T O P I C R E V I E W |
GitaristRoko |
Posted - 07/12/2020 : 13:01:29 Ovo je topic gdje postavljate svoje liste omiljenih 20 filmova, ne moraju biti rangirani. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
GitaristRoko |
Posted - 09/05/2022 : 13:59:55 Starija je meni lista, dalo bi se izmijeniti ponešto. Definitivno dodati Interstellara koji mi je nadraži, i Fight Club. |
manhunter |
Posted - 09/05/2022 : 11:29:23 Sa topica Top 100
Zbrda-zdola.
Pulp Fiction 12 Angry Men City of God The Silence of the Lambs Casablanca American History X Sunset Blvd. Alien 1-4 Reservoir Dogs Eternal Sunshine of the Spotless Mind L.A. Confidential Some Like It Hot Blade Runner Rebecca Hotel Rwanda In the Name of the Father Twelve Monkeys La haine The Truman Show Crouching Tiger, Hidden Dragon The Fountain The Crow Fear And Loathing In Las Vegas The Lost Boys The Enigma Of Kaspar Hauser Little Miss Sunshine The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford Mulholland Drive Predator Sunshine Midnight Run Solaris Black Narcissus The Year Of Living Dangerously The Man Who Would Be King Carrie Blue Velvet Close Encounters Of The Third Kind The Good The Bad And The Ugly The Godfather Jacob`s ladder Lazarus child Contact Contagion Hable Con Ella A Man Called Horse Carnage Monsters Moon Moonrise kingdom Noises off The Fall Todo sobre mi madre Volver Dinner for schmucks Maria full of grace Bandits Whole nine yards Mission The life of David Gale Defiance Excalibur Ladyhawke Sleepers Spider Waterland Slumdog millionaire The Searchers Shane Vicky Cristina Barcelona Midnight in Paris La mala educación The boys from Brazil Saint Pi Revenge The exorcism of Emily Rose Cape fear The yellow handkerchief Dark city |
jagodanbg |
Posted - 09/05/2022 : 10:50:25 A ovo su mi posteri u dnevnoj:
|
jagodanbg |
Posted - 21/04/2022 : 17:37:02 1. Trainspotting 2. Pulp Fiction 3. Reservoir Dogs 4. Blade Runner 5. Mad Max 2 6. Betmen The Dark Knight Rises 7. Sedam 🙂 8. Interstellar 9. Warrior 10. Forrest Gump 11. Dve čadjave dvocevke 12. Dobermann 13. Gran Torino 14. Full Metal Jacket 15. Đavolji advokat 16. Kad jaganjci utihnu 17. Matrix 18. Inglourious Basterds / Đango 19. Balkanski špijun 20. Kad porastem biću Kengur |
going going |
Posted - 16/12/2020 : 02:41:20 quote: Originally posted by Beren
Ljepota poroka
Od dugometraznih filmova Zivka Nikolica sam pogledao samo Lepotu poroka i to je apsolutno remek delo. Treba da ga pogledam opet i zelim da pogledam ostale njegove dugometrazne igrane filmove.
Pored Lepote Poroka, na jutjubu mogu da se nadju gotovo svi njegovi kratki dokumentarni filmovi. Kakva je to umetnost! Vrhunski filmovi. I mozda najveci, a najpodcenjeniji reditelj koji je potekao na nasim prostorima u 20. veku.
|
jogurt |
Posted - 14/12/2020 : 23:24:13 Nisu poređani od najboljeg ka najgorem
Rear window Rosemary's baby Blue velvet The good, the bad and the ugly Przypadek (Blind chance) Seven samurai La Double vie de Véronique Ikiru (To live) Mirror (Zerkalo) Seventh seal Wild strawberries Texas chainsaw massacre Le notti di Cabiria Lost horizon 2001:A space odyssey Balkanski špijun One flew over the cuckoo's nest Suspiria Vertigo Lepota poroka |
Beren |
Posted - 11/12/2020 : 23:06:05 Hm, najdraži filmovi... I to je dosta teško sklopiti, skoro jednako teško kao listu najboljih.
Ove filmove mogu gledati bilo kad:
Léon Rear Window La vita è bella Se7en Terminator (2) Alien LOTR Inglourious Basterds Balkanski špijun Il buono, il brutto, il cattivo Ljepota poroka The Searchers Goodfellas 12 Angry Men Amadeus Scent of a Woman WALL-E Indiana Jones Whiplash Back to the future |
going going |
Posted - 11/12/2020 : 21:41:40 Dont Look Now me atmosferom i ,,ubicom" a sigruno i zbog lokacije radnje mnogo podsetio na italijanske giallo filmove. Ali ima nedovoljno eksplicitnog nasilja i krvi da bi bio giallo. Ali zato Dont Look Now ima jednu od najeksplicitnijih scena seksa!
|
Shaner |
Posted - 11/12/2020 : 21:23:45 Ja sam Don't look now pogledao više puta i svaki put sam uživao. Bitno je napomenuti da sam izrazito slab na Veneciju.
Za Chi l'ha vista morire? nisam znao, to će se svakako gledati. Hvala vukozeče!
I da, ispada da Roegov film nije toliko originalan, ali dojam uvijek ovisi o dotadašnjem poznavanju materije. Nikad nećemo znati što bi bilo da sam prvo gledao ovaj talijanski film.
|
vukozec |
Posted - 11/12/2020 : 20:08:38 A kad vidiš ovaj film onda skužiš i da nije baš originalan: https://m.imdb.com/title/tt0068367/
|
going going |
Posted - 11/12/2020 : 20:06:33 Ja sam bas pre neko vece pogledao Dont Look Now. I nije me odusevio. Prva polovina mi je bila odlicna, napeta, dramaticna, vizuelno i montazno, ali razresenje me je razocaralo i druga polovina mi se malo otegla. |
Shaner |
Posted - 11/12/2020 : 19:07:56 quote: Originally posted by Poli
Joooj, bolje da sutim.
Ne, ne! Baš me zanima! Ako se bojiš javnog linča, može i na pm.
|
Poli |
Posted - 11/12/2020 : 17:44:48 Joooj, bolje da sutim.
|
Shaner |
Posted - 11/12/2020 : 16:44:23 quote: Originally posted by Poli
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=51798#2377842 Hebote Shaner, ti uvijek uspijes da iznenadis. Dok su neki naslovi ovdje stvarno bomba, za neke mi ni u snu nije jasno sta tu rade. Ali ok, to je ta draz kako svakoga moze nesto drugo dotaknuti ili odbiti.
Koji te naslovi muče?
|
vukozec |
Posted - 11/12/2020 : 16:03:34 quote: Originally posted by Poli
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=51798#2377842 Hebote Shaner, ti uvijek uspijes da iznenadis. Dok su neki naslovi ovdje stvarno bomba, za neke mi ni u snu nije jasno sta tu rade. Ali ok, to je ta draz kako svakoga moze nesto drugo dotaknuti ili odbiti.
Meni je pak lista prilično očekivana. Od Shanera :) |
Poli |
Posted - 11/12/2020 : 15:31:28 http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=51798#2377842 Hebote Shaner, ti uvijek uspijes da iznenadis. Dok su neki naslovi ovdje stvarno bomba, za neke mi ni u snu nije jasno sta tu rade. Ali ok, to je ta draz kako svakoga moze nesto drugo dotaknuti ili odbiti.
|
vukozec |
Posted - 11/12/2020 : 12:32:13 Nema šanse da srežem na 20 (možda bih jedino mogao 20 najdražih iz djetinjstva/mladosti po nostalgičnom ključu), pa evo mojih 100 najboljih filmova u zadnjih 100 godina na ovom topicu: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=5&TOPIC_ID=46360#2378291 |
NESVRSTANI |
Posted - 11/12/2020 : 00:57:13 Sigurno nisu najbolji, ali su meni najdraži: Indiana Jones Raiders of the lost arc Indiana Jones and the Last Crusade Warriors Tko to tamo peva Balkanski špijun Selo moje malo Bogovi su pali na tjeme Mad Max 1 The Goonies Amarcord Velika avantura( Louis de Funnes) Life of Brian Aliens Unforgiven Dirty dozen Kelly's heroes Where eagles dare Back to the future 1 Robin Hood (Onaj fosilni sa Erol Flynnon) Saving private Ryan
Uf, dva san zaboravija. Conan Barbarian Das boot
|
Shaner |
Posted - 11/12/2020 : 00:11:10 Evo i liste 20 najdražih filmova 20. stoljeća, kronološki poredanih:
La passion de Jeanne d'Arc (1928) Les enfants du paradis (1945) Smultronstället (1957) 8½ (1963) Rekopis znaleziony w Saragossie (1965) Trans-Europ-Express (1966) Les demoiselles de Rochefort (1967) C'era una volta il West (1968) Spalovac mrtvol (1969) Cabaret (1972) Don't Look Now (1973) Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles (1975) Hausu (1977) Star Wars IV-VI (1977-1983)* Blade Runner (1982) Sans soleil (1983) Chung Hing sam lam (1994) Kôkaku Kidôtai (1995) Mimi wo sumaseba (1995) Eyes Wide Shut (1999)
*Star Wars originalnu trilogiju sam uvijek doživljavao kao jednu cjelinu
Ovo je trenutna i, naravno, promjenjiva situacija. Filmovi koji su mi prvi pali na pamet. Sigurno sam brdo toga zaboravio, mnogi naslovi ovaj put nisu stali, a da ne spominjem koliko toga još tek trebam pogledati. Kao i u prethodnoj listi i ovdje sam stavljao samo jedan film po redatelju. Također, nisam stavljao filmove redatelja čiji su se uratci našli među filmovima 21. stoljeća.
Inače, slažući ove liste sam si opet osvijestio koliko dobrih filmova ima. Rokova početna ideja od top 100, zapravo uopće nije tako teška za sastaviti. Jedino što ni tada ne bi sve stalo na listu.
|
Ernie Pike |
Posted - 10/12/2020 : 22:30:54 Mojih 20:
Godfather 1 Coppola
American Graffiti Lucas
Rio Bravo Hawks
Godfather 2 Coppola
Life of Brian Jones
North by Northwest Hitchcock
It's a Wonderful Life Capra
The Man Who Shot Liberty Valance Ford
The Warriors Hill
The African Queen Huston
Empire Strikes Back Kershner
Unforgiven Eastwood
The Silence of the Lambs Demme
LA Confidential Hanson
LOTR Jackson
2001: A Space Odyssey Kubrick
Terminator 2 Cameron
Blazing Saddle Mel Brooks
The Crimson Pirate Siodmak
As Good as It Gets James L Brooks
Nisam htio stavljati dva filma istog redatelja. Iznimka su naravno Kum 1 i 2.
Ostatak do 50:
Red River Hawks
Star Wars Lucas
The Outlaw Josey Wales Eastwood
How Green Was My Valley Ford
39 Steps Hitchcock
The Shawshank Redemption Darabont
Taxi Driver Scorsese
Meet John Doe Capra
Amarcord Fellini
Pulp Fiction Tarantino
High Noon Zinneman
Die Hard McTiernan
Good Will Hunting Van Sant
Blade Runner Scott
Winchester 73 Mann
One Flew Over the Cuckoo's Nest Forman
Raiders of the Lost Ark Spielberg
The Dark Knight Nolan
Dirty Harry Siegel
The Adventures of Robin Hood Curtiz
Clockwork Orange Kubrick
All the President's Men Pakula
Alien Scott
Marathon Man Schlesinger
Se7en Fincher
Casablanca Curtiz
Die Hard 2 Harlin
Ben Hur Wyler
Der Untergang Hirschbiegel
Lethal Weapon Donner
Nisam stavljao domaće filmove jer mi ih je teško mjeriti istim aršinom. |
verab |
Posted - 10/12/2020 : 14:46:39 Super!
Građanin Kane zaobišao popise, za razliku od Mumije i Sam u kući :)
kužim, lista najdražih nije lista najboljih, ali ipak... |
BeaGea |
Posted - 10/12/2020 : 14:28:05 Imamurina je pravi trosatni ep, odlican film. Baci oko i na Kinoshitinu verziju, ima na youtubeu s engleskim podnaslovima! |
verab |
Posted - 10/12/2020 : 14:20:13 Imamuraovu iz '83.
Nažalost, još nisam pogledao onu iz '58. |
BeaGea |
Posted - 10/12/2020 : 14:09:28 quote: Originally posted by verab Balada o Narayami
Čiju verziju? |
verab |
Posted - 10/12/2020 : 14:06:15 quote: Originally posted by elva
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by verab
vjerojatno ću preskočiti mnoge, ali evo na prvu loptu:
Apokalipsa danas Isijavanje Let iznad kukavičjeg gnijezda Sedmi pečat Kum 1,2 Taksist Stanar Carnage Deliverance Southern Comfort Psi od slame Pasje poslijepodne Amacord Pasqualino Settebellezze Blade Runner Solaris (1972) Stalker (1979) Maratonci trče počasi krug Balkanski špijun 2001 Odiseja u svemiru Paklena naranča If... Melancholia Papillon (1973) . . . .
fala bogu, jedan normalan popis.
Baš sam to htio komentirati.
Također. Još bi negdje ugurao
Sedmi pečat Amacord Fight club Life of Brian
zaboravio skroz na Fight club i Life of Brian Amacord i Sedmi pečat sam stavio na popis, još bih ugurao i
Harold and Maude Poljubac žene pauka Rashomon Balada o Narayami Smoke Nebo nad Berlinom Annie Hall Brak Marije Braun
@shaner odličan popis
|