T O P I C R E V I E W |
jaki |
Posted - 31/07/2012 : 18:31:14 But the big gear change would come after this, as Leguizamo will be, as previously revealed, starring as Derek 'Del Boy' Trotter in ABC's US version of BBC flagship sitcomOnly Fools and Horses, alongsideChristopher Lloyd as his Grandfather, and Dustin Ybarra as his little brother Rodney. Everybody in England reading this will have done an involuntary squint, shake of the head or grimace somewhere in that sentence, I think. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Darth Ivan |
Posted - 02/08/2012 : 14:26:37 quote: Originally posted by Opti
To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.
?
bilo je još dobrih epizoda poslije te... |
Opti |
Posted - 02/08/2012 : 10:47:56 quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by dosada
Miami i mafijaši...
aaa misliš na onu dvodjelnu "Miami Twice?"
meni je to bilo super, drugi dio pogotovo!
iako ne kužim kome je na pamet palo da Del ima dvojnika.
To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.
?
|
Darth Ivan |
Posted - 01/08/2012 : 16:37:03 quote: Originally posted by wolf
Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali).
uvijek je rebootanje bilo čeka nešto što na kraju loše ispadne. Crveni patuljak je dobar primjer. |
dosada |
Posted - 01/08/2012 : 13:53:28 i ne samo humoristične, britanske serije traju 2/3 sezona jer se ne povlađuju komercijalizaciji za razliku od amerike gdje gledanost određuje koliko sezona neakj traje (:
|
wolf |
Posted - 01/08/2012 : 12:40:36 Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali). |
sinister |
Posted - 01/08/2012 : 11:57:52 quote: Originally posted by Mairosu
Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super.
Pogledaj kad nađeš vremena. Hello je fino objasnio razliku u izvedbi koju sam spominjao, mislim da drugačije US verzija ne bi ni prošla. |
Mairosu |
Posted - 01/08/2012 : 11:38:01 quote: Originally posted by wolf
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača).
New Statesman je fantasticna serija - Piglet Files isto. Nema to veze sa popularnoscu/kvalitetom koliko neka serija traje. Blackadder je trajao 4 sezone i ukupno 24 epizode ili tako nesto, ali sve su jake k'o zemlja. Kad su pokusali da ga obnove, BA:Back & Forth bese debelo sranje, tako da, dobro je sto su ostali na ovome. |
Mairosu |
Posted - 01/08/2012 : 11:36:10 Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super. |
hello |
Posted - 01/08/2012 : 11:23:47 quote: Originally posted by sinister
Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija. Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli.
Original Offica je malo teži za probavit jer koliko god on bio humoristična serija ipak dosta baca i na nekakvu realističnu socijalnu dramu, a američka verzija se samo orjentirala na humoristični dio, plus Carell je ulogu odradio vrhunski. |
sinister |
Posted - 01/08/2012 : 10:45:36 Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija. Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli. |
supermark |
Posted - 01/08/2012 : 09:41:47 quote: Originally posted by wolf
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...).
Fawlty Towers.. |
wolf |
Posted - 01/08/2012 : 02:42:35 Inače, kad je već o Mućkama riječ evo jedne zanimljive fore
 |
wolf |
Posted - 01/08/2012 : 01:43:11 Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača). |
Darth Ivan |
Posted - 01/08/2012 : 00:24:29 quote: Originally posted by dosada
prema komentarima ljudima se više svidla američka verzija...vjerujem da ima i ovdje forumaša koji su ju pratil pa se mogu i sami izjasnit!
koliko vidim, britanska verzija se ustvari vrlo kratko emitirala (od 2001. do 2003.) tako da valjda nije bila bogzna kako popularna, dok se američka počela emitirat 2005. i emitira se i danas. moguće da je onda američka verzija bolja.
ja nisam gledao tu seriju tako da neću iznosit nikakve komentare. |
Zagor12 |
Posted - 01/08/2012 : 00:21:15 Meni je američka verzija officea bila super! |
dosada |
Posted - 31/07/2012 : 23:59:22 quote: Originally posted by Darth Ivan
office?
pravo da kažem, nisam ni čuo za tu seriju, al sudeći po wikipediji, to je britanska serija.
prema komentarima ljudima se više svidla američka verzija...vjerujem da ima i ovdje forumaša koji su ju pratil pa se mogu i sami izjasnit! |
Darth Ivan |
Posted - 31/07/2012 : 23:39:33 office?
pravo da kažem, nisam ni čuo za tu seriju, al sudeći po wikipediji, to je britanska serija. |
dosada |
Posted - 31/07/2012 : 23:36:28 a office? ili je to izvorno amrička serija koju su kopirali britanci!? |
Darth Ivan |
Posted - 31/07/2012 : 23:30:31 pa u tome što se britanska serija ne može amerikanizirat! simple as that. |
Zagor12 |
Posted - 31/07/2012 : 23:29:04 Naravno da neće biti Britanac, može se zvat tako i bit Amerikanac, what's the big deal? |
Darth Ivan |
Posted - 31/07/2012 : 23:11:50 quote: Originally posted by dosada
e da to je bilo srozavanje serijala...
ne slažem se baš oko toga, al ajde... |
dosada |
Posted - 31/07/2012 : 23:06:36 quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by dosada
Miami i mafijaši...
iako ne kužim kome je na pamet palo da Del ima dvojnika.
e da to je bilo srozavanje serijala... |
Darth Ivan |
Posted - 31/07/2012 : 23:04:06 quote: Originally posted by Johnny Difool
Recimo da će mu nadimak biti Delboj, možda i ime Derek ili nešto slično ili izvedeno od toga, ali mislim da ne bi smio biti Englez. A možda je i to neka fora, recimo da bude sin Engleskinje i Meksikanca ili tako nekako.
ja se nadam da neće, ali vidjet ćemo.
al budući da je Leguizamo imao već bizarnih uloga u svojoj karijeri, to me ne bi iznenadilo. |
Darth Ivan |
Posted - 31/07/2012 : 23:01:54 quote: Originally posted by dosada
Miami i mafijaši...
iako ne kužim kome je na pamet palo da Del ima dvojnika. |
Johnny Difool |
Posted - 31/07/2012 : 23:01:15 Recimo da će mu nadimak biti Delboj, možda i ime Derek ili nešto slično ili izvedeno od toga, ali mislim da ne bi smio biti Englez. A možda je i to neka fora, recimo da bude sin Engleskinje i Meksikanca ili tako nekako. |