T O P I C R E V I E W |
stinky |
Posted - 20/10/2015 : 17:59:43 Jedan moderator koji se zove mlađo tvrdi da scomovski forum ne podržava (raz)govor o Exorcistu 2. Navodno je to "političko u startu".
Ajd dobro.
S druge strane, ja bih baš pričao o Johnu Boormanu. Baš mi se pripričalo o Boormanu, kaj sad. Ubijte me.
Recimo Deliverance (1972).
Oslobađanje je film (za one koji ne znaju) o grupi poznanika (ne prijatelja) kojima jednog lijepog dana, tek tako padne na pamet da se spuste kanuom niz rijeku, tamo negdje u gorštačkoj Americi. Što se sad tu događa, poznato je, ali ne i prepoznato na dubljoj razini.
I sad smo došli do točke koja govori zašto ja ovaj topic nisam postavio u pdf filmovi. Bit ću iskren: ma ne zanima me pričat o filmu s ljudima koji su u stanju pratiti fabulu. Znači, neću da mi se nakače nagori i slični dosadnjakovići.
Mi Boormana tretiramo kroz sasvim drukčije perspektive. Jedan filozof je kazao da je "svjetska povijest napredovanje svijesti o slobodi". Tako ćemo i mi pokušati kroz Oslobađanje osloboditi se predrasuda o samom Oslobađanju, te ujedno o (ne)kvalitetnom forumašenju.
Kako ne bih požurio i objasnio sve prije nego je i počelo (za što svijesti nisu pripremljene, pa može doći do Kolapsa Svijesti, tzv. KSS-KolapsScomovskeSvijesti), ajmo razviti pred-priču.
Pažljivo odgovorite na ovo jasno i direktno pitanje: što vama govori film Oslobađanje?
|
3 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
stinky |
Posted - 20/10/2015 : 18:17:02 ali to neću tu i sad ćete umrijeti u neznanju. |
stinky |
Posted - 20/10/2015 : 18:14:50 nije to odgovarajući pdf, lijepo sam objasnio. neću pričati o filmu na način scomovskih filmfanova. to me ne zanima, a osim toga, znam da je Burt Reynolds odapeo strijelu i slične fore.
želim pričati o Americi, kulturi, društvu i istjerati na čistac razloge zašto je npr. Deliverance superiorniji hrvatskom modelu "čiste tolerancije", tj. potencijalnoj degradaciji i dezintegraciji hrvatskog društva. |
mladjo |
Posted - 20/10/2015 : 18:02:56 Joj dosta prenemaganja. Za film imaš pdf film. To kaj se tebi tamo ne da pisati je tvoja stvar. Topic je zato prebačen u odgovarajući pdf. |
|
|