forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Cromwell Posted - 11/12/2024 : 13:16:03
Palo mi je na pamet da bi mogli napraviti glazbeni izazov ali da nije puko nabrajanje je nego da je i drugima zabavno za čitati i sudjelovati.

- ideja je postaviti neku pjesmu sa jutuba koju biste željeli da neki forumaš prokomentira

- prozvani forumaš MORA preslušati pjesmu i ostaviti neki smisleni komentar. Nema jednolinijskih dobro je/loše je/+1 i slično Pljuvanje ili pohvala najmanje dvije solidne rečenice.

- ako prozvani forumaš ne odgovara podsjetite ga slanjem prijeteće privatne poruke.

- prozivka može biti samo želja da ta osoba presluša pjesmu, ali okidač može biti i nešto što je osoba negdje napisala na forumu iliti sredstvo za izravnavanje računa hehe!

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

- naravno, izbjegavajte stvari koje su nacionalističke, cajke, neozbiljne drekpjesme itd... Nismo sadisti i držite se glazbe koja nekog vraga vrijedi

- tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.

- i molim vas kad odgovarate daj izbrišite [ / tube] nastavke da stranica bude koliko toliko pregledna. Ostavite samo link i naziv (izvođač+pjesma) Nema goreg od 500 jutub thumbnaila na stranici

Prva žrtva: naravno tonto!

Rush - Natural Science
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
manhunter Posted - 26/03/2025 : 22:09:13
quote:
Originally posted by Beva

Evo jedna pjesma stara preko 3 godine, ali ponovno aktualna, za Manhuntera:

//www.youtube.com/watch?v=o5p5E97j2sw

Nije ovo nimalo za mene. Ovaj rap koji se nije promenio od devedesetih me je nervirao oduvek. Džaba ok tekst kad me način repovanja i ovaj generički ritam užasno nerviraju.

3/10
Salkan Posted - 26/03/2025 : 22:04:05
Morphine - All wrong

Svaka čast, jedan od mojih omiljenih bendova ikad. Buena, Like swimming, Miles Davis' funeral, French fries...i naravno, Swing it low...sve remek-djela :)
Jedini Sandman kojeg priznajem

Šta nesvrstani misli o ovom bezvremenskom tripu?

naker Posted - 25/03/2025 : 23:35:10
Salkan evo jedna za tebe. Morphine - All Wrong.

Salkan Posted - 24/03/2025 : 22:51:45
I meni to bode mozak.
Možda su se ona i taj neki drpali negdje gdje su popravljali vodovod, pa su radnici zatrpali one rupe za cijevi FI.Milion
alexts Posted - 24/03/2025 : 21:57:29
nipplepeople x Filip Mitrović - TI I JA

Volim da slušam Nipplepeople. Prvi put sam čuo za njih, sa njihovim hitom Sutra. Nisam baš siguran da shvatam njihove tekstove, ali to me i ne zanima previše, barem reči fino zvuče. Šta u ovoj pesmi znače "zakopani kanali"? Valjda to neko kapira bolje, za mene je muzika.

3,5/ 5
Salkan Posted - 23/03/2025 : 15:36:38
Tvrdim da je ovo ultimativna ljubavna pjesma prve polovine XXI vijeka. Zašto? Toliki splet emocija tek napomenut, ništa razjašnjeno u stihovima, a opet zbog boje glasa sve prihvatljivo, jednostavno i kiselo/slatko.

Da li me moji zaprljani senzori varaju? Da li se mladi ljudi kojima je život tu, bliže nego je nama naša mladost bila, shvataju ove sitnice. Neka mi to razjasni alexts.
Ipak je nedjelja i dolazi proljeće.
Beva Posted - 17/03/2025 : 17:37:24
Evo jedna pjesma stara preko 3 godine, ali ponovno aktualna, za Manhuntera:

Beva Posted - 17/03/2025 : 17:18:29
quote:
Originally posted by naker

Beva evo jedna za tebe. Gang Starr - What I'm Here 4.

https://www.youtube.com/watch?v=AnX6s1JiT-I

Odlično je ovo. Imam dojam da sam pjesmu nekad čuo, moguće na nekoj kompilaciji. Flow perfektan, zanimljiva boja glasa, pozadina dovoljno melodična, ima sve što dobra hip-hop pjesma treba imati.
naker Posted - 16/03/2025 : 22:04:20
Beva evo jedna za tebe. Gang Starr - What I'm Here 4.

naker Posted - 16/03/2025 : 22:01:49
KORPIKLAANI - Kunnia

Sviđa mi se iako ne znam o čemu se radi u pesmi. Mešavina grčkog folk zvuka sa finskim rock metalom. Kunnia, kunnia, kunniaaa

Lačni Franz - Naj ti poljub nariše ustnice

Video spot kida, a ni pesma ne zaostaju puno. Odličan tekst, super ritam i jako dobro odsvirano. Pri kraju pesme klavijature podsećaju na EKV, a to mi jedan od najdražih domaćih bendova pa mi je i ovo super leglo. Eks yu muzička scena '80tih je blago.
manhunter Posted - 16/03/2025 : 19:08:29
quote:
Originally posted by jogurt

Evo jedne više nego odlične stvari, a trebalo bi da je po Manhunter-ovom ukusu

http://youtu.be/RZ2oXzrnti4?si=NZn4Un-TJO6ATeMC

Dobro je ovo. Muzika odlična, pevanje malkice iritantno, zvuči tipično za onaj brit pop krajem devedesetih, početkom 2hiljaditih.

Zbog pevanja 6/10, inače bi bila i veća ocena.
manhunter Posted - 16/03/2025 : 19:05:20
quote:
Originally posted by Zula

Za kraj današnjih rock prijedloga... Manhunter...

Caesars Palace - Jerk It Out

Kad sam je prvi put čuo mi je bila baš dobra. Ali toliko puta se vrtela svuda da mi je dosadila. Na početku je bila 7, sada 5/10.
manhunter Posted - 16/03/2025 : 19:03:18
quote:
Originally posted by Macon

Manhunter, za tebe prvaci piratskog metala Alestorm-Rum

Me meni je ovo kao neki Judas priest, Saxon i slično. Nije to moj fah. Čuješ jednu pesmu, čuo si ih sve.

4/10
jogurt Posted - 16/03/2025 : 12:33:37
Evo jedne više nego odlične stvari, a trebalo bi da je po Manhunter-ovom ukusu

Macon Posted - 16/03/2025 : 12:00:57
quote:

Ajmo za Macona jedna punk rock pjesma.
Malo energije, ritma i zabave.

The Offspring - Pretty Fly

Ovo je klasika i jedna najboljih pjesama Offspring, koje sam uvijek voljeo. Green Day mi baš nisu nešto, zame su Offspring. 9/10
Macon Posted - 16/03/2025 : 11:55:57
quote:
Originally posted by alexts

Nautilus Pompilius: Dihanie

Rock iza gvozdene zavese! Ovo zvuči lošije i od Srebrnih Krila, a većina ex-Yu rocka dođu kao Mocart i Betoven spram tog.

1/ 5

Rock i popularnu glazbu slušam desetlječima i to tvoje nije za vrtič. Najgluplji prezir, totalna glupost i sramota.
Cromwell Posted - 16/03/2025 : 10:09:16
quote:
Originally posted by alexts

Uh Cromwelle, kakve nebuloze pišeš. Zato što je otpevana dečijim glasom, zato je "dečija pesma"!? WTF! To je u rangu kad čovek nije hteo da komentariše pesmu, jer je peva lik iz crtanog filma...

Never Can Say Goodbye je čak 3 puta bila veliki hit, u originalnom izvođenju, pa u verziji Gloria Gaynor i sastava The Communards, a ima još obrada.

Ne vidim neku nebulozu ovdje. Pjesmu su otpjevali klinci na laganu instrumentalnu podlogu = dječja pjesma. Isto kao što i u Vlaku u snijegu glavninu uloga čine djeca= dječji film. Nećemo ga valjda nazivati survival trilerom. :D
Nigdje nisam rekao da ova pjesma nije dobra nego da ne vidim zašto bi mi u ovom oceanu lako dostupne glazbe zapela za uho i zainteresirala za potencijalno štovanje. Ako je već taj đir u igri radije mi onda dajte neki hidden gem Majkel Ćeksona!

Što se tiče hitova, top lista i obrada - super za one kojima je to bitno. To je skoro ko da "a gde je pečat?" - Evo ga!
jogurt Posted - 16/03/2025 : 02:34:36
quote:

Malo smislene distorzije u rock blues pjesmi za Jogurta

ZZ Top - Sharp Dressed Man

https://www.youtube.com/watch?v=7wRHBLwpASw

Ovo mi je bila prva omiljena pesma od njih. Sada mi ne bi ušla u top 5, a verovatno ni u top 10; sada bih rekao da mi je omiljena Legs ili God left Chicago. Svakako odlična pesma, klasik; nikada ne zamori, meni odličan zvuk na koji sam inače naviknut. Ajde malo na mišiće neka ide 5
Salkan Posted - 15/03/2025 : 20:47:57
Bill Charlap Trio - The one I love belongs to somebody else

Prvi put čujem ovo. Dobro zvuči. Uvijek, kad slušam ovakav džez, pitam se kakva je razlika slušati ovo kod kuće ili na javnom mjestu.

Zato, ide kontrazadatak nakeru:

Neka nam cijenjeni naker proba približiti notu romanse u ovom Predinovom biseru, odnosno kako su ondašnji ljudi izdizali LJubav iznad svega.
Ima i titl tvsa, ako treba.
alexts Posted - 15/03/2025 : 20:34:52
Nautilus Pompilius: Dihanie

Rock iza gvozdene zavese! Ovo zvuči lošije i od Srebrnih Krila, a većina ex-Yu rocka dođu kao Mocart i Betoven spram tog.

1/ 5

The Hu- Wolf Totem

Ovi nisu napredovali od vremena Džingis Kana previše. Više zabavno za gledanje, nego za slušanje, mada produkcija jeste dobra.
Zula Posted - 15/03/2025 : 19:52:34
quote:
Originally posted by manhunter

Evo Zula, jedan klasik, za koji sam ja na početku bio ubeđen da izvode Depeche Mode.

http://youtu.be/Ye7FKc1JQe4?feature=shared

Ide u red poznatih pjesama koje sam htio/ne htio slušao puno puta. Solidno, uredno, sve dobro posloženo. Ne bih slušao namjerno, ali poslušam kad po slučaju dođe na radio. Nema tu ništa loše, ali niti nešto posebno uzbudljivo. Nekad veliki hit, danas kako kome...
manhunter Posted - 15/03/2025 : 19:23:37
Da se pridružim rock predlozima, šta Tonto kaže?

Zula Posted - 15/03/2025 : 16:10:21
Za kraj današnjih rock prijedloga... Manhunter...

Caesars Palace - Jerk It Out

Zula Posted - 15/03/2025 : 16:04:36
Za Tonta nešto klasično, naravno.

Edwyn Collins - A Girl Like You

Zula Posted - 15/03/2025 : 16:00:35
Malo smislene distorzije u rock blues pjesmi za Jogurta

ZZ Top - Sharp Dressed Man

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000