T O P I C R E V I E W |
Darth Ivan |
Posted - 25/06/2012 : 20:13:03 ej ljudovi! ovih dana sam bio (da se prisjetim) pročitao Doyleovog "Baskervilskog psa" i pogledao nekoliko adaptacija toga djela (isto radi prisjećanja), i to me potaklo da otvorim ovaj topic. znači: koji bi, po vašem mišljenju, bili najgori, a koji najbolji filmski/televizijski Sherlock Holmesi i zašto? da čujemo prijedloge!
ja iskreno imam dilemu u oba područja pa mislim da ću ih navest sve:
najbolji bi za mene bili Jeremy Brett i Basil Rathbone. a najgori Matt Frewer i Richard Roxburgh. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Darth Ivan |
Posted - 17/07/2012 : 00:50:21 sutra na HRT1 u 13:20 će bit "Slučaj Whitechapelskog vampira". Matt Frewer i Kenneth Walsh.
nadam se da će ovo bit puno bolje (premda sumnjam) od one katastrofalne verzije "Baskervilskog psa"... |
Darth Ivan |
Posted - 07/07/2012 : 23:57:48 otkud ti Michael Caine pade na pamet    |
zajeb |
Posted - 07/07/2012 : 19:22:05 Meni je omiljena verzija Serloka - alkos,zenskaros,glupan u sjajnoj izvedbi Majkl Kejna a Votson - genijalac koji u stvari resava slucajeve Ben Kingsli. Sjajna komedija, velika preporuka
http://www.imdb.com/title/tt0096454/ |
Darth Ivan |
Posted - 07/07/2012 : 17:39:38 dobro se on držao čak i tada, ali definitivno nije baš bilo ugodno (meni bar) gledati ga kako igra ulogu i istovremeno se bori s bolešću. |
Johnny Difool |
Posted - 07/07/2012 : 11:55:13 Zapravo, moglo bi biti da je Brett kao Holmes bio sjajan dijelom i zbog zbog bipolarnog poremećaja, odnosno baš zbog hiperaktivnosti, tikova itd. |
rommel |
Posted - 06/07/2012 : 23:23:26 ma nema veze sorry neću više |
Darth Ivan |
Posted - 06/07/2012 : 23:13:51 quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by Darth Ivan
Kod Bretta se vidi koliko mu se izgled promijenio na gore...
po obicaju dajes pausalne ocjene bez obzira koliko si neupućen i bez obzira koliko šerlok poučavao watsona o nesvrsishodnosti teoretiziranja bez dovoljno informacija - i pominješ uznapredovalu bolest što je glupost jer je bolest imala amplitude a u doba musgrave rituala (relativno rano doba) - očitovala se u iznimnoj hiperaktivnosti što se vidi i u samoj epizodi i to je bila blaža manifestacija onog što će kasnije doći - sve gore i gore stvari - ali ne još! biti će faza i nakon ove epizode s brettom u top formi
a dobro, bitno da si ti extra upućen, za mene je lako... |
rommel |
Posted - 06/07/2012 : 22:50:25 quote: Originally posted by Darth Ivan
Kod Bretta se vidi koliko mu se izgled promijenio na gore...
po obicaju dajes pausalne ocjene bez obzira koliko si neupućen i bez obzira koliko šerlok poučavao watsona o nesvrsishodnosti teoretiziranja bez dovoljno informacija - i pominješ uznapredovalu bolest što je glupost jer je bolest imala amplitude a u doba musgrave rituala (relativno rano doba) - očitovala se u iznimnoj hiperaktivnosti što se vidi i u samoj epizodi i to je bila blaža manifestacija onog što će kasnije doći - sve gore i gore stvari - ali ne još! biti će faza i nakon ove epizode s brettom u top formi |
Darth Ivan |
Posted - 06/07/2012 : 15:40:07 Kod Bretta se vidi koliko mu se izgled promijenio na gore... |
Johnny Difool |
Posted - 06/07/2012 : 12:38:37 1. Jeremy Brett
2. Christopher Plummer
3. Basil Rathbone
|
Darth Ivan |
Posted - 28/06/2012 : 16:22:35 quote: Originally posted by Lord Vader89
nesto mi se nakon serije sa Brettom ni ne gleda nijedna druga verzija :D
po meni ni nema niti jedne koja je dobra. jer ja sam pogledao neke verzije "Baskervilskog psa" i sve je bilo ono - jedna gora od druge. |
Lord Vader89 |
Posted - 28/06/2012 : 00:40:09 nesto mi se nakon serije sa Brettom ni ne gleda nijedna druga verzija :D |
dosada |
Posted - 27/06/2012 : 23:50:01 murder je odličan film, kao i seven per.... |
Darth Ivan |
Posted - 27/06/2012 : 21:54:31 quote: Originally posted by dsormaz1
A o seriji u interpretaciji Bretta...izvrsno je najblaže što se može reći.
Brett je basically Rathbone iz 80-ih godina.
|
Darth Ivan |
Posted - 27/06/2012 : 21:53:30 quote: Originally posted by dsormaz1
Svakako ga pogledaj.
premda ocjena nije baš bajna sudeći po IMDB-u... 7.1... |
rommel |
Posted - 27/06/2012 : 20:57:01 quote: Originally posted by dsormaz1
Koliko se ja sjećam, a vjeruj mi dobro pamtim takve detalje iz prošlosti iako je prošlo 29 godina, film je onda bio preveden upravo kao "Sherlock Holmes protiv Jacka Trbosjeka", zapamtio sam ga tada po tom naslovu. Inače, što kažeš na "The Seven-Per-Cent Solution", bio je na TV-u 96. ili 97?
duvall mi je očajan ali film je super a knjiga još i bolja... spominjao sam nicol williamsona - čovjek se naglumio poznatih otočana - merlin u excaliburu, mountbatten, macbeth... |
dsormaz1 |
Posted - 27/06/2012 : 20:21:11 Koliko se ja sjećam, a vjeruj mi dobro pamtim takve detalje iz prošlosti iako je prošlo 29 godina, film je onda bio preveden upravo kao "Sherlock Holmes protiv Jacka Trbosjeka", zapamtio sam ga tada po tom naslovu. Inače, što kažeš na "The Seven-Per-Cent Solution", bio je na TV-u 96. ili 97? |
rommel |
Posted - 27/06/2012 : 20:11:37 quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by dsormaz1
Jeremy Brett i Christopher Plummer.
davor, my man 
Sjećam se kad sam davne 1983. prvi put gledao "Murder by Decree" i koliko me se onda dojmio. Sjećam se da je emitiran u petak navečer, a mi klinci smo u subotu imali školu pa smo komentirali film. Svaki put kad sam ga kasnije naknadno pogledao odličan dojam se nije promjenio. A o seriji u interpretaciji Bretta...izvrsno je najblaže što se može reći.
vrlo lako moguća da smo ga isti dan gledali - i bio je prevođen kao umorstvo dekretom a ne kao naše dvd izdanje Sherlock Holmes protiv Jacka Rasparača preporučam ti da pogledaš i Study in Terror - to je starija verzija istog filma - meni je ovaj superiorniji ali i taj je dobar...jedino finlay i quayle su u obje postave |
dsormaz1 |
Posted - 27/06/2012 : 20:05:48 quote: Originally posted by Darth Ivan
nisam ga gledao.
Svakako ga pogledaj. |
dsormaz1 |
Posted - 27/06/2012 : 20:05:11 quote: Originally posted by rommel
davor, my man 
Sjećam se kad sam davne 1983. prvi put gledao "Murder by Decree" i koliko me se onda dojmio. Sjećam se da je emitiran u petak navečer, a mi klinci smo u subotu imali školu pa smo komentirali film. Svaki put kad sam ga kasnije naknadno pogledao odličan dojam se nije promjenio. A o seriji u interpretaciji Bretta...izvrsno je najblaže što se može reći. |
rommel |
Posted - 27/06/2012 : 19:58:39 quote: Originally posted by dsormaz1
davor, my man  |
andjusticeforall |
Posted - 27/06/2012 : 19:54:49
Strašan je, obavezno pogledati.
Holmes u jednoj sceni ima neobično oružje... |
Darth Ivan |
Posted - 27/06/2012 : 19:44:29 nisam ga gledao. gledao sam samo one "Hound of the Baskervilles" filmove (ne sve), onaj serijal s Rathboneom i TV seriju s Brettom. |
dsormaz1 |
Posted - 27/06/2012 : 19:28:05 quote: Originally posted by Darth Ivan
e ja fakat ne znam po čemu je taj Plummer toliko poseban    
Nije te se dojmio "Murder by Decree"? |
Darth Ivan |
Posted - 26/06/2012 : 21:36:10 quote: Originally posted by dsormaz1
e ja fakat ne znam po čemu je taj Plummer toliko poseban     |