T O P I C R E V I E W |
Tex Willer |
Posted - 20/02/2010 : 15:41:16 Moja knjiga prvenac o postanku sveta,raznolikosti jezika,stripa i strip-heroja je vec u zavrsnoj fazi,(vise o tome ovde http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36672&whichpage=1 Jos je ostalo da se odabere naslov,trenutno su u opciji dva radna naziva: 1)"Ako ovoj nije bestseler jebem li ga sta je?" 2)"Iš iz Niš - seobe naroda"
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mlLandj3 |
Posted - 15/08/2010 : 19:19:48 quote: Originally posted by radulovic marko
A da li je misterija,,,, gde su orginalne ploce ili sta vec sa kojih je Dnevnik Novi Sad stampao stripove,,,da li tako nesto postoji i da li je neko to kupio, meni je to najveca misterija koja bih voleo da se otkrije.........
ja sam kao srednjoskolac slucajno na nekom otpadu u Novom Sadu nasao jednu takvu plocicu iz neke Zagorove epizode. Dugo sam je cuvao kao svetinju a onda sam otisao na studije... |
REJS |
Posted - 10/07/2010 : 20:42:12 Mislis da je nekom od radnika to bilo bitno,verovatno su davno pretopljene. |
radulovic marko |
Posted - 09/07/2010 : 22:03:19 A da li je misterija,,,, gde su orginalne ploce ili sta vec sa kojih je Dnevnik Novi Sad stampao stripove,,,da li tako nesto postoji i da li je neko to kupio, meni je to najveca misterija koja bih voleo da se otkrije......... |
REJS |
Posted - 09/07/2010 : 20:24:09 Pa zar Marty Misterija nije uzeo za mesto zbivanja Bosnu u prici Vampir u Newyorku.Moje objasnjenje je da su u Bosni i u Srbiji dugo vladali Turci a samim tim i civilizacija je sporije dolazila u te krajeve. Secam se recenice iz price jedne starije zene koja kaze sve je to bilo dok je zemlja bila cista.Ukapirao sam da je htela da kaze su to mesta izvan uticaja civilizacije,zagadjenja i modernih tokova. I najlepsu recenicu sam procitao u prici Dilana Doga Goblin,kada Goblin kaze zasto nema sirena duhova i patuljaka umrli su u zagadjenim rekama i morima i nemogu sebe da zamisle na betonu i pored velikih zgrada. |
REJS |
Posted - 09/07/2010 : 12:31:28 Da ali mozes li zamisliti koja kolicina prica i legendi postoji u predanjima i kojih smo se naslusali od detinjstva,a da jos niko nije sabrao na jednom mestu i objavio. Naravno u Hrvatskoj,Makedoniji,Sloveniji,Crnoj Gori verovatno imaju svoja predanja,ali sto su mesta i krajevi zabaceniji price su misticnije i strasnije. |
REJS |
Posted - 08/07/2010 : 23:01:55 Ja cu poceti sa skupljanjem narodnih etno jezivih prica u stilu Milovana Glisica, Price se inace pricaju nocu uz vatru,na slavama,babe prenose unucicima a dede starijim punoletnicima. Price nikada nisu sakupljene na jednom mestu ali ih ima u svim oblastima srbije i usmeno se prenose.
Jedna od najpoznatijih je o ponocnom ribaru koji cuje muziku u daljini dok peca nocu u zabacenom delu reke,ostavlja stap za pecanje i ide za zvukom muzike.Zatice svatove i igranku i prikljuje se veselju,u vrhuncu igre prilazi mu covek i pruza casu rakije.Po starom Srpskom obicaju covek prihvata zdravicu i krsti se,Ali posle tog cina odjednom se budi i shvata da se nalazi u vodi do grla sa kamenom u ruci umesto casom rakije,privucen demonskom silom.Price ce sadrzati neizbezna vilina kola,drekavce,uklete vodenice,rusavke itd itd u sustini materijal koji se sakuplja u narodu citav vek i vise. |
Tex Willer |
Posted - 06/03/2010 : 09:28:31 quote: Originally posted by rgorgiev
Tex sprema znaci novo izdanje??? Bice neka nova "prodaja"???:-)) hihihi
Pa naravno,neumorno pisem. Za distribuciju i prodaju bice zaduzeni Carson i docA,ja nemam vremena,steta bi bila da knjizevnost ostane uskracena za neko remek delo zbog tracenja mog talenta na minorne stvari. Bio bih zadovoljan da prodaja bar pokrije troskove sledeceg izdanja,da ljudi ne ostanu uskraceni za neko naredno remek delo zbog trivijalnih stvari kao sto je nedostatak novca. Sponzora ionako nigde kad su u pitanju knjige koje ruse mnoge dogme iz temelja. |
rgorgiev |
Posted - 06/03/2010 : 07:40:08 Tex sprema znaci novo izdanje??? Bice neka nova "prodaja"???:-)) hihihi |
docA |
Posted - 06/03/2010 : 01:48:27 VERNIKE NIPOSTO NE UZNEMIRAVATI! Podici topik, svakako...
NA VR'!
Laku noc, svastaro i forume! |
Risar_69 |
Posted - 23/02/2010 : 12:00:38 quote: Originally posted by docA
@ Risar Samo neka Tex nastavi da pise o njegovim otkricima, to je jedina validna istina za mene A ovo sto si prilozio moze po malo da deluje i uznemirujuce! 
To sam več negdje vidio i zato stavio, ne da bi uznemiravao vjernike, nemam ništa protiv ikoga, izvinjavam se, ali je zanimljivo. Možda je to samo jedan trač više, možda istina, najlakše če znati čovjek koji je to vidio u stvari, a ne što mediji pišu.
---- |
Tex Willer |
Posted - 23/02/2010 : 00:54:10 quote: Originally posted by Risar_69
Pa ako je neko odavde, može to sam proveriti, da li je to stvarno naslikano na freski. Ili ako je več bio u toj crkvi?
Nisam bas neki vernik,i u ovu koja mi je na 15 minuta ne odlazim osim kad je neka svadba u pitanju  Kao,ajde da prezivim i to,posle se ide u kafanu |
Risar_69 |
Posted - 23/02/2010 : 00:39:44 Pa ako je neko odavde, može to sam proveriti, da li je to stvarno naslikano na freski. Ili ako je več bio u toj crkvi? |
Kit Carson |
Posted - 23/02/2010 : 00:19:23 quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Risar_69
Pisačeš i o ovakvim stvarima? To je več neko stavio http://www.youtube.com/watch?v=IwKyB6lNuyQ
Zajebanciju na stranu,ovo je bas interesantno. Prvi put ovo vidim
E jbg, i ja vidim prvi put, ali sam ocekivao neko logicno objasnjenje u "Misterije nekadasnje SFRJ".
|
Tex Willer |
Posted - 23/02/2010 : 00:16:53 quote: Originally posted by Risar_69
Pisačeš i o ovakvim stvarima? To je več neko stavio http://www.youtube.com/watch?v=IwKyB6lNuyQ
Zajebanciju na stranu,ovo je bas interesantno. Prvi put ovo vidim |
Risar_69 |
Posted - 22/02/2010 : 23:46:43 Pisačeš i o ovakvim stvarima? To je več neko stavio http://www.youtube.com/watch?v=IwKyB6lNuyQ |
Tex Willer |
Posted - 22/02/2010 : 19:42:40 Da zavolis mene ti nije bilo sile, 1:1000 sanse su mi bile.
Pesma koju su narucili vlasnici kladionica da bi se podsvesno uticalo na one naivne da igraju na velike kvote (kao npr.Carson - "Sto li su stavili ovoliku kvotu kad ovi moraju da pobede ako hoce da ostanu u trci za titulu") ili se tu iza brda valja nesto jos vece i misterioznije?
|
Tex Willer |
Posted - 21/02/2010 : 00:36:01 quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Tex Willer docAo ovoj ti je kod Carsona ona situlacija - Kom si cavka na rame on si vika ish
Nije tako! Noge idu na rame, a cavka onda dodje ispred facu.   
Sad mi je jasno sto ti se poboljsao seksualni zivot u poslednje vreme,sad to radis s nos A otkad sam ti pricao da je velicina bitna,moz da pricaju sta oce
Edit: Dzenarova zena mora da je jedna od najsrecnije na svet   |
Kit Carson |
Posted - 20/02/2010 : 23:09:12 quote: Originally posted by Tex Willer docAo ovoj ti je kod Carsona ona situlacija - Kom si cavka na rame on si vika ish
Nije tako! Noge idu na rame, a cavka onda dodje ispred facu.    |
Kit Carson |
Posted - 20/02/2010 : 23:07:34 quote: Originally posted by docA
Pantelijo, postao si gori i od Pajtosa, sve ti neke morbidarije padav na pamet?! 
    Nista ne razumem!  Ja sam samo predlozio da radis nesto konstruktivno.      |
lwood |
Posted - 20/02/2010 : 23:02:52 quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by lwood
nakon 50-godišnje iscrpne istrage došlo se do zapanjujućih i nevjerovatnih podataka! Lux je pokušao državni udar u borbi za prevlast   
Ako si mislio da lukavom provokacijom izvuces istinu pre nego da kupis knjigu - nece ti uspeti. Nisam reko da je to istina,ovoj je samo onaj teaser kako vikaju amerikanci
čita san ravno iz tiskare.nabavija mi vronski priko Mirabilisa   |
Tex Willer |
Posted - 20/02/2010 : 22:58:41 quote: Originally posted by docA
@ Carson
Pantelijo, postao si gori i od Pajtosa, sve ti neke morbidarije padav na pamet?!  
docAo ovoj ti je kod Carsona ona situlacija - Kom si cavka na rame on si vika ish |
Tex Willer |
Posted - 20/02/2010 : 22:57:22 quote: Originally posted by lwood
nakon 50-godišnje iscrpne istrage došlo se do zapanjujućih i nevjerovatnih podataka! Lux je pokušao državni udar u borbi za prevlast   
Ako si mislio da lukavom provokacijom izvuces istinu pre nego da kupis knjigu - nece ti uspeti. Nisam reko da je to istina,ovoj je samo onaj teaser kako vikaju amerikanci |
docA |
Posted - 20/02/2010 : 22:38:38 @ Carson VoLem i ja tebe!  Pa mogao bi ja da radim rikne, bila bi mi cast da to odradim kako treba za Texove knjige!
Jes' da bi riknuo od rabotu, al' nema veze...
|
lwood |
Posted - 20/02/2010 : 22:30:49 nakon 50-godišnje iscrpne istrage došlo se do zapanjujućih i nevjerovatnih podataka! Lux je pokušao državni udar u borbi za prevlast   
|
Tex Willer |
Posted - 20/02/2010 : 21:31:53 Bice tu jos zapanjujucih podataka. Da li je Luks skocio na Tita i zastitio ga od eksplozije? Imamo sliku pre,gde su Tito i Luks zajedno
 a na sledecoj slici je Tito sa rukom umotanom u zavoj.

Da li se tu radi o pozrtvovanosti Luksa ili je Luks mozda napao Tita u borbi za prevlast i sve sto ide uz to nakon rata? Da li je Luks mozda ugrizo Tita za ruku a ovaj nacinio politicku likvidaciju? Sta se stvarno desilo? Bice napisano u knjizi i potkrepljeno neoborivim dokazima. |