forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Holivudski spektakli

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 08/04/2011 : 17:25:12
Narode.. Hteo bih da skupim na jedno mesto sve tzv spektakle Holivuda... Pocevsi od najnovijih pa unazad...

Filmovi tipa:

LOTR
Poslednji samuraj
Perl Harbor itd..
Titanik

Dajte, sta je jos tu bilo sve?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
rommel Posted - 01/05/2011 : 18:52:06
quote:
Originally posted by milandj3

Malo sam na brzinu prelistao sve postove i cini mi se da niko nije pomenuo legendarni "A bridge too far", Ricarda Atenboroua. Mislim da je film britanski ali ima internacionalnu glumacku ekipu.
Inace to je jedan od retkih stranih ratnih filmova koji mi bas lezi i to zato sto Englezi govore engleski, francuzi francuski, nemci nemacki sto nije slucaj u drugim filmovima. Zato mi je i uverljiv.
Apropo filmova Dr Zivago, Most na reci Kvaj, Lorensa i sl., filmove Dejvida Lina uvek treba imati na umu. Covek je bio samouk ali je svakako bio jedan od najposvecenijih sineasta dvadesetog veka.

isti slučaj je i s battle of britain - svi govore vlastite jezike a film je sjajan, a i u najdužem danu je takav slučaj što je logično ako je već i u nedostižnom mostu...šteta što nisu ekranizirali i posljednju bitku....s druge strane u cross of iron rusi pjevaju navrh brda romanije ;-)
milandj3 Posted - 01/05/2011 : 18:48:25
quote:
Originally posted by dosada

Lean je najveci kad su spektakli u pitanju, od svih svjetskih kinematografija!

Postoji anegdota u vezi s njim. Covek je razmatrao mogucnost snimanja filma Dr Zivago negde u Vojvodini. Nas covek koji ga je vodio pokazao mu je nekakvu livadu kraj puta koja mu se ucinila zgodnom za ono sto je on hteo da snimi a Lin samo okrete volan svog Bentlija ili vec nekog besnog auta koji je vozio pa pravac u livadu.
Povika ovaj nas covek: Gde cete, mr Lin pa upropasticete auto. Na to mu ovaj odgovori: A sta vi mislite gospodine, cime smo mi englezi osvojili pola sveta...
dosada Posted - 01/05/2011 : 18:41:34
Lean je najveci kad su spektakli u pitanju, od svih svjetskih kinematografija!
milandj3 Posted - 01/05/2011 : 18:22:56
Malo sam na brzinu prelistao sve postove i cini mi se da niko nije pomenuo legendarni "A bridge too far", Ricarda Atenboroua. Mislim da je film britanski ali ima internacionalnu glumacku ekipu.
Inace to je jedan od retkih stranih ratnih filmova koji mi bas lezi i to zato sto Englezi govore engleski, francuzi francuski, nemci nemacki sto nije slucaj u drugim filmovima. Zato mi je i uverljiv.
Apropo filmova Dr Zivago, Most na reci Kvaj, Lorensa i sl., filmove Dejvida Lina uvek treba imati na umu. Covek je bio samouk ali je svakako bio jedan od najposvecenijih sineasta dvadesetog veka.

rommel Posted - 30/04/2011 : 18:11:29
quote:
Originally posted by Opti

a se broji Moby Dick iz 1956?

a zašto bi to bio spektakl? ...
Opti Posted - 30/04/2011 : 17:42:54
a se broji Moby Dick iz 1956?
rommel Posted - 30/04/2011 : 17:15:43
quote:

Dva najbolja su Guns of Navarone i 20 000 milja pod morem.

odlični su ali nisu baš spektakli ...
Opti Posted - 30/04/2011 : 17:10:27
Dva najbolja su Guns of Navarone i 20 000 milja pod morem.
rommel Posted - 29/04/2011 : 13:45:17
vera cruz

emirem Posted - 11/04/2011 : 14:48:16
"Zagonio ih vjetar" :-))
dosada Posted - 09/04/2011 : 19:01:22
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by Grujah.

Cek, niko nije spomenuo STAR WARS?

Basically, Star wars nije Hollywood.
No, nije ni Zivot je lep....

pola nabrojanog nije ni hollywood ni epski (to bi nekak najblize bilo pojmu spektakl)
ako se misli na "divan zivot" od capre onda se dela o cistoj drami, a ako se misli na benignijev "zivot je lijep" onda nije americki uopce :)

pa nije sve kaj spada u americku kinematografiju hollywood!

uostalom jednim klikom misa se dolazi do najpoznatijih epski filmova;
http://www.imdb.com/keyword/epic/
Lord Vader89 Posted - 09/04/2011 : 18:58:38
quote:
Originally posted by Grujah.

Cek, niko nije spomenuo STAR WARS?

Basically, Star wars nije Hollywood.
No, nije ni Zivot je lep....
dosada Posted - 09/04/2011 : 18:57:45
quote:
Originally posted by manhunter

Dosado, nemoj da si dosadan.
Sawitch je u pravu, zaspamali ste mu temu samo tako.
Ako nije dubokoumna i vredna paznje, sta radis ovde? I hajde vec jednom otvori i ti jednu temu, da vidimo i to cudo.

jebes dubokoumnost kakva dubokoumnost, poanta je u tome da je nemoguce ne za spamat ovakvu temu.....kakvi filmovi da se ovdje nabrajaju?

povijesni epovi (titanic), vestern epovi (kako je osvojen divlji zapad), fantasticni filmovi (lotr), sf epovi (ratovi zvijezda), ratni (most na rijeci kwai), drame (doktor zhivago), ljubavni (ryanova kci), filmovi katastrofe (the towering inferno), avanturisticki (robin hood), akcijski (transformersi) itd, itd.
ljudi navode leana kao hollywoodskog rezisera, ganza također......stvarno cuspajz zesci!
uostalom daj ti definiraj kakav je to film "holivudski spektakl"?
manhunter Posted - 09/04/2011 : 18:33:15
Dosado, nemoj da si dosadan.
Sawitch je u pravu, zaspamali ste mu temu samo tako.
Ako nije dubokoumna i vredna paznje, sta radis ovde? I hajde vec jednom otvori i ti jednu temu, da vidimo i to cudo.
dosada Posted - 09/04/2011 : 18:07:17
da te pitam, koji 10-godišnjak ti je dal ideju......ili si se sam toga setil?
dosada Posted - 09/04/2011 : 18:06:00
quote:
Originally posted by sawitch

'aj' ne smarajte o glupostima na mom topicu...

a tema ti je stvarno malo jača
Mali_Mate Posted - 09/04/2011 : 17:43:21
quote:

Rađanje jedne nacije
Netrpeljivost

Onda i Napoleon i La roue
sawitch Posted - 09/04/2011 : 17:09:41
'aj' ne smarajte o glupostima na mom topicu...
Mairosu Posted - 09/04/2011 : 15:56:35
Spinner i origami jesu malo fus, ali su one production designs slike super.
dosada Posted - 09/04/2011 : 15:08:27
quote:
Originally posted by Mairosu

A vidis, meni su sve iz US carinili dok UK cesto puste bez brige. Tj. carine kad vide firmiran paket iz US, kad mi salje Joe Average propustaju...

Imam DVD, bas onaj kofer sa jednorogom, spinnerom itd. Limited edition, broj neki od nekoliko... :D :D :D Narucili ja i drugar iz Nish na njegovu adresu, on ima veze u carini pa ga tu nisu odrali, ja platio rucak u kafani i svi srecni. :D :D

tak su meni sve pustali s dvdpacifica (jos dok je slal u RH)....između ostalog i tog "Istrebljivaca", i to dvaput!!!!

a jesu spinner i jodnorog od jeftine plastike (:
Mairosu Posted - 09/04/2011 : 15:04:05
A vidis, meni su sve iz US carinili dok UK cesto puste bez brige. Tj. carine kad vide firmiran paket iz US, kad mi salje Joe Average propustaju...

Imam DVD, bas onaj kofer sa jednorogom, spinnerom itd. Limited edition, broj neki od nekoliko... :D :D :D Narucili ja i drugar iz Nish na njegovu adresu, on ima veze u carini pa ga tu nisu odrali, ja platio rucak u kafani i svi srecni. :D :D
dosada Posted - 09/04/2011 : 14:54:56
..... i ovdje ima komplikacija s carinom, srecom za sad ponekad.....bas za Africku kraljicu su me opleli za 100-tinjak kuna na posiljci od 180 kuna (poslal mi odvojeno drugi film)!

u svakom slucaju te probleme imas sa svakim amzonom tak da to ne mijenja na stvari, da je isto/slicno narucit paket s britanskog ili americkog! sumnjam da ovi na posti prave razliku izmedu amazona.....

p.s. Blade Runner BD (ili imas DVD) izdanje o kojem govoris su mi zabunom poslali dva za cijenu jednog ;)
Mairosu Posted - 09/04/2011 : 14:43:48
quote:
ak gledas u lipu, onda si u pravu......zadnje 3 narudzbe;
na britanskom mi je postarina za 3 filma bila 6.56 funti (cca. 60 kn)
na njemackom za 2 filma 6 eura (cca. 45 kn)
na americkom za 2 filma 8.97 dolara (50 kuna)
i sad kad imam narudzbu od 200-tinjak kuna svejedno mi je jel to 205 ili 215 kn, znaci za tu razliku jedino kaj me zanim su izdanja......naravno da mi ne znaci isto obicno UK BD izdanje "Africke kraljice" i komemorativno US BD izdanje
e da, a kaj se tice stizanja paketa.....ne vidim kak bi se isel odreci boljeg izdanja samo zato kaj paket ne bu stigel u srijedu vec u petak ili ponedeljak!?

Prvo i prvo, moje porudzbine ne prelaze 20-30EUR iz cistog razloga jer zivim u Srbiji. Narucim mesecno 2x toliko i svi srecni. Ako zivis u Srbiji, zanimanje sa postom je hazardni posao, utoliko jer ce ti vec nesto za 50 EUR doneti carinski trosak od dodatnih 10tak eur, sto nije problem za mene finansijski, ali mi je problem ovom cmaru od drzave dati i dinar vise nego sto je zakonski propisano, a da ne govorimo da te vole rastezati kako stignu. Isto tome, 18-32 dana u posti - SRPSKOJ POSTI - je nesto sto ne zelim da prolazim. Sto se tice izdanja, umem i ja sacekati za lepo izdanje (cekao sam americki Blade Runner kofer jedno mesec dana, i to sam potezao neke veze, jao mene...), ali za time posezem samo kad je apsolutno neophodno.

Uostalom, imam alternativnih nacina za dobavljanje robe iz US, gde je sve bezbolnije (covek kupi u BestBuyu ili tome sl. i ja mu platim tu robu i shipping kao fizickom licu preporuceno, pa ispadne jeftinije nego lihvarski Amazon). Ako mi se bas digne na nesto, lako dodjem do njega.
dosada Posted - 09/04/2011 : 14:24:57
quote:

quote:

.....tak sam videl da je spominjan i Leanov "Lawrence" koji je britanski/nije hollywoodski

Producirao je Sam Spiegel sa parama od Columbie, kroz svoju britansku filijalu Horizon. Moze komotno da se svrsta pod Hollywood.

nikako ga ne mozemo svrstat pod americki...jedino ak komocija ide u nedogled. Svaki Leanov film se tocno vidi da nije americki, iako ponekad je rađen s njihovim parama.....
Uostalom kaj da raspravljamo o "holivudskim spektaklima" kad takva vrsta filmova ni ne postoji. Postoji puno vrsta/zanrova ali ovaj NE!
dosada Posted - 09/04/2011 : 14:21:25
quote:

quote:
ok, kad su u pitanju BD zone A, ali troskovi slanja nisu skuplji od co.uk ili .de, cak i jeftiniji.......cesto imaju bolja (kolekcionarska) izdanja (i u ovom slucaju je "americko" bolje), pa sve ovisi o pojedinacnom naslovu!

Upravo "testirao". Shipping sa .co.uk za jedan disk : 4.16 eur. Sa .com : 7.20. Sem ako za .com ne izaberem "standard international shipping", onda je citavih 18-32 dana ETA, i kosta 4.62, znaci opet skuplje, i drasticno sporije (sa .co.uk stize do 5 dana uglavnom meni).

Amazon US : per delivery 4.83 + 2.07 per item (a ispalo jos skuplje u EUR nego po helpu, zamisli)
Amazon UK : per delivery 2.36 + 1.67 per item

Tako da...I rest my case.

ak gledas u lipu, onda si u pravu......zadnje 3 narudzbe;
na britanskom mi je postarina za 3 filma bila 6.56 funti (cca. 60 kn)
na njemackom za 2 filma 6 eura (cca. 45 kn)
na americkom za 2 filma 8.97 dolara (50 kuna)
i sad kad imam narudzbu od 200-tinjak kuna svejedno mi je jel to 205 ili 215 kn, znaci za tu razliku jedino kaj me zanim su izdanja......naravno da mi ne znaci isto obicno UK BD izdanje "Africke kraljice" i komemorativno US BD izdanje
e da, a kaj se tice stizanja paketa.....ne vidim kak bi se isel odreci boljeg izdanja samo zato kaj paket ne bu stigel u srijedu vec u petak ili ponedeljak!?

u svakom slucaju svako trosi pare kak ga volja

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000