forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 FILMSKE NAGRADE: 84th Oscar 26.02.2012.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Beren Posted - 26/01/2011 : 14:30:01
Sezona je nagrada, sumiraju se utisci iz prošle godine i biraju najbolji filmovi, režiseri, glumci...

Koliko uopšte pridajete značaja filmskim nagradama?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Jasko Posted - 04/03/2012 : 19:35:52
quote:
Originally posted by Windwalker
Na Drive sam zaboravio skroz da je iz ove godine. Pa jedan je od najboljih filmova u zadnjih 10 godina! Koji im je vrag???

Juce odgledao film. Americko njesra, ko po obicaju
dr strangelove Posted - 01/03/2012 : 08:44:55
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by supermark

el ko gledao artista,
jel valja ili je samo svršavanje na stara vremena?

Gled'o sam The Artist. Film je dosta dobar, super homage na stara vremena silent filmova, a bogami i puno je zabavan

a još gledam jutros što im bi kad su ga uvrstili u kino repertoar tu kod nas, a sad vidim da je to zbog Oscara
dr strangelove Posted - 01/03/2012 : 08:41:03
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by dr strangelove

Što su već bili Oscari?
Da li je kojeg uhvatio We Need to Talk About Kevin?

Jesu ;)
'We need to talk about Kevin' nije bio nominovan ni za sta

Ni za šta? Daj nemoj jebat! A Kevin mi baš izgledao kao materijal za Oscara (meni drugi naj američki prošle godine).

uf, još nisam doživio da je neki moj favorit dobio Oscara. zapravo, mislim da nije nikad niti bio nominiran.
acestroke Posted - 01/03/2012 : 05:46:58
quote:
Originally posted by supermark

el ko gledao artista,

Gled'o sam The Artist. Film je dosta dobar, super homage na stara vremena silent filmova, a bogami i puno je zabavan
acestroke Posted - 01/03/2012 : 05:45:05
quote:
Originally posted by dr strangelove

Što su već bili Oscari?

Jesu ;)
'We need to talk about Kevin' nije bio nominovan ni za sta
supermark Posted - 01/03/2012 : 00:21:26
el ko gledao artista,
dr strangelove Posted - 29/02/2012 : 09:09:41
Što su već bili Oscari?
zorglub Posted - 28/02/2012 : 13:35:57
Nisam još gledao. Bullets Over Broadway mi isto deluje zanimljivo.
Mairosu Posted - 28/02/2012 : 13:09:08
quote:
Originally posted by zorglub

quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by Poli

Njegovi filmi (gdje je samo redatelj) mi (u najvise primjera) nimalo ne smetaju dok mi je on iznimno iritantan. Ne mogu ga ni slusati ni gledati.

Pomalo kontradiktorno jer ga u njegovim filmovima uglavnom moraš i gledat i slušat

Šta si gledao od Woody-ja?

Ako smem da preporučim, Interiors je sjajan film, na tragu njegovog omiljenog filmaša Bergmana. Majstorski snimljena psihološka drama u kojoj Vudija nema ispred kamere ni u tragovima.

Moj favorit je ipak Hannah and Her Sisters. Tu se pojavljuje, ali u donekle epizodnoj ulozi. Iako se najpre smatra za darovitog scenaristu, ovde pokazuje da je odličan i kao režiser, spajajući romantiku, komediju, filozofiju i arhitekturu Njujorka bez grubih šavova. Michael Cane je neodoljivo trapav, a o Dianne Wiest ne treba trošiti reči.

Radio Days je lep film gde nema Woodya...mada ga cujes kao naratora.
zorglub Posted - 28/02/2012 : 12:54:14
Da se vratimo (ponovo) na temu, kako vam se čine filmovi koji su nagrađeni?
Beren je izneo svoje mišljenje, šta kažu ostali?
Zanimaju me The Artist, Payne je imao odličnih filmova ali za The Descendants sam čitao loše kritike, Iron Lady?
zorglub Posted - 28/02/2012 : 12:50:02
quote:

quote:

Njegovi filmi (gdje je samo redatelj) mi (u najvise primjera) nimalo ne smetaju dok mi je on iznimno iritantan. Ne mogu ga ni slusati ni gledati.

Pomalo kontradiktorno jer ga u njegovim filmovima uglavnom moraš i gledat i slušat

Šta si gledao od Woody-ja?

Ako smem da preporučim, Interiors je sjajan film, na tragu njegovog omiljenog filmaša Bergmana. Majstorski snimljena psihološka drama u kojoj Vudija nema ispred kamere ni u tragovima.

Moj favorit je ipak Hannah and Her Sisters. Tu se pojavljuje, ali u donekle epizodnoj ulozi. Iako se najpre smatra za darovitog scenaristu, ovde pokazuje da je odličan i kao režiser, spajajući romantiku, komediju, filozofiju i arhitekturu Njujorka bez grubih šavova. Michael Cane je neodoljivo trapav, a o Dianne Wiest ne treba trošiti reči.
Beren Posted - 28/02/2012 : 12:44:37
Oscar opet predviljiv.
Iako je The Artist OK film ja sam navijao za Skorsesea. Hugo mi je bolji i vjerovatno je zasluživao da osvoji glavne nagrade u ovakvoj konkurenciji.
Što se tiče najboljeg glumca, Dujardin je dobro odglumio, ali i Pit i Kluni i Oldman su bili bolji izbor.
Kod žena, koliko god Strip bila dobra i svojom glumom izvukla loš film, Glen Clouz je bila moj favorit.
Sve u svemu loša godina.
Poli Posted - 28/02/2012 : 08:08:48
quote:

quote:

Oni njegovi koji su mi dobri, u njima ga nema. Mislim, u njima ne glumi. Za naraciju, tu bi trebao provjeriti. Ali ako ih smatram dobrima, izgleda da me njegov glas (ako ga je bilo) ipak nije toliko zivcirao.

petar.pan Posted - 28/02/2012 : 08:05:31
Meni se film baš svidio. Bez velikih pretenzija, pisac (uvijek je pisac u Woodyjevim filmovima) vremeplovom odlazi u zlatno doba Pariza, jednog od najljepših gradova svijeta, susreće Gertrudu Stein, Picassa, Hemingwaya i još more drugih, uz to ima društvo lijepe žene.... Ne vidim ništa loše u tome. I tata bi sine.
Isto mjesto i vrijeme je u Jasonovom stripu koji mi se također jako svidio.
sawitch Posted - 28/02/2012 : 07:40:45
Best Original Screenplay: Woody Allen, "Midnight in Paris"

Kakva je ovo glupost.... Mati mila.. Bacio sat i po zivota totalno bezveze...
paro Posted - 28/02/2012 : 02:22:21
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Priča o Woodyju Allenu i njegovim filmovima i kao glumca i kao redatelja je puno zahtjevnija i složenija.

Šta je tu točno zahtjevno i složeno?
Kao glumac je apsolutna truba i u svakom filmu se egocentrično trudi da dominira njegov lik koji je možda zanimljiv u prvih nekoliko filmova, ali zatim jednostavno postaje naporan i žalostan za gledanje.
paro Posted - 28/02/2012 : 02:19:44
quote:

Poli Posted - 27/02/2012 : 22:23:02

Johnny Difool Posted - 27/02/2012 : 22:22:43
Kad me već potežete za jezik...

Odlučivši prekinuti karijeru profesionalnog tenisača, ambiciozni mladić Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) zaposli se kao instruktor tenisa u elitnom londonskom klubu, gdje ubrzo upozna bogataša Toma Hewetta (Matthew Goode) i njegovu djevojku, privlačnu Amerikanku Nolu Rice (Scarlett Johansson). Dok Chris shvaća da mu se Nola izuzetno sviđa, te da ni ona nije ravnodušna prema njemu, u novog se Tomova prijatelja zaljubi njegova romantična sestra Chloe (Emily Mortimer). Želeći iskoristiti društveni i poslovni utjecaj djevojčinog oca Aleca (Brian Cox) i majke Eleanor (Penelope Wilton), te se probiti u visokim krugovima britanskog društva, Chris uskoro oženi simpatičnu Chloe. No istodobna strastvena veza s Nolom uvalit će ga u nevolje i naposljetku odvesti u zločin...

Izvrsna triler-drama nominirana za 4 Zlatna globusa i Oscara u kategoriji najboljeg izvornog scenarija, jedan je od najuspjelijih filmova i zasad posljednje veliko djelo slavnog Woodyja Allena ("Manhattan", "Hannah i njezine sestre"). Unatoč ponekoj pretjeranoj doslovnosti poput protagonistova čitanja romana "Zločin i kazna", riječ je o uznemirujućoj i izuzetno dojmljivoj moralci koja temom o zločinu i kazni te intrigantnim prikazom licemjernih obiteljskih i klasno-socijalnih odnosa u britanskom društvu mnogo duguje prozi Patricije Highsmith i F. M. Dostojevskog. Odlaskom u Englesku Allen je došao u vrhunsku formu.

Priča o Woodyju Allenu i njegovim filmovima i kao glumca i kao redatelja je puno zahtjevnija i složenija.
Darth Ivan Posted - 27/02/2012 : 22:03:00
quote:

Uvijek mi je bio užasno iritantan, egocentričan i nametljiv.
Više bi uživao u njegovim filmovima da u njima nisam trebao gledat njega i slušat jedne te iste frustracije iz decenije u decenije.
Al to je tako kod Woodya valjda, il ga voliš ili ne..

a takav je očito stil njegovih filmova...
i ja isto njega baš ne favoriziram. očito i jest on jedan od onih redatelja koje voliš il ne. sredine nema.
emirem Posted - 27/02/2012 : 21:54:45
Woody je funny uvijek bio...
A onaj Dujardin,ne bi znao za njega da nisam gledao "Lucky Lukea"...
Sutra cu citati hvalospjeve o artistu kao francuskoj renesansi u filmu bla-bla,inace su hvalisavci i puni sebe....
Evo bas citao LA times...
Dobro je da je nijemi film...
paro Posted - 27/02/2012 : 21:44:49
Uvijek mi je bio užasno iritantan, egocentričan i nametljiv.
Više bi uživao u njegovim filmovima da u njima nisam trebao gledat njega i slušat jedne te iste frustracije iz decenije u decenije.
Al to je tako kod Woodya valjda, il ga voliš ili ne..
mr murdoc Posted - 27/02/2012 : 21:15:36
Lik je bio genijalac do Match Point ..
Film je ok, ali nije ni do koljena njegovim prijasnjim radovima.
Cangrizavi zidov i neuroticni newjorcanin su bili njegova remek djela uspona i pada intelektualca koji voli filozofirati i o najmanjoj sitnici samo da bi dobio zadovoljstinu trenutka i potvrdio svoju sivu i nepotrebnu nepostojanost u jednom spektrumu umjetnosti koja se danas jos dopusta nazivati filmskom .
Luca_Torelli Posted - 27/02/2012 : 21:04:14
quote:
Originally posted by zorglub

Da je prestao da režira pre trideset godina ostali bismo uskrćeni za Hannah and Her Sisters, Crimes and Misdemeanors, Husbands and Wives, Deconstructing Harry, Sweet and Lowdown, a u pitanju su odlični filmovi. I to sam samo birao od filmova koje sam pogledao, ima sigurno još bisera. Nisam ga ispratio u dvehiljaditima, a vidim da je tu najviše kritikovan. Scoop mi je bio loš, Hollywood Ending solidan.

Da, tu si u pravu. Imao je Woody dobre filmove još i u devedesetima, bit će da su mi se previše zamjerili njegovi novi filmovi pa sam zaboravio kakav je genijalac nekad bio.
acestroke Posted - 27/02/2012 : 17:06:37
Najbolji Woody Allen filmovi su Match Point i Crimes and Misdemeanors.
Veoma slicne teme: covjek ima ljubavnicu, onda hoce da je napusti, ali ona nece njega da napusti. Covjek onda ubije ljubavnicu, i kaje se zbog toga. Prava Dostojevsky-esqu tematika.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000