forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Pitanje za vrsne poznavaoce filma

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
soulfly tribe Posted - 29/10/2011 : 02:12:19
Evo imam jedno po meni stvarno teško pitanje za sve one koji jako jaako dobro poznaju filmove.
dakle ja sam ko klinac, dakle u dobi od 2,3,4 godine gledao sa starim filmove koje je on tada gledao i te scene su mi ostale u pamćenju. dakle npr. sjećam se iz Odiseje kako oni majmuni mlate kosti ili iz vatrenih ulica kad Diane pjeva na počatku i onda je Defoe odvodi sa bandom, ili Beowulfa sa C.Lamertom koji mi je dns komedija. Dakle ja te filmove nisam godinama vidio i onda kad sam slučajno nabasao na njih bio sam opčinjen. E sada jedan još uvijek nisam našao i stavrno sam se više puta trudio naći ga ali bez uspjeha,pa evo dat ću što podrobniji opis i molim vas da mi kažete ako vas na nešto asocira ili ako znate o čemu se radi u filmu.

dakle ovako,
radi se o sci-fi filmu, pretostavio bih sada da je riječ o 80-im godinama ali stvarno ne mogu biti siguran
neki momak živi na nekom planetu i taj planet biva ugrožen od neke sile ili tako nešto i sad on kreće u svojoj trošoj letjelici uokolo po galaksijama ne bi li od drugih planeta dobio pomoć,mislim da i neka cura ide s njim, i dobro tako on pronađe nekoliko, ajmo reć 6-7 naroda tj.letjelica od kojih svaka izgleda drugačije i oni onda idu u rat,i većina ih pogine onako teatralno i nenadjebivo i sve završava tom prejebenom bitkom gdje se drugi narodi žrtvuju za spas tog jednog planeta. Film ima hepiendig dakako mislim. ugl. meni je film tad djelovao spektakularno i poučno i stvarno bih bio veoma zahvalan ako bi netko uspio dokučiti koji je to film, unaprijed vam se zahvaljujem!
17   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dr strangelove Posted - 05/03/2012 : 09:19:44
quote:
Originally posted by Mairosu

Neki prilicno kompetentni - za svetske standarde - reziseri su radili u partizanskom filmu.

Npr. Zika Mitrovic i njegovi "kosovski westerni" kao sto su Brat Dr. Homera, Kapetan Lesi, Obracun i tako dalje. Hajrudin "Shiba" Krvavac koji je fantastican koreograf akcije (Walter Brani Sarajevo, Most, Partizanska Eskadrila).

Glupo je ignorisati partizanski film koji je jednako vredan "lokalni" zanr kao i spaghetti western samo zbog partijskih ubedjenja ili neceg treceg.

A zato što su loši?
rommel Posted - 04/03/2012 : 14:44:58
quote:
Originally posted by Mairosu

Neki prilicno kompetentni - za svetske standarde - reziseri su radili u partizanskom filmu.

Npr. Zika Mitrovic i njegovi "kosovski westerni" kao sto su Brat Dr. Homera, Kapetan Lesi, Obracun i tako dalje. Hajrudin "Shiba" Krvavac koji je fantastican koreograf akcije (Walter Brani Sarajevo, Most, Partizanska Eskadrila).

Glupo je ignorisati partizanski film koji je jednako vredan "lokalni" zanr kao i spaghetti western samo zbog partijskih ubedjenja ili neceg treceg.

što se rijetko spominje u smiraju snimanja špageti westerna talijani su krenuli sa "partizanskim" filmoivma - samo što su obrnuli role - nijemci i talijani preuzeše ulogu partizana - bilo je tu svega kao i kod nas ali bilo je baš i dobrih filmova - moj osobni favorit je desert commandos umberta lenzija
Johnny Difool Posted - 04/03/2012 : 14:07:04
Potaknut ovom temom upravo otvaram zaseban topic. Nadajmo se da neće doživjeti brzo zaključavanje.
Mairosu Posted - 04/03/2012 : 13:19:26
Kada su domaći filmovi u pitanju, partizanski žanr – koliko god to užasavalo protivnike jugonostalgije – uvijek je „ziherica“. „Bitka na Neretvi“ i danas je pouzdan mamac za publiku, čak i nakon četvrte reprize. Stavite li na program „Partizansku eskadrilu“, „Valter brani Sarajevo“, „Doktora Mladena“ ili „Diverzante“, minimalni AMR biti će 8-9 posto, a ponekad i preko 15 posto.

Nenad Polimac, Jutarnji List

"teranje dece da gledaju u skolama", da, bice.
Mairosu Posted - 01/03/2012 : 19:41:09

manhunter Posted - 01/03/2012 : 19:35:55
Mrzim partizanske filmove. Ali bih pre gledao Partizansku eskadrilu nego Ta-ichi-nemmam-mozz-ak žutaće.

Ne kažem da je jedno bolje od drugog. Svakom svoje i to je to.
Mairosu Posted - 01/03/2012 : 19:07:47
quote:
Originally posted by dr strangelove

Zašto bi itko htio gledat partizanske filmove?

Iz istog razloga zasto ti gledas sve sto je zuto - jer volis. Ja volim.
dosada Posted - 01/03/2012 : 19:02:29
quote:
Originally posted by Conspirito

mislim da se o ukusima ne raspravlja..

o cemu se raspravlja...o nepobitnim činjenicama, mozda ;)
Windwalker Posted - 01/03/2012 : 17:49:10
Baš su ga nedavno ovi obradili:

http://cinemassacre.com/2012/02/27/battle-beyond-the-stars-1980/
Conspirito Posted - 01/03/2012 : 15:48:12
?...
mislim da se o ukusima ne raspravlja..
ima nas raznih...
dr strangelove Posted - 01/03/2012 : 13:40:06
Zašto bi itko htio gledat partizanske filmove?
Prošla su vremena kad su tjerali djecu u školama...
Conspirito Posted - 01/03/2012 : 13:22:20
Nije ,ipak hvala za pokusaj...
d.r.p Posted - 29/02/2012 : 22:15:19
Možda Progon?
http://www.imdb.com/title/tt0084544/
Conspirito Posted - 29/02/2012 : 21:14:43
Ajde meni neko da pomogne u nalazenju sledeceg naziva domaceg filma ili serije..
Radnja je u ravnici verovatno Srem... Partizani su se kao krili u nekoj zemunici od Nemaca,znaci sve se vrti oko te Zemunice...
hvala na odgovoru
soulfly tribe Posted - 29/10/2011 : 22:58:37
DA!!
to je to, hvala lijepa, uljepšali ste mi dan, tražim ovo 10 godina
Barney Posted - 29/10/2011 : 10:50:19
Battle Beyond the Stars
Mairosu Posted - 29/10/2011 : 08:16:04
Mislim da se radi o ovome :

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Beyond_the_Stars

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000