T O P I C R E V I E W |
mladjo |
Posted - 24/02/2021 : 15:41:48 Počeo sam ponovo čitati Dinu. Razlog je, naravno skorašnja pojava filma ali i činjenica da sam ovo zadnji put čitao kao klinac (srednja škola) i već sad, nakon pročitanih 160+ stranica vidim koliko sam toga propustio skužiti kad sam bio mlađi. Tako je to, treba se nekim knjigama vraćati sa dovoljnim vremenskim odmakom, a na kraju krajeva ne samo knjigama - Dan ludila je vrhunski film ali ne kuži ga isto klinac od 18 i neki radnik u uredu od 35 sa plaćom od 4000 kuna. Uglavnom, sa ovim čitanjem sam već skužio da mi je falilo jedno "međučitanje" kad sam imao tamo negdje 30 (sada ima 41) ali zato sada više uživam. Dina je istinsko remek-djelo s tim da se to odnosi na ove Herbertove knjige. Ove kasnije nisma ni čitao ali budem probao sada i njih obraditi.
OPREZ:CRVI SPOILERA SLIJEDE: Naravno, ako niste čitali knjige, očekujte velike spoilere u ovom topicu:)) Uglavnom, sada sam na 160 i nekoj strani i Yueh upravo izdaje Vojvodu. Inače, ja sam ljubitelj i filma iz 1984. i smatram ga fakat odličnim i scenografijski sjajno izvedenim (znam, znam, u manjini sam:)) ali sada se više ne sjećam - film prati samo prvu knjigu, ne? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mladjo |
Posted - 17/08/2023 : 13:28:07 quote: Originally posted by Gru
quote: Originally posted by mladjo
Mesija Dine Ako Dinu i ovu knjigu usporedimo sa jelima, onda je Dina Janjetina sa prilozima, a Mesija Dine slabo podgrijana juha Može se čitati ali nema tu ni traga onoj originalnosti i kvaliteti. Ocjena:5/10
Nakon (opravdanog) razočaranja, da li nastavljaš dalje s knjigama Dine?
Evo da odgovorim nakon dvije godine i 4 mjeseca . Počeo sam (tada, 2021.) čitati Djecu Dine i odustao nakon, ne znam, 20-30 strana. Knjiga mi je baš bila loša. A onda dalje nisam ni čitao jer kud ću čitati četvrtu knjigu ako nisam treću (makar su četvrta, a i druge možda i dobre).
|
Imrahil |
Posted - 17/08/2023 : 13:20:01 Na sajtu Čarobne knjige sigurno ima |
sawitch |
Posted - 16/08/2023 : 23:19:08 Ima li negde spisak svih toh knjiga Dine od CK? Ja vise ne znam sta imam a sta ne. |
zeljko |
Posted - 16/08/2023 : 21:53:08 isto ko nova zlatna serija VČ izvana gladac unutra jadac procitao 200 stranica i umal nisam knjigu u pec ubacio |
wesskowaz |
Posted - 16/08/2023 : 21:40:24 U pripremi.
|
emirem |
Posted - 21/09/2021 : 20:05:33 Ja nisam vec sva mjeseca dalje od 13-te stranice maknuo. Pola metra je od mene na radijatoru pokraj kreveta, a samo treba pruziti ruku. Prije cu za vikend u kino vidjeti film na celuloidu(laser ili 4DX😜), nego malo preci preko celulozne knjige. |
zeljko |
Posted - 21/09/2021 : 12:27:47 do bozanskog cara ukljucivo treba citati bozanski mi je najbolji nastavak |
Deers |
Posted - 20/09/2021 : 22:38:16 Pročitao i Djecu Dine Počne zanimljivo, dovoljno mistike i politike da pridobije pažnju. Dok ne shvatiš da je veći dio čista reciklaža. I dalje su to egoistični pojedinci koji misle samo na sebe a kroje sudbinu naroa i planete hladnoćom jednog zanatlije. I dalje uvijek ista priča da je svaki mesija lažni mesija i da to tako mora biti. Barem na kraju očekuješ nešto novo. Ne znam zašto i dalje svi razvijeni likovi propadaju prelako i prebrzo, možda da lakše služe priči. A priča u zadnjem djelu se stropizidi u ponor. Iz kojeg se ne izvuče. mazohist sam pa ću čitati i dalje. |
wesskowaz |
Posted - 15/09/2021 : 18:31:04 U pripremi.
|
Deers |
Posted - 02/09/2021 : 13:39:47
Ilustracije Johna Schoenherra za prvo(?) izdanje Dine
https://www.fumettologica.it/2021/08/illustrazioni-dune-john-schoenherr/?fbclid=IwAR162KPx80XwYavi-brV7bww2KxvZkmppedeTd12H9BKaFeS69g50wOAN6M
|
Deers |
Posted - 02/09/2021 : 13:25:14 Pročitao ponovno Dinu. Na drugo čitanje knjiga je još bolja!
Pročitao i Mesiju Dine i na kraju sam zadovoljan. Nije uopće usporedivo sa prvom knjigom ali nije ni promašaj. Logično da je nakon pobjede (poraza?) Paula Muad'Diba se počnu kovati urote, da se poraženi pokušaju osvetiti, da nema onog živili su sretno do kraja života. Ponovno se bavi knjiga nekih osnovama politike. Ima ubačeno par novih elemenata da bude taj svijet zanimljiv. Zanimljivo mi je kako me uopće nije iznenadilo da se godinama nakon Butlerijanskog džihada neke stvari malo blaže tumače. Par trenutaka u priči je također jako dobro i imaju težinu. Idemo dalje. |
wesskowaz |
Posted - 18/08/2021 : 18:57:26 Sestrinstvo na letećem startu. |
zeljko |
Posted - 22/07/2021 : 13:30:12 mogu misliti na što to liči njih 2 nemaju uopće umjetničkog dara čito sam on neke škrabotine butlerijanski dzihad kuća korino i t d
samo valja kuća atreida
|
wesskowaz |
Posted - 22/07/2021 : 12:18:21 Čarobna knjiga, u pripremi.
|
Gru |
Posted - 01/04/2021 : 21:24:38 quote: Originally posted by mladjo
Mesija Dine Ako Dinu i ovu knjigu usporedimo sa jelima, onda je Dina Janjetina sa prilozima, a Mesija Dine slabo podgrijana juha Može se čitati ali nema tu ni traga onoj originalnosti i kvaliteti. Ocjena:5/10
Nakon (opravdanog) razočaranja, da li nastavljaš dalje s knjigama Dine? |
mladjo |
Posted - 26/03/2021 : 19:35:21 Mesija Dine Ako Dinu i ovu knjigu usporedimo sa jelima, onda je Dina Janjetina sa prilozima, a Mesija Dine slabo podgrijana juha Može se čitati ali nema tu ni traga onoj originalnosti i kvaliteti. Ocjena:5/10 |
mladjo |
Posted - 20/03/2021 : 18:54:46 Argh, već se deset dana gnjavim s ovom knjigom... A na poleđini piše iz jednog časopisa "Izvrsno! Možda i bolje od prvog dijela!" |
mladjo |
Posted - 11/03/2021 : 20:35:27 Počeo sam čitati Mesiju Dine. Ovo je za dva koplja lošije od prve knjige ali i dalje je dobro. |
fandango |
Posted - 08/03/2021 : 14:05:44 Knjige o Dini smo i tu malo dotakli: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50973
Ja nedavno kompletirao izdanja Carobne knjige. Moram priznati da mi se Izvorovi prijevodi ne svidjaju. Knjige sam citao vjerno i onda sam nadosao do Paul of Dune ili Winds of Dune, vise ne sjecam, ali bilo koja da je u pitanju, necitljiva je. Onda trilogiju Great School of Dune, o tome kako su nastali Bene Gesserit, navigatorski ceh i mentati, nisam ni otvorio.
U oktobru je izasla i prva knjiga nove trilogije, opet prequel o Letu, prva knjiga u kaladanskoj trilogiji. Stanc najgore vrste, pretpostavljam.
|
Gru |
Posted - 08/03/2021 : 02:12:35 quote: Originally posted by mladjo
Sad sam pogledao i film Dobar je ali u sredinji radnje je zbrzan. Htjeli su obuhvatiti cijelu knjigu ali za to im ne bi bilo dovoljno ni tri sata
Lynchov?
Nedavno sam pogledao SyFy-evu mini seriju Dune (3 epizode po sat i pol), vrlo vjerno se drže knjige, ali sam mišljenja da oni koji nisu čitali knjige nebi razumjeli neke stvari, znači fali još barem sat i pol radnje. I toliko o tome da će ovaj novi film biti dobar (sa IMdB: runtime estimated 2 hours 25 min.)
|
Gru |
Posted - 08/03/2021 : 02:02:26 quote: Originally posted by zeljko
ja mislim na ovaj novi film koji je trebao izaci
meni je najbolji nastavak bozanski car dine ono poslije sam sve batalio i rasprodao
Mene je baš Božanski car Dine najviše razočarao, knjiga čiju su radnju najavljivale Mesija Dine i Djeca Dine i koja je mogla i trebala biti epska u rangu prvog nastavka na kraju ispadne knjiga o nesretnoj ljubavi... |
Tonka24 |
Posted - 05/03/2021 : 17:47:42 Ukupno molim lijepo, ukupno! |
mladjo |
Posted - 05/03/2021 : 13:05:54 quote: Originally posted by Tonka24
Nisam zaksnio, javili mi na mail iz izvora, kažu da nedostaje još jedna od šest knjiga pa da će pričekam i uzmem odjednom. Mladjo s obzirom da si me ti navukao očekujem da mi riješiš barem 5%.
Po knjizi?! |
zeljko |
Posted - 05/03/2021 : 10:22:13 ja mislim na ovaj novi film koji je trebao izaci
meni je najbolji nastavak bozanski car dine ono poslije sam sve batalio i rasprodao |
Tonka24 |
Posted - 05/03/2021 : 00:55:22 Nisam zaksnio, javili mi na mail iz izvora, kažu da nedostaje još jedna od šest knjiga pa da će pričekam i uzmem odjednom. Mladjo s obzirom da si me ti navukao očekujem da mi riješiš barem 5%. |