forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Pomoć - koji je ovo film?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Raven84 Posted - 06/04/2012 : 09:40:43
Radnja filma ide otprilike ovako:

Film nije engleskog govornog područja (znači nije američki ili britanski). Radi se o nekom klincu koji je jako pametan ali nije baš popularan u školi, zajebavaju ga. I onda on sebe odluči klonirati, iskoristi neko jaje i napravi kopiju sebe koja je coolerska. Zaljubljen je u neku curu i to je otprilike sve što znam.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
stripofil Posted - 05/01/2013 : 01:54:31
Ajmo ljudi. Ovo bi trebalo biti lako.

Mislim da je film finski ili norveški.
Par dobije na korištenje vikendicu/kuću uz more.
Odlazi na vikend odmor.
Kuća je odmah uz more i uz mul je vezan drveni brodić.
Koliko se sjećam u brodu pronalaze leš i onda kreće akcija.
Jako dobar triler.
Kamera nije crno bijela, ali je neobična, sephia stil.
Kasnije su i ameri napravili remake.

?
stripofil Posted - 20/09/2012 : 15:41:11
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Je li u pitanju bio nekakav mali jednorog ili baš odrasli konj?

Odrasli konj, nisam siguran da je jednorog. 70% da je običan konj, a 30% jednorog.

U toj sceni prevladavaju tri boje: bijela (konj), plava (nebo i okoliš), narančasta (lava preko koje leti).
Okoliš su nekakve planine, moguće da su bile zaleđene jer su plave boje. Mislim da je kočija bila bez krova.

Još je tu bila nekakva "sila" koja ih pokušava zaustaviti da stignu do odredišta. E sad ne znam da li je to nekakav zli čarobnjak ili nešto slično.

I tu mi je sad totalna konfuzija, navire mi nekakvo sjećanje prema kojem su odletjeli prema određenoj zvijezdi, ali to stvarno nisam siguran. Moguće da sam to pobrkao sa drugim crtanim filmom :)
Mr. Bushido Posted - 20/09/2012 : 15:15:51
Je li u pitanju bio nekakav mali jednorog ili baš odrasli konj?
stripofil Posted - 20/09/2012 : 15:09:14
quote:
Originally posted by rommel

a the last unicorn?

Nije, pogledao sam i taj prije sat-dva
Da mogu isprintati sliku iz glave možda bi bilo lakše
rommel Posted - 20/09/2012 : 14:39:57
a the last unicorn?
stripofil Posted - 20/09/2012 : 14:31:33
quote:
Originally posted by d.r.p

Možda je crtić Konyok-gorbunok?
http://www.imdb.com/title/tt0239096/

Nije nažalost.
Kod konjića je crtež više dječji, ovdje je bio malo "ozbiljniji", i cijeli crtić je dosta kolorističan.
Crtežom podsjeća malo na Disneyevu Pepeljugu.
Ako me sjećanje ne vara :)
stripofil Posted - 20/09/2012 : 14:21:47
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by stripofil
2. od ovog crtića sam imao noćne more, sve čega se sjećam (za sada) je kako klinac leti u nekakvoj kočiji koju vode bijeli konji. Kočija leti iznad nekakvog jezera užarene lave koja je narančaste boje. Pokušati ću se sjetiti još detalja, ali znam da je crtani bio upečatljiv :)

crtić 2 - možda Metamorphoses i priča o Phaetonu?

Mislim da nije, nemam pojma po nazivu :)
Imaš li nekakav link na crtić? Nisam ništa uspio pronaći pod tim nazivom

Phaeton je koliko znam lik iz grčke mitologije, nisam siguran da je klinac iz crtića bio nekakva "povijesna" figura.

Za "konja" je čak moguće da je bio unicorn.
Isto tako mislim da konj nije imao samo ulogu "leta preko lave", već je kroz cijeli crtić uz klinca. Klinac nije znao da konj može i letiti, to je više bila scena kao iz E.T.-a.

2h već googlam i ništa, čak sam i na ruskom tražio

Jedino što je pozitivno je što sam na ovaj crtić naletio. Zadnji put sam ga vidio prije više od 25 godina :)

d.r.p Posted - 19/09/2012 : 00:19:42
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Sjećaš li se možda jednog crtanog vesterna,nešto kao Čovjek iz Baton Ruža,ili tako nekako.I on se vrtio često sa ovima gore!

Misliš na film The Man from Button Willow?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_from_Button_Willow

Koliko ga samo dugo tražim,svaka čast Bushido!
Mr. Bushido Posted - 19/09/2012 : 00:11:40
quote:

Sjećaš li se možda jednog crtanog vesterna,nešto kao Čovjek iz Baton Ruža,ili tako nekako.I on se vrtio često sa ovima gore!

Misliš na film The Man from Button Willow?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_from_Button_Willow

rommel Posted - 19/09/2012 : 00:08:42
quote:

Dot i kengur isto tako.

pamtim i dot ovaj western baš ne
d.r.p Posted - 18/09/2012 : 23:37:10
Dot i kengur isto tako.
rommel Posted - 18/09/2012 : 21:11:00
quote:

konjić grbonjić ne vjerujem ali prekrasan je svojedobno izašao kod nas u englekoj sinkronizaciji kao čudesni poni to i snježna kraljica nsjdraže su mi uspomene nedjeljnih popodneva
d.r.p Posted - 18/09/2012 : 17:24:25
rommel Posted - 17/09/2012 : 09:28:38
quote:

Ostaje još:

1. nekakav SF, star barem 20-25 godina. Sve čega se sjećam je dva androida kako vode ljubav na nekakvoj hridi pored šume i jezera. Znam da nije puno, ali mislim da se radi o poznatom filmu.

4. i još jedan film katastrofe, sjećam se samo jedne scene. Ogroman val (tsunami) se približava gradiću u Americi. Znam da su u priči muž i žena, mislim da je on nekakav znanstvenik ili tako nešto. Stari film, preko 20 godina. Čini mi se da ona čak pogine od tsunamija...

Ovaj pod 1 me posebno zanima, mislim da je bio nekakav SF klasik :)

Kako sam danas gledao Gospodare - crtanu verziju sjetio sam se još dva crtića koja su mi ostala u memoriji, pa da i njih dodam na listu :)

1. mislim da počinje kao film. Klinac se dosađuje i jedan dan pronalazi nekakvu kutiju u sobi, kad otvori kutiju ona ga vodi u drugi svijet i tu počinje crtani dio. Znam da je crtani bio pun nekakvih zadataka koje je klinac trebao rješiti. Mislim da je i nekakav pas bio uz njega, a možda mi se to pomiješalo sa čarobnjakom iz oza :D I još mi se čini da se klinac zvao Milo (majlo) ili tako nešto.

2. od ovog crtića sam imao noćne more, sve čega se sjećam (za sada) je kako klinac leti u nekakvoj kočiji koju vode bijeli konji. Kočija leti iznad nekakvog jezera užarene lave koja je narančaste boje. Pokušati ću se sjetiti još detalja, ali znam da je crtani bio upečatljiv :)

crtić 2 - možda Metamorphoses i priča o Phaetonu?
stripofil Posted - 17/09/2012 : 00:11:21
Svaka čast!
To je točno ta scena kad prelazi iz filma u crtić
Sad vidim da je iz 1970. Huh!
Bio sam uvjeren da je "mlađi", 1985-1987.

Moram ga sad nabaviti, znam da sam ga zapamtio kao pravi dječji zabavni crtić
Mr. Bushido Posted - 16/09/2012 : 23:58:57
quote:

1. mislim da počinje kao film. Klinac se dosađuje i jedan dan pronalazi nekakvu kutiju u sobi, kad otvori kutiju ona ga vodi u drugi svijet i tu počinje crtani dio. Znam da je crtani bio pun nekakvih zadataka koje je klinac trebao rješiti. Mislim da je i nekakav pas bio uz njega, a možda mi se to pomiješalo sa čarobnjakom iz oza :D I još mi se čini da se klinac zvao Milo (majlo) ili tako nešto.

Da nije možda The Phantom Tollbooth?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Phantom_Tollbooth_%28film%29

stripofil Posted - 16/09/2012 : 23:56:14
Ostaje još:

1. nekakav SF, star barem 20-25 godina. Sve čega se sjećam je dva androida kako vode ljubav na nekakvoj hridi pored šume i jezera. Znam da nije puno, ali mislim da se radi o poznatom filmu.

4. i još jedan film katastrofe, sjećam se samo jedne scene. Ogroman val (tsunami) se približava gradiću u Americi. Znam da su u priči muž i žena, mislim da je on nekakav znanstvenik ili tako nešto. Stari film, preko 20 godina. Čini mi se da ona čak pogine od tsunamija...

Ovaj pod 1 me posebno zanima, mislim da je bio nekakav SF klasik :)

Kako sam danas gledao Gospodare - crtanu verziju sjetio sam se još dva crtića koja su mi ostala u memoriji, pa da i njih dodam na listu :)

stripofil Posted - 16/09/2012 : 23:47:53
quote:
Originally posted by Mairosu

Aaaa. Xtro !

jeeee
Znao sam da je nešto sa X

Dio od 04:30 mi se dobro urezao u memoriju.
Kome se ne da sve gledati neka pogleda od 04:50 pa će mu biti jasno zašto sam zapamtio ovaj film
Mairosu Posted - 16/09/2012 : 23:40:19
Aaaa. Xtro !
stripofil Posted - 16/09/2012 : 23:36:36
quote:
Originally posted by Mairosu
3. Inseminoid ?

Nije nažalost
Inseminoid je više SF, svemirci i slično.
Ovo je više bilo na zemlji, sve je izgledalo normalno dok se nije pojavio taj zeleni vanzemaljac i sredio zemljanku...
Mislim da je u nazivu imao X- tako nešto, ali nisam 100% siguran :)
stripofil Posted - 16/09/2012 : 23:32:56
quote:
Originally posted by bluefield

quote:

Vrti mi se par filmova po glavi već neko vrijeme, pa da se ne ubijam preko googla možda će netko od filmofila znati :)

2. film katastrofe. Tip putuje negdje autoputom, u jednom trenu mu se auto ugasi. Kad pogleda oko sebe vidi da svi auti stoje. Pogleda na sat i skuži da i on stoji. Koliko se sjećam negdje je eksplodirala nuklearka, kasnije se prikazuju posljedice i preživljavanje... Stariji film.

3. opet SF, ovaj put horor :) nekakav vanzemaljac upada ženi u kuću i siluje je. U kratko vrijeme ona rađa vanzemaljca. U glavi mi je nešto tipa "ex librium"...

Ajmo pomagajte :)

2. The Day After 1983.

to je to
Našao sam cijeli film na youtube

Scena koju sam zapamtio je na 00:55:30 :)

Hvala!

Još 3 su ostala.
Mairosu Posted - 16/09/2012 : 01:05:23
quote:

Vrti mi se par filmova po glavi već neko vrijeme, pa da se ne ubijam preko googla možda će netko od filmofila znati :)

2. film katastrofe. Tip putuje negdje autoputom, u jednom trenu mu se auto ugasi. Kad pogleda oko sebe vidi da svi auti stoje. Pogleda na sat i skuži da i on stoji. Koliko se sjećam negdje je eksplodirala nuklearka, kasnije se prikazuju posljedice i preživljavanje... Stariji film.

3. opet SF, ovaj put horor :) nekakav vanzemaljac upada ženi u kuću i siluje je. U kratko vrijeme ona rađa vanzemaljca. U glavi mi je nešto tipa "ex librium"...

3. Inseminoid ?

bluefield Posted - 16/09/2012 : 00:54:16
quote:

2. The Day After 1983.
stripofil Posted - 16/09/2012 : 00:18:46

Govinda Posted - 03/07/2012 : 10:46:08
Nije to taj, ali hvala na pokušaju.

Rommel i Dr.Strangelove, pomagajte :)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000