 Da... slatke brige.. |
Hercule Poirot |
Posted - 30/01/2025 : 14:22:17 Jedina dilema je kupiti odmah ili saฤekati novog Mister Noa pa kupiti u kompletu... |
teller |
Posted - 30/01/2025 : 14:00:47 Odliฤna priฤa... Samo zadrลพite taj tempo i sve ok... |
jaki |
Posted - 30/01/2025 : 12:23:11 Samo naprid! (Starog)Texa nikad dosta. |
anto |
Posted - 30/01/2025 : 12:17:34 fuck yeah!!! |
|
|