T O P I C R E V I E W |
Mr Spock |
Posted - 03/03/2010 : 17:35:50 Da li ima ovde Ubuntu ili nekog drugog Linuxa korisnika? :)
Hteo bih da razmenim misljenje sa striparosima linuxasima :D
Trenutno sam primoran da budem na visti ali inace sam korisnik Ubunta.
:)
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 24/03/2016 : 20:05:40 maskota Ubuntu 16.04 http://www.omgubuntu.co.uk/2016/03/official-mascot-ubuntu-16-04-looks-like |
all_ba |
Posted - 16/05/2010 : 14:40:20 quote: Originally posted by Grujah.
Sad, mozda glupo pitanje, kakva je razlika izmedju web stranice i portala?
Ne bavim se web dizajnom, ovo je za projekat za faks, potrebno je redizajnirati jedan fakultetski poddomen, posto trenutno i nije najfunkcionalniji.
Pitanje je na mjestu. Web stranice (imaš statične i dinamične)koliko god dinamične bile, puno linkova, podtranica etc, ne mogu se mjeriti sa portalom koji je dosta složeniji. Najbolji primjer web portala je ovaj "naš" www.stripovi.com. Tebi očito treba neki klasični program za kreiranje web stranica i to za Windovs. Joomla je platforma za pravljenje i upravljanje web portalima.
|
Grujah. |
Posted - 16/05/2010 : 14:07:32 Sad, mozda glupo pitanje, kakva je razlika izmedju web stranice i portala?
Ne bavim se web dizajnom, ovo je za projekat za faks, potrebno je redizajnirati jedan fakultetski poddomen, posto trenutno i nije najfunkcionalniji. |
all_ba |
Posted - 16/05/2010 : 13:58:02 @Grujah, jel' ti treba program za web stranicu ili portal. Ako je u pitanju portal, vjerovatno bi mogla pomoći Joomla. Sjajan besplatni program otvorenog coda i mislim da se može koristiti i za ostale os.:) |
all_ba |
Posted - 14/05/2010 : 19:57:33 quote: Originally posted by Grujah.
S razlogom sam stavio ovaj post u temu "Ubuntu". Adobe Dreamweaver je za Windows.
Jesi me dobro nasmijao. Odnosno sam sam se sebi smijao, koji previd. |
Grujah. |
Posted - 14/05/2010 : 19:21:55 S razlogom sam stavio ovaj post u temu "Ubuntu". Adobe Dreamweaver je za Windows. |
all_ba |
Posted - 14/05/2010 : 19:17:40 quote: Originally posted by Grujah.
Treba mi valjan program za izradu web stranica. HTML/CSS/Javascript/XML. Sta valja?
Za mene najbolji (Adobe)Dreamweaver, i prije neogo je Adobe kupio Macromediu, bio je najbolji program za web. |
Grujah. |
Posted - 14/05/2010 : 14:46:52 Treba mi valjan program za izradu web stranica. HTML/CSS/Javascript/XML. Sta valja? |
Grujah. |
Posted - 03/05/2010 : 01:34:44 Da. |
all_ba |
Posted - 03/05/2010 : 01:22:26 quote: Originally posted by cat claw
Aha. Znaci, Linuxom skinem sliku s neta, sacuvam je na trecoj particiji, ugasim Linux i upalim XP, i sa trece partacije uvucem sliku u Photoshop. Esam pogodijo?
Ode i ti @Bane i hakere. |
cat claw |
Posted - 03/05/2010 : 00:10:40 Aha. Znaci, Linuxom skinem sliku s neta, sacuvam je na trecoj particiji, ugasim Linux i upalim XP, i sa trece partacije uvucem sliku u Photoshop. Esam pogodijo? |
Grujah. |
Posted - 02/05/2010 : 18:04:46 Naravno. Iz Windowsa neces videti particiju na kojoj je instaliran Linux (jer je u ext3 formatu), ali iz Linuxa ces videti sve particije.
NPR. Imas 3 particije 1: Windows 2: Linux 3: Bez OSa (u recimo, NTFSu formatu). Iz WINa vidis 1 i 3, iz Linuksa 1, 2 i 3. |
cat claw |
Posted - 02/05/2010 : 17:22:29 Postavio bih pitanje al da se ne smejete... Svidja mi se ideja za XP i Linux zajedno, tj Linux bih koristio za net da se ne zezam sa virusima. Pitanje je da li se moze odrediti neki folder ili treca particija koji ce videti i jedan i drugi os, ili je najprostije resenje stalno utaknuta USB memorija? |
all_ba |
Posted - 02/05/2010 : 13:50:41 quote: Originally posted by Grujah.
Kompatabilni su, naravno. Kada instaliras Ubuntu, imaces izbor gde ces da napravis partici za Ubuntu i koliko mesta hoces da ti zauzme. Posle instalacije, kada god ukljucujes racunar imaces izbor sta hoces da bootujes, WIndows ili Ubuntu.
Mozes da dignes Ubuntu i sa Live CDa i da ga probas bez instaliranja, da vidis dali ti odgovara ili ne.
Hvala najljepša za informaciju. |
jasa |
Posted - 02/05/2010 : 13:41:01 xubuntu ftw :D |
Grujah. |
Posted - 02/05/2010 : 13:31:48 Kompatabilni su, naravno. Kada instaliras Ubuntu, imaces izbor gde ces da napravis partici za Ubuntu i koliko mesta hoces da ti zauzme. Posle instalacije, kada god ukljucujes racunar imaces izbor sta hoces da bootujes, WIndows ili Ubuntu.
Mozes da dignes Ubuntu i sa Live CDa i da ga probas bez instaliranja, da vidis dali ti odgovara ili ne. |
all_ba |
Posted - 02/05/2010 : 11:08:36 Kao prvo jako ste me zainteresirali za Ubuntu os. Pitanje, ne bih se odrekao Windovsa XP na C disku (sa svim grafičkim programima), no imalo bi prostora na D-disku da instaliram Ubuntu. Kako bi ovo funkcionisalo. Da li su na ovaj način inkompatibilni ili nisu. |
seinfeld |
Posted - 30/04/2010 : 20:16:13 Bas sada upgrade-ujem. |
Grujah. |
Posted - 30/04/2010 : 12:44:39 Izasao Ubuntu 10.4, pa ako niste ranije skinuli neku od beta/alpha/RC verzija, sad je pravo vreme da predjete na Lucid. :) |
Grujah. |
Posted - 07/03/2010 : 17:52:36 Evo, sto se gejminga tice, ja se juce poceo da se igram sa WINE-om i namestio Worms Armageddon (igrica koju trenutno najvise igram) i na Linuxu :). Probao sam i Warcraft 3 da namestim, nisam jos uspeo (instalirao ali ne da se pokrenuti kako treba) ali namesticu i to tokom nedelje :) |
Mr Spock |
Posted - 06/03/2010 : 20:54:09 Tako je. Terminal je nepotreban pocetnicima.
To ti je na ubuntu kao na primer.. udjes u Visti u Default programs.. cuo si na netu za neki program.. ukucas u search.. Vista sama nadje i instalira. :D Tako bi bilo na Visti da radi kao ubuntu.
Na Ubuntu samo tako.
A na Winu moras da skidas programe i da se sa svakim posebno drndas.
A imas i Ubuntu na DVD sa jako velikim setom programa gde nista nikada prakticno i ne moras da skidas s neta. Samo updateove koje Ubuntu sam, lako i brzo instalira. :) |
luce |
Posted - 05/03/2010 : 19:50:15 ljudi kod usporedjivanja ubuntu-a i windowsa zaboravljaju jednu bitnu cinjenicu; ubuntu je besplatan, a win ne necu uopce komentirat ilegalne kopije bilo kakvih programa. inace sam po struci programer i nemam bas dobro misljenje o kradji softvera.
sto se tice samog ubuntu-a; milina! problema s njim jos nisam imala, a koristim laptop, sto jednom davno, s linuxom, nije bila sretna veza
sav softver koji ti triba nalazi se na udaljenosti od par klikova i download, sve kroz graficko sucelje; znaci i tu se danas moze bez terminala. naravno, napredni korisnici ce uvijek preferirati terminal zbog njegove brzine... |
Grujah. |
Posted - 05/03/2010 : 18:32:50 quote: Originally posted by zeljko
:D dje sam ja rekao ne radi
jednostavno previše smaranja :D ni za šta ... spomenuo si jednostavne stvari a nisi spomenuo komandni prozor gdje ukucavas komande...koje obicno ne zna početnik
Jes, smaranje. A anti-virusi, zajebavanje sa trial verzijama i crackovima svega zivog (ukljucujuci windowsa), a i driveri, je sveukupno mnogo vece smaranje. A sto se jednostavnosti tice, kakve veze ima pominjanje terminala? I Windows ima Command Prompt, to je maltene isto. Samo sto terminal je mnogo funkcionalniji. |
Mr Spock |
Posted - 05/03/2010 : 17:40:06 U stvari pocetnik i nema potrebe da radi u komandnom prozoru. Moze sve da se odradi i kroz klasicne prozore kao u windowsu.
U stvari i Vista je preuzela dosta Ubuntu dizajna.
Ubuntu je extra. |
zeljko |
Posted - 05/03/2010 : 09:56:41 bas sam neki dan razmisljao o dosu bio je sjajna stvar... jeb ga... da ne bi majkrosofta jos bi kljucali one naredbe a prosjecan korisnik nikad nista ne bi radio vise od tipkanja teksta na kompu...
a ta stvar s virusima :D bice virusa na linuxu kad ga bude koristilo 90% planete
to je kao da kazes da cura iz crkvenog hora nema gonoreju za razliku od kafanske pjevaljke :D :P |