forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Marvel Cinematic Universe - Phase 4

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Mr. Bushido Posted - 21/07/2019 : 19:48:11
Dobili smo službene najave za MCU nakon Infinity sage. S time da svi filmovi nisu još ni najavljeni.

Što vas posebno veseli?

https://www.zavvi.com/blog/features/heres-everything-marvel-studios-announced-at-comic-con/?fbclid=IwAR02MkGEwi-dIPlv8npeyBop0v140EiHi0OwjW_38zppIJf67Lv80izTefA

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
don_draper Posted - 13/11/2024 : 23:15:50
Venom 3

Oproštajka od Venoma nije razočarala, u smislu da se dobiva sve što su i prva dva nudila. Ima ovdje ponovno CGI vanzemaljskih čudovišta i simbiota, vrlo neobičnog humora, OTT momenata i vizualno mračnih varijacija na temu. No, čini se da su ovdje prije svega išli na taj neki humor i buddy đir. Radnja je očekivano jednostavna i osim Hardyja nitko ovdje baš nije za upamtiti od uloga. Film kao i svaki izdanak Marvela ostavlja prostora za buduće projekte, ali kraj je nekako zaokružen i dosta dobar. Sveukupno, ne mogu za ozbiljno reći da se radi o nekoj kvaliteti, ali u okvirima u kojima nastupa sasvim je dobar. A i cijenim što se redatelj nije ustručavao od toga da je film neobavezna zabava.
Imrahil Posted - 09/11/2024 : 13:11:08
Obrnuo sva tri Venoma, ne znam šta ovde odudara od MCU fazona i fora, vidi se gde crpli inspiraciju.

Očekivao jedno veliko ništa, dobio da su kec i trojka gledljivi kao jedna razbibriga. Dvojka je pak dno dna.
fandango Posted - 19/10/2024 : 21:12:21
Te sam gledao nedavno. Ali Soderberghov High Flying Bird, spanjolski Campiones i naravno He Got Game su izvrsni.
naker Posted - 19/10/2024 : 18:24:35
Haha deset košarkaških filmova, sjajno. Ali gde su ti Basketball Diaries i White Men Can't Jump to su najbolje stvari.
fandango Posted - 19/10/2024 : 18:17:15
Hahaha, zaviri u topik s filmskim izazovom, mozda me to iskupi! Ali ne mogu si pomoci kad podjednako volim i klasiku i trash
naker Posted - 19/10/2024 : 12:51:41
Prvo Kalidor, sad Venom.. Jako si blizu da budeš izbačen iz igre!
fandango Posted - 19/10/2024 : 12:25:23
quote:
Originally posted by naker

Ne ulazi mi u glavu šta ljudi vide u ovom Venomu pa da toliko zarađuje da opravdava trilogiju...

Meni su Venomi recimo super, puno zabavniji od ovih zadnjih 3-4 MCU sto sam gledao. Venomi su nepretenciozni, humor je OK unatoc tome sto je tinejdzerski, i mislim da su popularni jer odudaraju od MCU-sprance. Tak da ziher idem gledat i treci
Zlix Posted - 05/10/2024 : 13:25:09
Meni zasad onako, nit' smrdi, nit' miriše.
Lucy Liu Posted - 04/10/2024 : 21:07:05
Not that anyone cares, ali odlična je Agatha All Along
Lucy Liu Posted - 23/09/2024 : 18:28:59
https://youtu.be/v-94Snw-H4o?si=o5zcs4w61gpPJNgn

Thunderboltsi stižu!
don_draper Posted - 13/09/2024 : 16:32:57
Tom Hardy vjerojatno ima dosta lojalan zenski fandom
naker Posted - 13/09/2024 : 12:02:09
Ne ulazi mi u glavu šta ljudi vide u ovom Venomu pa da toliko zarađuje da opravdava trilogiju...

Zlix Posted - 12/09/2024 : 22:11:28
Zna i Najspul.
alexts Posted - 12/09/2024 : 14:23:52
quote:
Originally posted by naker

quote:
Originally posted by alexts
Samo Dedpul izgleda zna da je u filmu.

Ponekad znaju i drugi, seti se Elektrine reakcije kada su je upitali za Daredevila. Garner i Affleck su se razveli u stvarnom životu.

Pa rekla je da je stradao, a posle saučešća - u redu je. Dvosmisleno, ali ne kao da zna da se odnosi na to.
naker Posted - 12/09/2024 : 13:55:36
quote:
Originally posted by alexts
Samo Dedpul izgleda zna da je u filmu.

Ponekad znaju i drugi, seti se Elektrine reakcije kada su je upitali za Daredevila. Garner i Affleck su se razveli u stvarnom životu.
alexts Posted - 12/09/2024 : 12:21:55
Deadpool & Wolverine

2024

U poslednje vreme nailazim na filmove, čije je ocenjivanje relativno i veoma zavisno od preferencija. O Dedpulu može mnogo da se filozofira, ali pre svega treba ispoštovati, da ko ne voli ekstremno komercijalne (crowd pleasing), bučne, nasilne i neozbiljne filmove, već treba da zna da ovo zaobiđe u širokom luku.

Ni sam nisam ljubitelj lika Deadpoola, ne kupujem stripove o njemu, mada imam pozitivno mišljenje o prva dva filma, koja me nisu odvratila od trećeg. Ključna reč - komedija; obilje štosova, smešnih scena i dijaloga, među njima i neukusnih i ne baš duhovitih, ali u celini - na tom nivou dobro funkcioniše. Autori fokusirani na humor, plus akciju, plus likove, plus efekte, zanemaruju (logično) priču, ali previše bi bilo očekivati da i taj nivo filma bude bolje razrađen. Možda nekom drugom prilikom na filmu, a tu su i stripovi. Probijanje "četvrtog zida", kad se radi konstantno kroz ceo film (samo Dedpul izgleda zna da je u filmu), dodatno čini ceo film još neozbiljnijim, ali i da ništa što se dešava u njemu, nije zaista bitno.

Trebalo bi tako da bude, ali nije. Zato što je u filmu i drugi poznat Marvelov junak (u glavnoj ulozi, pored drugih u cameo rolama) - Wolverine. Mislim da je zamisao da Hugh Jackman igra svoj lik, kao i do sada - ozbiljno (tako je i napisan), dobra. Nije mi to bilo nespojivo, nego naprotiv - pomoglo je da film dobije ozbiljnije, dramske, pa i emotivne scene; možda malo, ali dovoljno da marimo za likove i dešavanja. Ovakvo spajanje nespojivog je dodatni kvalitet filma, koji pomaže da budu još zadovoljniji, bar oni gledaoci koji vole Marvelove filmove. Kritičari koji bi rado zaobišli (vraćam se na početak), ali gledaju po službenoj dužnosti, se ne računaju.

Ne kroz hommage scene, nego baš kroz direktnu i sračunatu nostalgiju, ovaj nastavak odaje posvetu i prvim X-Men filmovima (inserti na odjavnoj špici, koji uključuju i druge Foxove Marvel filmove), koji nisu bili prvi superherojski filmovi, ali su pre četvrt veka započeli kontinuiranu proizvodnju ekranizacija Marvelovih stripova i nastanak posebnog žanra, koji su mnogi pratili.

7/ 10
Lord Vader89 Posted - 12/09/2024 : 00:20:34
Evanescence all the way \m/
naker Posted - 12/09/2024 : 00:20:31
Može i tako. Suprotno od Justice League gde je bio odličan kao Bruce, a poprilično loš kao Batman.
alexts Posted - 11/09/2024 : 23:41:54
Nije dovoljno ubedljiv kao Merdok.
naker Posted - 11/09/2024 : 22:22:19

Daredevil (2003) Director's Cut (2004)

Kada sam svojevremeno gledao Daredevila bio mi je sranje. Glavni likovi neubedljivi u svojim ulogama, ni blizu tonu i atmosferi iz stripova o Daredevilu, samo jednostavna akcija i generička ljubavna priča između njega i Elektre. Tek sam nedavno saznao da je zapravo izdat Director's Cut godinu dana nakon izleta po bioskopima pa obnovih gradivo.

Mora da sam u poslednje vreme pogledao previše modernih superherojskih filmova koji su neozbiljnog humorističkog karaktera pa ovaj Daredevil zapravo.. i nije loš? Director's Cut je duži za oko 30min, vraćene su nasilne scene koji su bile izbrisane, vraćene su scene između mladog Matta i njegovog ćaleta boksera, ubačene su scene na sudnici koje objašnjavaju da je Daredevil rušio Kingpina ne samo pomoću pesnica već i pravnim putem (ovo je dovelo do toga da je Nelson relevantan lik u Director's Cut-u), izmenjen je redosled scena koji nije imao veze sa životom u bioskopskoj verziji pa produžena verzija ima mnogo bolje odrađenu tranziciju između scena, ubačene su scene interakcije između likova koje su bitne za samu priču (Murdock & Urich) itd.

Director's Cut nije magičan i nije izbrisao sve mane filma. Jennifer Garner bila dobra riba u to vreme ali ona ne zna da glumi i kastovana je kao Elektra samo zbog popularnosti serije Alias. Affleck neubedljiv kao Daredevil, Michael Clarke Duncan je bio sila u Green Mile, ali zašto Kingpina glumi crnac? Daredevilov kostim je 100% koža koji loše izgleda, a praktične efekte je pregazilo vreme pa su scene akcije lakomislene za današnje standarde jer likovi skaču i prkose zakonima gravitacije kao da su na trampolini.

Collin Farrel odličan i zabavan kao ludi Bullseye, film ima mračan i ozbiljan ton koji pomalo podseća na Crow. Dobar prikaz Murdockovog odnosa sa katoličkom crkvom, dobar omaž stripu jer Bullseye ubija Elektru na identičan način kao i u stripu. Dobri specijalni efekti Daredevilovog sonara, rock soundtrack ima pesme Evanescence koje nisam slušao još od srednje škole.

Director's Cut Daredevila je 7/10

P.S. Murdockov ćaća ima bokserski meč protiv Johna Romite, dok se jedan od likova u filmu zove Quesada, a Kevin Smith ima cameo ulogu.

P.P.S. Frank Miller je bio pozvan da bude konsultant na filmu ali prokleti producenti nisu poslušali nijedan njegov savet, kakav zajeb
Zlix Posted - 02/09/2024 : 16:38:05
Crveni Hulk na kraju deluje kao da ga muči stomak, odnosno da ima zatvor/konstipaciju.
Mr. Bushido Posted - 29/08/2024 : 21:06:28
alexts Posted - 20/08/2024 : 01:17:49
To je dobar film.
naker Posted - 19/08/2024 : 12:56:41
Pretpostavljam da su na TV-u pustili običnu verziju, navodno je Director's Cut mnogo bolji. Nisam gledao doduše.
jagodanbg Posted - 19/08/2024 : 11:40:13
Sinoc mi bilo dosadno, i dok sam saltao kanale naletim na DD iz 2003. Zaobilazio sam ga jer sam cuo da je smece i boze koliko su bili u pravu, uuuuuzas...a koja glumacka ekipa!
Elem, sinoc izvalim koliko je Elektra dobro omatorila, bolje izgleda u DP nego pre 20 godina u DD 😄

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000