T O P I C R E V I E W |
sawitch |
Posted - 24/03/2009 : 14:16:32 Evo topica i o serijama..
Meni najbolja - The Sopranos |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
netkotreci |
Posted - 07/05/2025 : 08:22:52 Invincible mi je sličan Boysima i kao strip i serija - pretjerano brutalan samo radi šok vrijednosti, a priča, kad se ogoli, nije baš nešto vau. Također izgubio svu volju trošit vrijeme na Boyse. |
don_draper |
Posted - 06/05/2025 : 05:56:09 Ne sjecam se da je Invincible strip imao bas neke drukcije atribute od opisanih. Isto hrpa brutalnosti, a prica umarajuca. |
jagodanbg |
Posted - 04/05/2025 : 21:52:11 Jedno nepopularno mišljenje: animirana serija 'Invinsibl' jako smara Da li sam prerastao, ali jedva sam je odgledao, na svakoj ali bukvalno svakoj epizodi sam zaspao. I sada kada sam je zavrsio, premotavam film i vracam se i preispitujem sa koliko godina bi mogla da mi legne, pa mi pada tinejdžerski uzrast Sem krvi i brutalnosti ne vidim razlog zasto ova serija spada u 'serije za odrasle', jako monotona i reciklirana radnja. Ne planiram da nastavim sa gledanjem kada budu izlazile nove sezone, ne znam zasto sam i ovoliko vremena/dana gubio i gledao na silu. |
manhunter |
Posted - 04/05/2025 : 19:32:29 Nije. 😁 |
Zula |
Posted - 04/05/2025 : 19:02:24 Manhunteru, Manhunteru...
Naglasim (da izbjegnem upravo ovakvo, krivo tumačenje) da sam "neopravdano zajedljiv", a ti se onda baš uhvatiš za doslovno shvaćanje napisanog nakon toga. E jebiga... 😂
A ovo tko što najbolje razumije... Da ne ulazim u bezbroj primjera... Recimo globalno, znamo, razumijemo i suosjećamo sa posljedicama atomske bombe, ali Japanci to možda razumiju još bolje, onako iz prve ruke.
Ako sam napisao da najbolje razumiju oni koji su "to nešto" proživjeli, ne znači da kroz strip, film ili knjigu to ne mogu "proživjeti i shvatiti" i svi drugi te usporediti sa svojim iskustvima.
Dobra je serija!
|
manhunter |
Posted - 04/05/2025 : 18:09:12 quote: Originally posted by Zula
Potičeš raspravu, bravo!
Eternauta najbolje razumiju Argentinci, kao što su Kolumbijci bili najpozvaniji raditi seriju Sto godina samoće.
oprosti malo neopravdane zajedljivosti - lako je tebi iz Švicarske komentirati, ti si onaj koji kroz prozor gleda kako pahulje padaju 😂
Ovo je toliko bezveze izjava, da ja moram da reagujem. Kakve veze ima odakle ja gledam seriju? Neka tvoja predubeđenja i predrasude te navode na pogrešan put, iznenađuješ me. Ako Eternauta najbolje razumeju Argentinci a Sto godina samoće Kolumbijci, kako i zašto su ti naslovi globlno među najboljima u svojim kategorijama?
Čak i da se nekom ne sviđa ni strip ni serija, vidimo kako su to doživjeli oni direktno uključeni.
quote:
Strip je prvenstveno simboličan prikaz djelovanja represivnog sustava na pojedinca (i autora) te njegovo stradanje, osamljenost, preživljavanje, neizvjesnost, bezizlaznost, ... I otpor! Argentinci su strip živjeli iz prve ruke, drugi mogu usporediti sa svojim iskustvima, oni koji nisu proživjeli ništa slično možda mogu biti dovoljno empatični da shvate što nam autori žele poručiti. Isto sam pogledao dvije epizode i sve je tu ok, scena hodanja kroz prazan Buenos Aires posut snijegom i leševima je izvrsna. Ali ako uspoređujemo sa svakom stranicom stripa, onda bolje ne gledati seriju.
Niti sam upoređivao seriju sa stripom, niti sam dovodio u pitanje simboliku. Samo sam rekao da je osrednja i da Netflix kao da ne želi da napravi dobru seriju. Kad kažem dobru, mislim da ne bude mediokritetna. A ova jeste takva.
Ima par dobrih scena, i ništa više od toga. Iako ima dosta dobrih i poznatih argentinskih glumaca, među njima nema nikakve hemije. Ni sekund nisam poverovao da se radi o grupi prijatelja, na primer. Niti da je neko stvarno uplašen zbog neobjašnjivih stvari koje se dešavaju... Scena hodanja je ok, scena u busu isto i to bi bilo manje više sve. Sad sebe da nateram da pogledam i treću epizodu, pa ćemo pričati dalje. |
jaki |
Posted - 04/05/2025 : 14:12:07 Gledam novu Asterix seriju na Netflixu s hr glasovima i hr titlom. Pa tako glas kaže Samostalix a tekst kaže Vrhovnix. Glas kaže Factorix a tekst Čudomix... 😁😁😁 Pribacujem ton na engleski... Ili francuski... Ako uopće može.. |
verab |
Posted - 03/05/2025 : 13:39:58 quote: Originally posted by DiSkAcH
Je li gledao netko Eternauta? Na imdb ili 10/10 ili 1-3/10. Nema bas sredine :)
https://www.index.hr/magazin/clanak/gledao-sam-je-cijeli-dan-netflixova-postapokalipticna-serija-postala-globalni-hit/2667080.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_prva_d |
sumohrvat |
Posted - 02/05/2025 : 22:08:28 quote: Originally posted by DiSkAcH
Je li gledao netko Eternauta? Na imdb ili 10/10 ili 1-3/10. Nema bas sredine :)
Pa jel čitaš moj post iznad 😂😂😂 Gledao i nije dobar..... Nije niti sjena stripu |
Zula |
Posted - 02/05/2025 : 10:46:52 quote: Originally posted by manhunter
Pogledao sam dve epizode i nisam uopšte oduševljen. Izgleda da Netflix stvarno ne želi da napravi dobru seriju. Nigde atmosfere, niti napetosti. Veoma osrednje.
Potičeš raspravu, bravo!
Eternauta najbolje razumiju Argentinci, kao što su Kolumbijci bili najpozvaniji raditi seriju Sto godina samoće. Čak i da se nekom ne sviđa ni strip ni serija, vidimo kako su to doživjeli oni direktno uključeni.
Strip je prvenstveno simboličan prikaz djelovanja represivnog sustava na pojedinca (i autora) te njegovo stradanje, osamljenost, preživljavanje, neizvjesnost, bezizlaznost, ... I otpor! Argentinci su strip živjeli iz prve ruke, drugi mogu usporediti sa svojim iskustvima, oni koji nisu proživjeli ništa slično možda mogu biti dovoljno empatični da shvate što nam autori žele poručiti. Isto sam pogledao dvije epizode i sve je tu ok, scena hodanja kroz prazan Buenos Aires posut snijegom i leševima je izvrsna. Ali ako uspoređujemo sa svakom stranicom stripa, onda bolje ne gledati seriju.
Na kraju mi oprosti malo neopravdane zajedljivosti - lako je tebi iz Švicarske komentirati, ti si onaj koji kroz prozor gleda kako pahulje padaju 😂 |
manhunter |
Posted - 02/05/2025 : 08:35:02 Pogledao sam dve epizode i nisam uopšte oduševljen. Izgleda da Netflix stvarno ne želi da napravi dobru seriju. Nigde atmosfere, niti napetosti. Veoma osrednje. |
DiSkAcH |
Posted - 02/05/2025 : 07:16:40 Je li gledao netko Eternauta? Na imdb ili 10/10 ili 1-3/10. Nema bas sredine :) |
sumohrvat |
Posted - 02/05/2025 : 00:27:18 Pogledao Eternauta.... Ajme meni...meni to teško sranje. Ko Last of us s Temua. |
naker |
Posted - 24/04/2025 : 21:17:07 Ponovo se družimo sa Porodicom Adams, konačno izašao trailer za drugu sezonu Srede 
Wednesday: Season 2
..........
A evo ga i trailer za novu sezonu najkreativnije serije današnjice 
Love, Death & Robots Vol. #4
|
Billy_the_Kid |
Posted - 24/04/2025 : 18:03:41 Za ljubitelje Taboo serije, Tom Hardy je potvrdio prije par dana da ce ipak biti druga sezona uprkos dugoj pauzi. Tako da dobre vijesti. |
sawitch |
Posted - 22/04/2025 : 15:54:04 quote: Originally posted by going going Moj najbolji drugar vec godinama kuka za drugom sezonom Tabooa. A ja jos uvek nisam pogledao ni prvu sezonu. A kombinacija Gaj Rici i Tom Hardi zvuci odlicno, Tom Hardi poslednjih 6, 7 godina stvarno nije birao neke posebno dobre uloge niti preterano autorske projekte, a bogami ni preterano dobre projekte uopste.
Serija propast. Konfuzna, mracna, bez ikakvog odmotavanja radnje, bas lose i razocaravajuce. Nemoj ni da gledas. |
verab |
Posted - 19/04/2025 : 22:50:22 Ajde neka je još nekom MobLand dosadnjikav. Pogledao sam, doduše, samo prvu epizodu i ne znam hoću li nastavljati. Vjerojatno ne. Previše mi je stereotipno, plitko, predvidljivo, usiljeno... gledam i cijelo vrijeme imam dojam da sam sve to već 100 puta vidio. |
zveles |
Posted - 19/04/2025 : 21:41:27 Guy Ritchie je i redatelj-for-hire prve dvije epizode aktualne serije MobLand. Autor te serije je Ronan Bennett, koji je lani bljesnuo s odličnom serijom The Day of the Jackal. A inače je pomalo dosadnjikav scenarist, predvidljiv i razvučen, pa je takav i MobLand.
Tko voli pravog Guya Ritchija morat će pričekati još godinu dana na drugu sezonu njegove (baš njegove) serije The Gentlemen. |
zeljko |
Posted - 19/04/2025 : 19:14:04 Cim cujem gaj rici odustajem Ili krimosi...ne gledam to vise |
jagodanbg |
Posted - 19/04/2025 : 15:04:25 Vredno gledanja, pogotovo za one koji nisu pogledali sve njegove filmove! Za nas/mene koji sam pogledao i fan sam svih njegovih filmova, ova serija je bućkuriš svih! Za jedno gledanje ok. Prepumpana ocena na IMDB, verovatno od strane klinaca koji nisu pratili njegove filmove kako su izlazili.
|
koze123 |
Posted - 19/04/2025 : 13:39:09 The Gentlemen S01

Spin-off Gaj Ričijevog istoimenog filma, takođe iz pera pomenutog reditelja i scenariste - The Gentlemen je solidna nadogradnja na popularan film koja pritom ne zahteva nikakvo predznanje pre gledanja. Ipak, film je po mom mišljenju kvalitetniji, najviše što se radnje tiče, a onda i ansambla, u kome iako imamo veoma zabavne likove, ipak film ima prednost zbog Hju Granta, Metju Mekonahija, Čarli Hanama i Kolina Farela.
Serija prati novog vojvodu, Edvarda, nakon smrti oca koji mu je ostavio imanje i titulu u testamentu. Naravno, ispod imanja se nalaze hektari i hektari ilegalnog uzgajanja marihuane, a serija prati Edija koju pokušava da izvuče svoju porodicu i sebe iz kriminala, pritom ulazeći u sve prisniji odnos sa Suzi, ćerkom gangstera koji upravlja celom operacijom.
Budući da ima 8 epizoda, serija je dosta sporija od filma, što je jasno od samog starta gde je evidentno da se Ričiju nigde ne žuri. Opičeni likovi i "džentlmenski" dijalozi ostaju glavno obeležje serije, uz potpuno sulude elemente i crni humor. Posle uvoda imamo par "self-contained" epizoda (gde je možda hajlajt nacista koji čuva Hitlerovo mudo u formalinu ), da bi se na kraju vratili narativu sa početka serije. Serija je kroz epizode bivala sve bolja i bolja, i vrhunac dostiže negde oko boks meča, ali nažalost poslednja epizoda je potraćena prilika i ostavlja baš gorak ukus u ustima. Generalno, najveći problem sa ovom serijom (tj. prvom sezonom, budući da je obnovljena za još jednu sezonu koja izlazi dogodine) je to što je dosta predvidljiva (za razliku od istoimenog filma). Od samog starta možemo predvideti kako će se serija završiti, znamo od druge epizode ko je "misteriozni zlikovac" i zašto radi to što radi, i zato izostaje napetost posebno u poslednjoj epizodi koja je za razliku od ostatka serija ekstremno glupa i nelogična i dosadna.
Samo zbog te poslednje epizode mi je utisak o celoj seriji malo negativniji, no ostatak je sasvim solidan i vredan gledanja. Zabavni likovi i ludačka dešavanja, propraćena solidnom glumom i dosta dobrim dijalozima čine ovaj spin-off vrednim gledanja, posebno ako ste ljubitelj Gaj Ričija i njegovog stila.
|
jagodanbg |
Posted - 17/04/2025 : 13:19:34 Pogledao sa klincem prvu sezonu novog Spajdija, nama top; jedva cekamo drugu sezonu: https://www.imdb.com/title/tt16027074/

|
Tonka24 |
Posted - 16/04/2025 : 19:37:22 quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
quote: Originally posted by naker
Guy Ritchie & Tom Hardy deluje kao dobitna kombinacija. Nadam se da će MobLand valjati 
Pogledao prve tri epizode i bas su mi sjele. Za sada jako pozitivan utisak. 
I kod mene pozitivan utisak. Hardy odličan! Iako bih radije gledao drugu sezonu Tabooa. 
Moj najbolji drugar vec godinama kuka za drugom sezonom Tabooa. A ja jos uvek nisam pogledao ni prvu sezonu. A kombinacija Gaj Rici i Tom Hardi zvuci odlicno, Tom Hardi poslednjih 6, 7 godina stvarno nije birao neke posebno dobre uloge niti preterano autorske projekte, a bogami ni preterano dobre projekte uopste.
Ja isto kukam za drugom sezonom. Moras pogledati, prva je iz mojeg pogleda cista desetka plus. |
Tonka24 |
Posted - 16/04/2025 : 19:35:47 quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by sawitch
Ja poceo ponovo Band of Brothers. Kakva je to serijetina!!!
Pogledao sam je ponovo prošle godine. Lagano, epizodu ili dvije po večeri.
Top serija, pogledao dva puta, sigurno cu jos koji put. |
going going |
Posted - 16/04/2025 : 00:59:30 quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
quote: Originally posted by naker
Guy Ritchie & Tom Hardy deluje kao dobitna kombinacija. Nadam se da će MobLand valjati 
Pogledao prve tri epizode i bas su mi sjele. Za sada jako pozitivan utisak. 
I kod mene pozitivan utisak. Hardy odličan! Iako bih radije gledao drugu sezonu Tabooa. 
Moj najbolji drugar vec godinama kuka za drugom sezonom Tabooa. A ja jos uvek nisam pogledao ni prvu sezonu. A kombinacija Gaj Rici i Tom Hardi zvuci odlicno, Tom Hardi poslednjih 6, 7 godina stvarno nije birao neke posebno dobre uloge niti preterano autorske projekte, a bogami ni preterano dobre projekte uopste. |
|
|