T O P I C R E V I E W |
Lastan |
Posted - 10/07/2012 : 22:59:56 -Od petka,3.08 2012, u prodaji.
-Strip album je u prodaji u strip knjižari "Lastan" od petka i u prodaji će bit samo oko stotinjak primjeraka.
....predgovor: PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE dr.Ivo Josipović
...naslovnica: Andrija Maurović
.........
Cijena: 200 kn
Sadržaj:
-PROTIV SMRTI (A.Maurović) -BRODOLOMNICI NA OTOKU MEGA (A.Maurović) -DEMONJA 1 (Ž.Beker) -DEMONJA 2 (Ž.Beker) -KURIR SA PSUNJA (Jules Radilović) -DIVERZANTI (Jules Radilović) -RANKOV ODRED (A.Maurović)...*strip u boji -GUSARI NA ATLANTIKU (Z.Svirčić)....*strip u boji -ZASJEDA NA MEDITERANU (Z.Svirčić) -OBRUČ (Z.Svirčić) -PROPAST OFANZIVE BRAUN (B.Dovniković) -VRIJEME ODVAŽNIH (A.Maurović) -ISTINITE PRIČE O MALIM BORCIMA (A.Maurović) -MAJSTORIJE DRUGA SREĆKA (Ivo Kušanić) -MEĆAVA (I.Bednjanec) -ŠUMA SMRTI (I.Bednjanec) -SAVEZNICI (I.Bednjanec) -BABIN ZUB (I.Bednjanec) -ZEKINA PUŠKA (I.Bednjanec) -PRVA BITKA (I.Bednjanec) -JADRANSKI VUKOVI (I.Bednjanec)
***više o proizvodu pročitajte na www.stripforum.hr |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Panon |
Posted - 24/09/2013 : 18:12:54 Hvala, nisam se ni sjetio pogledati na SNK :-) |
Poli |
Posted - 24/09/2013 : 18:07:37 Sto se cijene tice...
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.e3157f0ca99b4145ac3df27ebcf247cc.demonja.aspx
|
Panon |
Posted - 24/09/2013 : 18:00:30 Evo da ne otvaram novi topic, a dotični potpada pod ovo područje: vidim da je Udruga Art 9 objavila album "Demonja", pa me zanima koja je cijena i je li to integral serijala o Demonji (Strip zabavnik)? |
Lastan |
Posted - 16/08/2013 : 23:52:53 quote: Originally posted by DeeCay
Hrvatski antifašistički strip ALBUM STF 3 | 340 str. by Mali-Mate
I eto nas, nakon dvadesetak godina, u novoj multinacionalnoj, multikulturnoj zajednici koja još uvijek nema svoju mitologiju. Za razliku od ove, najnovije, ona prethodna je u svojih pedesetak godina postojanja uspjela proizvesti i formativnu ideologiju i njenu dekonstrukciju. Stripaši su doprinijeli na oba polja, preuzimajući uloge i apologeta i kritičara. Antologija „Hrvatski antifašistički strip“ nije, doduše, ni apologija partizanštine, ni Jugoslavije, ni NOB-a iako bi se iz letimičnog pogleda na nju takvo što dalo zaključiti.
U globali,vrlo dobar tekst.Čak bih rekao - odličan. Jedini je nedostatak ili kriva konstatacija ili krivi autorov dojam. Strip je antifašistički jer svi stripovi unutra nisu "partizanski" da bi se zvao partizanski strip (pročitat album i jasno je vidljivo da Svirčićev npr. ili Maurovićev strip nije "partizanski").Nadam se da će se ta "nepravda" ispravit jednog dana objavljivanjem Bednjančevih stripova o NOB-u jer su svi do jednog partizanski,pa će se i album zvat "Hrvatski partizanski stripovi" ili će se objavit serijal Julesa Radilovića - Partizani.Eto!
Što se tiče drugog "nedostatka",vjerujem da se radi o krivom autorovom dojmu. Nema predgovora.Istina,smatralo se da ga niti ne treba bit iz prostog razloga.Stvorit će se nepotrebna polemika,uglavnom sa političkim idicijama,a to je u konkretnom i uz konkretno izdanje nepotrebno.Ti su stripovi odraz prošlih vremena i isključivo su samo stripovi nastali u jednom određenom vremenskom periodu.Poruka-promatrati samo i isključivo s kulturološke strane (povijesne) ili kao jedan dio stripovskog žanra. Stjecajem oklonosti ili slučajnom simpatijom naspram onog što udruga Stripforum nastoji,prestavlja i promovira pojavio se i tekst,odnosno osvrt gsp.Josipovića.Koristiti to za nekakvo javno medijsko "iskakanje iz paštete", vodećim ljudima u udruzi niti je bila namjera niti će ikada biti.Činjenica da tim osvrtom strip album Hrvatski antifašistički strip dobiva sasvim drugu dimenziju apsolutno stoji,ali je i činjenica da su ljudi koji su na albumu radili apsolutno toga i svjesni. Vrijednost spomenutog albuma i njih još nekoliko koji predstoje pokazat će ono zbog čega je udruga i osnovana.Isključivo promicanje strip kulture,sa velikim naglaskom na domaći strip i domaće autore,kako kod nas u Hrvatskoj - tako i u našem širem regionu. Već ovu jesen uduga će prezentirati nekoliko novih projekata,ništa manje vrijednih od ovog gore spomenutog. To što se toliko o ovom strip albumu piše ili se je pisalo samo potvrđuje ispravan potez uredništva o nepotrebnom predgovoru.Osobno,kao običan član udruge smatram kapitalnijim izdanje udruge Stripforum, strip albuma sa stripovima Z.Svirčića, od ovog strip albuma,a o tom strip albumu jedva da je itko išta napisao. |
DeeCay |
Posted - 15/08/2013 : 00:21:06 Hrvatski antifašistički strip ALBUM STF 3 | 340 str. by Mali-Mate
I eto nas, nakon dvadesetak godina, u novoj multinacionalnoj, multikulturnoj zajednici koja još uvijek nema svoju mitologiju. Za razliku od ove, najnovije, ona prethodna je u svojih pedesetak godina postojanja uspjela proizvesti i formativnu ideologiju i njenu dekonstrukciju. Stripaši su doprinijeli na oba polja, preuzimajući uloge i apologeta i kritičara. Antologija „Hrvatski antifašistički strip“ nije, doduše, ni apologija partizanštine, ni Jugoslavije, ni NOB-a iako bi se iz letimičnog pogleda na nju takvo što dalo zaključiti.
|
Lastan |
Posted - 20/01/2013 : 12:27:29 Zaboravio sam na ovaj topic.....
Rasprodan album....ostalo još 12 komada....opširnije na topic-u :"Lastan" - noviteti.... ***(podforum:Striparnice) |
Mr. Bushido |
Posted - 20/10/2012 : 20:42:43 quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Imam i ja taj članak. Mogu ga donijeti ako treba.
Zahvaljujem se!
Ne, ja se trebam zahvaliti tebi. |
Lastan |
Posted - 20/10/2012 : 20:32:58 quote: Originally posted by Mr. Bushido
Zahvaljujem se! |
Lastan |
Posted - 17/10/2012 : 13:35:09 quote: Originally posted by Mr. Bushido
Da me se ne bi krivo shvatilo, rado ću prihvatiti neku alternativu kavi. Sok, čaj, štogod.
Ok.. |
globinjo |
Posted - 17/10/2012 : 11:24:47 quote: Originally posted by Lastan
Bio bih jako zahvalan! Častim kavom
ne budi škrtac,počasti čovika kako dolikuje da kava |
Mr. Bushido |
Posted - 17/10/2012 : 03:42:16 Da me se ne bi krivo shvatilo, rado ću prihvatiti neku alternativu kavi. Sok, čaj, štogod. |
Mr. Bushido |
Posted - 17/10/2012 : 01:44:45 quote: Originally posted by Lastan
Bio bih jako zahvalan! Častim kavom
Eh, ja ne pijem kavu.
Ali nema veze, članak ću donijeti ovako ili onako. |
Lastan |
Posted - 17/10/2012 : 01:14:42 quote: Originally posted by Mr. Bushido
Bio bih jako zahvalan! Častim kavom |
Mr. Bushido |
Posted - 17/10/2012 : 01:12:35 Imam i ja taj članak. Mogu ga donijeti ako treba. |
Lastan |
Posted - 17/10/2012 : 00:48:17 quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Lastan
Jel ima netko možda Jutarnji list od subote 13.10...izašao je tekst o ovom stripu...promaklo mi!
međede,imam ja ovaj broj...pošalji jednog ličkog vola busom i ja ti pošaljem jutarnji
Obzirom da si ti spori magarac(a i tvrdoglav),bilo bi najbolje da ga sačuvaš....uglavnom,ne brini-dok je ličana,bit će i volova! I skidaj se više sa te moderatorske pozicije...vidiš da su ljudi već davno provalili da to nije za tebe!...loš si batice,moderiraš gore nego što ajduk igra!...evo ti jedna muška ! |
globinjo |
Posted - 16/10/2012 : 13:16:02 quote: Originally posted by Lastan
Jel ima netko možda Jutarnji list od subote 13.10...izašao je tekst o ovom stripu...promaklo mi!
međede,imam ja ovaj broj...pošalji jednog ličkog vola busom i ja ti pošaljem jutarnji |
ninel |
Posted - 16/10/2012 : 08:16:32 Prvi deo teksta je o partizanskom filmu, a kad napokon dodje na red partizanski strip, treba kupiti štampano izdanje da bi se pročitao tekst do kraja |
Poli |
Posted - 16/10/2012 : 08:02:43 quote: Originally posted by Lastan
Ovaj?
http://www.jutarnji.hr/partizanski-film-i-strip---ili-prica-o-sadenju-limuna-u-sibiru/1059641/
|
Lastan |
Posted - 15/10/2012 : 23:03:03 Jel ima netko možda Jutarnji list od subote 13.10...izašao je tekst o ovom stripu...promaklo mi! |
risbozg |
Posted - 22/09/2012 : 07:16:42 http://www.vecernji.hr/kultura/ustase-partizani-kako-su-ih-vidjeli-maurovic-radilovic-beker-clanak-455794
malo i u večernjem
|
Lastan |
Posted - 19/09/2012 : 23:43:23 quote: Originally posted by Poli
http://www.jutarnji.hr/partizane-kao-strip-heroje-voljeli-su-u-cijelome-svijetu/1054677/
Hvala za link |
Poli |
Posted - 19/09/2012 : 23:38:27
http://www.jutarnji.hr/partizane-kao-strip-heroje-voljeli-su-u-cijelome-svijetu/1054677/
http://www.slobodnadalmacija.hr/Kultura/tabid/81/articleType/ArticleView/articleId/187880/Default.aspx
|
Nivox |
Posted - 19/09/2012 : 23:20:10 quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by Nivox
Upravo je bilo na tv-u nešto o ovome strip albumu, al nisam uspio vidjeti šta jer je prilog bio pri kraju kad sam ga skužio...
edit : vjerojatno je bilo predstavljanje u muzeju Mimara.
Vijesti iz kulture...
Ima dans zgodan prilog u Jutarnjem listu.Navodno je i nešto u Slobodnoj,ali nisam uspio pogledat..uglavnom,to je i bio cilj da se strip malo provlači kroz medije...
Tako i treba, pohvalno ! |
mamlaz |
Posted - 19/09/2012 : 13:31:59 quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Lastan
Prezentacija i promocija ovog strip albuma,kao i ostalih strip izdanja STRIPFORUM-a,bit će 18.09 2012 u muzeju MIMARA.....19.00 h.
Svi ste pozvani i dobrodošli!
a da dođete malo južnije pa promovirate strip tamo di je bilo najviše antifašista
sta u Rijeku i Istru:) |
Lastan |
Posted - 19/09/2012 : 13:13:41 quote: Originally posted by Nivox
Upravo je bilo na tv-u nešto o ovome strip albumu, al nisam uspio vidjeti šta jer je prilog bio pri kraju kad sam ga skužio...
edit : vjerojatno je bilo predstavljanje u muzeju Mimara.
Vijesti iz kulture...
Ima dans zgodan prilog u Jutarnjem listu.Navodno je i nešto u Slobodnoj,ali nisam uspio pogledat..uglavnom,to je i bio cilj da se strip malo provlači kroz medije... |