T O P I C R E V I E W |
hello |
Posted - 09/10/2008 : 10:44:52 Po meni jedna od najboljih serija u posljednjih nekoliko godina. Sezona se sastoji od 12 epizoda, a trenutno kreće 3. sezona. Dexter radi kao forenzičar u policiji Miamia i ima jedan skriveni hobi. Serijski je ubojica koji ubija zločeste tipove i to po kodeksu njegovog oca. Dexter je kao dijete posvojen od strane policajca Harrya koji je u ranom djetinstvu primjetio da s djetetom nešto nije u redu i da bi sprječio da mu jednog dana sin završi na električnoj stolici Harry ga uči kako da ubija, kako da prikrije tragove i najvažnije da ubija po kodeksu po kojemu može ubiti samo one ljude za koje je 100% siguran da su i sami ubojice. Za razliku od mase serija koje od gledatelja prave budale (Zakon braće),koje se samo zapetljavaju i tako u nedogled (Izgubljeni) ova serija ima i glavu i rep. Prva sezona je sjajna zaokružena cjelina. Ali najbolje od svega je što je druga sezona još zanimljivija. Serija će se svidjeti svima koji vole serije o forenzičarima, o serijskim ubojicama, a ima i malo crnog humora. Toplo preporučam!!!
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mladjo |
Posted - 07/10/2013 : 14:26:56 Hm... |
DeeCay |
Posted - 26/09/2013 : 15:48:06 Uh, ne znam što bih rekao, nekako je cijela sezona otišla u čudnom smjeru; inicijalno me radovala ova cijela Dexterova secret origin story s dr. Vogel, mislio sam da to ima nekog smisla. Sve što se gradilo tijekom sezona svelo se zapravo na Dexterov odnos sa sestrom. Kad god se udaljili od toga, opet bi se vratili na to. Kao da je to jedino što ga čini čovjek, obiteljskom čovjekom i živim. Očekivao sam zapravo krvavi kraj, ironiju sudbine gdje mali Harrison umire u lokvi očeve krvi; odnosno krug krvi koji je tako započeo s Dexterom. Ovako samo ostaje otvoreni kraj - on je odlučio da ne smije dopustiti da mu više stradaju drage osobe (što je već više puta iskusio), s mogućnošću nastavka serije ukoliko se na to mreža odluči.
Evo zašto su se odlučili na takav kraj... Sve je objašnjeno. http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/dexter-series-finale-showrunner-scott-632536
Dexter je psihopat, a dark passenger i dalje čuči negdje u njemu; normalna percepija osjećaja bi mu i dalje trebala biti strana, koliko god je on usvojio tu naviku "osjećanja" prema bližnjima, iskustvom. A uostalom, on je ipak odlučio logikom (Dexter uči "osjećaje" iskustvom, barem ja tako to gledam), izgubio je Ritu, Vogelicu (nadomjesnu majku) i za kraj još najvažniju osobu na svijetu - nije li vrijeme da si konačno prizna da svi oko njega umiru, koliko god on to pokušavao promijeniti? Jednostavno, živ Harrison - Dexter dead and gone... |
vice |
Posted - 26/09/2013 : 06:19:49 quote: Originally posted by Smomo8
Zašto se kraju pripisuju tolike negativne kritike ?
Po mom mišljenju, jer je ideja realizirana jako, jaaaaako glupavo. Da i zaboravimo na sve rupetine u scenariju i logici u ciloj sezoni, a pogotovo u finalu, način na koji je izvedena paleta zadnjih 5 scena je bolno loša i zatupljujuća. Kad uz sve to dodaš apsolutno bacanje sporednih likova u smeće, i prezentaciju njihovih uloga kao alat koji samo puni minutažu, bez mozga i smisla, jasno je zašto su fanovi bijesni. |
Beren |
Posted - 25/09/2013 : 22:07:16 I još nešto, ovo je vjerovatno najgore finale neke serije (uz Lost naravno) koju sam gledao. |
Smomo8 |
Posted - 25/09/2013 : 22:01:28 Zašto se kraju pripisuju tolike negativne kritike ? |
Beren |
Posted - 25/09/2013 : 21:56:31 Nek je konačno i Dexter završio. Poslednje 3 sezone sam jedva čekao da završi i iskreno, gledao na silu zbog stare slave. Kraj dostojan "kvaliteta" ovih poslednih sezona. Samo šteta što i on nije završio na dnu mora. Ovako bismo, bojim se, u doglednoj budućnosti mogli da opet gledamo Dextera. Svašta im može pasti na pamet.
Nakon svega, kad se prisjetim, za mene je krenulo nepovratno nizbrdo kad je Debra uhvatila Dextera i Lumen iza onog najlona i pustila ih ne pogledavši ko je tamo. Očigledno je bilo vještačko produžavanje serije zarad para, i na uštrb kvaliteta.
Što se tiče sezona, prva, druga i četvrta su naravno to što ostaje kao nesumnjivi kvalitet ove serije. |
dante |
Posted - 25/09/2013 : 10:52:50 Kraj mi je OK, ali posljednja scena mi je totalno suvisna, moglo se komotno i bez nje. |
selanne |
Posted - 24/09/2013 : 23:18:07 Druga mi je najbolja, Doakes je najbolji lik cijelog serijala. |
Windwalker |
Posted - 24/09/2013 : 23:10:45 Meni je i dio sedme sezone s mafijašima bio dosta dobar. Ostatak tak-tak. Šesta je samo dosadna. A osma ne samo da je dosadna, već je i izrazito glupa. Peta je bila zanimljiva kao aftermath četvrte i njegov odnos s Lumen. Ali mi je bad guy bio bezveze. Četvrta je vrhunska, ali mi nije najbolja. Treća je dosta dobra. Ništa spektakularno se ne događa, ali u to doba mi je bilo samo važno da Dexter ubija bad guyse, a sve ostalo je tek dodatak. Druga je najdinamičnija i najuzbudljivija, točno ono što se očekuje od zadnje sezone. A ono tek druga. Prva mi je najbolja i kao takvu bih je smjestio među najbolje sezone neke serije na televiziji ikad. |
Torghal |
Posted - 24/09/2013 : 22:15:17 Napokon gotovo.U Dexteru san uziva prvih 5 sezona(4. daleko najbolja) ali zadnje tri sezone su mi bile pravo mucenje,prepuno kliseja,likovi su postali karikature samih sebe,nekarizmaticni negativci(nijedan niti blizu Johna Lithgowa) itd itd...tako da je bilo i vrijeme da sve zavrsi.Sta se tice kraja meni je dobar.Cita sam na par foruma komentare ljudi i skoro svi su negativni ali ja i dalje mislim da je kraj dobar. |
mr murdoc |
Posted - 24/09/2013 : 20:26:31 "Bolje užasan kraj, nego užas bez kraja" |
selanne |
Posted - 24/09/2013 : 14:51:07 Teška glupost. Za ovakav kraj dotične sam navijao od prve epizode kad sam je vidio, ali ne na ovakav debilan način. |
Windwalker |
Posted - 24/09/2013 : 13:26:04 Od svih mogućih krajeva, ovo je najgori mogući kraj. Dostojan kraj užasne sezone. Šteta što je serija tako nisko pala. Stvarno šteta. |
alen |
Posted - 24/09/2013 : 08:46:57 Koja izbljuvotina od finala. |
selanne |
Posted - 23/09/2013 : 16:31:21 Neka dotična koja je obavljala poziv pri kraju zadnje epizode otegne papke i meni dosta.  |
DeeCay |
Posted - 23/09/2013 : 16:02:48 Jučer išla zadnja epizoda... Nakon 8 godina došao je kraj. Navečer ćemo pogledati kako završava i to čudo. Već me strah kako će završiti sezonu.
 |
selanne |
Posted - 11/08/2013 : 21:25:39 Auuuuu, koji završetak... |
DeeCay |
Posted - 02/07/2013 : 00:17:48 Ovako počinje: "There's nothing like a crisis to help define who you are..." Dobra, Dexter! Here we go again!
Stigosmo tako i do kraja jednog lijepog putovanja... Zadnja sezona je tu! Prema prvoj epizodi stvari sigurno ne kreću na bolje, što je i u redu, s obzirom na atmosferu i ton cijelog serijala. Imao sve što i prethodnih sezona, novog serijskog ubojicu, nove likove i stare koji prijete razotkrivanjem identiteta našeg omiljenog ubojice, i svakodnevne probleme s kojim se jedan prosječan blood-splatter analyst susreće. ;)
Prva epizoda ide od nekakvog više-manje čistog starta; mislio sam da se Deb i Dexter nisu samo tako izvukli iz one noći u kontejneru. no, prošlo je 6 mjeseci tek tako. Profilerica bi mogao biti dobar dodatak ekipi, mogli bi dobiti neke nove uvide u Dexterovu psihu, pa čak i mali retcon, tko kaže da Harry polaže isključivo pravo na formiranje Harryjevog zakon. |
DeeCay |
Posted - 01/07/2013 : 15:29:41 quote: Originally posted by ken2
pa ako piše da kraj počinje 30.06, onda je valjda hvalakurcu zadnja nego, kako to da ove godine počinje ovako rano uvijek je bilo krajem rujna
ha, mreža kalkulira; kao schedule u ljeti da pomogne lansiranje nove serije "Ray Donovan", idu jedna nakon druge. Slično kako je pomogla prije Homelandu, kad su išle zajedno. Homeland i Dexter su najprofitabilnije, pa ih koriste za lansiranje drugih serijala. Poslovna logika koja očito uspijeva. |
ken2 |
Posted - 01/07/2013 : 15:01:33 pa ako piše da kraj počinje 30.06, onda je valjda hvalakurcu zadnja
nego, kako to da ove godine počinje ovako rano uvijek je bilo krajem rujna |
DeeCay |
Posted - 01/07/2013 : 13:27:41 Ostat će Dexter živ, al bez obje noge i jaja, amožda i čeonog režnja... I seka će ga do kraja života hraniti žličicom. |
dcopic |
Posted - 01/07/2013 : 13:16:04 Ja sam još nakon prošle nekako prognozirao da će osma biti zadnja. Živo me zanima kako će završiti!   |
dante |
Posted - 01/07/2013 : 01:07:42 quote: Originally posted by kandraks
Da li je ovo zadnja sezona?
Yes.
quote: Originally posted by nemanja93
A ja jos ni prvu nisam poceo :D
Kreni, neces pozaliti sigurno. |
nemanja93 |
Posted - 01/07/2013 : 01:05:58 A ja jos ni prvu nisam poceo :D |
kandraks |
Posted - 01/07/2013 : 01:00:38 Da li je ovo zadnja sezona? |