T O P I C R E V I E W |
dosada |
Posted - 11/12/2011 : 18:26:51 Szegénylegények 3/4
na trenutke ipak ima malo praznog hoda na ustrb prekrasnih prizora, koji su se mozda mogli prikazati i na drugi nacin.....inace, predivan film Miklósa Jancsa iz `66.!
Film inace prikazuje obracun vojske i policije s ostacima revolucionara iz vremena L.Kossutha, tj. razdoblja nakon njegova bjega. Nakon revolucije 1848. bivsi revolucionari zapocinju s kriminalnim aktivnostima...... |
7 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mladjo |
Posted - 11/12/2011 : 23:21:50 Izgleda zanimljivo. Bum pogledal kad nadjem vremena. BTW, evo i jedna glazbena numera iz (skoro pa) tog vremena:
http://www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM |
Cromwell |
Posted - 11/12/2011 : 20:13:13 Pogledajte i Taxidermiju. Bit će vam žao |
dosada |
Posted - 11/12/2011 : 19:47:47 quote: Originally posted by Mairosu
Jedini madjarski film sto ikad gledah je onaj kontroll, i to je bilo sasvim fino. Ali, ovo bi valjalo overiti, radnja zvuci zanimljivo.
ja sam pogledal nekoliko naslova Bele Tarra i zadovoljan sam viđenim....mozda jednom odgledam i Satantango |
Johnny Difool |
Posted - 11/12/2011 : 19:19:26 Hvala, ali to mogu i sam, a s linkom bi mi bilo jednostavnije. Thanks anyway... |
Mairosu |
Posted - 11/12/2011 : 19:09:51 Jedini madjarski film sto ikad gledah je onaj kontroll, i to je bilo sasvim fino. Ali, ovo bi valjalo overiti, radnja zvuci zanimljivo. |
dosada |
Posted - 11/12/2011 : 19:09:33 odes na youtube i upisi ime filma... |
Johnny Difool |
Posted - 11/12/2011 : 18:48:32 Izvrsno! Miklos Jancso je jedan od najznačajnijih mađarskih i europskih redatelja druge polovine 20. stoljeća, skupa sa Zoltanom Fabrijem, Istvanom Szaboom, Peterom Bascoom i Alexanderom Kordom, majstorima s kojima se danas mogu mjeriti veliki Bela Tarr, Gyorgyi Palfi i veteranka Marta Meszaros. Upravo je Jancso remek-djelima "Golaći", "Crveni psalam", "Privatni poroci, vrline javne" itd. ključno oblikovao tzv. "zlatno doba" mađarskog filma 50-ih, 60-ih i ranih 70-ih godina prošlog stoljeća, koje se poklopilo sa zlatnom erom tamošnjeg nogometa kojim je carevao Ferenc Puskas. Samo šteta što ti nedostaje link da možemo baciti oko na film... |