T O P I C R E V I E W |
nemanja93 |
Posted - 12/11/2013 : 13:53:31 Glumac Dragomir Čumić Čuma umro je u nedelju, posle kraće bolesti.

Omiljeni glumac Puriše Đorđevića i sjajni komičar iz filmova Zdravka Šotre rođen je u Siraču 8. maja 1937. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo ulogom u filmu „San“ (1966) Puriše Đorđevića. Popularni Čuma razvio se u jednog od najprepoznatljivijih likova srpske kinematografije. Bez pompe i afera, suptilno i iskreno, tumačeći na stotine malih i velikih likova, upisao se u vrh karakternih glumaca.
Njegova najuspešnija ostvarenja su u komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika, kao u filmu „Radio Vihor zove Anđeliju“ iz 1979. godine. Nove generacije pamte ga po ulogama u filmovima „Lajanje na zvezde“ i „Kad porastem biću kengur“. Poslednjih godina igrao je u popularnim televizijskim serijama poput „Šešir profesora Koste Vujovića“, „Vojna akademija“, „Bela lađa“, „Ranjeni orao“, „Nepobedivo srce“...
S velikim uspehom izvodio je monodramu „Beara hvata visoku loptu“, koja je nastala na osnovu razgovora sa fudbalskim golmanom Vladimirom Bearom tokom snimanja filma „Braća po materi“. - Imao sam sreću da sam sa Dragom Čumićem radio nekoliko filmova. Naš početak je bio u filmu „Jutro“, „San“, „Podne“, „Biciklisti“, „Cross country“, a zatim smo sa njim u glavnoj ulozi snimili pet filmova po Čehovu. Zbog uloga na televiziji i u filmovima Šotre bio je veoma poznat i ljudi su ga u susretu pozdravljali sa osmehom. Njegovim tragom pošla su i njegova deca, dve ćerke, koje studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti - reči Puriše Đorđevića prenosi list "Danas". |
7 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
kandraks |
Posted - 13/11/2013 : 17:34:23 RIP |
velka031 |
Posted - 12/11/2013 : 20:25:55 RIP |
Johnny Difool |
Posted - 12/11/2013 : 19:10:46 Ovo sam popodne ostavio na topicu o filmovima, ali evo i ovdje...
Umro je izvrstan karakterni glumac Dragomir Drago Čumić Čuma, u 77. godini nakon kratke bolesti. U karijeri dugoj 47 godina najviše je surađivao sa Zdravkom Šotrom (Pucanj u šljiviku preko reke, Braća po materi, Boj na Kosovu, Lajanje na zvezde, Pljačka Trećeg rajha) i Purišom Đorđevićem (San, Jutro, Podne, Biciklisti, Kiša), ali i s Lordanom Zafranovićem u njegovom prvijencu Nedjelja, s Mirzom Idrizovićem (Život je masovna pojava), sa Stoletom Jankovićem (Partizani), s Goranom Paskaljevićem (Pas koji je voleo vozove), s Radivojem Andrićem (Kad porastem biću Kengur) i s mnogim drugima. Ja ga najviše pamtim po efektnoj sporednoj ulozi Otpisanima. Sporedni glumac i epizodist, ali uvijek prepoznatljiv i upečatljiv, likove je znao obogatiti zgodnim i duhovitim sitnim detaljima, bio je začin za filmove i serije u kojima je glumio. Neka mu je laka zemlja...
|
wesskowaz |
Posted - 12/11/2013 : 17:20:45 RIP |
izivko |
Posted - 12/11/2013 : 16:16:08 RIP |
tex2 |
Posted - 12/11/2013 : 15:41:23 R.I.P. |
nemanja93 |
Posted - 12/11/2013 : 13:54:03 Tak sam danas cuo... Pocivao u miru. |
|
|