T O P I C R E V I E W |
kucni duh |
Posted - 22/02/2010 : 22:16:33 Je li neko od vas gledao ovu seriju.
http://www.imdb.com/title/tt0844441/
Vidim da su snimljene 2 sezone. Slučajno sam upala u drugu epizodu prve sezone, na Fox Life. Nije me nešto oduševila, igraju dobri glumci, možda se poslje pokaže bolja,,..
Ili je to samo jedna u beskrajnom nizu vampirsko/drakulastih serija i filmova koje se nastoje okoristit uspjehom Sumrak sage, pa im baš i ne uspijeva |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
azra x. |
Posted - 23/09/2010 : 18:01:58 http://www.youtube.com/watch?v=vxINMuOgAu8 |
DeeCay |
Posted - 07/09/2010 : 14:56:41 Još jedna epizoda nas dijeli do kraja sezone... I baš su sad morali preskočiti jedan termin. Isprva sam mislio da prate radnje romana, no zapravo uzimaju iz raznih nastavaka dijelove koji im odgovaraju. Sookieno porijeklo je npr. otkriveno tek u 7 knjizi, a storyline o Russelu Edgingtonu se proteže također do sedme. U knjizi npr. Godric nije bio Ericov maker... Tako da je u biti pitanje što će zapravo biti tema sljedeće sezone, valjda će uzeti samo glavni plot i to je to, ostalo već kako će odgovarati scenaristima. |
Tornadomaster |
Posted - 26/08/2010 : 20:53:00 Vas dvojica ste baš raspalili po analizi. Da se nadovežem na ovo posljednje. Ni čitaoci Roling Stouna nisu ostali ravnodušni tako da se i kod njih većina razgalamila da "to do sad još nije vidjeli". Riječ je o ovoj naslovnici. Znači... Erik - gejčina neviđena!
|
Mali_Mate |
Posted - 26/08/2010 : 17:03:11 quote: Originally posted by DeeCay
Ma daj, u komedijama redovito furaju žensko-ženske odnose, to je zapravo ultimativna generička muška maštarija, a opet s druge strane postajemo odvratni naspram muško-muško. Možda ženske (ipak je autorica priče ženska), s druge strane, rađe vole vidjeti mušku varijantu nego žensku. Treba misliti i na ženske gledateljice. Serija je preliberalna možda za nečiji ukus, a moram priznati da i meni idu polagano na jetra izmjenjivanje nježnosti između Laffayeta i onog Španjolca. Mada, mislim da je to više uvod u neke druge elemente priče, Španjolčevi preci su svi odreda bili vješci... Budimo realni, vampiri su uvijek naginjali senzualnom razvratu i dekadenciji, al uvijek su gej bile ženske vampirice...
Možda je autorica zena al je Alan Ball notorna pedercina Ma htio sam rec da zensko-zenski odnosi koji se prikazuju u komedijama rijetko bivaju "eksplicitni" (ne sjećam se da sam igdje vidio zensko-zensku scenu poput one sa Ericom i Talbottom, o M/M da ne govorim)...Moja je cura odusevljena tim scenama (i svaka zena koja gleda True Blood, a nema ih mali broj ). Zapravo mi je nekako cudno da se u komedijama to vec ranije nije plasiralo. Mozda je to generalizacija ali teen komedije/drame (pogotovo one sa moralnim tendencijama poput Felicity, Tree Hill, OC, Dawson's Creek i stajaznam) su uglavnom namijenjene zenskoj publici. Samo je valjda lezbijstvo prihvatljivije od gejstva Vidi ti sta je dominacija patrijarhalnog koda sto bi rekle feministice...
Mene veseli sto toga ima u True Bloodu (gejstva i 'nevjerojatne' cinjenice da je Jason skidao kondom s kite nakon seksa...sto bi reko Djole..."to jos nismo dozivljavali") al znam neke ljudove koji mrko gledaju po svemu tome
Men' je serija skroz fajn....nije totalno glupa da je ne bih mogao gledati, a nije ni ambiciozna da bih se zivcirao zbog propusta ili kojecega...Onako, za pogledat ponediljkom popodne savrseno |
DeeCay |
Posted - 26/08/2010 : 16:39:39 Ma daj, u komedijama redovito furaju žensko-ženske odnose, to je zapravo ultimativna generička muška maštarija, a opet s druge strane postajemo odvratni naspram muško-muško. Možda ženske (ipak je autorica priče ženska), s druge strane, rađe vole vidjeti mušku varijantu nego žensku. Treba misliti i na ženske gledateljice. Serija je preliberalna možda za nečiji ukus, a moram priznati da i meni idu polagano na jetra izmjenjivanje nježnosti između Laffayeta i onog Španjolca. Mada, mislim da je to više uvod u neke druge elemente priče, Španjolčevi preci su svi odreda bili vješci... Budimo realni, vampiri su uvijek naginjali senzualnom razvratu i dekadenciji, al uvijek su gej bile ženske vampirice... |
Mali_Mate |
Posted - 26/08/2010 : 15:55:21 quote:
Ako je to jedino što si primijetio u seriji, onda stvarno... Uz nekrofiliju i sodomiju, i ostalo... Meni se sviđa serija jer je beskompromisna, izravna i ne libi se pokazati ono najgore od white trasha, i same inkarnacije zla, odnosno vampira i ostale neljudske ekipe. Zabačene močvare američkih vukojebina i fantastični seljački naglasak, kako da odolim...
Ne, ne gejstvo je kljucno... Ne pratim vise teen serije (osim Gleeja ) pa ne znam kakve su stvari sad tamo, al po pitanju gejstva u americkim serijama ova je prilicno radikalna al sta se tice serije, sve vise mi to slici na Buffy...samo mi je losije. Sookie me iritira (otprilike ko Dawn u Buffy ), ide mi na jetra sta ce se opet desit da svi imaju neke supermoci...al feeling američke pripizdine je nezamjenjiv...vidim kako ista serija funkcionira u nasim krajevima smjestenima u, oko i pored brda |
DeeCay |
Posted - 26/08/2010 : 10:40:20 quote: Originally posted by Mali_Mate
o da...toliko gejstva u jednoj seriji naprosto odusevljava
Ako je to jedino što si primijetio u seriji, onda stvarno... Uz nekrofiliju i sodomiju, i ostalo... Meni se sviđa serija jer je beskompromisna, izravna i ne libi se pokazati ono najgore od white trasha, i same inkarnacije zla, odnosno vampira i ostale neljudske ekipe. Zabačene močvare američkih vukojebina i fantastični seljački naglasak, kako da odolim... |
Tornadomaster |
Posted - 25/08/2010 : 19:56:02 Hhahaha, vala baš. By the way, dobar ti je ovaj filmski blog! Zanimljiva interpretacija Linča i Romera. Čitam i dalje... |
Mali_Mate |
Posted - 25/08/2010 : 15:12:27 o da...toliko gejstva u jednoj seriji naprosto odusevljava |
Tornadomaster |
Posted - 25/08/2010 : 10:59:43 TB je svakom novom epizodom sve štrumfastičniji! Gleda li iko??? |
Windwalker |
Posted - 03/08/2010 : 02:18:42 Pogledao prvu epizodu. Malo pretjerane i nepotrebne scene sexa. Ali sve ostalo zabavno. Gleda se dalje. |
Ignus |
Posted - 02/08/2010 : 19:26:41 Meni su prve epizode bile totalno nezanimljive no pošto nisam imao što pametnije raditi u bolnici nastavio sam gledati i prijatno se iznenadio. Sad sam na polovici druge sezone. |
Tornadomaster |
Posted - 01/08/2010 : 09:29:19 Slažem se. Super serija!!!! Najjači lik je onaj Lafajet! |
Andrej |
Posted - 01/08/2010 : 09:16:47 Meni je serija dosta dobra. Prva sezona je na početku malo dosadnija ali kasnije postaje dosta zanimljivo.Druga sezona malo slabija od prve ali zato je trća(barem za sada) jako dobra..... |
vice |
Posted - 30/07/2010 : 20:30:41 Serija je bila odlična u 1. i 2. sezoni, s tim šta je finale i jedne i druge sezone blago razočaravajuće. Treća je tako-tako. I da, slažen se da je ovo Sumrak za odrasle, i prilično odskače od knjiškog serijala, od kojeg san pročita prva 4 dijela. |
jaki |
Posted - 30/07/2010 : 20:28:19 gleda prvu sezonu i dosta mi je-čisti gubitak vremena a to kažem ja koji takve stvari gleda na poslu. |
Torghal |
Posted - 30/07/2010 : 19:33:26 Prva sezona mi je super,druga mi je malo losija ali treca sezona mi se nakon prvih par epizoda cini dosta zanimljivija od druge.sveukupno jako dobra serija.Nije u rangu dextera ali je bolja od vecine ostalih serija na tv-u. |
Lex No1 |
Posted - 30/07/2010 : 17:29:20 quote: Originally posted by kreŠa
Jel kupio neko knjigu koju je izdao Algoritam, a po kojoj je radjena serija?
Kupila je moja drugarica u izdanju IPS-a i kaze da je OK. Zove se "Umreti do mraka" ili tako nesto. True blood extra serija... |
Mr Spock |
Posted - 19/04/2010 : 22:54:30 Meni je cela ta prica oko Sumraka tesko sranje. A to sto kucni duh kaze.. za decu je.
Ali zato true blood uopste nije losa serija. I jedva cekam trecu sezonu. |
kucni duh |
Posted - 19/04/2010 : 20:32:55 jesam, a šta ću
eto, skinula sam obe sezone i pogledala - serija nije loša i DA, ovo je Sumrak saga, ali za malo odraslije.
Radnja se događa na američkom jugu, di je klima topla i velika vlaga, pa su na taj način opravdali što sve ženske šetaju u prozirnim mini majičicama (suknje i hlače su ispale iz garderobe -recesija, valjda), a muški razdrljenih košulja ili bez. Svi su znojavi, i stalno se nešto kao brišu i sve ženske imaju hrpe kosurine što na toj vrućini i vlazi stalno kaplje, --jedan moj prijatelj je odgledao samo jednu epizodu i rekao da tamo mora da svi beskrajno funjaju (smrde) i da to njemu nije sexi, već gadljivo
I sve skupa što bi tribalo biti sexi i pohotno, nije se baš dojmilo ženskog dijela publike. Sve izgleda po principu "ajmo i to odradit, pa ajmo spavat, sutra je radni dan".
Ima nekih nazovi šokantnih krvavo/vampirskih scena, gej populacije, droge, alkohola, vjerskih fanatika, .... i to je to. Nisu znali šta više sve izmislit da privuku publiku, pa osim vampira tu su i šejpšiftersi (toga ima i u sagi), a ubacili su i neka čudovišta iz antičke mitologije,...
Vjerujem da je serija neuobičajena za američko tržište (kao i serija Oz), ali nakon neke 5, 6 , gledali smo da vidimo šta će bit dalje, a ne što nas je serija opčinila,
Zaključak - nije baš da mi je napeto odgledat 3. sezonu i vraćam se serijama tipa csi, brojevi,...mislim da tamo ima boljih primjeraka za izgubit 45 minuta.
|
DeeCay |
Posted - 19/04/2010 : 20:12:53 quote: Originally posted by kandraks
quote: Originally posted by DeeCay
Fantastična serija, i nema nikakve veze sa Sumrakom i ostalim koje spominješ. Očito nisi dovoljno gledao ili si spavao za vrijeme gledanja, Ovo je za odrasle, a ne za kućne duhove...
kucni duh je djevojka...
Uzdrmao me silno taj negativan stav naspram serije, pa sam se lakše ispucao na muškome nego na ženskome... Dobra je serija, mada druga sezona negdje u srediti malo ode u pretjerivanje, orgije i tako... |
kandraks |
Posted - 19/04/2010 : 18:47:49 quote: Originally posted by DeeCay
Fantastična serija, i nema nikakve veze sa Sumrakom i ostalim koje spominješ. Očito nisi dovoljno gledao ili si spavao za vrijeme gledanja, Ovo je za odrasle, a ne za kućne duhove...
kucni duh je djevojka... |
kreŠa |
Posted - 19/04/2010 : 18:46:34 Jel kupio neko knjigu koju je izdao Algoritam, a po kojoj je radjena serija? |
DeeCay |
Posted - 19/04/2010 : 18:39:32 Fantastična serija, i nema nikakve veze sa Sumrakom i ostalim koje spominješ. Očito nisi dovoljno gledao ili si spavao za vrijeme gledanja, Ovo je za odrasle, a ne za kućne duhove... |
chkuna |
Posted - 19/04/2010 : 18:07:56 Ovako... Ovim putem pozivam sve ljubitelje TV serija (tu spada i True Blood) da je na forumu sajta prijevodi-online.org u tijeku glasovanje za najbolju seriju u sezoni 2009/2010, nešto kao ovdje Oscar. Potrebna vam je samo registracija na forum i to je to! Osim toga, na sajtu možete naći pun kufer hrvatsko-srpskih titlova isključivo za serije dok se na forumu možete uključiti u raspravu o vama omiljenim serijama! Link do glasovanja: http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php?topic=7151.0 Pozdrav! |
|
|