T O P I C R E V I E W |
lwood |
Posted - 03/05/2012 : 18:30:00 'Slika modernog doba' Krik Edwarda Muncha, jedina koja je bila u privatnim rukama, prodana je u newyorškom Sothebyju za nešto manje od 120 milijuna dolara. Početna cijena je bila 40 milijuna dolara, a u nekoliko minuta slika je dostigla cijenu nešto manju od 120 milijuna dolara. Ovo je do sada najveći iznos za koji je prodana neka slika aukcijske kuće.
Podsjetimo, da se glasoviti primjerak Krika čuva u Nacionalnoj galeriji Norveške, a još dvije verzije su u Muzeju Munch u Oslu.
Krik koji jer prodan nastao je 1895. a pripada obitelji Olsen. Petter Olsen, čiji je otac Thomas bio Munchov prijatelj, pokrovitelj i susjed u Hvitstenu u Norveškoj, kaže kako novac od prodaje ide za novi muzej posvećen Munchu koji će biti otvoren sljedeće godine kad se slavi 150. godišnjica Munchova rođenja. |
16 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
lwood |
Posted - 05/05/2012 : 02:27:10 quote: Originally posted by kosmajac
sva umetnicka vredna dela bogatih izloziti da budu dostupna celom svetu u svakom trenutku udarimo ih tamo gde ih najvise boli - na krvi stecenu imovinu sve ih vezimo,prebijmo,i bacimo u crni ambis da zmije nikada vise ne izadju a mi cemo se nasladjivati Munkom,Ticijanom,Mikeladndjelom itd 
pa večina toga i je po muzejima. |
kosmajac |
Posted - 04/05/2012 : 23:54:25 sva umetnicka vredna dela bogatih izloziti da budu dostupna celom svetu u svakom trenutku udarimo ih tamo gde ih najvise boli - na krvi stecenu imovinu sve ih vezimo,prebijmo,i bacimo u crni ambis da zmije nikada vise ne izadju a mi cemo se nasladjivati Munkom,Ticijanom,Mikeladndjelom itd  |
paro |
Posted - 04/05/2012 : 19:43:39 quote: Originally posted by lwood
i znači ti tvrdiš da se navodni gospodari svita zajebaju sa nekim smiješnim svotama preprodavajuči umjetnička djela? 
pa trebaju ljudi imat neki hobi |
lwood |
Posted - 04/05/2012 : 15:45:23 quote: Originally posted by kosmajac
quote: Originally posted by paro
Hazari prodali Muncha, Hazari kupili Muncha, pa dokle više misle tako..
sve dok jadna raja ne skupi muda i kaze STOP
i znači ti tvrdiš da se navodni gospodari svita zajebaju sa nekim smiješnim svotama preprodavajuči umjetnička djela?  |
kosmajac |
Posted - 04/05/2012 : 14:21:55 quote: Originally posted by paro
Hazari prodali Muncha, Hazari kupili Muncha, pa dokle više misle tako..
sve dok jadna raja ne skupi muda i kaze STOP |
paro |
Posted - 04/05/2012 : 12:33:19 Hazari prodali Muncha, Hazari kupili Muncha, pa dokle više misle tako.. |
lwood |
Posted - 04/05/2012 : 11:35:16 quote: Originally posted by kosmajac
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by kosmajac
Ma pranje novca masonskih elita ko ih jebe zabole me za Munka...lepa slika,al znas koliko me zabole...ljudi treba da shvate da je sve vezano za svetsku visoku "vrednu" umetnost vezano za pranje para i zajebavanje...tako je vec 500 godina treba sve te slike da budu javno covecansko dobro

ne može ništa proč bez kaganata a?
opet pocinjes
ja? pa ti si spomenia masone i pranje novaca |
kosmajac |
Posted - 04/05/2012 : 07:31:43 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by kosmajac
Ma pranje novca masonskih elita ko ih jebe zabole me za Munka...lepa slika,al znas koliko me zabole...ljudi treba da shvate da je sve vezano za svetsku visoku "vrednu" umetnost vezano za pranje para i zajebavanje...tako je vec 500 godina treba sve te slike da budu javno covecansko dobro

opet pocinjes |
lwood |
Posted - 04/05/2012 : 00:55:22 quote: Originally posted by kosmajac

|
Lord Vader89 |
Posted - 03/05/2012 : 23:06:17 quote: Originally posted by lwood
novac od prodaje ide za novi muzej posvećen Munchu koji će biti otvoren sljedeće godine kad se slavi 150. godišnjica Munchova rođenja.
sledece godine?
norvezani ne prestaju da me iznenadjuju |
izivko |
Posted - 03/05/2012 : 22:48:16 E, da je živ, pa da uživa u lovi. |
kosmajac |
Posted - 03/05/2012 : 21:54:48 Ma pranje novca masonskih elita ko ih jebe zabole me za Munka...lepa slika,al znas koliko me zabole...ljudi treba da shvate da je sve vezano za svetsku visoku "vrednu" umetnost vezano za pranje para i zajebavanje...tako je vec 500 godina treba sve te slike da budu javno covecansko dobro |
lwood |
Posted - 03/05/2012 : 21:29:35 inače nisan ljubitelj takvih motiva |
lwood |
Posted - 03/05/2012 : 21:29:08 quote: Originally posted by jaki
triba si kupit onog zagija u ulju

|
jaki |
Posted - 03/05/2012 : 18:55:04 triba si kupit onog zagija u ulju |
lwood |
Posted - 03/05/2012 : 18:30:26 bogme,lipe pare je uvatija  |