T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 18/06/2025 : 16:02:24 
U zlatnoj eri radija atraktivan i seksi glas Lloyda Goodmana caruje eterom. Ali „radijski playboy“ skriva tajnu koja će ga naposljetku dovesti do usamljenog i depresivnog života. Helen, zapanjujuće lijepa žena, besciljno putuje zemljom u nadi da će pobjeći od tragične prošlosti. Njihov slučajan susret zauvijek će im promijeniti živote...
Malèsova lirska proza i evocirajuća umjetnost pričaju srceparajuću priču o iscjeliteljskoj snazi ljudske povezanosti.
Orka 78 • Drugačija ružnoća, drugačije ludilo • 128 stranica • C/B • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Marc Malès • Crtež Marc Malès • Prijevod Antonio Kekez • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 18.6.2025. • Cijena 18 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/orka-78-drugacija-ruznoca-drugacije-ludilo/1078/
|
3 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
going going |
Posted - 17/07/2025 : 00:04:27 Jedan neobičan ali lep strip, evokativan, atmosferičan, nostalgičan, tužan ali i lep. Treba ovo pročitati. Slučajni susret dvoje nesrećnih ljudi doprinosi izlečenju i zaceljenju (onoliko koliko je moguće) oboma protagonistima. Podseća me pomalo na Vivesov Zadnji vikend sječnja, ali mi je Sječanj tu bio bolji od Drugačije ružnoće... Dobro dođe i u opisu ovog stripa jedna upečatljiva rečenica iz Vivesovog stripa a to je: ,,Strip je umetnost tužnih dečaka".
Crtež stilizovan i atmosferičan, podseća na Munoza i stil iz Aleka Sinera i Bara kod Džoa. Helen podseća pomalo fizički i po modi na Klodet Kolber iz Desilo se jedne noći It happened one night.
Svakako strip za koji treba posebno raspoloženje i dobar trenutak za čitanje.
8,5/10
|
KuntaKinte |
Posted - 20/06/2025 : 09:20:57 Čitao pre dve godine sken, sad uzimam na papiru: meni je ovo odlično, možda čak i remek delo. |
going going |
Posted - 19/06/2025 : 16:13:10 Mislim da je ovo skriveni biser ove ture! |
|
|