forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Cinema Bizarr

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mr murdoc Posted - 27/10/2012 : 09:29:26
Jednom u par mjeseci se uvijek "zasladim" sa jednim od ovakvih filmova i to je vec meni i mojemu filmofilskom drustvu postao ritual.
O kakvoj se vrsti filma radi?
Iskljucivo exzoticni Trash i radovi koji dobrano mirisu na kult ostvarenja ali u dubokom zaledu Mainstreama.
Ukljucena je cjelokupna svjetska kinematografija .
Dobrodosli dakle u Cinema Bizarr

Must-see ovog mjeseca.

Masks

Genijalni i inteligentni filmski odgovor na filmove popud "Suspiria" ili "Black Swan"

Mad Dog Morgan

Australijski odgovor na Wild Bunch...Kult

12   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
mr murdoc Posted - 25/11/2012 : 19:47:58
Combat Shock 1986

Jako dobar film koji govori o povratniku iz vijetnamskog rata koji dozivljava mracnu stranu "americkog sna".
U mnogim filmofilskim krugovima ovaj film slovi kao kultni.

dosada Posted - 30/10/2012 : 18:14:55
jel spada ovdje i Pasolinijev "Salo", na pravi pogled bizaran ali ustvari vrlo realan film o bolesnicima/fašistima!?
dosada Posted - 30/10/2012 : 18:13:09
quote:
Originally posted by Risar_69

Nisam znao da ima i Jodorowsky bizaran film.

http://www.youtube.com/watch?v=WAwvVgIj3Wc

celi film

http://www.youtube.com/watch?v=cZn0l_GfHCg&feature

--

imam cijelu njegovu kolekciju i upravo "Fando y Lis" jedini nisam pogledal....
Risar_69 Posted - 30/10/2012 : 17:50:23
Nisam znao da ima i Jodorowsky bizaran film.

http://www.youtube.com/watch?v=WAwvVgIj3Wc

celi film

http://www.youtube.com/watch?v=cZn0l_GfHCg&feature

--
Cromwell Posted - 30/10/2012 : 14:16:00
quote:
Originally posted by King Warrior

Excision je izuzetno dobra psiholoska drama, iako sam na osnovu dvd covera i trailera pomislio da se radi o horroru, ipak nije tako.
Ima nekoliko brutalnih scena, ali te su prikazane iskljucivo kao dio perverznih snova psihicki poremecene djevojke.
Nakon sto pogledate film, otidjite na google i ukucajte ime glavne glumice, iznenadice te se kako u stvarnosti izgleda.
Niko normalan zbog ovog filma ne bi pomislio da je cura jos od svoje petnaeste godine manekenka.
Sve preporuke.

Pogledao jučer i mogu reći da je film ok ali ništa više od toga. Ova mala je odlično odglumila Pauline i izvalila dvije-tri provale na koje sam nasmijao naglas što znači da su prilično ''udarne'' :D
Ostatak; njah, kolač bez file. U prvih 10 minuta se skuži o čemu je riječ i nema tu neke prevelike razrade i produbljivanja, možda i zbog kratkog runtimea (za današnje standarde).
Šteta, moglo je i bolje.
mr murdoc Posted - 28/10/2012 : 12:11:05
Reise nach Agatis

Shock drama o pozudi oslobodenoj morala i podredenoj boli.
Intenzivan film zapakovan u Arthouse slike.

Mairosu Posted - 28/10/2012 : 01:48:15

Reziser Jovan Jovanovic je krajem 60tih/pocetkom 70tih uzdrmao rezim filmom "Mlad i zdrav kao ruza", pa je, po svemu sudeci, do kraja zivota radio agitprop budalastine kao poslednji pokajnik. Najvazniji u ovom opusu je Pejzazi u Magli, downright bizarni epos o beogradskim narkomanima koji u svoj krug uvlace i mladu purgericu (omiljena smogovka anamarija petricevic). Totalni verite pristup skakljivoj temi daje neke nezaboravno sulude rezultate, a gledalac se upoznaje sa 80s narkic slengom (dop, gan, itd) i gleda Tiku Arsica kako pravi bolida od sebe (izmedju ostalog). Rade Serbedzija i Bata Zivotinja se verovatno i dan danas pitaju sta su koji kurac trazili ovde ?

mr murdoc Posted - 27/10/2012 : 22:00:38
Johnny Difool

The Human Centipede

Strasno kontroverzan uradak koji je zatalasao cijelu Cinema Bizarr scenu , a i sire.
Sama ideja i koncept price su dovoljni da se zapitamo..
Zasto ja to gledam i zasto mi to gledamo?
Ponekad covjek pozeli da je ispravan odgovor....znatizelja

Johnny Difool Posted - 27/10/2012 : 21:34:09
Još malo domaćeg rubno kultnog trasha:

Šeki snima, pazi se! Marijana Vajde iz 1962.
Jeftinjak koji je u vrijeme premijere bio skandalozan zbog vulgarnosti i lošeg ukusa, a Vajda je zbog njega izbačen iz Udruženja filmskih radnika Srbije.
Zapravo camp iz vremena kad taj pojam nije ni postojao, koji Šekularcu nije baš podigao popularnost.
mr murdoc Posted - 27/10/2012 : 10:59:30
Mairosu, King Warrior

Over the top Splatter fanovi ce obozavato ovaj Retro-Slasher Ryan Nicholsona.
Ovo je stvarno samo za Trash populaciju
Moja nova Scream-Queen Christine Wallace

Bizarrno zabavno.

Famine

King Warrior Posted - 27/10/2012 : 10:39:05

Excision je izuzetno dobra psiholoska drama, iako sam na osnovu dvd covera i trailera pomislio da se radi o horroru, ipak nije tako.
Ima nekoliko brutalnih scena, ali te su prikazane iskljucivo kao dio perverznih snova psihicki poremecene djevojke.
Nakon sto pogledate film, otidjite na google i ukucajte ime glavne glumice, iznenadice te se kako u stvarnosti izgleda.
Niko normalan zbog ovog filma ne bi pomislio da je cura jos od svoje petnaeste godine manekenka.
Sve preporuke.
Mairosu Posted - 27/10/2012 : 10:12:49
Mislim da je pravi film za ovaj thread...

A za one nestrpljive, evo najjacih momenata

I oni najhrabriji nek namotaju na 1:06:35 u filmu da vide kako Valteru ne trebaju nikakvi nelegalni stimulansi :D

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000