T O P I C R E V I E W |
etmgosa |
Posted - 21/04/2012 : 17:57:15 http://www.exitmusic.rs/sr/label/obojeni-program?a=kako-mislis-mi
Wav i mp3
Odlican album. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
hecky1 |
Posted - 10/05/2012 : 23:05:40 Generacija 5- Najjači ostaju (PGP ETS, kompilacija) |
surfer |
Posted - 09/05/2012 : 11:20:11 Evo popisa vinilnih izdanja Carlo records. Nadam se da je kompletan. Bilo bi super kad bi se mogli kompletirati popisi svih izdavaca, na Discogsu nedostaje dosta toga...
LP-001 Dža ili bu - Hej mornari LP-002 Instant Karma - Pazi Kako Hodaš LP-003 Eva Braun - Prisluškivanja LP 004 Direktori – Čistićete ulice LP-005 Generacija bez budućnosti – Vol. 1 LP-006 Gluve Kučke - Boogey Man LP-007 Dža ili bu - Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju LP -008 Strogo poverljivo – Strogo poverljivo LP- 009 Roze Poze – Rokenrol dendi LP- 010 Rapid force – Apotheosis of war LP- 011 Telegram Sam - Telegram Sam
quote: Originally posted by surfer
Zvoncekova biljeznica je izdanje Take it or leave it, kao i Del Arno Band - Geneza....Za Generaciju 5 ne znam...
quote: Originally posted by Mairosu
Del Arno Bend imam 7", jel na to mislis ili ima LP ? El Org ima Zasto da ne, Toni ima ono bilo jednom u Srbiji. Zvoncek mislim da sam vidjao samizdat "mrzim svoju mesnu zajednicu".
Koja gen 5 ? Najjaci ostaju ?
quote: Originally posted by hecky1
Postoje i ovi LP-ji Neverne bebe 1, Del Arno band, KZU, dža ili bu (2 albuma), Revolveri, Darkwood dub, Instant karma, The mali raj, Zvoncekova bilježnica, Pečat, Pretežno vedro, Čuvari ljubavi, GBB. kasni albumi Piloti, El.orgazam, T.Montano, Generacija 5, Galija, Tina, Vizija i još desetak beznačajnih bandova, uz sve druge ovdje već nabrojane.
Mislim da je Rokenrol dendi objavljen za Carlo, nisam siguran.Ja imam dosta toga...Dza ili bu, Direktore, DLM,Instant karmu, Gluve kucke, KBO!, EKV, Atheist rap, Babe, Laki pingvini, Familija, Delca i sklekovi, Baby kate, Sunshine, Klinicki mrtav, Plejboj, Kazna za usi... CR izdanja se tesko nadju, narocito licence i T.R.I.P. Records podetiketa na kojoj su objavili Anesthesiu, Hladno pivo, Majke itd. Ali sve skupa nema bas nesto posebno zanimljivo od licencnih izdanja, Nirvana, The Jesus and mary chain, Twin Peaks Fire walk with me, David Byrne, Tom Waits... Za PSB - Very ne znam da postoji CR izdanje...
Koliko ja znam Roze Poze je imao vinile samo za PGP i to tri komada. Onaj prvi i imam.
Da, izuzetno je tesko iznaci ex yu vinile 91-97. Ja imam npr. Van Gogh, Familiju, Tap 011 :D, Direktore, EKV, Dza ili Bu, DLM, mozda jos nesto posle rata. Takodje, jako je tesko naci poslednji tiraz CroRec licenci sa jeseni '91 - Achtung Baby, Nirvana, Queen Greatest Hits 2 (ovo imam), PSB - Very itd.
|
surfer |
Posted - 09/05/2012 : 11:06:18 Zvoncekova biljeznica je izdanje Take it or leave it, kao i Del Arno Band - Geneza....Za Generaciju 5 ne znam...
Del Arno Bend imam 7", jel na to mislis ili ima LP ? El Org ima Zasto da ne, Toni ima ono bilo jednom u Srbiji. Zvoncek mislim da sam vidjao samizdat "mrzim svoju mesnu zajednicu".
Postoje i ovi LP-ji Neverne bebe 1, Del Arno band, KZU, dža ili bu (2 albuma), Revolveri, Darkwood dub, Instant karma, The mali raj, Zvoncekova bilježnica, Pečat, Pretežno vedro, Čuvari ljubavi, GBB. kasni albumi Piloti, El.orgazam, T.Montano, Generacija 5, Galija, Tina, Vizija i još desetak beznačajnih bandova, uz sve druge ovdje već nabrojane.
Mislim da je Rokenrol dendi objavljen za Carlo, nisam siguran.Ja imam dosta toga...Dza ili bu, Direktore, DLM,Instant karmu, Gluve kucke, KBO!, EKV, Atheist rap, Babe, Laki pingvini, Familija, Delca i sklekovi, Baby kate, Sunshine, Klinicki mrtav, Plejboj, Kazna za usi... CR izdanja se tesko nadju, narocito licence i T.R.I.P. Records podetiketa na kojoj su objavili Anesthesiu, Hladno pivo, Majke itd. Ali sve skupa nema bas nesto posebno zanimljivo od licencnih izdanja, Nirvana, The Jesus and mary chain, Twin Peaks Fire walk with me, David Byrne, Tom Waits... Za PSB - Very ne znam da postoji CR izdanje...
Koliko ja znam Roze Poze je imao vinile samo za PGP i to tri komada. Onaj prvi i imam.
Da, izuzetno je tesko iznaci ex yu vinile 91-97. Ja imam npr. Van Gogh, Familiju, Tap 011 :D, Direktore, EKV, Dza ili Bu, DLM, mozda jos nesto posle rata. Takodje, jako je tesko naci poslednji tiraz CroRec licenci sa jeseni '91 - Achtung Baby, Nirvana, Queen Greatest Hits 2 (ovo imam), PSB - Very itd.
|
Mairosu |
Posted - 09/05/2012 : 00:12:41 Del Arno Bend imam 7", jel na to mislis ili ima LP ? El Org ima Zasto da ne, Toni ima ono bilo jednom u Srbiji. Zvoncek mislim da sam vidjao samizdat "mrzim svoju mesnu zajednicu".
|
hecky1 |
Posted - 08/05/2012 : 23:41:35 Postoje i ovi LP-ji Neverne bebe 1, Del Arno band, KZU, dža ili bu (2 albuma), Revolveri, Darkwood dub, Instant karma, The mali raj, Zvoncekova bilježnica, Pečat, Pretežno vedro, Čuvari ljubavi, GBB. kasni albumi Piloti, El.orgazam, T.Montano, Generacija 5, Galija, Tina, Vizija i još desetak beznačajnih bandova, uz sve druge ovdje već nabrojane.
|
surfer |
Posted - 01/05/2012 : 20:34:58 Evo ga: http://www.kupindo.com/Ploce/9056966_ROZE-POZE-ROKENROL-DENDI-CARLO-RECORDS-LP-001 Samo ne znam zasto je LP-001, to je Dza ili bu
Rokenrol Dendi cini mi se postoji samo kaseta.
Delca i Sklekovi nisam imao pojma da postoji ploca, to bih voleo da imam. Baby Kate sam propustio par puta jer me ne zanima. Sunshine ? I ovo bih voleo. Plejboj jurim pa jedno 10 godina i nema ga nigde, ni ispod kamena. Enclinica mortale - ko je ovo izdao ? KBO! - znao sam ljude koji su za "pozovi 93" i "forever punk" davali po bubreg ... KZU onaj jedan redak k'o sam djavo isto.
|
surfer |
Posted - 01/05/2012 : 20:17:45 Borko je svojevremeno imao Rokenrol dendi vinil u prodaji, postoji sigurno, samo ne znam koji je izdavac. Da, Baby Kate je meni potpuno bezveze, kupio sam bez da sam preslusao...Sunshine imam Ljubavna likvefakcija, Jugodisk promo i Sha Bilo..Delca i sklekovi-Hajde lagano je objavljen na vinilu. Plejboj i Kazna za usi mislim ima Borko u prodaji, imao je krajem prosle godine. KZU je momentalno na Kupindu za 7500 dinara. Enclinica mortale nemam, ne znam ko je izdao...Velika steta je sto postoje hrpe odlicnih izdanja objavljenih samo na audio kasetama...
Rokenrol Dendi cini mi se postoji samo kaseta.
Delca i Sklekovi nisam imao pojma da postoji ploca, to bih voleo da imam. Baby Kate sam propustio par puta jer me ne zanima. Sunshine ? I ovo bih voleo. Plejboj jurim pa jedno 10 godina i nema ga nigde, ni ispod kamena. Enclinica mortale - ko je ovo izdao ? KBO! - znao sam ljude koji su za "pozovi 93" i "forever punk" davali po bubreg ... KZU onaj jedan redak k'o sam djavo isto.
|
Mairosu |
Posted - 01/05/2012 : 19:02:50 Rokenrol Dendi cini mi se postoji samo kaseta.
Delca i Sklekovi nisam imao pojma da postoji ploca, to bih voleo da imam. Baby Kate sam propustio par puta jer me ne zanima. Sunshine ? I ovo bih voleo. Plejboj jurim pa jedno 10 godina i nema ga nigde, ni ispod kamena. Enclinica mortale - ko je ovo izdao ? KBO! - znao sam ljude koji su za "pozovi 93" i "forever punk" davali po bubreg ... KZU onaj jedan redak k'o sam djavo isto. |
surfer |
Posted - 01/05/2012 : 18:51:03 Mislim da je Rokenrol dendi objavljen za Carlo, nisam siguran.Ja imam dosta toga...Dza ili bu, Direktore, DLM,Instant karmu, Gluve kucke, KBO!, EKV, Atheist rap, Babe, Laki pingvini, Familija, Delca i sklekovi, Baby kate, Sunshine, Klinicki mrtav, Plejboj, Kazna za usi... CR izdanja se tesko nadju, narocito licence i T.R.I.P. Records podetiketa na kojoj su objavili Anesthesiu, Hladno pivo, Majke itd. Ali sve skupa nema bas nesto posebno zanimljivo od licencnih izdanja, Nirvana, The Jesus and mary chain, Twin Peaks Fire walk with me, David Byrne, Tom Waits... Za PSB - Very ne znam da postoji CR izdanje...
|
Mairosu |
Posted - 01/05/2012 : 18:22:35 Koliko ja znam Roze Poze je imao vinile samo za PGP i to tri komada. Onaj prvi i imam.
Da, izuzetno je tesko iznaci ex yu vinile 91-97. Ja imam npr. Van Gogh, Familiju, Tap 011 :D, Direktore, EKV, Dza ili Bu, DLM, mozda jos nesto posle rata. Takodje, jako je tesko naci poslednji tiraz CroRec licenci sa jeseni '91 - Achtung Baby, Nirvana, Queen Greatest Hits 2 (ovo imam), PSB - Very itd. |
surfer |
Posted - 01/05/2012 : 18:17:13 Da, Evu B. je objavio Carlo records, kao i prva 2 Dza ili bu, prvi Direktori, Instant karma... Nazalost ne znam tocno sta su sve jos objavili. Fali mi Telegram Sam, to nisam uspio naci, mislim da su objavili i jedan Roze poze album...Steta je sto ne postoji kompletan pregled vinilne ex-yu diskografije zadnjih 20 godina.. Originalnog Spiru nazalost nikad nisam vidio uzivo. Znam tko ga ima, kaze da zvuci dosta losije nego PGP izdanje, koje je osrednje...
Da, to je prvo izdanje. Drugo izdanje, ovo koje se momentalno nudi na Kupindu, je neka rumunjska etiketa, ako se ne varam. Eva Braun je dosta rijetka, svojevremeno sam ju dobio u amjenu za Dr.Spira i ljudska bica, PGP izdanje, naravno...
Eva je isto Carlo Records, jel'da ? Kao prvi Dza ili Bu i Direktori.
Dr. Spiru sam vidjao i originalni samizdat. PGP verziju ne zelim da kupim, jebe mi se da ginem 50 eur kad postoji izuzetan CD (jedini put da naprvim ovakav presedan).
|
Mairosu |
Posted - 01/05/2012 : 15:11:12 quote: Originally posted by surfer
Da, to je prvo izdanje. Drugo izdanje, ovo koje se momentalno nudi na Kupindu, je neka rumunjska etiketa, ako se ne varam. Eva Braun je dosta rijetka, svojevremeno sam ju dobio u amjenu za Dr.Spira i ljudska bica, PGP izdanje, naravno...
Eva je isto Carlo Records, jel'da ? Kao prvi Dza ili Bu i Direktori.
Dr. Spiru sam vidjao i originalni samizdat. PGP verziju ne zelim da kupim, jebe mi se da ginem 50 eur kad postoji izuzetan CD (jedini put da naprvim ovakav presedan). |
surfer |
Posted - 30/04/2012 : 16:25:03 Da, to je prvo izdanje. Drugo izdanje, ovo koje se momentalno nudi na Kupindu, je neka rumunjska etiketa, ako se ne varam. Eva Braun je dosta rijetka, svojevremeno sam ju dobio u zamjenu za Dr.Spira i ljudska bica, PGP izdanje, naravno...
Prvi imam, stampan je u ceskoj koliko ja znam. TIOLI je izdavac (mada je originalno trebala Sorabia valjda). Ima i lep omot i label :D
DDub je neizlazan, kao i vecina KBO! ploca. Evu Braun nisam ni video cak (znam da postoji).
|
Mairosu |
Posted - 30/04/2012 : 15:50:43 Prvi imam, stampan je u ceskoj koliko ja znam. TIOLI je izdavac (mada je originalno trebala Sorabia valjda). Ima i lep omot i label :D
DDub je neizlazan, kao i vecina KBO! ploca. Evu Braun nisam ni video cak (znam da postoji). |
surfer |
Posted - 30/04/2012 : 15:46:01 Da, prva 2 postoje na vinilu. Imas ih na Discogsu. Prvi je cak reizdan odnosno dostampan i moze ga se naci bez problema na Kupindu, drugi malo teze, ali opet, ne tako tesko kao D.Dub. I OP i DLM sam kupio prije 7-8 godina kod Borka... Dosta vinila iz tog vremena je jako tesko nabavljivo npr. Kazna za usi, Eva Braun, V/A Nema ljubavi bez patnje i bola...sve teze se nadju...
kao Atheist rap, Deca losih muzicara, Babe itd....
Nisam znao da ima drugi DLM na ploci (pretpostavljam da na njega mislis). Zanimljivo.
|
Mairosu |
Posted - 30/04/2012 : 15:09:14 quote: Originally posted by surfer
kao Atheist rap, Deca losih muzicara, Babe itd....
Nisam znao da ima drugi DLM na ploci (pretpostavljam da na njega mislis). Zanimljivo. |
surfer |
Posted - 30/04/2012 : 15:03:41 Da, takav je,promo..ne znam koliko je primjeraka, vjerojatno 500.. kao Atheist rap, Deca losih muzicara, Babe itd.... http://www.discogs.com/Obojeni-Program-Ili-Pet-Minuta-Ispred-Tebe/release/1750680 Imam 2 komada :-) Ako netko treba, mijenjam za nesto tog tipa npr. Darkwood dub-Paramparcad...
quote: Originally posted by Barker
nisam znao da je ili 5 minuta... objavljen na vinilu! ima li ga i verujem ti jer.. na plastici? to bih voleo da dodam kolekciji!
I ja prvi put ovo cujem. Posto je album iz '96 i to radjen za PGP, postoji sansa da postoji promo tiraz od 500 primeraka (koliko mi se cini nema srpskih vinila dalje od '97, barem ne u PGP reziji).
Surferu, jel po sredi beli kartonski omot sa zutom etiketom ? Imam takav Atheist Rap npr.
|
Mairosu |
Posted - 30/04/2012 : 13:51:51 quote: Originally posted by Barker
nisam znao da je ili 5 minuta... objavljen na vinilu! ima li ga i verujem ti jer.. na plastici? to bih voleo da dodam kolekciji!
I ja prvi put ovo cujem. Posto je album iz '96 i to radjen za PGP, postoji sansa da postoji promo tiraz od 500 primeraka (koliko mi se cini nema srpskih vinila dalje od '97, barem ne u PGP reziji).
Surferu, jel po sredi beli kartonski omot sa zutom etiketom ? Imam takav Atheist Rap npr. |
Barker |
Posted - 30/04/2012 : 13:49:21 nisam znao da je ili 5 minuta... objavljen na vinilu! ima li ga i verujem ti jer.. na plastici? to bih voleo da dodam kolekciji! |
surfer |
Posted - 29/04/2012 : 21:14:20 Ili 5 minuta ispred tebe je isto bio OK, bolji od prethodnog...To je zadnji regularni album objavljen na vinilu...
quote: Originally posted by Barker
mani je sva sreca general voli decu bio rdeci alarm da prestanem sa kupovinom op albuma, pa tako nijedan naredni album nemam cak ni preslusano, prethodnik generala, ili 5 minuta ispred tebe ima sve u svemu par dobrih stvari, a verujem ti jer smo isti mi nekako uvek dobro legne. i da, srecni sam vlasnik prva dva album ana vinilu :D
|
zorglub |
Posted - 24/04/2012 : 22:00:27 Hvala na preporukama. Skinuo sam This Nation's Saving Grace, probaću i sa nekim novijim albumom. |
etmgosa |
Posted - 23/04/2012 : 21:50:40 quote: Originally posted by zorglub
...kompilaciju prerađenih verzija starih pesama Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom...
Ah, jos jedan odlican album! Jako mi se svidja modernija produkcija starih pjesama.
Sto se The Fall tice, to se mijenja. Mnogo vremena provodim u automobilu i koristim priliku da slusam muziku, audio knjige i tako dalje, prolazim kroz razne faze - latinoamericka muzika, jazz, klasika, elektronksa muzika... Obicno kad krenem da slusam The Fall, onda to potraje i ne slusam nista drugo neko vrijeme. Po meni ovih nekoliko posljednjih albuma su fantasticni. Uvijek su radili sa dobrim producentima, ali ovi novi su nekako bolje snimljeni nego oni od prije 20 i vise godina.
Otpoceo bih sa The Real New Fall LP (Formerly Country on the Click) (2003). Moja omiljena je "Mountain Energei", mada je tesko odabrati jer su u pitanju vrlo slusljive pjesme.
http://www.youtube.com/watch?v=PpNiNbyr_WA
Ovdje je improvizovao tekst pjesme: "How many technicians / does it need / to set up a mic-stand / I thought it was three".
http://www.youtube.com/watch?v=jNnE5mUY3g0
Onda produzi sa albumima Imperial Wax Solvent (2008) Your Future Our Clutter (2010) Ersatz GB (2011).
Mada su i stare stvari jos uvijek jako dobre.
http://www.youtube.com/watch?v=h6T6yO-fwz4
http://www.youtube.com/watch?v=RTLzOp3uTYw&feature=player_embedded
...i tako dalje.
Inace, svakome kome se svidja The Fall i Obojeni program, svakako ce se svidjeti i Disappears.
http://en.wikipedia.org/wiki/Disappears
http://www.youtube.com/watch?v=qEWf8847rLo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UrvXWDw5RBw
|
Barker |
Posted - 23/04/2012 : 11:55:14 mani je sva sreca general voli decu bio rdeci alarm da prestanem sa kupovinom op albuma, pa tako nijedan naredni album nemam cak ni preslusano, prethodnik generala, ili 5 minuta ispred tebe ima sve u svemu par dobrih stvari, a verujem ti jer smo isti mi nekako uvek dobro legne. i da, srecni sam vlasnik prva dva album ana vinilu :D |
zorglub |
Posted - 22/04/2012 : 23:55:28 Imali su pre ovog albuma kompilaciju prerađenih verzija starih pesama Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom, koji su mislim računali kao album. Tako da za sada imamo dva puta K, ne verujem da vodi nekuda. Jedino mi na pamet pada KKK.
Mislio sam da ponovo probam sa Fall. Koji album preporučuješ za početak? |
etmgosa |
Posted - 22/04/2012 : 16:23:24 quote: Originally posted by zorglub ...samo ne znam što se lupaš po glavi.
Zato sto imam tako malo istomisljenika.
Inace, prva slova naslova albuma Obojenog programa formiraju rijeci "NOVI SAD". Ovaj album "Kako to mislis mi" pocinje sa "K" - zna li neko gdje se to sada produzava? |
|
|