T O P I C R E V I E W |
bisley |
Posted - 24/06/2009 : 13:43:10 Zna li netko od kojeg je stripa strip tabla koju je Kerac donirao za aukciju? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Bachy |
Posted - 14/08/2009 : 20:35:05 Valjda Francuzi znadu što valja! Neka neka doći će i njihovih pet minuta! |
Rico |
Posted - 06/08/2009 : 14:10:51 >>>Colaka su davili da iscrta svih 10000 konjanika, a sad ga niko nis ne pita i radi covek po svome kako zna i ume. Btw, sve bolje ume.
I ume i mnogo vredan coek i ima ono nesto |
cat claw |
Posted - 06/08/2009 : 10:09:34 Mislis da takvi fircaju? Ustvari, ne valja poslati probe u momentu kad urednik sazna da mu neki drugi firca zenu....
U Leskovcu sam puno razgovarao sa Dejanom Nenadovim i Mirkom Colakom o tom problemu. Zakljucak je da je gadno samo na prvom albumu, a posle urednici traze nove zrtve i tebe ostave da radis sta hoces. Nenadova su kinjili na prvom albumu da procisti crtez i ne davi srafurama, a na trecem su mu zamerili sto nije dovoljno iscrtan. Papci, da ne kazem tovari. Colaka su davili da iscrta svih 10000 konjanika, a sad ga niko nis ne pita i radi covek po svome kako zna i ume. Btw, sve bolje ume. |
paja |
Posted - 25/06/2009 : 23:20:43 ..ne treba sacekati rodjos,.nego da urednik fircne zenu.......BANE , nis' ne znas,,,,,,,,, |
culfis |
Posted - 25/06/2009 : 19:54:00 Mozda im se nije dopalo sto se kod Baneta svitak razvija po horizontali! - dakle prkosi gravitaciji!
|
cat claw |
Posted - 25/06/2009 : 19:43:07 Bez namere da pravdam sebe ili Vladu za table koje su stripski gledano obe podjednako osrednje, mora se uzeti u obzir izuzetno nevesti, diletatantski i vizuelno nezreo, da ne kazem glup scenario. Tako lose isplaniranu tablu ne bi ni Foster izvukao. Staviti cak tri masovke (od kojih ne znas koja je vaznija za naraciju) na tablu od pet slika je van svake pameti. Moj ''bezobrazluk'' da jedan kadar izbacim, tj da ga spojim u zadnji kadar je verovatno bio presudan za odbijanje posto njihove scenaristicke ''zvezde'' ne podnose takve stvari. To sto takva scenarija imaju publiku je sasvim druga prica. I Blek je imao publiku, ali njegovi scenaristi bar nisu izigravali primadone nego su znali gde im je mesto i mudro cutali. Sto se crteza tice, objektivno gledano, moja tabla je rutinski atraktivna, pomalo staromodna (ali samo pomalo) i pravo mu budi receno, nista sto bi nekog egzaltiralo. Sto bi kazli, taman kolko da svi budu zadovoljni. Vladina tabla savremenije izgleda ali su mu likovi vrlo neinventivni i nezanimljivi (citaj-bez karaktera) a na par figura ima ozbiljnih anatomskih propusta na koje, srecom po njega, neuki novopecani francuski urednici ne obracaju paznju. Cisto sumnjam da je moja tabla odbijena na osnovu analize koja je nasla previse zamerki. Iks puta su Francuski tatini urednici dokazali da ne znaju da vide sta valja, nego vide samo sta im se u tom momentu svidja. A to mnogo zavisi od toga na koju su nogu ustali. Kako inace protumaciti cinjenicu da od svakog traze probne table nego nesposobnoscu da iz deset objavljenih albuma ne mogu da procene ko je za sta sposoban. Zakljucak je, dakle, naoruzati se zivcima, crtati probe i sacekati rodjendan tamo nekog nazovi urednika. |
King Warrior |
Posted - 25/06/2009 : 19:08:17 E ovako ,iz ugla jednog posmatraca koji se ne bavi slikarstvom :
Banetova tabla mi je bolja,jer je jasnija i prica pricu, tj.na ovoj tabli se jasno vidi radnja,oblacici nisu cak ni potrebni. Kod Aleksića je ovo pravi haos,nisam siguran da li je onih 27 oblacica na slici dovoljno da opisu radnju.
Casna rijec, ovo isto bih napisao i da Bane nije na forumu.
Inace da mi je neko pokazao ovu Banetovu tablu i pitao ko je to crtao,odgovorio bih ko iz topa: Mitton! |
alexts |
Posted - 25/06/2009 : 18:11:26 Banetova tabla je bar za pola klase bolja, ako ne za celu.
Nema tu ništa dinamičnije kod Aleksića. To što dominiraju kraći po visini, a širi kadrovi, za razliku od jednog većeg Banetovog "- masovnog", je samo stvar različitog razmišljanja u trenutku. Obe (vrste) kompozicije su sasvim legitimne.
Ako ćemo pravo Vladina tabla ima bar dva kadra sumnjive kompozicije - drugi: sa tim ogromnim leđima bezrazložno u prvom planu i poslednji; čije je kompozicija, blago rečeno, čudna. |
cat claw |
Posted - 25/06/2009 : 14:43:41 Bezlican, da ne bi zasenio scenaristu |
supermark |
Posted - 25/06/2009 : 14:28:28 quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by cat claw
Nemoj bas tako. Crtez Vlade Aleksica je prilicno Ok. Pitanje je samo kriterijuma, posto smo i Vlada i ja slicno razmisljali.
Poslednjih par godina stil crtanja kao njegov je preplavio francuske albume, tako da vremenom dosadi. Sa druge strane, tvoj crtež bi bio osveženje (ovo čudno zvuči, zar ne?) i meni bi više odgovarao. Ali, jelte, ko mene pita...
kakav je to stil crtanja |
nolo contendre |
Posted - 25/06/2009 : 12:45:30 Ako je već dozvoljeno pametovati nad tablama dva takva majstora,onda da i ja dam svoj sud.Razlike u kvalitetu crteža nema,s tim što je Vladina tabla bolje iskadrirana i samim tim dinamičnija. Kolor jeste povuci-potegni,ali nije Vladino delo. |
paja |
Posted - 25/06/2009 : 12:04:17 Po meni,... jedini problem na prvoj tabli sto nema dovoljno "prostora" za njihove standarde...
|
Vid |
Posted - 25/06/2009 : 08:48:35 Pa meni su dobre i jedna i druga. |
Le Samourai |
Posted - 25/06/2009 : 00:25:38 Kolor jeste dzank. Inache, chika Banetova stranica mi je tu negde sa Aleksicevom, sa malom razlikom - onaj poslednji kadar je mnogo snazhniji. Ne znam shta se dogadja na sledecoj stranici, ali me posle tog i takvog kadra vishe interesuje nego posle ovog drugog. |
cat claw |
Posted - 24/06/2009 : 23:52:34 quote: Originally posted by Rico
Prvenstveno je onaj kolor proljev svih proljeva
Bar sam to izbegao ako nista drugo |
culfis |
Posted - 24/06/2009 : 23:22:32 poznati francuski hirovi... |
Rico |
Posted - 24/06/2009 : 23:16:55 Prvenstveno je onaj kolor proljev svih proljeva |
cat claw |
Posted - 24/06/2009 : 23:05:55 quote: [i] P.S. Mere li se znati sta im se nije dopalo, sta su zamerili, i sl... kako su obrazlozili odbijanje ...
To je bilo kao kad vadis vizu. Imaju pravo da odbiju bez obrazlozenja |
culfis |
Posted - 24/06/2009 : 22:42:50 Kad bi se Mister Hill prilagodjavao ne bi bio to sto jeste .... a tek Klint Kalahan ... P.S. Mere li se znati sta im se nije dopalo, sta su zamerili, i sl... kako su obrazlozili odbijanje ... |
cat claw |
Posted - 24/06/2009 : 21:25:22 Poslednjih par godina stil crtanja kao njegov je preplavio francuske albume, sto jes-jes
tako da vremenom dosadi. Izgleda da jos nije dosadilo. Na kraju krajeva, ako to ide tako zasto bi menjali.
Sa druge strane, tvoj crtež bi bio osveženje (ovo čudno zvuči, zar ne pa i ne zvuci. Ta tabla je prilicno razlicita i od onog mog uobicajenog a i od njihovog. Pokusao sam da im se prilagodim, ocito nedovoljno |
manhunter |
Posted - 24/06/2009 : 21:15:38 quote: Originally posted by cat claw
Nemoj bas tako. Crtez Vlade Aleksica je prilicno Ok. Pitanje je samo kriterijuma, posto smo i Vlada i ja slicno razmisljali.
Poslednjih par godina stil crtanja kao njegov je preplavio francuske albume, tako da vremenom dosadi. Sa druge strane, tvoj crtež bi bio osveženje (ovo čudno zvuči, zar ne?) i meni bi više odgovarao. Ali, jelte, ko mene pita... |
cat claw |
Posted - 24/06/2009 : 21:10:42 Nemojte bas tako. Crtez Vlade Aleksica je prilicno Ok. Pitanje je samo kriterijuma, posto smo i Vlada i ja slicno razmisljali. |
manhunter |
Posted - 24/06/2009 : 21:08:42 Baš su ludi ti Francuzi. |
Curunir |
Posted - 24/06/2009 : 21:00:47 ima. da su coravi, kreteni ili oboje... |
cat claw |
Posted - 24/06/2009 : 20:54:04 Franci ponudili, ja uradio probu, oni odbili. Sta tu ima da se kaze vise? |