T O P I C R E V I E W |
Mali_Mate |
Posted - 29/11/2012 : 21:33:17 S obzirom da se selim ovih dana na neku drugu lokaciju, došlo mi je iz guzice u glavu da je krajnje vrijeme da se riješim nešto papira u obliku knjiga kojeg je iz godine u godinu sve više i više i počeo je predsavljati lijep problem prilikom selidbe.
Stoga,
ovdje će uskoro osvanuti popis onoga što mi ne treba i što dajem u zainteresirane ruke.
Ko se prvi javi, njegovo je.
Jasno, ako niste iz Zagreba, ne gine vam poštarina al šta ja tu mogu
1. David Herbert Donald - Look homeward: A Life of Thomas Wolfe 2. Richard Awlinson - Shadowdale (The Avatar trilogy - Book one) 3. Peter Handke - Don Juan (pripovijeda sam o sebi)
4. Richard Stutely - Ekonomski pokazatelji: Smisao ekonomije i ekonomskih indikatora
5. Michael Viewegh - Anđeli naši svagdašnji 6. Toby Young - Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se od ljudi
7. William Reymond - Coca-cola zabranjena istraga 8. Milica Lukšić - Alisa bez ogledala lajt
9. James A. Michener - Centennial 10. Marina Šur Puhlovski - Nesanica
11. Charlaine Harris - Mrtvi do mraka (Sookie Stackhouse #1) 12. Predrag Jirsak - Lugarinka i Grdelin 13. Alen Bović - Ljudožder vegetarijanac 14. Damir Radić - Lijepi i prokleti 15. Colleen McCullough - Ptice umiru pjevajući
16. Milica Lukšić - Priče za tešku noć
17. Veljko Barbieri - Dioklecijan 18. Norbert Gstrein - Zanat ubijanja
19. Dougie Brimson - Nogometno nasilje u Europi 20. Željana Giljanović - Banana Split 21. Nicole Krauss - Povijest ljubavi
22. Naomi Novik - Zmaj Njegova Veličanstva (Temeraire - knjiga prva) 23. Zdravko Malić - Gombrowicziana 24. Damir Miloš - Meke ulice
25. Raymond Khoury – Posljednji templar
26. Walter Benjamin – The Arcades Project
27. Feđa Šehović – Prokleta ergela
28. Ana Đokić Pongrašić – Feba
29. Elia Barceló – Zlatarova tajna
30. Hrvoje Šalković – Pravi se da ovo nisi vidio 31. Gordana Ostović – Slijepe ulice 32. Marko Plavić – Posjet vječnosti 33. Mirjana Županić Benić – O lutkama i lutkarstvu
34. Nogometna enciklopedija 35. Joanne Harris – Poskočice i doskočice 36. Robert Roklicer – Bez detalja, molim 37. Irena Lukšić – Nebeski biciklisti
38. Frode Grytten – Medvjed koji teče 39. Darko Bekić – Vojin Bakić biografija ili kratka povijest kiposlavije
40. Iso Velikanović – Žena i vrag 41. Slobodan Šnajder – Početnica za melankolike
42. Renato Baretić - Kadrovi kadra 43. Dejan Šorak - Gdje je nestala haljina Blažene Djevice Marije Snježne 44. Marko Tokić - Hodati bosih nogu 45. Božidar Violić - Isprika 46. Zdenko Duka - Račan biografija 47. Marinko Koščec - Centimetar od sreće
48. C. K. Stead - Svi posjetitelji na obalu
49. Péter Nádas - Divna povijest fotogorafije 50. Khaled Hosseini - The kite runner
51. Dougie Brimson - Tajne nogometnog huliganizma 52. Edo Popović - Dečko, dama, kreten, drot
53. Nadežda Čačinović - Zašto čitati filozofe
54. Ivo Brešan - Gorgone 55. Edo Popović - Kameni pas 56. Milan Kundera - Knjiga smijeha i zaborava 57. Robert Međurečan - Kad jaganjci utihnu u Zdihovu 58. Dalibor Cikojević - Posljednja violina Niccoloa Amatija
59. Graham Greene - Deseti čovjek 60. Menadžer na mafijaški način
61. Stjepan Tomaš - Guslač od marcipana 62. O. R. Dathorne - Afrička književnost dvadesetog stoljeća 63. Miha Mazzini - Slatki snovi 64. Georgi Gospodinov - Prirodni roman
65. Joel Levy - Knjiga sudnjeg dana 66. Milko Valent - Playstation, dušo 67. Slavica Tomčić - Budi lijepa i šuti 68. Igor Čumandra - Sunčana strana radijatora 69. Ben Jonson - Volpone
70. Truman Capote - Hladnokrvno ubojstvo 71. Sead Mahmutefendić - Centrifugalni građani
72. Veljko Barbieri - Epitaf carskoga gurmana 73. Feđa Šehović - Dubrovački bordel 74. Nikola Batušić - Na rubu potkove 75. Feđa Šehović - De bello ragusino
76. Aleksandar Litvinenko/Jurij Fleštinski - Sakaćenje Rusije 77. Lucía Etxebarria - Ne patim više zbog ljubavi 78. Goran Tribuson - Dublja strana zaljeva 79. Hari Kunzru - Impresionist 80. Eda Vujević - U Sfinginoj sjeni 81. Predrag Daraboš - Strategija pitona
82. Neil Strauss - Igra 83. Lydie Salvayre - Običan život
84. John Kennedy Toole - Urota tupana
85. Aristotel - O pesničkoj umetnosti (Zavod za udžebnike i nstavna sredstva, Beograd 1988.) 86. Kristina Despot - Odjel babinjače 87. Zlatko Topčić - Završna riječ
88. Mirko Kovač - Vrata od utrobe 89. Alice Sebold - Sretnica
90. Ian Raknin - Pitanje krvi 91. Adriana Lunardi - Sumračja 92. Irene Némirovsky - Francuska suita 93. Michael Viewegh - Izvan igre 94. Aron Grunberg - Plavi ponedjeljci
95. Renato Baretić - Pričaj mi o njoj 96. Dimitrije Popović - Raspeće strasti 97. Jurica Pavičić - Kuća njene majke 98. Ivo Komšić - Preživljena zemlja; Tko je, kada i gdje dijelio BiH 99. Višeslav Kirinić - Ogrlica 100. Jáchym Topol - Noćni posao 101. Boris Vian - Pljuvat ću po vašim grobovima 102. Pierre Péju - Mala kartuzijanka 103. Krešimir Pintarić - Ljubav je sve 104. Nina Mimica - Lea ide u Hollywood 105. Joško Radonić - Labirint 106. Kemal Mujčić Artnam - Vrijeme za ljubav 107. Chimamanda Ngozi Adichie - Purpurni hibiskus 108. Svjetlana Gjoni - Nula nemo
109. J. W. Goethe - Faust 110. Rade Jarak - Duša od krumpira 111. Arnaldur Indriđason - Močvara 112. Rujana Jeger - Opsjednuta 113. Vladimir Nabokov - Lolita 114. Frances Mayes - Bella Toscana
115. Simo Mraović - Bajke za plažu 116. Walther Kneip - Operacija Walküre 117. Branko Polić - Imao sam sreće 118. Milana Vlaović - Bomboni od meda 119. Ivan Lovrenović - Ex tenebris
120. Rhona Mercer - Angelina Jolie: Biografija 121. Ingo Schulze - Simple storys
122. Alain de Botton - Seks, šoping i roman 123. Kristijan Vujičić - Udruženje za mravlje igre 124. Damir Miloš - Smetlar 125. Jurij Hudolin - Pastorak 126. Damir Miloš - Cesta: Odrastanje 127. Federico Garcia Lorca - Publika 128. Damir Lukačević - Anđelova ljubav
129. Abecedarij arhitekture Krešimira Rogine 130. Yasmina Khadra - Kabulske lastavice 131. Vesna Krmpotić - Bhagavatar
132. Michael Moorcock - The English Assassin 133. Dario Šarec - Ljubav na lomači
134. Umberto Eco - Ime ruže (JL)
135. Deepak Chopra - Život poslije smrti 136. Ivica Buljan - Antologija novije francuske drame 137. Marica Bodrožić - Tišina, rastanak 138. Norbert Gstrein - Engleske godine 139. Kristijan Vujičić, Željko Špoljar - Welcome to Croatia (Update in progress) |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
dicmanjac |
Posted - 27/12/2012 : 23:44:32 Ja sam uzeo nekoliko knjiga u Matka, i još jednom se zahvaljujem. A ovim putem bi preporučio ostalima, da zgrabe dok ima, jer su knjige odlično očuvane i Matko je odlična osoba. ;) |
tinton |
Posted - 27/12/2012 : 14:25:45 quote: Originally posted by mcn
quote: Originally posted by tinton
Aj, uzimam Brešana!Gorgone...
Čuj ga, k'o uslugu da čini ...
(mcn)
pa zar ne činim riješavam ga muke, kako je i rekao u prvom postu |
mcn |
Posted - 27/12/2012 : 13:10:11 quote: Originally posted by tinton
Aj, uzimam Brešana!Gorgone...
Čuj ga, k'o uslugu da čini ...
(mcn) |
tinton |
Posted - 26/12/2012 : 23:15:12 Aj, uzimam Brešana!Gorgone... |
Mali_Mate |
Posted - 21/12/2012 : 00:10:32 quote: Originally posted by Gand
Jesi čitao Kad jaganjci utihnu u Zdihovu? I kakvo je?
ukratko - slabo
uduže - http://mvinfo.hr/izdvojeno-kritike-opsirnije.php?ppar=5987
|
Gand |
Posted - 20/12/2012 : 23:32:28 Jesi čitao Kad jaganjci utihnu u Zdihovu? I kakvo je? |
mcn |
Posted - 19/12/2012 : 12:48:35 Ponuda za vožnju stoji (ako nije snijeg). Za nošenje ... traži se mlađa kičma.
mcn |
Mali_Mate |
Posted - 19/12/2012 : 12:40:35 quote: Originally posted by mcn
A osim razmjene knjiga, ovo što nitko neće, možda bi Booksa uzela za svoje police?
mcn
palo mi je na pamet
ili oni ili knjiznica FFZG-a |
mcn |
Posted - 19/12/2012 : 12:28:41 A osim razmjene knjiga, ovo što nitko neće, možda bi Booksa uzela za svoje police?
mcn |
Mali_Mate |
Posted - 07/12/2012 : 18:52:39 quote: Originally posted by DeeCay
heh, kad bacim search na koju knjigu s popisa, nerijetko mi se otvori tvoja kritika...
slučajnost |
DeeCay |
Posted - 07/12/2012 : 18:43:35 heh, kad bacim search na koju knjigu s popisa, nerijetko mi se otvori tvoja kritika... |
Just_Charlie |
Posted - 03/12/2012 : 00:57:44 quote: Originally posted by stinky svakom novom knjigom 'otkriješ' autora ili djelo koje je utjecalo na ovo kojim se zanimaš, pa se želiš posvetiti tome i mnoga se knjiga čini dovoljno dobrom da ju nabaviš i imaš pri ruci.
upravo tako, i nikad kraja.. i bas zato imam naviku zapoceti jednu, drugu, trecu .. Tako sam zapocela Knjigu o Kvarneru, u kojoj Schwalba malo, malo pa uzdise nad opisima u Matvejevicevom Mediteranskom brevijaru (inace, svatko bi je trebao procitati, ako imalo voli, i osjeca Mediteran) i jos je nisam zavrsila, vec sam krenula u potragu za Micheletovim Morem, Izgubljenim skladom RaffaelaLa Caprije ..itd ..
ups ..jesam ja na krivom topicu
rado bih dosla do navedenih knjiga, i jos jedne: Vladimir Devide, Antidnevnik prisjecanja
pa ako netko ..ma, znate vec. |
jurica |
Posted - 02/12/2012 : 11:40:03 quote: Originally posted by stinky
uostalom, ima u knjižnici pa se čita
+1
države poput Hrvatske ne bi ni trebale imati toliko prodavaonica knjiga i sličnih potrošačkokapitalističkih izmišljotina. samo iskvaruju nas knjiške ljude i pretvaraju nas u - kako Mali_Mate reče - hrčke.
knjižnice su puno više kul. budućnost domaćeg izdavaštva trebale bi biti naklade od 150 primjeraka od kojih 100 pokupe knjižnice, a onih 50 oni kojima trebaju u znanstvenom radu kao izvor citata i sl. mada će i to vrlo uskoro biti stvar prošlosti kad se google books izbore za to da smiju izbacivati karticu teksta iz bilo kojeg dijela bilo koje knjige pod uvjetom da jedna osoba može dobiti do 3 ili 4 takva citata. to će olakšati pretraživanje. već sad nekad lakše nađem citat koji tražim na google booksima nego u knjizi koju imam na polici. |
jurica |
Posted - 02/12/2012 : 11:34:51 quote: Originally posted by Mali_Mate(još da nađu nekog dizajnera koji nije slijep na boje )
...i na odabir fontova, da se 150-300 kuna vrijedna izdanja iz serije "Filosofksa biblioteka Dimitrija Savića" ne raspadaju nakon trećeg čitanja, da naprave (nakon 10 godina) novu web stranicu na kojoj bi se moglo snaći, da nisu uklanjali sa web stranice sva Heideggerova izdanja jer ih je vlasnik autorskih prava pronašao googlanjem i iznenadio se da je to u Hrvatskoj objavljeno, da Tihomir Savić nije u bijegu pred zakonom, da je Dimitrije Savić koji se predstavlja kao vlasnik zaista vlasnik, a ne njegov otac koji se u srbiji oženio nekom četrdeset godina mlađom polupismenom ženskom i sad hoće sve njoj ostaviti (uključujući izdavačku kuću), da uz filozofske knjige ne prodaju ružne kožne kapute u sporednoj prostoriji...
ali jebeš sve to kad knjigu ne čini ni oprema, ni okolnosti nastanka nego tekst. a sadržaj Demetrinih izdanja nikad nije bio sporan. |
stinky |
Posted - 01/12/2012 : 12:35:48 quote: Originally posted by Mali_Mate
hehe, teško da ćeš ovo dočekati
imam ih malo i ne odvajam se ni od jednoga
da nisu tolko skupa, imao bi ih i više; al vrijede svake kune.... (još da nađu nekog dizajnera koji nije slijep na boje )
hehe, znam, pa zato kažem. demetra je sjajna (meni su i boje sjajne;) imam i ja nekoliko. u budućnosti ću imati bar dva tri komada više;)
uostalom, ima u knjižnici pa se čita
a što se tiče deecayevog "prelaženja", to se meni dogodilo. stripova sam se oslobodio potpuno (možda kupim u godinu dana koju remitendu zagora i to ako), pa sam prešao na knjige. umjesto stripova kupujem knjige. to se čini boljim izborom (evo upravo na sajmu kupih pirandella za 10kn, stendhala za 10kn). međutim, ima i tu kvaka: svakom novom knjigom 'otkriješ' autora ili djelo koje je utjecalo na ovo kojim se zanimaš, pa se želiš posvetiti tome i mnoga se knjiga čini dovoljno dobrom da ju nabaviš i imaš pri ruci.
realno, već sada imam dovoljno knjiga da ih vrtim cijeli život. problem je prostora, nemam više ni gdje staviti. i ne odustajem. popit ću svu pamet svijeta... i naći rješenje (velike zagonetke) |
DeeCay |
Posted - 01/12/2012 : 10:42:07 quote: Originally posted by Pirgavi
Ja svoje knjige ne dam Bogu!!! Živjeli hrčci!!!
hehe, nisam čuo niti da se netko oporavio od tog sindroma (nije to bolest, to je stanje duha!), ako se i uspio riješio te jedne opsesije, sigurno je prešao na drugu. |
Pirgavi |
Posted - 01/12/2012 : 10:30:44 Ja svoje knjige ne dam Bogu!!! Živjeli hrčci!!! |
Obi-wan |
Posted - 01/12/2012 : 09:45:29 quote: Originally posted by DeeCay
MOžda je i bolje da si otvorio topic za razmjenu knjiga u nepovoljnom omjeru za tebe, tako ćeš možda imati manju grižnju savjesti...
Ja se sjećam kad sam se selio, kad sam sve stavio na svoje mjesto, uvidio sam što mi sve fali pa je došlo do obrnutog efekta. Ne da sam dobio želju za rješavanjem "suvišnog", nego sam krenuo u dodatno nabavljanje onog što nemam. A još i oduševljenje kad sam mogao oformiti u novom stanu vlastiti knjižnički dio, hehe, to je bio dodatni poticaj.
Jučer sam ispisao topic za razmjenu knjiga (za sve). Razradio pravila. I obrisao ga... Ne znam točno zašto. Bojim se da neće biti zainteresiranih, a i nemam bog zna što za ponuditi pa me sramota (one dobre fantasy mi se ne daju - škrtica). |
DeeCay |
Posted - 01/12/2012 : 09:13:14 MOžda je i bolje da si otvorio topic za razmjenu knjiga u nepovoljnom omjeru za tebe, tako ćeš možda imati manju grižnju savjesti...
Ja se sjećam kad sam se selio, kad sam sve stavio na svoje mjesto, uvidio sam što mi sve fali pa je došlo do obrnutog efekta. Ne da sam dobio želju za rješavanjem "suvišnog", nego sam krenuo u dodatno nabavljanje onog što nemam. A još i oduševljenje kad sam mogao oformiti u novom stanu vlastiti knjižnički dio, hehe, to je bio dodatni poticaj. |
mcn |
Posted - 01/12/2012 : 09:13:00 > moram se liječit od sindroma hrčka
Haha. Meni još nije uspjelo.
(mcn) |
Mali_Mate |
Posted - 01/12/2012 : 00:58:44 quote: Originally posted by mladjo
Evo i ja se javljam ak' bu bilo kaj viška:))
Al' da ne ispadne sad baš da žicam, mogu ti i uvaliti koju knjigu koja je meni višak. Aha, čekaj, pa to je upravo ono što želiš izbjeći. Kaj sad, u logičkoj sam petlji
uvijek se možemo dogovarat u omjeru 2:1 jes da tako smanjujem efekt, al efekt će ionako bit kratkotrajan
god dammit, moram se liječit od sindroma hrčka |
mladjo |
Posted - 01/12/2012 : 00:55:57 Evo i ja se javljam ak' bu bilo kaj viška:))
Al' da ne ispadne sad baš da žicam, mogu ti i uvaliti koju knjigu koja je meni višak. Aha, čekaj, pa to je upravo ono što želiš izbjeći. Kaj sad, u logičkoj sam petlji |
Mali_Mate |
Posted - 01/12/2012 : 00:53:50 quote: Originally posted by stinky
također i za demetrina izdanja;)
hehe, teško da ćeš ovo dočekati
imam ih malo i ne odvajam se ni od jednoga
da nisu tolko skupa, imao bi ih i više; al vrijede svake kune.... (još da nađu nekog dizajnera koji nije slijep na boje ) |
stinky |
Posted - 30/11/2012 : 19:09:20 također i za demetrina izdanja;) |
stinky |
Posted - 30/11/2012 : 19:06:59 ako nudiš Celinea, ja se odmah prijavljujem |
|
|