forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Eksterni hard disk - koji odabrati?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ned_lynx Posted - 10/10/2009 : 00:50:08
Minimum 1TB i 7200 obrtaja u minutu, rekosmo prodavcu kod koga nabavljamo računarsku opremu, na šta dobismo preporuku za: ovaj Verbatim 3,5" i Western Digital, takođe 3,5".

Verbatim je oko 100€ dok je WD više nego duplo skuplji, a istog je jednoterabajtnog kapaciteta i iste brzine obrtanja, no ima trogodišnju garanciju i ethernet, što ne igra presudnu ulogu.

Prvenstvena namena je backup podataka po povratku sa terena u smeštaj (oslobađanje CF kartica/DVC kaseta/mobilnih diskova) a kasnije u kancelariji obrada materijala; koji izabrati, i zašto (ako Vas ne mrzi da komentarišete)?

A možda postoji i neki bolji izbor, ali ga prodavac nema na lageru pa mudro ćuti?

Hvala unapred.
10   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
mcn Posted - 13/10/2009 : 02:23:22
>eksterni ili naguženi

Eksterni.

mcn
globinjo Posted - 13/10/2009 : 02:03:54
quote:
Originally posted by mcn
1,5 TB Verbatim (930 kn u Metrou)

eksterni ili naguženi
globinjo Posted - 13/10/2009 : 02:02:54
quote:
Originally posted by mcn
Sad sam kupio 1,5 TB Verbatim (930 kn u Metrou) jer nije bilo bogznacceg drugog i zasad radi ok.

mcn

hmmm,pa i nije puno...a riješio bih veliki problem...
mcn Posted - 13/10/2009 : 00:01:23
Tu po kuchi su 2 MyBooka od 1 TB i rade ok kao skladissta. Sad sam kupio 1,5 TB Verbatim (930 kn u Metrou) jer nije bilo bogznacceg drugog i zasad radi ok.

mcn
Grujah. Posted - 12/10/2009 : 22:39:05
Zavisi kolko ćeš ga njakati. Ja ga kod kuće priključujem na Desktop, u stanu na laptop, a i vučem ga kod kolega sa faxa da razmenjujem materijal. Ako će ti stojati na jednom kompu samo jeftiniji je "naguziti ga".
globinjo Posted - 12/10/2009 : 22:10:31
mislim se uzet terabajt...da li ga naguzit u komp ili uzet kao eksterni...
Grujah. Posted - 10/10/2009 : 10:04:53
Ne koristim ka profesionalno, več kao dosta zahtevan takovzani "lični" (amaterski) korisnik, za skaladištenje (uglavnom video) materijala, i sa/na njega svakogdnevno čitam/pišem. Nosim ga svuda sa sobom, u prilično improvizovanoj torbi za laptop, "kutija" je sva izlupan i izderan i on se još dobro drži. Više puta mi se isključio iz struje-kompa u radi, nije bilo posledica.

E da, sad se setih da sam još jednom imao, ne toliko prijatna, iskustva sa WDom. Drug mi je pozajmio njegov WD MyPassport od 256GB. Kako je meni ostao jos samo 1 valjan usb ulaz na kojem je USBHub, morao sam u HUB da ga stavim. Kako ni Passport ni HUB nisu imali napajanje, ja sve što sam prebacio se corruptovalo, napravilo bad sectore i malo teže popravilo (kaže on da mu reportovalo i popravilo neke "clustere"). #1054;vaj svoj držim isto na HUBu, ali kako on ima sopstveno napajana radi OK.

quote:
Neki koje poznam su imali problema s njim, ali se ispostavilo da je to zato što ga nisu formatirali, već koristili na plug-and-play principu. Tvornički se na njima radi quick format, pa je poželjno to doma napraviti pedantnije prije korištenja.

Ja se isto tako zajebah, nisam čitao šta piše na kutiji i zaboravio da formatiram u NTSF format, tako da mi je ostao u FAT32 :/.
alen Posted - 10/10/2009 : 08:50:56
Imam i ja taj isti MyBook WD od jedne tere oko godinu i pol dana. Radi bezrijekorno.
Neki koje poznam su imali problema s njim, ali se ispostavilo da je to zato što ga nisu formatirali, već koristili na plug-and-play principu. Tvornički se na njima radi quick format, pa je poželjno to doma napraviti pedantnije prije korištenja.
ned_lynx Posted - 10/10/2009 : 02:17:36
@Grujah.
Hvala za utiske; nekoliko mi je WD-a otkazalo i grdan problem napravilo svojevremeno, a o ikakvom heavy usageu nije bilo ni govora. Da li se WD, vremenom, popravio? U koje svrhe ti koristiš svoj WD, kad si već zadovoljan uređajem, ako smem da pitam?
Backup?
Grujah. Posted - 10/10/2009 : 01:20:24
Ja imam 1TB MyBook WD, sličan ovom što si ti spomenuo, samo što nije taj WorldEdition tj. nema Ethernet. Kupio sam ga pre nekih 4-6 meseci i dao 120-130 eura za njega, dok sad vidim da je Vebratim nekih 100E. Ne znam zašto ti traže duplo više za daj WD sa ethernetom.

Inače, ja sam prezadovoljan ovim WDom, i brzinom i izgledom i pouzdanošću i izdržljivošću (s obzirom da sam ga ja dosta selio i nisam baš bio nežan sa njime). Nisam imao ama baš nikakvih problema sa njim, i ako nešto znači, ima 976 miliona kB (930 GB) korisnog prostora.

Ne znam kakav je Vebratim, verujem da je OK, ja ako opet kupujem verovatno ću opet uzeti WD.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000