forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Wireless na laptopu

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 25/06/2009 : 17:35:59
Ljudi, dobio sam novi laptop da instaliram windows i ostalo ali ne znam jednu stvar jer se nisam nikad susreo sa istom:

Masina u sebi ima wireless, ali ja nisam nikad koristio na lapu pa ne znam ni gde se ukljucuje, ni koji su driveri, ni gde da ih nadjem?? Na sajtu proizvodjaca ima drivera ali samo za Vistu, a to mi ne treba posto sam Vistu skinuo da bih stavio XP..

Masina je Packard Bell SL51
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
seinfeld Posted - 26/06/2009 : 10:51:07
Evo konkretan primjer, ja imam D-link DIR-615 router. Lagan za instaliranje, pogotovo ako koristis windows. Tri koraka i zavrsena instalacija.
Napisao sam tuturial za ubunutu ali sve je isto u XPu ili Visti. Evo ovdje copy i paste. Sta ti trebas da uradis? Kupi router i prati korak po korak upustva :-)!

If you're in windows VISTA/XP/Whatever right now and you've somehow arrived to this page using google then welcome, cause these steps 1-4 are exactly the same in vista/XP!

1. Log in via http://192.168.0.1 (default "username: Admin and no pass")
2. Go to setup tab ----> internet ----> internet connection wizard

* 2.1 CHANGE PASSWORD ! click next
* 2.2 chose time zone (you know where you are)
* 2.3 Configure your Internet Connection
DHCP Connection (Dynamic IP Address)
Choose this if your Internet connection automatically provides you with an IP Address. Most Cable Modems use this type of connection.
* 2.4. press "clone your computer's MAC address" ; hostname: 'your computer name in ubuntu' ( mine is "grobar" yours is ..... )

3. Go to setup tab ----> wireless settings ----> Wireless Network Setup Wizard (after this we're gonna do manual settings)
3.1 give your network a name= SSID (e.g. 'grobar')
3.2.Automatically assign a network key (Recommended) and chose WAP or WAP2
3.3 Write down the network key!!! Or do printscr and save this page.

Right here you're pretty much set but please do step 4 as well!!!

4. Go to setup tab ----> wireless settings ---->Manual Wireless Network Setup
4.1

Wireless Network Settings

* Enable Wireless : ALWAYS
* Wireless Network Name : (Also called the SSID) the name you gave in 3.1
* 802.11 Mode : chose "mixed 802.11n,g and b"
* Enable Auto Channel Scan : YES
* Wireless Channel : AUTO
* Transmission Rate : BEST (Mbit/s)
* Channel Width : AUTO 20/40 MHz
* Visibility Status : !!!Invisible!!! (so that no outsiders know your SSID except you)

4.2
Wireless Security Mode : WPA-Personal

4.3
WPA mode: WPA2 only
Cipher type: AES
Group key update interval : 3600 seconds

4.4
Pre-Shared Key : the one that you generated (and wrote down somewhere) in 3.2. , you can change this key if you want but I suggest to leave it as is...

OK, now you're all set but if you did step 4, you can't see your network cause its status is set to invisible. So go to the upper right corner on your ubuntu desktop: click on the computer icon, click enable networking,click enable wireless and the click connect to other network.
Now you enter:
your SSID name that you entered in 3.1
wireless security: WPA2 personal
type: AES
enter password that you've generated in 3.2 (or 4.4)

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=865900
sawitch Posted - 26/06/2009 : 02:48:06
Ne mogu sada tim da se bavim, ali kad dodjem kuci procitacu taj clanak sto si linkovao i ako mi ne bude bilo jasno, pitam te... Hvala za ovo....
manhunter Posted - 26/06/2009 : 02:47:06
quote:
Originally posted by sawitch

Ne zajebavam za ovo majke mi... Ja kuci imam laptop i imam wireless preko access pointa i neke kantene koja je napolju i hvata signal.. Imam uplaceno kod tog providera i tako sljaka... Nisam nikad imao dodira sa ruterima i ostalim pa ne znam.. A reci mi, sada kad bih ja nabudzio ruter, ne bi mi trebao acc. point i ta kantena???

Inače, ako se povezuješ na net preko tuđeg rutera, ne plaćaš ništa.
manhunter Posted - 26/06/2009 : 02:45:26
http://www.sk.co.yu/2008/06/skse02.html
sawitch Posted - 26/06/2009 : 02:44:48
Ne zajebavam za ovo majke mi... Ja kuci imam laptop i imam wireless preko access pointa i neke kantene koja je napolju i hvata signal.. Imam uplaceno kod tog providera i tako sljaka... Nisam nikad imao dodira sa ruterima i ostalim pa ne znam.. A reci mi, sada kad bih ja nabudzio ruter, ne bi mi trebao acc. point i ta kantena???
manhunter Posted - 26/06/2009 : 02:41:40
quote:

A sad da vas pitam, koja je fora sa tim ruterima??? Objasnjavajte....

Ako se stvarno zajebavaš, ubiću te.
Ruter ti je isto što i modem, samo što modem moraš da uštekaš u pc/laptop, a ruter ti šalje signal vazduhom pa ti kabal i ne treba. Zato se i zove wireless- bežični.
Dovoljno jednostavno?
sawitch Posted - 26/06/2009 : 02:35:49
Pa to sam i hteo.. Jebem vas ja.. Nismo se razumeli.. Hteo sam net sad trenutno.. Da ga koristi drugar tamo gde su free zone..

A sad da vas pitam, koja je fora sa tim ruterima??? Objasnjavajte....
manhunter Posted - 26/06/2009 : 02:32:58
quote:

Samo da vam kazem da ste se zajebali.. Evo me u Zrenjaninu na jednoj pumpi i koristim njihov wireless... Sve radi kako treba... Al ste me bili pozabunjivali...

Sale: tu si primio signal sa NJIHOVOG RUTERA, a ako nećeš da živiš na pumpi u Zrenjaninu, moraš da nabaviš i sebi jedan.

VERUJ MI.
sawitch Posted - 26/06/2009 : 02:25:57
Samo da vam kazem da ste se zajebali.. Evo me u Zrenjaninu na jednoj pumpi i koristim njihov wireless... Sve radi kako treba... Al ste me bili pozabunjivali...
manhunter Posted - 26/06/2009 : 00:30:43
quote:
znaci nema sanse da se bez rutera koristi wireless??
A koja je fora bila kod Nokie N95? Kako sam tamo mogao??? U cemu je razlika?

Sale, ruter ti je potreban da bi priključio modem, a modem ti je priključen na telefonsku liniju/kablovsku sa koje dobijaš internet.
Drugim rečima, onako amaterski rečeno, internet ti "ide" kroz kabal, ulazi u modem, iz modema u ruter, a ruter onda taj signal šalje kroz vazduh do tvog laptopa,i ti se priključiš na net.
Nokia je TELEFON, a ne računar, mobilni telefoni ionako dobijaju signal vazdušnim putem, pa tako i onaj wap/internet signal, zato ti modem nije ni trebao.
Kapiši?
sawitch Posted - 26/06/2009 : 00:10:35
Nije za 200, ovaj je drugar uzeo za 450.. Ali to je taj... Meni se masinica svidja bas...
@ Zeljko, znaci nema sanse da se bez rutera koristi wireless??
A koja je fora bila kod Nokie N95? Kako sam tamo mogao??? U cemu je razlika?
zeljko Posted - 25/06/2009 : 23:24:06
da bi se konektovao na internet trebas imati account
a da imas account trebas modem

pretpostavljam da sada imas internet i modem za 1 komp

:D

a da bi se konektovao na net preko laptopa trebas imati ruter koji ce dijeliti konekciju s kompom i laptopom

:D i to wireless onaj s malom antenom...
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:56:46
quote:

Videcemo, javicu ti ako ne bude sljakalo... I nemoj da delis stvari dzabe, ti nisi normalan.. :))) Ima tvojoj zeni da pustim SMS da se bahatis.. :))
I prevodi onu seriju umesto da se zamajavas ovde :))

Ma kakvo crno bahaćenje, bila je neka ponuda dva za jedan, uz neku smešnu cenu, a u međuvremenu sam dobio i jedan od providera.
I otkud tebi mobilni moje žene???
sawitch Posted - 25/06/2009 : 22:55:18
quote:
Originally posted by zeljko

ja ne znam jel se ovaj sali :D

ali majstore kako mislis imati wireles internet bez rutera???

Ej, ne znam, kazem da nisam nikad koristio to, zato sam i otvorio topic...

Packard Bell SL51 eto ti ime racunara, pa ako znas, vidi da li to moze ili ne, da znam i ja... Ja stvarno ne znam..
sawitch Posted - 25/06/2009 : 22:54:07
Videcemo, javicu ti ako ne bude sljakalo... I nemoj da delis stvari dzabe, ti nisi normalan.. :))) Ima tvojoj zeni da pustim SMS da se bahatis.. :))
I prevodi onu seriju umesto da se zamajavas ovde :))
zeljko Posted - 25/06/2009 : 22:53:22
ja ne znam jel se ovaj sali :D

ali majstore kako mislis imati wireles internet bez rutera???
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:51:20
Ako je Zitiste city jedan veliki hotspot, onda ti ruter ne treba, u suprotnom, bez zajebancije, imam dva viska. Ne razumem se ja bas u tehniku, ali bez te spravice ce teze ici.
sawitch Posted - 25/06/2009 : 22:44:55
Hahaha.. Sta ce mi ruter?? Pa valjda ce da radi ovako... Evo sad sam probao ali ne moze da nadje mrezu.. Probacu sutra napolju... Ja sa mojom kantenom imam 20% signala...
A od sada cu samo tebe da maltretiram za linkove, ti si doktor.. :)))
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:34:51
quote:

Hvala kralju na trudu, ali iskopao sam ga i resio problem... Jebote, izludeo sam!!! Sve full!!!

Ma šta si kopao, ove linkove sam našao za 2 minuta.
Sad ti samo još ruter nedostaje...
Imam jedan viška, hoćeš?
sawitch Posted - 25/06/2009 : 22:32:49
Hvala kralju na trudu, ali iskopao sam ga i resio problem... Jebote, izludeo sam!!! Sve full!!!
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:21:47
Ima i ovde
http://videodrivers.de/rtl8187-chipset-driver/download-617.html
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:15:52
quote:

Nemam ruter!!!

Pa kako ćeš da koristiš wireless, MOLIM TE?
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:14:36
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PFid=1&Level=6&Conn=5&ProdID=143&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true
sawitch Posted - 25/06/2009 : 22:13:12
Nemam ruter!!! A evo sta sam iskopao na nekom forumu.. Lik je pitao za taj driver, evo sta mu je drugi odgovorio:

Hi, yu may not be able to find this drvier. I have a Toshiba also that came with Vista, and has the same wireless card. I did put XP on as a dual boot but the qifi was a reason I didn't go fully XP.
From what I can see, the problem with all the drivers is that the wireless card is on the sound card or something like that. I'm not too sure how it is worked out, but even if you go get the offical realtek driver from their site and try to use that it just fails.
I do believe that the driver file can be updated to work, but I wasn't able to find any and I don't know enough about driver files to do it myself.

Sad kopam dalje... Ako neko iskopa i za Vistu, probacu i njega, moguce da ce da radi i na XP-u.. Jebote koji su to konji, prave drivere samo za Vistu..
manhunter Posted - 25/06/2009 : 22:08:54
Drajver ti ide u kompletu sa Vistom, ako si izbrisao vistu i stavio XP, postoji mogucnost da nema drajvera za tu karticu pod tim operativnim sistemom.
Valjda, nemam pojma. Idi direktno na karticu i aktualiziraj drajver.
I PRIKLJUCI RUTER VEC JEDNOM! ;-)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000