forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Zlatna kolekcija Hr filma - na kioscima

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
rommel Posted - 10/04/2012 : 08:40:36
1. u GORI RASTE ZELEN BOR ZA 9,90 KN simpa izdanje uz knjižičicu - može se uzeti bez jutarnjeg...
na reklami je navedeno da još nekoliko filmova - čini mi se da sam vidio SAMO JEDNOM SE LJUBI Grlića i BANOVIĆ STRAHINJU Mimice...
lijepa ideja nadam se da je i snimak koliko toliko pristojan...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Mr. Bushido Posted - 16/02/2013 : 00:33:04
quote:
Originally posted by dosada

pa valjda hoćemo kad veliš da je restauriran!

Hoćemo, kada i ako se HDA i studiji dogovore oko distribucije.

Iako, čini mi se da nismo tako daleko od toga.
dosada Posted - 16/02/2013 : 00:25:42
pa valjda hoćemo kad veliš da je restauriran!
Mr. Bushido Posted - 16/02/2013 : 00:20:37
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

ok, ali mislim i restaurirani a ne samo prebačeni na neki digitalni medij ;)

Digitalizacija i restauracija nisu isti postupci. Restauracija slijedi nakon digitalizacije. Ne uvijek, naravno.

Ali da, svi filmovi su digitalizirani i restaurirani.

naravno da nisi to sam i gore rekel!

i H8? E to bi htel napokon pogledeti kak spada

A ja ističem kako si samo pitao jesu li digitalizirani.

Što se tiče H8, nadajmo se da ćemo ga jednog dana moći pogledati u njegovom najboljem mogućem izdanju. Kao i brojne druge filmove.
dosada Posted - 16/02/2013 : 00:14:27
quote:

quote:

Digitalizacija i restauracija nisu isti postupci. Restauracija slijedi nakon digitalizacije. Ne uvijek, naravno.

naravno da nisi to sam i gore rekel!

i H8? E to bi htel napokon pogledeti kak spada
Mr. Bushido Posted - 16/02/2013 : 00:11:04
quote:

dosada Posted - 16/02/2013 : 00:00:57
Mr. Bushido Posted - 15/02/2013 : 23:37:51
quote:

bacil par minuta oko na Papićevu dramu "Predstava Hamleta..." i vidim da je i ona digitalizirana pa me baš zanima koliko je naših filmova digitalizirano?

Svi su digitalizirani.
dosada Posted - 15/02/2013 : 23:01:46
bacil par minuta oko na Papićevu dramu "Predstava Hamleta..." i vidim da je i ona digitalizirana pa me baš zanima koliko je naših filmova digitalizirano?
I zašto se ne nastavlja ova zlatna serija ako nikaj drugo (:
dosada Posted - 03/06/2012 : 20:51:28
quote:
Originally posted by dsormaz1

Za razliku od ovog propagandističkog smeća puno mi je bolje legao film "Događaj"(u linku je cijeli film), emitiran neposredno prije. To je prije trebalo uvrstiti u zlatnu kolekciju, a ne "Okupaciju".

po čemu!?
situacija u autobusu je istinita, samo je u stvarnosti bil kamion, situacija s ubojstvom lika koji izvikuje parole kod orlandova stupa također..u stvari sve je prikazano istinito!
dsormaz1 Posted - 03/06/2012 : 20:33:17
Za razliku od ovog propagandističkog smeća puno mi je bolje legao film "Događaj"(u linku je cijeli film), emitiran neposredno prije. To je prije trebalo uvrstiti u zlatnu kolekciju, a ne "Okupaciju".
dosada Posted - 03/06/2012 : 14:43:09
scena u autobusu je inspirirana Passolinijevom dramom "120 dana Sodome" čiju je promociju filma ledal uoči početka snimanja "okupacije"....i s obzirom na budžet film je odlično napravljen iako su primjeti da je malo preambiciozno zamišljen. Bilo kako ovakav film je jedinstven u našoj kinematografiji i sigurno vrijedan za našu kinematogrfiju....
dsormaz1 Posted - 03/06/2012 : 01:22:21
Gledao sam ga sinoć nakon dugo vremena (čak sam i snimio, ali najvjerojatnije ću izbrisati) i nije mi niš' posebno. Zafranovića nikad nisam cijenio kao režisera.
Johnny Difool Posted - 02/06/2012 : 22:08:48
Dijelom si u pravu, i možda mu je to bila i nakana, ali on ipak nije kalibar jednog Viscontija u recimo Sensu ili Gepardu, ni Bertoluccija u Dvadesetom stoljeću ili Konformistu, ni Fellini u Amarcordu ili recimo Satiriconu. Sinoć je sam rekao pred film da bi bez sekvence u autobusu Okupacija bila relativno benigna ratna melodrama, a da je ovako šokantan film zbog kojeg su ljudi izlazili iz kina.

Nije problem u utjecajima spomenutih velikana ni u obilježjima neorealizma, nego u pretencioznom načinu na koji ih on koristi. Ali to s druge strane filmu daje poseban šarm, taj ugođaj dekadencije koji u sebi od početka ima nešto dijabolično, a ta dijaboličnost s vremenom eksalira.
dosada Posted - 02/06/2012 : 21:43:37
quote:
Originally posted by Johnny Difool
Zafranović je u filmu dozvolio da mu pompozni stil, provokativnost i sklonost teatralnosti naštete cjelini, odnosno likovima i njihovim međusobnim odnosima i intimnim dramama.

hm...kaj onda tak izgledaju i Visconti, Bertolucci ili Fellini!? To kaj i nabrojal su po meni baš vrijednosti filma. Nije film književnost da je važna samo fabula, vrlo važni su i ostali elementi poput scenografije, fotografije, kadriranja, montaže i sl. A sve to ovaj film ima na visokoj razini...a tek tradicijske pjesme u filmu!
Johnny Difool Posted - 02/06/2012 : 21:31:21
Iako sam Okupaciju... nabavio na DVD-u, ipak sam je sinoć do pola 2 gledao na TV-u.
Zafranović je u filmu dozvolio da mu pompozni stil, provokativnost i sklonost teatralnosti naštete cjelini, odnosno likovima i njihovim međusobnim odnosima i intimnim dramama.
A i Frano Lasić je vrlo tanak i gotovo proziran kao protagonist, jedva da u osnovnim crtama i postoji kao kakav-takav karakter. Baulja ekranom otprilike kao i u Vrdoljakovom Kiklopu, no tamo se bolje uklapa kao senzibilni i izgubljeni intelektualac.
lwood Posted - 02/06/2012 : 01:56:10
Okupacija ,hm,što reči,na momente dosadno,inače onako,ništa pretjerano .
luđi je Pad Italije
dosada Posted - 31/05/2012 : 20:37:01
Pogledal maloprije Okupaciju po 3. put......svaki put sve bolja! Odlična poruka filma, povremeno stvarno izvrsno kadriranje a i glumice imaju svojih vrhunaca. Inače, ne znam jel sad više uživam zbog toga kaj je jasno vidljiv utjecaj talijanskih neorealista (Viscontija, Passolinija, Fellinija) koje sam gledal izmeđa dva gledanja okupacije!?
Sve u svemu izniman film koji u našoj kinemoatografiji zaslužuje posebno mjesto...
Luca_Torelli Posted - 31/05/2012 : 03:02:38
quote:

quote:

Od sutra je u prodaji Okupacija u 26 slika, za 20 kuna.

i to najbolje izdanje dosad....napokon anamorfna slika, pa čak i jedan dodatak (26 min prilog nazvan "slobodna interpretacija")!

Bushido da ne zanemarimo ove tračere daj pravu informaciju kaj nas čeka

Kupujem!

A bilo bi sjajno da izdaju i "Događaj", to mi je kao klincu bio sja-jan film, a danas bi mi vjerojatno bio još bolji. A nigdje ga nema za nabaviti...
Mr. Bushido Posted - 29/05/2012 : 23:02:11
quote:

Žao mi je, znam o tome koliko i drugi.
dosada Posted - 29/05/2012 : 21:26:38
quote:

i to najbolje izdanje dosad....napokon anamorfna slika, pa čak i jedan dodatak (26 min prilog nazvan "slobodna interpretacija")!

Johnny Difool Posted - 29/05/2012 : 18:54:51
Načuo sam da bi trebala, i to se možda čak i odmah nastaviti nakon završetka prvog ciklusa, jer se Vinku Grubišiću navodno trese fotelja u Jadran filmu, pa da se opravda i spasi. A i HTV pred promjenu zakona glanca sliku o sebi.
rommel Posted - 29/05/2012 : 14:53:07
@Johnny znaš li možda hoće li ići druga serija nakon ove?
Johnny Difool Posted - 28/05/2012 : 22:03:19
Okupacija nije smeće!

Film ima ozbiljnih mana, od dramaturške i narativne zbrke, preko slabe i trivijalne razrade odnosa među likovima koji su jako dobro uvedeni u priču, do neuspjelog prikaza šireg društvenog (dubrovačkog) konteksta.

Ali ipak, naglasak na naturalizmu i groteski je vrlo efektan s klimaksom u zloglasnoj sekvenci pokolja u autobusu, karnevalsko tretiranje seksualnosti je tada predstavljalo određeno osvježenje, a provokativne su i naznake incesta i istina površan ali ipak intrigantan prikaz klasnih odnosa neposredno pred rat i na njegovu početku.

Film je imao nesreću što je u vrijeme premijere doživljen kao kritika hrvatskog nacionalizma od strane režimskog projugoslavenskog autora, ali to ne govori puno o njegovoj stvarnoj kvaliteti.
dsormaz1 Posted - 28/05/2012 : 21:45:00
Nakon svih ovih dobrih filmova baš to smeće za kraj.
Mr. Bushido Posted - 28/05/2012 : 15:30:52

To bi trebao biti posljednji naslov u ovoj kolekciji, barem za sada.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000