T O P I C R E V I E W |
mladjo |
Posted - 27/01/2016 : 07:22:04 Smatram sebe izrazito glazbeno potkovanim čovjekom (neka od najranijih sjećanja su mi kako mi tata pušta Simona & Garfunklea, ali da vas ne gnjavim...) a opet stvarno prije nekih mjesec dana nisam čuo za Rodrigeza. Tada mi je frend preporučio genijalni Oskarom nagrađeni dokumentarac Searching for Sugar man i moram priznati da sam ostao zatečen jer sam smatrao da sam dosad stvarno čuo sve hitove koji postoje. Ako niste - pogledajte. I poslušajte. Jer ova nevjerojatna priča o čovjeku koji je bio idol generacija jedne države a da toga nije bio svijestan, zaslužuje da je se pogleda.
Fenomenalna priča koja će vas ostaviti bez daha.
A muzika...
Muzika isto.
|
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Johnny Difool |
Posted - 27/01/2016 : 13:16:33 Sixta Rodrigueza sam otkrio prije 5-6 godina, kad mi je prijatelj donio nekoliko njegovih CD-ova, i to je bilo nevjerojatno otkriće. U potrazi za Sugar Manom je došao tek kasnije, i sjajan je dokumentarac koji je zasluženo osvojio i Oscara i BAFTA-u i dvije nagrade na Sundanceu, i koji je nedavno prikazan na HTV-u.
Za sve koji su ga propustili ili ga nisu gledali, tu je u dva dijela na Dailymotionu:
http://www.dailymotion.com/video/x1o92gt_searching-for-sugar-man-2012-part-1_shortfilms
http://www.dailymotion.com/video/x1o94h1_searching-for-sugar-man-2012-part-2_shortfilms
|
dante |
Posted - 27/01/2016 : 11:49:16 Jos par genijalnih stvari:
|
dante |
Posted - 27/01/2016 : 11:29:03 O da, sjajan dokumentarac, i jos bolji glazbenik. Zao mi je sto nikako da snimi novi materijal, lik pise vrhunske tekstove samo tako... Naravno, onakva situacija, da radis gradjevinu i nosis frizidere na ledjima a u isto vrijeme si kultna figura i godinama prodajes stotine tisuca ploca na drugom kraju svijeta danas je nemoguca, saznalo bi se sve u 2 dana. To samo pokazuje koliko se svijet promijenio u nepunih 20 godina. Prdnes u Australiji, tvitnes online i kucanica u Meksiku je upoznata s tvojim podvigom. |
alen |
Posted - 27/01/2016 : 10:25:37 Gledao sam taj dokumentarac prije 3-4 godine, instant nabavio diskografiju... Rodriguez je umalo postao zaboravljeni dragulj. |
leshwolsh |
Posted - 27/01/2016 : 10:17:31 Sjajan Film. Fenomenalna Muzika. |