forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 24/03/2009 : 14:16:32
Evo topica i o serijama..

Meni najbolja - The Sopranos
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
King Warrior Posted - 30/01/2025 : 10:19:41
quote:
Originally posted by mike

Dobar je Yellowstone. Osim poslednje 5. sezone, gdje su se Sheridan i Costner toliko posvadjali, da poslednjih 6 dijelova bolje da ne bi bilo.

Da, kraj serije je mogao bolji biti.
Yellowstone je u stvari nesto modernija Dinastija.
Sheridan ima te sasvim obicne teme, ali pravi interesantne serije.
Primjer njegova nova serija Landman. Nista spektakularno, ali ipak te nesto vuce da dalje gledas.
mike Posted - 28/01/2025 : 16:57:04
Dobar je Yellowstone. Osim poslednje 5. sezone, gdje su se Sheridan i Costner toliko posvadjali, da poslednjih 6 dijelova bolje da ne bi bilo.
Grzi Posted - 28/01/2025 : 16:44:03
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by Tonto

Postoje jako pozitivni likovi u yellowstoneu samo nisu u prvom planu i zbog njih se gleda serija. Serija je promocija trumpovskih desnicarskih vrijednosti, ali nije pamflet. Desnicari ce u Costnerovoj obitelji vidjeti idole, razumni ljudi govna. Izvrsno je napisana, rezirana i odglumljena visoko budzetna sapunjara.

Da li je moguće da u svemu samo vidiš politiku!?
Radnja se događa u Montani, ne u jbn New Jork-u.
Rančeri, cowboy-i, "tradicionalne" vrednosti...

Pa politika i je u svemu lol
Macon Posted - 28/01/2025 : 13:48:16
quote:
Originally posted by koze123

Ozark je sjajan, posebno dostiže vrhunac u trećoj sezoni, subplot sa Benom. Izuzetno teško i emotivno, tim likom su podigli celu seriju nakon malo slabije druge sezone koja se vrtela u krug. Srceparajuće.

I sam kraj je meni bio odličan, posebno poslednja scena.

Ozark sam pogledao dve sezone, nisam mogao više. Gledaš sve one psihopate koji se ništa ne mjenjaju iako jim ljudi umiru na očima. Ne ide to tako. Glavni lik i njegova žena su tipični prihopati i dosta mi je bilo toga.

Recimo kako je dobra scenaristika u Better Call Saul kada pogine onaj advokat na očima glavna dva lika. A ovde kao, da je neko pregrizao keks.
Macon Posted - 28/01/2025 : 13:42:57
Pogledao sam kinesku Snow Sword Stride na Youtubeu. Zna li neko nešto slično što nije previše na efektima naduvana wuxia? Može i historijska kineska ili azijska serija (dosadila mi je Europa i anglofonija). Od historijskih mi je bila najbolja San Guo iz 2010 zbog dialoga koji je po knjizi Romance of three Kingdoms (kao Game of Thrones kome nije nestalo teksta).

Pogledao sam tri sezone serije Fargo a ne želim ulaziti u četvrtu jer je previše zavrzlama na gluposti likova. To je prejeftina scenaristika.
DzekDenijels Posted - 27/01/2025 : 01:07:23
quote:
Originally posted by Tonto

Postoje jako pozitivni likovi u yellowstoneu samo nisu u prvom planu i zbog njih se gleda serija. Serija je promocija trumpovskih desnicarskih vrijednosti, ali nije pamflet. Desnicari ce u Costnerovoj obitelji vidjeti idole, razumni ljudi govna. Izvrsno je napisana, rezirana i odglumljena visoko budzetna sapunjara.

Da li je moguće da u svemu samo vidiš politiku!?
Radnja se događa u Montani, ne u jbn New Jork-u.
Rančeri, cowboy-i, "tradicionalne" vrednosti...
Tonto Posted - 26/01/2025 : 22:31:16
vice Posted - 26/01/2025 : 22:15:33
Sweetpea - na prvu britanski Dexter, na drugu zabavna studija o kafkanijanskom liku koji zavoli ubijanje.

Strike: Ink Black Heart - po meni izvrsna nova sezona, mada nailazim na osrednje kritike. Malo koketiranja s alt-right i incelima, sad već metafilmski u slučaju autorice.
vice Posted - 26/01/2025 : 22:12:48
Yellowstone je serija za koju je bolje stat na vrijeme, a to je 1. sezona. Nada sam se da će određeni likovi skončat poetski prikladno, ali dapače, završe kao junaci. Ovo je po meni Sheridanov potpuni preser koji je dobrano upropastija moj dotadašnji rispekt prema njemu.
alexts Posted - 26/01/2025 : 21:24:32
Yellowstone S01

odgledah. Razmišljam da li da gledam dalje i reših da idem na drugu sezonu. Vrlo sam zadovoljan, ali mi se jedna stvar nije dopala. Zapravo dve, ali činjenica da su glavni junaci zapravo negativci, nije nešto što bi me odbilo, mada način na koji bi trebalo da publika saoseća sa tom porodicom jeste malo kontroverzan.
Odbijajuće mi je to, što je serija žanrovski ne samo moderan western, nego i soap opera, koja jako asocira (nas starije) na Dalas i Dinastiju. Yellowstone je ozbiljnija serija, ali prati matricu tih serija da može da ide unedogled i da scenarista stalno smišlja nove preokrete, zaplete i uzbuđenja, a nije to nešto što bi me danas privlačilo, nego pre kraće serije, sa zaokruženom pričom, bez nasilnog nastavljanja.
Caleb Posted - 26/01/2025 : 21:01:18
quote:
.

Nisam očekivao onakav kraj. Razočaran sam kako je sve završilo, ali serija je i dalje sjajna i razumem završetak. Brutalno i ni malo patetično. Sviđa mi se. Ali se smorih.. 😁
Caleb Posted - 25/01/2025 : 11:28:40
quote:

Ozark je sjajan, posebno dostiže vrhunac u trećoj sezoni, subplot sa Benom. Izuzetno teško i emotivno, tim likom su podigli celu seriju nakon malo slabije druge sezone koja se vrtela u krug. Srceparajuće.

Ostalo mi je još 5 epizoda. Ovaj deo sa Benom je stvarno srceparajuć. Baš sam se ubedačio.
Sjajno je odglumio. A znam ga iz Bansheea i tamo ima dobru rolu.
DzekDenijels Posted - 24/01/2025 : 22:11:39
quote:

Potpis...
koze123 Posted - 24/01/2025 : 19:53:34

Caleb Posted - 24/01/2025 : 16:50:46
Ja završavam Ozark. Opasno dobra serija.
sawitch Posted - 24/01/2025 : 16:31:38
Odgledao sam i ja American Primeval. Rekao bih da je to jedna vrlo dobra serija. Ono sto je neko hvalio ovde, kadriranje nekad bas ide zestoko na zivce. Ostalo je sasvim dobro reseno. I glumci su dobri, posebno glavna zenska uloga i glavni mormon kao i Crveno Pero. Uz ovo nasilje, bezakonje i brutalnost rekao bih da fali nekih scena seksa ali po meni vredi odgledati. Dobra je fotografija, dobra prica, dobro izvedeno. Na momente me podsetilo na Prunjeove stripove.

Od mene za prve 4 epizode ocena 8 a poslednje 2 9-ka. Pa neka ostane na tom proseku od 8/10.
naker Posted - 19/01/2025 : 11:19:36
Krajem godine čini mi se. Ali da, očekivao nešto bezveze kad ono paf baš prijatno iznenađenje ispala Wednesday
DiSkAcH Posted - 19/01/2025 : 07:30:38
quote:
Originally posted by naker

Wednesday (2022-) (#S1-)

Najharizmatičniji i svima omiljen član Addams domaćinstva je u tinejdž godinama što znači probleme za sve ostale u njenoj okolini. Wednesday je napravila nered u svojoj sad već bivšoj srednjoj iz koje je izbačena, i Morticia i Gomez odlučuju da je pošalju u specijalnu školu koja se bavi talentovanim, ali odbačenim i problematičnim studentima. Svojevremeno su i oni išli u tu školu i tamo se i upoznali, i nadaju se da će Wednesday slediti njihove korake... Ali Sreda nije Sreda da ne bi ponovo upala u nevolje jer njen detektivski um polako otkriva da je ova akademija obavijena velom tajnosti i misterije...

Tinejdž serija, ali jako dobra. Opisao bih je kao miks Harry Potter-a i X-Men. U seriji su poprilično zastupljeni fantasy momenti, u školi su studenti podeljeni po kućama (vampiri, vukodlaci, sirene, gorgoni itd.), dok svaki student poseduje sebi svojstvene mutantske natprirodne moći. Većina glavnih likova su tinejdž studenti pa serija spada u coming-of-age žanr jer se bavi problemima odrastanja mladih osoba i njihovim prvim ljubavima. Ali pošto Sreda poseduje detektivski um serija je bogatama elementima misterije. Kako serije odmiče tako sve više i više prerasta u dark fantasy. Najveća prednost serije je što su u potpunosti pogodili tu mračnu gotsku atmosferu koja okružuje Addams familiju. Tim Burton je režirao četiri epizode serije. Jenna Ortega briljira u svojoj ulozi i deluje kao da je stvorena da glumi Sredu. Kao da je kćerka Death iz Sandman-a i Winone Ryder, ali rođena u telu surogat majke Eve Green. Pohvale i za lika koji je "pozajmio" ruku za Thing.

Serija ima par mana doduše. Koliko su uspeli u potpunosti da pogode kome da daju ulogu Wednesday, isto se ne može reći za ostatak Addams familije jer njihov kasting nije najsrećniji. Teško je poverovati da su uspeli da prokockaju priliku da angažuju Evu Green kao Morticiu umesto Catherine Zeta Jones koja izgleda kao barbika sa brojnim plastičnim operacijama i fejk grudima. Ostatak glumačke postave isto nije bog zna kako dobar, serija je totalno moderna pa imamo neke ćelave afroamerikanke sa plavim očima sirena obučene u modernu odeću wtf kakve ovo ima veze sa porodicom Addams i gotikom. CGI je mogao biti bolji, čudovišta u seriji više izgledaju na "čudovišta" iz Monsters Inc. crtaća negoli na čudovišta iz neke horor/gotske serije.

Glavna tema serije je kako mladi ljudi treba da pronađu samopouzdanje i slede sopstveni put umesto da večito ostanu u senci svojih roditelja i rade ono što im oni kažu da misle da treba da rade. Tinejdž, ali jako dobro realizovano i zanimljivo za gledanje. Jenna Ortega fenomenalna, onaj njen ples mislim da sam pogledao jedno 5,6 puta koliko je dobro. Posebno se izdvaja i soundtrack koji je odličan, pogotovo scena kada Wednesday svira čelo verziju Paint It Black.

Ima par malih mana, ali meni je po sred srede legla ova serija, 8/10. Čeka se druga sezona

Wendesday je do jaja, ja sam očekivao neki teen krš, a na kraju mi se baš jako svidjela prva sezona. Mislim da će druga sada brzo. ;)
Zula Posted - 18/01/2025 : 23:52:28
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by Zula

quote:

Prica obicna i 100 puta vidjena, ali hej procitali smo i 500+ Texova, pa ga jos uvijek volimo, zar ne?

Ovo sto cini ovu seriju fantasticnu jes maestralna rezija i kamera, a pre svega brutalnost i surovost divljeg zapada.

Ne. Pročitao sam 50+ Texova prije skoro 50 godina i od onda do danas ta je priča za mene "pročitana" i zaključena 🤣

Gledati već 500+ puta pročitanu priču zbog brutalnosti i surovosti režiserove vizije divljeg zapada... Hm!?

Znači, već si počeo da smaraš.
Peti put iznosiš svoje viđenje o seriji koja ti se nije svidela.
U redu je , ne sviđa ti se, apsolvirali smo tvoju ekspertsku ocenu.
A sad malo odmori, pogledaj nešto drugo...

Ne prestaješ biti nepristojan...
Miješaš se u razgovor o... Texu 😂
DzekDenijels Posted - 18/01/2025 : 23:32:15
quote:
Originally posted by Zula

quote:

Prica obicna i 100 puta vidjena, ali hej procitali smo i 500+ Texova, pa ga jos uvijek volimo, zar ne?

Ovo sto cini ovu seriju fantasticnu jes maestralna rezija i kamera, a pre svega brutalnost i surovost divljeg zapada.

Ne. Pročitao sam 50+ Texova prije skoro 50 godina i od onda do danas ta je priča za mene "pročitana" i zaključena 🤣

Gledati već 500+ puta pročitanu priču zbog brutalnosti i surovosti režiserove vizije divljeg zapada... Hm!?

Znači, već si počeo da smaraš.
Peti put iznosiš svoje viđenje o seriji koja ti se nije svidela.
U redu je , ne sviđa ti se, apsolvirali smo tvoju ekspertsku ocenu.
A sad malo odmori, pogledaj nešto drugo...
alexts Posted - 18/01/2025 : 23:06:24
U The Revenant ona deformisana slika, "riblje oko" ili šta već (zaboravio sam precizno) je najslabija tačka filma, koja je meni snizila konačnu ocenu. Ne samo meni.
Zula Posted - 18/01/2025 : 22:26:01
quote:

mike Posted - 18/01/2025 : 21:51:15
AP - posle pogledanih dio 1 i 2 - ne moze bolje. Prica obicna i 100 puta vidjena, ali hej procitali smo i 500+ Texova, pa ga jos uvijek volimo, zar ne?

Ovo sto cini ovu seriju fantasticnu jes maestralna rezija i kamera, a pre svega brutalnost i surovost divljeg zapada. Mogu da vjerujem, da je tako bilo i u stvarnosti.

Kome se svideo The Revenant vrlo verovatno volit ce i to.

Zasad svaka cast seriji, idemo dalje na dio 3.
manhunter Posted - 18/01/2025 : 18:15:06
😉😉😉
jagodanbg Posted - 18/01/2025 : 18:08:03
Haha...
Ma i dalje mi je 1883 patetično proameričko 💩
Ali je smislenije od ovoga.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000