forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Čudni filmovi

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Opti Posted - 16/01/2011 : 19:54:52
Koji su najčudniji filmovi koje ste ikada gledali?

Meni su jedni od boljih:

HERBIE RIDES AGAIN (1974)

Za one koji ne znaju o čemu se radi, Herbie je bio živuća (nešto kao Christine, ali dobre ćudi) trkaća volkswagen buba iz Disneyjevih filmova. U ovom filmu pomaže nekoj starici u borbi protiv opakog biznismena koji želi napravit neko sranje. Kako se Herbie bori protiv njega? Prvo se igra Freddyja Krugera pa ulazi tipu u noćne more, pa ga želi pregaziti u sobi punoj mjehurića od sapunice, da bi ga na kraju sredio pozvavši sve bube u gradu. Da, pohod volkswagenovih buba na građevinske strojeve. Meni je ovo bolje od Kuma, kažite što hoćete.

SANTA CLAUS (1959)

Da, ovo je jedan od onih filmova koje ne bih otkrio bez Cinemassacrea. :)) Radi se o Djedu Mrazu koji živi u dvorcu u svemiru, ima robotskog soba, špijunira djecu kako spavaju i zajedno s Merlinom se bori protiv Vraga. Huh?

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Felagund Posted - 01/03/2011 : 23:01:19
http://www.imdb.com/title/tt0808185/
Evo, ako ovaj film nije cudan, onda neznam sta je. Al ovaj film je pozitivno cudan, definitivno mi je bio ugodno iznenadenje nakon sto sam ga pogledao, tako da svima toplo preporucam da pogledaju
acestroke Posted - 17/02/2011 : 03:08:36
quote:
Originally posted by konj87

Oke slažem se da nije doslovno čudan, samo mi je bez cilja i nema mi bas neku poantu. Jedva sam izdržao tih 3 sata, a žabe na kraju su bile kap koja je prelila čašu
A Mulholland Dr. je čudan dok ne odvojiš stvarnost od sna Diane/Betty a u snu je barem sve moguće...

I meni je trebalo najmanje 3 gledanja "Magnolia" dok mi nije pocela godit kao prava filmcina, jedini razlog sto sam odlucio da ponovo ulozim tolike sate je zbog Paul Thomas Andersona, cije ranije filmove (Hard Eight, Boogie Nights) sam obozavo. Ali kompletno razumijem ako svi jednostavno nece ili nemaju vremena da sve to ponovo gledaju....
;)
konj87 Posted - 16/02/2011 : 22:32:30
Oke slažem se da nije doslovno čudan, samo mi je bez cilja i nema mi bas neku poantu. Jedva sam izdržao tih 3 sata, a žabe na kraju su bile kap koja je prelila čašu
A Mulholland Dr. je čudan dok ne odvojiš stvarnost od sna Diane/Betty a u snu je barem sve moguće...
acestroke Posted - 16/02/2011 : 16:37:56
Pa ne bi ja bas reko da je "Magnolia" tako cudan film... prica je prilicno razumljiva, sto se u stvari ne moze reci o velicini Lynchovim filmovima. Za mene je "Magnolia" prica o djeci, neka koju su jos uvijek mlada, a neka koja su odrasla, ciji su zivoti u neku ruku potpuno unisteni njihovim roditeljima na jedan ili drugi nacin (Philip Baker Hall je haman silovo svoju kcerku kad je bila mlada, Tom Cruiseov otac je ostavio njega i njegovu majku kad je on bio mali, William H. Macy-evi roditelji su mu ukrali sve pare kad je bio mladi quiz kid champion, onaj mladi pametni djecak koji je na kvizu zivi s ocem koji ga polako unistava zbog novca, itd.)... citav filmu ima tema u slucajnim dogadjajima i roditeljima koji su nekako unsreceli svoju djecu, tako da bas nije konfuzan nikako. Ono s zabama na kraju jeste alegora iz Biblije, ali ipak nije tako cudno scena, makar nikako cudnije nego bilo koja scena iz Mulholand Driva ili Lost Highway
PJ24MKD Posted - 16/02/2011 : 14:26:31
quote:
Originally posted by konj87
nije mi jasna poanta tog filma i ona scena sa žabama. WTF?!

kad te zanima neki nejasan detalj ili bilo sta drugo o nekome filmu, velika je verojatnost da ces pronaci odgovor u "FAQ" ili "TRIVIA" sekcije na www.imdb.com na samu stranu za doticnog filma. Konkretno evo sta ima za tu scenu sa zabama:

* Over 7,900 rubber frogs were made and used in the frog scenes. The rest were created by CGI. No real frogs were harmed during production.

* Paul Thomas Anderson has said that he was unaware that the story of frogs falling from the sky is in the Bible (he took it from Charles Fort's writing) when he wrote the screenplay. The Bible story of the plague of frogs was brought to his attention by Henry Gibson prior to filming. After he became aware of the story, Anderson worked references to Exodus 8:2 into the movie.

http://www.imdb.com/title/tt0175880/trivia
konj87 Posted - 14/02/2011 : 21:25:26
quote:
Originally posted by ken2

ako mullholand drive nije čudan, onda ne znam...

mulholland drive je čudan sve dok na netu ne pronađeš 'upute' tj. kronološki opis događaja i ostaneš zadivljen savrsenstvom njegove montaže

Vec navedeni 'Serious man' i 'Revolver' od Ritchiea - bez cilja
'Magnolia' ako je neko gledao (a nebi mu baš preporučio) - nije mi jasna poanta tog filma i ona scena sa žabama. WTF?!
REJS Posted - 08/02/2011 : 23:32:19
Glava za brisanje,Ruzicasti Flamingos su bolesni ili recimo apsurdno apstraktni.A inace Dejvid Linc je reziser kralj cudaka.
dr strangelove Posted - 06/02/2011 : 12:55:45
#09 - I SPIT ON YOUR GRAVE [1978]
#07 - AUDITION [1999]
#05 - THE LAST HOUSE ON THE LEFT [1972]
mi nisu ništa posebno uznemirujući, a jedino bih
#03 - SALO OR THE 120 DAYS OF SODOM [1975]
stavio u svoj TOP-10 (kad bih pravio neki takav TOP-10 =
ordell Posted - 06/02/2011 : 12:31:30
Sta mislite o ovoj listi? Salo mi je odvratan, tako i Irreversible. Clockwork orange je svakako cudan, ali opet nije ostavio tako jak utisak na mene.
Ostale nisam gledao, a htio bih vidjet Eraserhead i El Topo. Dovoljno cudni??
The last house on the left bih zelio pogledati al bojim se da ce me previse deprimirati.

http://www.alternativereel.com/includes/top-ten/display_review.php?id=00043
Poli Posted - 06/02/2011 : 07:46:47
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:
Originally posted by Poli

quote:

Nedavno sam pogledao čudan film. Mislim da se zove "Burn after reading". Ništa ne skužih...

Cudan? Nista nisi skuzio?

Jesi ti? Ajd mi objasni sve...

Cek, cek, valjda mislimo na isti film brace Coen, sa Pittom, Clooneyjem, Malkovichem...?
Koliko se sjecam, sve je bilo nekako jasno.
Gdje je zapelo, na kraju, pocetku Stvarno se ne sjecam da bi bilo u filmu bilo sta, ajmo reci "Lynchevsko", ne zajebavam.

PJ24MKD Posted - 06/02/2011 : 03:49:46
quote:
Originally posted by Checee

quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by acestroke

Freddie Got Fingered (2001)

jedan od najgorih filmova ikada...zasluženo je osvojio 5 zlatnih malina...

Nemas ti pojma...pa ono je FILM NAD FOLMOVIMA! Jao smejem se samo na pomisao na njega!

NAJidiotski film svih vremena! :D
Tom Green je u rangu Jackass-ovce, cak je mozda i bolesniji od njih!
Obavezna preporuka!
PJ24MKD Posted - 06/02/2011 : 03:36:38
David Lynch je zadnjih nekoliko filmova mozda malo preterao sa eksperimentiranja, ali to je njegovo pravo i covjek definitivno zasluzuje mesto na listu najcudniji redatelja svih vremena. Citao sam dosta intervjua gde kaze da ne interesira ga toliko sama prica i nacin pripovedanja koliko ga interesuju emocije koje film ili neka scena pottice kod gledatelja. Isto kaze da interesuje ga potsvest i snove i tamo najvise crpi inspiracije - zato su vecina njegovih filmova tako bizarne. Tip je fanatik za meditaciju i to je njegovo glavno hobi godina unazad pa 99% od ideje koje upotrebuje u njegovih filmova je dobio za vreme meditacije.

"Inland Empire" je apstraktan kolaz od vise scena koje prvicno nisu bili planirani da budu sklopeni u jedan film, ali kako su mu sve vise ideje nadolazile tokom snimanja, odlucio je da ih zajedno svrzi na njegov nacin u jedan digometrazan film. Subjektivno, o filmu mogu da kazem da je iskustvo koje je neopislivo, ne moze se lako artikulirati, ako neko nema predrasude prema eksperimentalne filmove ili apstraktne umetnosti, pogledajte ga, kroz film iskusicete svih mogucih emocija i naravno ne ocekujte konvencionalna prica sa standardna podjela uloge i sl. Kako dobri muzicari znaju improvizirati na neki zadat ritam onoliko koliko bude trebalo, tako ovde Lynch improvizira u ramke umetnosti koju on najbolje razume. Koliko je to uspesno uradio, to je ipak subjektivno. E sad, Lynch je ipak nekomercijalan, nezavisan "cudan" redatelj.

A kod ovih komercijalnih a ipak cudnih, prvi koji mi je pao na pamet je Tim Burton. Tip ima uvek veoma cudnih i bizarnih ideja koje ukomponira u njegove filmove ali ipak krajni proizvod je produkt koji donosi prilicno dosta novca na box-office-u.
Zlotvor Posted - 05/02/2011 : 23:48:38
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Nedavno sam pogledao čudan film. Mislim da se zove "Burn after reading". Ništa ne skužih...

Jesi ti? Ajd mi objasni sve...
Poli Posted - 05/02/2011 : 23:28:37
quote:

Zlotvor Posted - 05/02/2011 : 23:25:25
Darth Ivan Posted - 23/01/2011 : 01:22:03
quote:

Meni su Super Mario Bros čudni. Al stvarno...

istina...ja sam se nakon gledanja filma pitao: jesu li oni koji su radili ovaj film uopće igrali istoimenu igricu?
Zlotvor Posted - 23/01/2011 : 01:17:30
Meni su Super Mario Bros čudni. Al stvarno...
Mali_Mate Posted - 18/01/2011 : 23:07:30
quote:

Devojka koja bazukom razvali o beton i odleti na vrh zgrade

o, pa to je standardni postupak iz nekog od Quakeova....cini mi se trojke
supermark Posted - 18/01/2011 : 22:32:08
quote:
Originally posted by Mhejl

A ovo im piše u "Parental advisory":
quote:
A cyborg has sex with a woman, his penis is now a drill, when it goes in her blood splatters and she dies.

ovaj film moram odgledati

dr strangelove Posted - 18/01/2011 : 21:28:01
Kinezi imaju drevnu poslovicu:
"There are three kinds of movies in the world, my friend: those normal one, those fucked-up weird ones and Tetsuo."

Naravno, originalna verzija poslovice je na kineskom (mandarinskom, ne kantoneškom).
Grujah. Posted - 18/01/2011 : 21:24:43
Tokyo Gore Police
http://www.google.com/images?q=tokyo+gore+police&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1366&bih=681&uss=1

Kakva glupost i smejurija. Featuring:
Puska koja ispaljuje ljudske ruke
Devojka koja bazukom razvali o beton i odleti na vrh zgrade
Lik sa mutiranim penisom-topom
polu-devojka polu-stolica
polu-devojka polu-puz
cura sa krokodilovim celjustima umesto nogu
.....
Mhejl Posted - 18/01/2011 : 21:08:51
quote:
Originally posted by acestroke

Evo, ovo je 'summary' Tatsuo-a na IMDb stranici, na engleskom je, nadam se da mozete razumjeti:

A ovo im piše u "Parental advisory":
quote:
A cyborg has sex with a woman, his penis is now a drill, when it goes in her blood splatters and she dies.

ovaj film moram odgledati
dr strangelove Posted - 18/01/2011 : 20:41:01
Ima tu dosta "seems", "possibly" i sl.

Gledao sam Ljudsku gusjenicu. Nije tako strašno.
Ajde, barem ima neku radnju
acestroke Posted - 18/01/2011 : 20:02:15
Evo, ovo je 'summary' Tatsuo-a na IMDb stranici, na engleskom je, nadam se da mozete razumjeti:

"A strange man known only as the "metal fetishist", who seems to have an insane compulsion to stick scrap metal into his body, is hit and possibly killed by a Japanese "salaryman", out for a drive with his girlfriend. The salaryman then notices that he is being slowly overtaken by some kind of disease that is turning his body into scrap metal, and that his nemesis is not in fact dead but is somehow masterminding and guiding his rage and frustration-fueled transformation."

By the way, je li iko od vas gledo film THE HUMAN CENTIPEDE? Garant je jedan od najgorih filmova svih vremena, sigurno u 'bottom five', morate ga gledat samo da vidite o kakvom je uzasu tu stvar. Ako mislite da ste vec gledali najgori film na svijetu, grdno se varate - ovaj je puno gori nego ista drugo - a i isto tako izuzetno CUDAN!
Opti Posted - 18/01/2011 : 15:54:46
quote:
Originally posted by dr strangelove

Čim možeš opisati radnju znači da nisu dovoljno čudni

Ja još od otvaranja topica pokušavam smisliti kako prepričati radnju Tetsuo-a

Ak ne možeš ti, naći će se netko tko može.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000