T O P I C R E V I E W |
rommel |
Posted - 05/10/2013 : 17:10:33 prije svega molio bi ljude da ne troše vrijeme na RIP poruke jer nebitno je ako ne znaju ništa ROD STEIGER dva put je bio Mussolini - prvi puta u popljuvanom Pustinjskom lavu - popljuvanom jer gs je financirao GADAFI - i dobio bolji film nego li su biliu mnogi tada politički korektniji - ma kolikagod to lažan pojam bio -- kojih destak godina prije Steiger je nastupio i u Lizzanijevu filmu - sjajan i sumoran film - kraj IL DUCEA - koliko je lav bio početak - a sad nas je napustio i Lizzani - MUSSOLINI POSLJEDNJI ČIN film je koji sam najviše gledao a oni koji znaju štogod više od ripa mogu dopuniti popis - čak i špagetima
|
2 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Johnny Difool |
Posted - 05/10/2013 : 21:05:55 Meni su Kronike o siromašnim ljubavnicima s Mastroiannijem i Antonellom Lualdi njegov daleko najbolji film, sjajna politička socijalna drama o skromnim običnim ljudima čije živote mijenja narastajući fašizam. Tu su i odlični krimići Banditi u Milanu s Gian Mariom Volonteom i Crazy Joe s Peterom Boyleom, solidni vestern Un fiume di dollari s Danom Duryeom u sporednoj ulozi i Mussolinijev posljednji čin koji spominje rommel. Karijeru je započeo kao scenarist i asistent u filmovima Rossellinija, De Santisa i Lattuade, o kojima je u 10-ak godina od 1999. do 2008. snimio vrlo dobre dokumentarce. Slično Monicelliju prije 3 godine, život je okončao suicidom u 92. godini, skočivši s balkona svoje vile u Rimu. Neka mu je laka zemlja...
|
mr murdoc |
Posted - 05/10/2013 : 17:28:57 Ja sam kao klinac obozavao njegov Torino nera gdje sam zavolio Bud Spencera i naravno Barbagia (La società del malessere) gdje sam zavolio Terence Hilla. R.I.P Carlo Lizzani. |