T O P I C R E V I E W |
osim |
Posted - 10/01/2010 : 19:29:05 Ideja je bila da se podsetimo na nekadasnje autore YU Velikog Bleka, pa izmedju ostalih i Vladimira Krstica:
[URL=http://img258.imageshack.us/i/krstic.jpg/] [/URL][URL=http://g.imageshack.us/img258/krstic.jpg/1/] [/URL]
Ubrzo zatim sam pronasao par zanimljivih informacija o njemu i zgodno je videti neciji napedak:
S. BABOVIĆ, 29.09.2008 19:12:03 Ocena: -.-- (Glasova: 0) Komentara: 0
STRIP-album grafičkog dizajnera Vladimira Krstića “Crno nebesko biće” u izdanju francuske izdavačke kuće “Delkur”, ocenjen je kao jedan od najboljih ove godine na francusko-belgijskom tržištu. U Srbiji se skoro o tome i ne zna, a Krstić, koji se vratio iz Pariza, gde je promovisao luksuzno izdanje ove naučno-fantastične crtane priče, kaže za “Novosti” da je to verovatno zato, jer “pravi stvaraoci ne treba da galame ako zabeleže uspeh”. - Na albumu, za koga je scenario pisao poznati francuski strip-scenarista Silven Kordije, a Aleks Gonzabol-kolor, radio sam blizu 10 meseci, a priča mi se odmah dopala - kaže za “Novosti” Vladimir Krstić-Laci, koga je vodeći izdavač “Glena” (Pariz) već rešio da preuzme posle ovog zajedničkog rada na strip-projektu. - Samo ove godine se u Francuskoj pojavilo oko 100.000 strip-izdanja, tako da nije bilo prosto da se autor zapazi. Mislim da je ključ mog uspeha bila samokritičnost. Svaka strip “tabla” prošla je i u samoj proceduri tri provere, tako da je poslednja verzija-stvarno najbolja. Vladmir Krstić crta strip 20 godina, a kao likovni urednik ostala je zapažena njegova biblioteka “Pokretni praznik” niške “Gradine”. Skoro u tišini radi kao slikar u Narodnom pozorištu u Nišu. Već priprema nove projekte, za koje se bore izdavači “Delkur”, “Solei” i “Glena”. Strip-forum “Supervoar” svrstao je zajedničko delo Kordije-Laci-Gonzabol među najznačajnije.Obožavaoca već ima, jer je, iako skroman, pristao da satima potpisuje knjige na sajmu u Angulemu.
Vladimir Krstic, surnommé Laci est né en Serbie en 1959. Apr#232;s une formation de designer graphique, il travaille dans la publicité puis devient directeur artistique pour la maison d'édition Cradina. Apr#232;s avoir publié le western Billy Wanderer chez Yu Strip, il participe #224; la série Black Rock aux éditions Dnevneik. Aujourd'hui, Laci vit toujours en Serbie et travaille #224; Nis comme scénographe. Czaba Copeczky, un agent littéraire séduit par son travail, lui fait rencontrer Sylvain Cordurié et tous les deux décident de collaborer autour d'une nouvelle série : Le Céleste noir.
http://www.scifi-universe.com/critiques/17436-12-de-l-abime-la-lumiere.htm
|
3 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
jaki |
Posted - 12/01/2010 : 21:02:10 quote: Originally posted by marlowe
KOMIKO će ove godine objaviti album Vladimira Krstića u biblioteci u kojoj je izašao Darkov BREK.
Taj francuski? |
osim |
Posted - 11/01/2010 : 22:39:20 Odlicna vest!
quote: Originally posted by marlowe
KOMIKO će ove godine objaviti album Vladimira Krstića u biblioteci u kojoj je izašao Darkov BREK.
|
marlowe |
Posted - 10/01/2010 : 19:32:25 KOMIKO će ove godine objaviti album Vladimira Krstića u biblioteci u kojoj je izašao Darkov BREK. |
|
|