forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Lovci na čaplje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Inferno Posted - 18/02/2008 : 00:55:22
Frane Gotovac: "Lovac na čaplje" ili "Lovci na čaplje"

Jel itko zna tko je ovaj autor i koji je ovo strip?
Pitao ćaću, koje je on stripove čitao, a on mi kaže da su nekad izlazili pravi stripovi poput 1)"Lovac na čaplje" i neki tamo 2)"U zemlji slijepih (Nunes bogota [ili tako nekako] - glavni junak)

Jedino znam da je "Lovac na čaplje" izlazio tjedno od 1981. godine u nastavcima u Nedjeljnoj Dalmaciji. Općenito, ima li koji link (ili netko zna) koji su sve stripovi izlazili u okviru Slobodne Dalmacije ili Nedjeljne Dalmacije http://209.85.135.104/search?q=cache:Ztxa-y81CbQJ:comics.cro.net/hklasici.html+lovci+na+%C4%8Daplje&hl=hr&ct=clnk&cd=7&gl=hr&client=firefox-a
Jedina slika na netu na koju sam naišao (izgleda da je teški raritet:

Ne vjerujem da će itko znati, ali eto.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ken2 Posted - 31/08/2013 : 16:19:03
macane, može i meni, pokupim ga gdje ti paše
stinky Posted - 28/08/2013 : 12:11:13
okej, hvala
mcn Posted - 28/08/2013 : 11:57:24
Šur, nije neka navala.

mcn
stinky Posted - 28/08/2013 : 11:28:57
ajde mi spremi jedan, javim ti se ako budem išao u ZG ili ga najkasnije pokupim na interliberu.
važi?
mcn Posted - 28/08/2013 : 11:04:40
Vrijedi, samo mislim da nema više od tri komada.

mcn
stinky Posted - 28/08/2013 : 10:23:01
quote:
Originally posted by mcn

A ja imam na skaldištu još 15 kom tog albuma i prodajem ih za 30 kuna komad (plus poštarina, jebiga), ako je tko zainteresiran.

Fala,

mcn

eh sad, vrijedi li još ova ponuda?
mamlaz Posted - 26/11/2011 : 18:07:19
imas imajl
mamlaz Posted - 25/11/2011 : 12:49:33
quote:
Originally posted by mcn

>'Oću i ja, ako može nešto preko Dekare. :)

Vjerojatno mozze samo spooooooooooooooooooooooooro. :)

mcn

PS Pliz, javljate mi se na mail ili PM, da ne pogubim trag. Vech jesam.

emajlirao sam ti svoj mail da mi posaljes popis. pozdrav
mcn Posted - 24/11/2011 : 23:02:29
>'Oću i ja, ako može nešto preko Dekare. :)

Vjerojatno mozze samo spooooooooooooooooooooooooro. :)

mcn

PS Pliz, javljate mi se na mail ili PM, da ne pogubim trag. Vech jesam.

kreŠa Posted - 24/11/2011 : 20:07:23
'Oću i ja, ako može nešto preko Dekare. :)
mamlaz Posted - 24/11/2011 : 15:24:40
mcn, mozes staviti odmah dvije knjige sa strane.
mamlaz Posted - 24/11/2011 : 12:22:29
quote:
Originally posted by mcn

A ja imam na skaldištu još 15 kom tog albuma i prodajem ih za 30 kuna komad (plus poštarina, jebiga), ako je tko zainteresiran.

Fala,

mcn

ja sam zainteresiran. javim se nakon vikenda za to izdanje i jos poneka koja nemam . ps. macane jel imas kakav popis sa cijenama? trebao sam to sve uzeti na interliberu, ali na kraju nisam mogao doci:(
all_ba Posted - 23/11/2011 : 00:39:29
Imam taj album u svojoj kolekciji (a i "Anđeo sjevera") i mogu reći da je izvannredan. "Lovci na čaplje" i "Zemlja slijepih" su stripovska remek djela bivše Juge i hrvatske strip scene, ispričana na takav način da ih ne možeš ispustiti iz ruku dok ih ne pročitaš. Ova cijena je zaista smiješno mala za sjajan album. Esej (pogovor)Alema Ćurina je za desetku napisan. Sam autor (kompetan autor je Frane Gotovac)je neopravdano godinama bio zapostavljen, valjda zato što je iz provincije (u to vrijeme je Split bio provincija), no vrijeme ide u prilog Gotovcu i on je već sada rame uz rame sa Maurovićem (po značaju, ne po crtačkom umijeću), Neugebauerom, Bekerom, Dovnikovićem, Julesom i drugim velikanima sa ovih naših prostora uključujući i poznate nam ruske emigrante. Ovaj strip bi trebalo da imaju svi kolekcionari stripova, ali i istinski zaljubljenici devete umjetnosti.
mcn Posted - 22/11/2011 : 23:45:13

Fala,

mcn
DeeCay Posted - 22/11/2011 : 23:38:44
Na stripovi.com osvanula i recenzija...

Lovci na čaplje - Zemlja slijepih by Mali_mate
ALBUM MAHR 4 | 120 str.

Vjeko Đaniš i Ogranak Matice hrvatske iz Bizovca u biblioteci „Velikani hrvatskog stripa“ donose nam dvije priče iz pera već pomalo zaboravljenog klasika – Frane Gotovca. Ljubav i smrt, daleki, tajanstveni krajevi i fatalne žene – treba li vam išta više?

http://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-mahr-4-lovci-na-caplje-zemlja-slijepih/1396/
tom1979 Posted - 20/11/2009 : 14:52:14
Nije Matica hrvatska - nego Matica hrvatska - Ogranak Bizovac :) Znam da zvuci smijesno, ali činenjica jest da Vijenac niti sajt MH niti Knjižara MH nisu nikad imali ništa od i o Đaniševih izdanja.

Evo ga u ZG: http://shop.stripovi.hr/detalji_proizvoda.e63e8fbb7a934057b149a346bdff71d0.lovci_na_caplje_zemlja_slijepih.aspx
rommel Posted - 18/11/2009 : 18:38:01
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by rommel

quote:

quote:

a i đaniševo izdanje lovaca na čaplje koje je kvalitetnije načinjeno od vedisova izdanja a košta 70 kn. tako da se može birati koje izdanje lovaca na čaplje uzeti ja sam se opredijelio za đaniševo - htjedoh napisati vjekino ali to bi tek bila prava pitijska rečenica

Đaniš? Koji je to izdavač?

vjeko đaniš izdavać kvadrata ali i pokretač biblioteke kvadrat od koje imam devlićeve propuh vremena i macchu pichu

Aha, to je onda Matica Hrvatska izdala?

yap
Mr. Bushido Posted - 18/11/2009 : 18:31:26
quote:

quote:

quote:

a i đaniševo izdanje lovaca na čaplje koje je kvalitetnije načinjeno od vedisova izdanja a košta 70 kn. tako da se može birati koje izdanje lovaca na čaplje uzeti ja sam se opredijelio za đaniševo - htjedoh napisati vjekino ali to bi tek bila prava pitijska rečenica

vjeko đaniš izdavać kvadrata ali i pokretač biblioteke kvadrat od koje imam devlićeve propuh vremena i macchu pichu

Aha, to je onda Matica Hrvatska izdala?
rommel Posted - 18/11/2009 : 18:08:50
quote:

quote:

Mr. Bushido Posted - 18/11/2009 : 18:05:29
quote:

sigismundus Posted - 18/11/2009 : 17:49:42
da, da
a postoji i Bojan Šlegl
autor stripa Skrivnost belega slona
prosto fenomenalan strip
crtež mu je fluidan, totalno moderan
eh, neki mu kažu slovenski Raymond
(nacrtao samo tri stripa)
a bio sam prisutan i razgovarao sa čovjekom, koji je našao njegove originale na smetlištu
Šleglova sestra je sve to pobacala
no, taj čovek je to odneo autoru i prodao mu njegove vlastite stripove
a neki moj frend je samo kazao, zapanjen
ej, pa ovo je iz vremena, kad se još crtalo
jedva sam nabavio dva duplikata, da sam jih mogo pokloniti :)
sigismundus Posted - 18/11/2009 : 17:39:44
i u sloveniji je to izlazilo
ali dajem link, što je risar radio

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=3131&sid=a013f014f070349bf8cddeb7bf821953

bilo to na slovenskom forumu

ja bih, pored Gotovca, osobito napomenuo Branka Zinauera medju velikanima prošlosti
ima malo teksta o njemu na kraju

al mislim, da njega poznaje jako malo ljudi
tom1979 Posted - 18/11/2009 : 16:18:42
Nisam ni vidio ni čuo za Đanišovo. Je l' stiglo do Zagreba?
rommel Posted - 17/11/2009 : 15:52:45
tom1979 Posted - 17/11/2009 : 15:46:53
http://hr.wikipedia.org/wiki/Frano_Gotovac

Gotovac je arhitekt, autor npr. ove splitske zgrade:

Stripove mu je nedavno tiskao Veljko Krulčić u svojoj izdavačkoj firmi VEDIS, http://www.vedis.hr/stripovi.htm

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000