T O P I C R E V I E W |
red cloud |
Posted - 03/08/2010 : 10:56:48 Eto, pre neki dan sam preslagao stare stvari u sobi, izmedju ostalog kasete i ploce, i setio se perioda osamdesetih kada sam redovno odlazio u lokalnu knjizaru i kupovao nove albume yu rock bendova. Retko se desavalo da je neki album los, stvarno retko. Izmedju ostalog prisetih se da je prva kaseta koju sam kupio Bajaga i instruktori "sa druge strane jastuka". I dalje je u zivotu, i jos uvek ima sasvim dobar zvuk. Od stranih albuma sam kupio Duran Duran album "Arena"... Nisam siguran da li je vec bio slican topic ako jeste izvinjavam se unapred... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
paranoid |
Posted - 27/10/2010 : 03:44:14 Mislim da je bila '89 kada smo kupili kasetofon (i to sa duplim kasetnim dekom ) roditelji su mi dali da izaberem i neku kasetu. Uzeo sam soundtrack iz filma Batman i to naravno zbog slike slepog misa, nisam znao ni da citam tada  |
Darth Ivan |
Posted - 25/10/2010 : 18:02:11 quote: Originally posted by murdo
u smeće? nemoj mi to govorit. da ti stari stari zna koliko nekad platim kakvu ploču možda i ne bi bacio u smeće.
a čuj, bacio je one koje su bile oštećene totalka i nisu se više mogle koristit, neke je prodao. kaj ćeš, tehnologija rapidno napreduje, nisu longplejke ono kaj su nekad bile.. |
goran split |
Posted - 25/10/2010 : 14:50:21 iron maiden - live after death iron maiden - the first ten years (VHS) iron maiden - maiden england (VHS+cd) iron maiden - eddies archive (box set 6cda) to je bilo u osnovnoj jos ako se nevaram '02. i '03. a prvi piratski nesto prije, metallica reload :)) |
murdo |
Posted - 25/10/2010 : 06:46:51 u smeće? nemoj mi to govorit. da ti stari stari zna koliko nekad platim kakvu ploču možda i ne bi bacio u smeće. |
Darth Ivan |
Posted - 23/10/2010 : 23:32:33 moj stari je imao cijelu hrpu LP ploča i hitio ih (nedavno) u smeće, cd-a imam jako puno, a prvi kupljeni cd je...jedan album od bijelog dugmeta, mislim "bitanga i princeza". |
Darth Ivan |
Posted - 23/10/2010 : 23:30:50 quote: Originally posted by bvagner3
Prodigy,i cd i kazeta,97g,njihove prve stvari,potom singlicu Firestarter,i tako dalje,poslje nisam više ništa kupovao,glazbu obično skidam s interneta,onako za sebe,ali rijetko,eh da ako netko zna gdje se može na internetu slobodno slušati glazba,znači bez skidanja i naplate,a opet da je neki veći izbor.
zakaj da nabijaš impulse slušajući glazbu na netu ak možeš jednostavno skinut MP3 i slušat ga u MP3 playeru/WMP-u    |
bvagner3 |
Posted - 21/10/2010 : 20:35:09 Prodigy,i cd i kazeta,97g,njihove prve stvari,potom singlicu Firestarter,i tako dalje,poslje nisam više ništa kupovao,glazbu obično skidam s interneta,onako za sebe,ali rijetko,eh da ako netko zna gdje se može na internetu slobodno slušati glazba,znači bez skidanja i naplate,a opet da je neki veći izbor. |
murdo |
Posted - 21/10/2010 : 11:48:25 prva kazeta duo pegla mi imamos mnogos problemos (ja sam je odabro tata je platio,je li se to konta?) prva ploča pink floyd the dark side of the moon cd-e ne volim malo ih imam, a prvi je vjerovatno living colour collideoscope |
panzer |
Posted - 02/10/2010 : 10:35:29 Prvi i zasad jedini kupljeni CD:
Evanescence - The Open Door. |
red cloud |
Posted - 30/09/2010 : 08:41:52 Sad videh da sam napisao koje sam prve kasete kupio ali ne i koja je prva ploca koju sam kupio. Prva ploca mi je bila album "Istina" od Riblje corbe, legendarna stvar pogledaj dom svoj andjele... Prvi CD 1994 godine, kompilacija GNR i ako se ne varam Gary Moore... |
mr murdoc |
Posted - 26/09/2010 : 09:55:05 Prva kaseta..Talking Heads--Little Creatures..prva ploca .. The Doors 13 |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 00:10:25 Od prve plate,Brutal Truth - Extreme Conditions Demand Extreme Responses,a od dzeparca,valjda nesto sto je bilo u tom trenutku popularno,ne secam se dobro.
|
Barker |
Posted - 18/08/2010 : 13:01:54 prvih kaseta i ploca se ne secam jer sam oduvek bio fasciniram tim stvarima,kako moji kazu nisam ni znao da citam ali sam svaku singlicu poznavao i glumio dj-a :) singlovi koji mi padaju na pamet: decji:zeka-peka i dobro jutro bakice :))))) za odrasle: ljupka dimitrovska, pa svi oni singlovi sa festivala, zagreb '76, split '77, slovenska popevka '78... :D prvog lp-ja se ne secam prvi cd : lemonheads - c'mon feel the lemonheads koji je expresno zamenjen za bjork - debut, jer je ovaj prvi ustvari bio poklon sa neke emisije na radiju a do cd playera sam cekao jos najmanje pola godine da bih konavno preslusao.
zadnji cd: animal collective -mpp zadnji lp - bonnie prince billy, ne mogu se setiti naslova sad :) |
BOC |
Posted - 15/08/2010 : 10:08:06 prve kazete - kazeta onih indijanaca koji tandrkaju po trgu bana jelačića i 'tko je ubio mickey mousea?' psihomodo popa.
prvi cd - 'rocket to russia', ramones |
red cloud |
Posted - 12/08/2010 : 07:19:32 quote: Originally posted by mlLandj3
quote: Originally posted by red cloud
Eto, pre neki dan sam preslagao stare stvari u sobi, izmedju ostalog kasete i ploce, i setio se perioda osamdesetih kada sam redovno odlazio u lokalnu knjizaru i kupovao nove albume yu rock bendova.
Hteo si reći u Turist biro pored lokalne knjižare   Ah ta vremena!
Ja sam sticajem okolnosti prvi kasetofon a i prve kasete kupio u robnoj kući u Nišu. Kasete su bile Azra: Kad fazani lete i Bijelo Dugme: Uspavanka za Radmilu M.
  Pozdrav zemljace!
Ja sam kupovao u super maloj knjizarici izmedju nekadasnjeg Uzora i nekadasnje obuce Ristic. Sad tu cveta posao sa mobilnim telefonima, ali ja cu taj lokal do kraja zivota zvati stara knjizara!  |
dessa |
Posted - 12/08/2010 : 01:12:49 quote: Originally posted by cat claw
To prebacivanje sam odavno obavio, ali mi je bilo zao da bacim trake. Vecinom su hromdioksid, ostalo su ''obicne'' ali su sve TDK i Maxell. Sada mi stoje spakovane u kutiji. Jedno vreme sam , kao, hteo da ih prodam pa sam pobacao cedulje sa sadrzajem i sada naravno nemam pojma sta je sta i gde je sta.  
Moje su sve "made in Bulgaria/Romania". Trčao sam svake srede(pijačan dan) na buvljak k'o blesav da bih kupio nove dve kasete(toliko sam mogao da uštedim). Imao sam i jedan original(Gn'R-AFD), al' mi ga ukrali. Skoro sam jedan deo uspešno "udomio" tako što sam podelio drugarima kojima su trebale za kola. |
globinjo |
Posted - 12/08/2010 : 00:51:52 quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Markos
Prva kazeta: U2 - Joshua Tree, 1987. Prvog cda se ne sjećam:(
Ista prva kazeta , kupljena u staroj Primi u Splitu.
Ja u Jugotona na Pjaci.
i ja isto...sićan se,išli smo brat i ja kupit kazetu,bilo je to oko Božića... |
cat claw |
Posted - 12/08/2010 : 00:23:11 To prebacivanje sam odavno obavio, ali mi je bilo zao da bacim trake. Vecinom su hromdioksid, ostalo su ''obicne'' ali su sve TDK i Maxell. Sada mi stoje spakovane u kutiji. Jedno vreme sam , kao, hteo da ih prodam pa sam pobacao cedulje sa sadrzajem i sada naravno nemam pojma sta je sta i gde je sta.   |
dessa |
Posted - 11/08/2010 : 22:01:13 quote: Originally posted by cat claw
quote: Originally posted by dessa
CD ne priznajem, kasete su zakon.
Dodji kod mene, imam preko dvesta komada s kojima ne znam sta cu. 
Kako ne znate? Pa, prebacite ih na "enpetri". |
mlLandj3 |
Posted - 11/08/2010 : 21:04:57 quote: Originally posted by red cloud
Eto, pre neki dan sam preslagao stare stvari u sobi, izmedju ostalog kasete i ploce, i setio se perioda osamdesetih kada sam redovno odlazio u lokalnu knjizaru i kupovao nove albume yu rock bendova.
Hteo si reći u Turist biro pored lokalne knjižare   Ah ta vremena!
Ja sam sticajem okolnosti prvi kasetofon a i prve kasete kupio u robnoj kući u Nišu. Kasete su bile Azra: Kad fazani lete i Bijelo Dugme: Uspavanka za Radmilu M. |
Nostromo |
Posted - 11/08/2010 : 20:41:08 Jedva se sjetih događaja :). U jednom trenutku sam se pobojao da je prva kazeta Samantha Fox - Touch me :), pa mi je sinulo da je prije nje bio jedan tribute album s obradama Beatlesa (za koje sam ja onda mislio da ih oni pjevaju) ali na kraju sam se sjetio školskog izleta u Zagreb i velike dileme: Madonna - Like a virgin ili Breakdancing (sa Rocksteady Crew). I odluka je pala na šarenu kazetu brejkdensinga (kupljeno negdje u centru Zg-a). Prvi CD je bio bez dvojbe Bruce Springsteen - Born in the USA (Jugoton u Osijeku, već godinama ne radi). |
cat claw |
Posted - 11/08/2010 : 09:04:09 singl Hollies - Stop Stop Stop http://diveintoyesterday.blogspot.com/2008_07_01_archive.html (scroll deseta slika)
LP Bitlsi Oldies But Goldies http://rateyourmusic.com/release/comp/the_beatles/a_collection_of_beatles_oldies__but_goldies___f6/
i Stounsi High Tide And Green Grass http://fine-vinyl.com/ROLLING-STONES-HIGH-TIDE-And-GREEN-GRASS-UN-BOXED-DECCA-MONO-ORIG-1966-P775346.aspx
|
red cloud |
Posted - 11/08/2010 : 08:46:35 Ja sam svoju prvu kasetu (iz uvodnog posta) kupio u Kragujevcu, ako se ne varam robna kuca "Beograd" ili tu negde u okolini, nisam siguran, ali se secam lepe i ljubazne prodavacice koja je meni kao klincu vrlo rado izasla u susret i pomogla mi da odaberem kasetu. Sto rece Markos osecaj je neponovljiv  |
cat claw |
Posted - 11/08/2010 : 08:37:39 quote: Originally posted by dessa
CD ne priznajem, kasete su zakon.
Dodji kod mene, imam preko dvesta komada s kojima ne znam sta cu.  |
Markos |
Posted - 10/08/2010 : 22:35:12 quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Markos
Prva kazeta: U2 - Joshua Tree, 1987. Prvog cda se ne sjećam:(
Ista prva kazeta , kupljena u staroj Primi u Splitu.
Ja u Jugotona na Pjaci. Još uvijek se sjećam tog dana i tog osjećaja. Neprocjenjivo:) Poslije sam kupio CD, ali to više nije to. Mislim da sam ga samo jednom preslušao. Ionako svaku stvar znam do u detalj, i dan danas. |