T O P I C R E V I E W |
emirem |
Posted - 06/12/2011 : 18:24:24 Imam laptop stalno prikljucen na TV(spojen VGA kabelom,HDMI mi nije dobar umjesto vanjska dva stereo zvucnika prebaci na TV ali zvuk je los pa jos moram pojacavati!) kad gledam seriju ili film ,izvadim bateriju pa je stalno pod naponom.
Nasao sam titlove koji "ne bjeze" dvd rip i probao sinoc da stavim na TV preko memory sticka ( serija i titl su "rename-ani u isti naziv,to pali kad ih spojis pa odmah ubaci titl u seriju-film da ne moras posebno titl ubaciti) ali eto nece da ucita...
Znam da je lakse ovako sa spajanjem dva elektronicka uredjaja ali "srche" struju pa ako tko sta zna....javite! Tnx svima unaprijed! |
18 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
DeeCay |
Posted - 08/12/2011 : 19:49:23 quote: Originally posted by Grujah.
Mozda je imala mogucnost prikazivanja nasih znakova ali nije bio dobar enkoding. Nasi prevodioci uvek ekodiraju u Western ISO sto mene nervira, ja bih zabranio sve enkodinge koji nisu Unicode UTF-16, vidi negde u kom enkodingu ti DVD player cita.
Da, točno, već sam i zaboravio što je bio problem, tako sam i rješavao taj problem, no dojadilo mi je svaki put konvertirati encoding u titlovima na kompu... Model nije bio tako popularan, pa na netu nije bilo onim piratskih modifikacija za upgrade. Tako da sam taj dvd player ostavio starcima neka gledaju dvd-e koji rade kako treba i nabavio novi koji čita sve bez zafrkavanja s titlovima. |
emirem |
Posted - 08/12/2011 : 18:56:09 Sada razmisljam o tabletu (samsung ili archos) ubacio bi GOM player i cica-mica gotova prica....spojim HDMIjem i na TV... |
hello |
Posted - 08/12/2011 : 11:34:30 Najkvalitetnije rješenje je kupiti media player. Čita sve moguće formate, podnapise, povećava format slova, mijenja boju slova. Ja sam ovo ljeto kupio xtreamer sidewinder na akciji za 500,00 kn spojio na njega vanjski disk i za sada sve savršeno funkcionira. |
Cromwell |
Posted - 08/12/2011 : 10:15:20 A jesi pokušao u settingsima stavit output na xvid a ne divx? Xvid je zapravo nekakvi mpeg4 format a to bi ti televizor trebao prepoznat. |
emirem |
Posted - 07/12/2011 : 20:50:00 Konvertiranje traje u realnom vremenu..po seriji se ceka 42 minute, da bar ima neki brzi program u nekoliko minuta da ga konvertira. Video cleaner pretvara sve zive formate, ali sporo.... AVIAddXSubs je isti kao AVISUB... |
emirem |
Posted - 07/12/2011 : 20:22:56 Evo bas sam koristio AVISUB i neke serije sam obradio sa titlovima,program radi samo steta sto ne mogu da provjerim na TV jer izgleda ne prepoznaje extenziju .divx .....da je ostao .avi bilo bi OK! |
jaki |
Posted - 07/12/2011 : 00:35:19 propustio si ono <imao sam< |
Grujah. |
Posted - 06/12/2011 : 23:56:23 Mozda je imala mogucnost prikazivanja nasih znakova ali nije bio dobar enkoding. Nasi prevodioci uvek ekodiraju u Western ISO sto mene nervira, ja bih zabranio sve enkodinge koji nisu Unicode UTF-16, vidi negde u kom enkodingu ti DVD player cita. |
DeeCay |
Posted - 06/12/2011 : 21:30:27 ups, sorry, negdje sam vidio LG... No svejedno, pogledati model i manual i pogledati što uopće podražava. Koliko god se nadali da danas svi uređaju imaju podršku za sve, to nije točno. Svojedobno sam imao Phillips dvd-player koji je podržavao sve titlove, no ta verzija nije imala mogućnost prikazivanje dijakritičkih znakove, i ne možeš si pomoći... |
emirem |
Posted - 06/12/2011 : 21:29:35 Philips 40PFL7664
Provjeravao za subse ima samo za one filmove koje pustaju na mrezama ,podrzava .avi ali nema za subse nista one koje idu odvojeno od filma... Mah... AviSub i AVIAddXSubs za ovo cu pogledati jos...tnx boys! |
Cromwell |
Posted - 06/12/2011 : 21:15:46 Kako LG? O Philipsu je riječ |
DeeCay |
Posted - 06/12/2011 : 21:09:07 Stari, a da skineš manual za TV pa da se posavjetuješ koje titlove podržava? Imaš na netu LG manuale koji se lako skinu... Probaj konvertirati u druge formate titlova.
Imam doma LG-a i čita mi srt, sub i txt, i moraju biti istog naziva kao i film inače ih ne kuži. I ne mogu se birati niti vidjeti nego ih automatski uočava. Vjerojatno ti radi na isti princip kao i meni, jer i ja gledam s eksternog diska. Još kad bi dao točan model mogli bi istog trena provjeriti što podržava. Na lg sajtu ti ima o svakom modelu sve što te zanima. |
Cromwell |
Posted - 06/12/2011 : 20:44:52 Jok. Pokušao je čovjek već, piše u prvom postu.
Nego, znali su titlovi biti i u .txt formatu pa sam mislio da je i ovo slučaj. No nebitno sad..
Kao što rekoh televizor ti vjerojatno ne podržava taj format jbg. Jedino od lakših rješenja ti je kupiti neki dvd player (sa opcijom gledanja divx-a) za 200 kuna. Druga solucija je da integriraš (naštampaš) titlove u sami film. Osobno to nikad nisam radio jer mi se čini kao teža gnjavaža ali eto malo sam proguglao pa pokušaj sa programima AviSub i AVIAddXSubs.
|
andjusticeforall |
Posted - 06/12/2011 : 20:25:45 Preimenuj naziv titla tako da bude isti kao i naziv filma (pali kod cure na njenom tv-u)...
A ovo za zvuk, gornje rješenje mora raditi. |
emirem |
Posted - 06/12/2011 : 19:56:25 quote: Originally posted by andjusticeforall
@emirem
Vezano za HDMI
Jeste dobar je taj kabel i moderniji,ali zvucnici nisu oni glomazni dolby surround nego obicna dva mini za laptop "trust" i na laptop su spojeni,nije potrebno spajati sa TV-om jer moram stalno onda uticnicu ukljucivati/iskljucivati...
probao sam i preko vanjskog tvrdog diska ali ponekad formate razvuce i ne podrzi kako treba pa ipak pogledam preko laptopa njabolje,GOM player i onda si podesim sta mi pase...zvuk slika boja itd.. To radim sa starim laptopom koji ("Acer") ima razbijen ekran,stari su mu drajveri i polako se "gubi" krci slika,usporava stavio tuneup program da ga malo "podigne" ali ne pomaze mu puno jer je stariji od pet godina i vrijeme ga pojelo.. Imam novi MSI 17,3incha i super je probao neki dan sa HDMI na TV slika OK ali zvuk preko vanjskih zvucnika ne ide nego preko TV i to oslabljen...sto me cudi.
Znaci sve u svemu kad bih mogao uopce da mi se titl ocita preko sticka,treba neki drugi format...
Hvala obojici na info.. |
emirem |
Posted - 06/12/2011 : 19:48:23 LCD Philips 102cm dijagonale proslogodisnji model HD opcije i sve zivo...
Titlovi su uvijek u .srt formatu.... Sta nece neznam,ali ne mogu nikako da vidim titl kao opciju nego ga uopce ne prikazuje kao file/podatak. |
andjusticeforall |
Posted - 06/12/2011 : 19:35:54 @emirem
Vezano za HDMI (rješenje koje šljaka):
Moraš odabrati na postavkama za zvuk eksterne zvučnike kao zadani uređaj(isti slučaj je i kod mene), upravljački program za zvučnike mi je VIA HD Audio Deck, dva puta klik tamo i odabrati speaker kao Default Device.
Ukoliko je neki drugi upravljački program u pitanju, pretpostaviši da imaš win 7 OS, može se i putem Control Panela: Control Panel\Hardware and Sound i tamo se odabere opcija Sound te na Speakers desni klik i opcija Set as default device. Time zvučnici postaju zadani uređaj.
Tu ima još niz opcija podešavanja zvuka na samim zvučnicima pa odabereš što najbolje paše (ili jednostavno ostaviš osnovne postavke), a HDMI je svakako nenadjebiv način prijenosa slike sa kompa na TV, pogotovo kad skineš film u punoj HD kvaliteti (HD 1080P/1080I). Nakon ovog nema povratka nazad. :)
Ako nešto slučajno neće šljakat ili sam nerazumljivo napisao javi... |
Cromwell |
Posted - 06/12/2011 : 19:01:50 Hm, vjerojatno ti televizor ne podržava format u kojem su zapisani titlovi. Koja je ekstenzija tim titlovima? O kojem se televizoru radi? |