T O P I C R E V I E W |
sawitch |
Posted - 26/01/2021 : 14:38:05 Pretrazivao sam forum i nisam nasao ovakav topic. Ako postoji neka modovi ovo zakljucaju i samo postave link.
Ali dok se to ne desi, ako se uopste desi, bilo bi lepo da malo diskutujemo na ovu temu. Sta ste citali a da valja, sta biste preporucioi, sta planirate da kupite, sta vam je u najavi zanimljivo itd.
Ja upravo citam Krvavu zemlju od Aberkrombija i on mi je maestralan kao i u prethodnim knjigama. Kod nas je on u izdanju Lagune.
https://www.laguna.rs/a768_autor_dzo_aberkrombi_laguna.html
Posle ove ide jos jedna njegova, Malo mrznje. I onda sam procitao sve sto je Laguna objavila. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
sawitch |
Posted - 16/05/2025 : 08:46:06 Thanks. Uzecu! |
SSM |
Posted - 15/05/2025 : 16:56:25 Sawitchu,procitao ja prvi dio i beton je, nisam odavno citao bolju ef. Jedva cekam da ova dodje do moje knjizare |
sawitch |
Posted - 14/05/2025 : 10:10:21 Jesi li citao to? Meni na prvu ne deluje nesto vau! |
wesskowaz |
Posted - 13/05/2025 : 22:41:47 Od sutra u prodaji. https://laguna.rs/n6796_knjiga_glad_bogova_laguna.html |
naker |
Posted - 02/05/2025 : 22:10:31 Konačno nabavio domaće box set ilustrovano izdanje Gospodara, i ispoštovao Lagunu što nakon sto godina nastavlja Malašku knjigu palih 
 |
sawitch |
Posted - 07/04/2025 : 13:07:27  |
wesskowaz |
Posted - 29/03/2025 : 00:13:33 ČK, priprema:
 |
wesskowaz |
Posted - 28/03/2025 : 23:40:11 Najava za maj.
 |
SSM |
Posted - 06/02/2025 : 17:14:04 Farseer je odlicna trilogija, meni jedna od boljih iz ovog zanra. |
Hercule Poirot |
Posted - 28/01/2025 : 10:26:51 Pročitao prva dva dijela. Nije nešto najbolje što sam čitao, ali daleko od lošeg.Nakon prvih dvjestotinjak stranica strahovao sam da će se stvari razvijati u nekakvom 'hary poter' stilu ili da će prevladati ženskasti štih priče, ali zasad nije tako. Za vikend počinjem čitati završni dio. |
Imrahil |
Posted - 25/01/2025 : 19:40:30 Meni je bila odlicna, jedan od drazih fantasy serijala.
Citao i Liveship Traders, valja ali nije kao Farseer. Isti je svet ali druga prica. Nadam se da cu uspeti ove godine Tawny Man trilogiju koja se nastavlja na Farseer. |
Hercule Poirot |
Posted - 16/01/2025 : 17:59:49 Robin Hobb trilogija "Farseer". Nabavio u kompletu. Nakon dvjestotinjak stranica prve knjige, ne djeluje loše, vidjet ćemo... Čitao tko šta možda? |
Imrahil |
Posted - 10/01/2025 : 17:25:44 Počeo da slušam ovaj podkast (tek tri epizode, super je) dok pešačim do posla budući da mi je MekKlelan bio zabavan za čitanje a spisak sagovornika mu je lepo probran pa da vidim jel sluša neko još neki gde se gosti mogu smestiti u fantastični milje 
https://www.brianmcclellan.com/page-break-podcast |
zeljko |
Posted - 11/12/2024 : 11:52:16 ne citam fantastiku :D |
naker |
Posted - 10/12/2024 : 22:54:07 @Hercule Poirot: Imaš par postova iznad moj rezime o Eriksonu i Malaškoj knjizi palih. Mislim da nije za tebe jer stekao sam utisak da više voliš old school stvari kao što su LOTR i Šanara. Ne znam jel si ranije čitao ove serijale ali cenim da bi ti bolje legao klasičniji fantasy tipa Točak vremena ili Hronike Ambera od Želaznog  |
sawitch |
Posted - 10/12/2024 : 08:40:56 Dosta njih kaze kao Vope, ali ja sam 2 knjige procitao i bukvalno nista nije upalilo moje lampice. Pocetak mnogo konfuzan, onda dosta delova dosadno, treba dosta da se pohvata ko je ko i gde u koje vreme. Ja sinoc otvorio Silmarilion ponovo, da malo napunim baterije :) |
vope |
Posted - 09/12/2024 : 22:31:44 quote: Originally posted by Hercule Poirot
Steven Erikson...
Vaša iskustva?
Upravo obrcem Malasku knjigu palih (10 Eriksonovih i 6 Eslmontovih) po drugi put. Ovome niko nikad nece prici ni blizu. Za mene Mont Everest epske fantastike. |
sawitch |
Posted - 09/12/2024 : 22:07:05 Moje nikakvo. Satrao me. Konfuzno i nezanimljivo. |
Hercule Poirot |
Posted - 09/12/2024 : 17:45:07 Steven Erikson...
Vaša iskustva?
|
fandango |
Posted - 01/12/2024 : 12:36:16 Ima jos netko tu na forumu da je citao/igrao Lone Wolf gamebooks? Kad sam bio klinac prije rata, u lokalnu je (provincijsku) knjiznicu stigao kontingent svakakvih knjiga na poklon, i onda su knjiznicarke neke knjige stavile na poklon i na prodaju, i medju tih nekoliko koje sam pokupio bio je i jedan Lone Wolf na engleskom. Drugi dio, Fire on the Water, s carobnjakom koji sipa vatru iz ruke. Bila je to jedna od knjiga iz kojih sam naucio engleski jer sam je igrao i citao ko lud.
Sad opet nakon dugo vremena objavljuju knjige, u necemu sto se zove definitivno izdanje: https://shop-magnamund.com/collections/the-kai-series
Ako jos nekoga interesira! |
naker |
Posted - 25/11/2024 : 22:29:13 
The Stormlight Archive #3: Oathbringer (Brandon Sanderson)
Oluja je probudila rasu robova parshmen i rasparčanom kraljevstvu Roshara preti opasnost totalnog uništenja. Jedini spas su novoformirani Knights Radiant, koji imaju sopstvene probleme i ne mogu da pomognu ni sebi, a kamoli ostatku kraljevstva. Da li će Dalinar Kholinar uspeti da ujedini i spase kraljevstvo..
Treći tom Arhive olujne svetlosti donosi mnogo, ali mnogo više worldbuildinga i lore-a gde se priča proširuje i gde se saznaje mnogo više o malim kraljevstvima koje čine Roshar. Glavni pripovedač u ovom tomu je Dalinar i kroz flešbek scene saznajemo kako i zašto je postao čuveni Blackthorn, kao i razlog zašto ne može da čuje ime svoje bivše supruge. Konačno se radnja prebacila u Shadesmar i dobar deo priče se dešava u tom univerzumu. Sanderson mnogo pažnje posvećuje sistemu magije i opet unosi par novina. Treći tom konačno donosi i masivnu epsku bitku koja je zaista.. epska. Autor takođe veoma puno pažnje posvećuje karakterizaciji i sva tri glavna lika (Dalinar, Shallan, Kaladin) će proći kroz sito i rešeto jer oni su u suštini oštećena roba i prvo moraju da nauče da pomognu sami sebi pre nego što počnu da pomognu drugima. Sanderson je odličan pisac, ne koristi komplikovane reči, piše kratke i sažete rečenice, dijalozi lepo teku, pitki su, čitanje deluje prirodno i neusiljeno. Ono što je meni lično jako bitna stvar je da Sanderon odlično plete misteriju, teško je predvediti u kom smeru će se priča dalje kretati, zanimljivo je i zarazno za čitanje. Sem možda Igre prestola ne znam za nijedan drugi serijal epske fantastike gde ima ovoliko puno misterije.
Iako je i treći tom veoma dobar, za mrvicu mi je slabiji od prva dva dela koja su po meni skoro bez greške. U sredini priče ima previše bedastoća gde jedan od glavnih likova ima napad panike, dok ljubavni trougao između Kaladina, Shallan i Adolina mi je neubedljiv i iskreno poprilično tinejdžerski napisan kao da su ciljana publika klinci. Shallan je bitan lik u priči, ali iskreno meni je strašno antipatična, autor se trudi da secira njeno stanje podeljene ličnosti ali previše to dugo traje i zna da ugnjavi.
Pohvale za lep dizajn knjiga jer je priča podeljena u dva toma, a kad se naslovnice stave jedna pored druge dobije se cela slika.
Tuga što je Laguna praktički sahranila izdavanje epske fantastike jer sve resurse baca u izdavanje u premijum opremi serijale koje je već objavila (Igra prestola, Točak vremena), dok je oprala ruke od najboljeg serijala epske fantastike koji izlazi u realnom vremenu. Sanderson zna da piše i Arhiva olujne svetlosti je sjajna stvar. Peti deo serijala - Wind and Truth izlazi za par nedelja. Planiram da sledeće godine overim četvrti i peti tom  |
sawitch |
Posted - 04/11/2024 : 13:37:41 U pripremi
 |
wesskowaz |
Posted - 17/10/2024 : 21:56:20 U pripremi.
 |
naker |
Posted - 08/10/2024 : 13:58:19 Malaška knjiga palih: Zvon pasa #2 u pripremi. |
SSM |
Posted - 15/07/2024 : 11:55:02 Senka bogova, John Gwynne, Laguna
Odlican pocetak trilogije, knjiga nabijena akcijom uz zanimljive likove i fantastican svijet kreiran po uzoru na Vikinge i njihove mitologije. Laguna je pogodila sa izborom, nadam se da ce prodaja biti dobra kako bi se objavili i neki drugi romani ovog zanimljivog pisca. 5/5
|