T O P I C R E V I E W |
sawitch |
Posted - 23/01/2012 : 09:47:29 Koristi li neko ovo??? Kako radi? |
14 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
kosmajac |
Posted - 24/01/2012 : 02:22:04 quote: Originally posted by Grujah.
Zato sto, u opstem slucaju: Nemas garatnovanu vec maksimalnu brzinu, sto znaci ako imas srece ici ce ti brzo, ako nemas srece (a neces imati) internet ce da se mrcvari. Imaju ogranicenu kolicinu podataka koju mozes da skines u odredjenom periodu. Posle toga papreno naplacuju. A ode brzo. Mnogo je manje stabilno nego kad lepo imas kabl do svog modema/rutera. Posebno ako nije dobra pokrivenost mreze.
Iako te ne dotice mnogo: Softver za te modeme postoji samo za Windows. Nisam siguran tacno kakva je mogucnost povezivanja vise racunara (ad hoc ili kakovec) i da li postoji.. (ovo uzeti sa zadrskom jer nisam probao niti se bavio ovim).
LJUDI SVE JE U REDU SA USB MODEMOM ALI JE KRUCIJALNO PITANJE POKRIVENOST BAZNIM STANICAMA OKOLINE GDE SALE STANUJE ako ih nema mozes da prdis koliko hoces...sta,zar treba da ide u NOVI SAD ili BEOGRAD,PANCEVO da bi imao dobru propustljivost mreze??? |
Grujah. |
Posted - 23/01/2012 : 21:53:09 Zato sto, u opstem slucaju: Nemas garatnovanu vec maksimalnu brzinu, sto znaci ako imas srece ici ce ti brzo, ako nemas srece (a neces imati) internet ce da se mrcvari. Imaju ogranicenu kolicinu podataka koju mozes da skines u odredjenom periodu. Posle toga papreno naplacuju. A ode brzo. Mnogo je manje stabilno nego kad lepo imas kabl do svog modema/rutera. Posebno ako nije dobra pokrivenost mreze.
Iako te ne dotice mnogo: Softver za te modeme postoji samo za Windows. Nisam siguran tacno kakva je mogucnost povezivanja vise racunara (ad hoc ili kakovec) i da li postoji.. (ovo uzeti sa zadrskom jer nisam probao niti se bavio ovim). |
sawitch |
Posted - 23/01/2012 : 20:54:23 A zasto nisi fan USB modema? Sta mozes reci protiv njih? Svaki savet dobro dosao... |
Grujah. |
Posted - 23/01/2012 : 20:36:26 Pa manje-vise ti je isti kvalitet i ADSLa. Ono, jeste da ti je ekstra trosak tih 500din ali ti USB modemi te kasnije izadju mmnoogo vise para kolko ja znam.. Ono, ja ovde u stanu u BG ne koristim ni telefon ni TV, tako da mi je isto uzeo SBB ili ADSL (moram da placam telefon/tv pretlatu koju ne koristim) .. i jbg, placam, stasad, bolje alternative nema. |
sawitch |
Posted - 23/01/2012 : 19:45:49 quote: Originally posted by Grujah.
SBB ili ADSL, ti usb modemi i pretplate na isti koje dele kompanije mobilne telefonije su najgore sto mozes da uzmes od interneta.
U ZR-u SBB kod zeninih radi kao zmaj... Ima skoro punih 6 megabita... Stabilan.. Nema greske... Ali kada ja to u Zitistu ne mogu da koristim... Pitao sam malo za alternativu... |
kosmajac |
Posted - 23/01/2012 : 19:08:15 quote: Originally posted by Grujah.
SBB ili ADSL, ti usb modemi i pretplate na isti koje dele kompanije mobilne telefonije su najgore sto mozes da uzmes od interneta.
hocu obrazlozenje inace nisam niti sa USBom niti sa ADSLom imao problema Ti??
|
Grujah. |
Posted - 23/01/2012 : 18:24:53 SBB ili ADSL, ti usb modemi i pretplate na isti koje dele kompanije mobilne telefonije su najgore sto mozes da uzmes od interneta. |
kosmajac |
Posted - 23/01/2012 : 16:47:12 quote: Originally posted by sawitch
Kod mojih imam ADSL i IPTV.. Taj IPTV mi je dobar samo zbog Arena, a za drugo mi radi posao i ova nasa lokalna kablovska gde imam HBO, Sportklub, Eurosport i redovne domace.. Kosta 500 dinara...
Sto se interneta tice, ja bih da prodjem jeftinije... Jer ako uzmem ADSL, moram da aktiviram i redovnu telefonsku liniju koja mi uopste nije potrebna i da placam 500-600 dinara pretplatu koristio/ne koristio... Onda mi obican ADSL od 1550 dinara nije toliko vec preko 2000 dinara...
A sada su bile te neke akcije gde jeftinije dobijes internet i jos laptop uz to... Pa sam se zato interesovao kako radi net preko USB modema itd...
kazem ti,proveri samo dostupnost baznih stanica u svojoj okolini... ja sam na USB koristio pre sest godina i bilo je ok(mislim u kraju kod mene)jer je bilo bazne stanice...po Bg-u si mogao da koristis(ali su bile smetnje po nekim krajevima)...sta znam..ali je dobra stvar..danas je Bg ceo pokriven..jedino za Zuce ne znam..ti proveri za tvoj grad i okolinu |
sawitch |
Posted - 23/01/2012 : 14:40:22 Kod mojih imam ADSL i IPTV.. Taj IPTV mi je dobar samo zbog Arena, a za drugo mi radi posao i ova nasa lokalna kablovska gde imam HBO, Sportklub, Eurosport i redovne domace.. Kosta 500 dinara...
Sto se interneta tice, ja bih da prodjem jeftinije... Jer ako uzmem ADSL, moram da aktiviram i redovnu telefonsku liniju koja mi uopste nije potrebna i da placam 500-600 dinara pretplatu koristio/ne koristio... Onda mi obican ADSL od 1550 dinara nije toliko vec preko 2000 dinara...
A sada su bile te neke akcije gde jeftinije dobijes internet i jos laptop uz to... Pa sam se zato interesovao kako radi net preko USB modema itd... |
kosmajac |
Posted - 23/01/2012 : 14:31:54 quote: Originally posted by sawitch
Koristi li neko ovo??? Kako radi?
ops sorry..ako si mislio sa USB modemom..onda je druga stvar uzmi odmah kod MTS od 8mgb protoka i zavrsio si posao...samo pre toga proveri da li u tvom okruzenju imaju njihovu baznu ssignalnu stanicu za podrsku bezicnom sistemu i ok...ako nemaju nego je dosta udaljen od tvog mesta stanovanja,mozes imati probleme9ali samo povremeno,tj.retko)... Obavezno ih to pitaj pre uzimanja inace,da li ti mozes da uzmes onaj IPTV o kojem sam gore pricao??? da li imas tu mogucnost(ili da li Telekom ima tu mogucnost??) Bolje ti je adsl negp bezicni,sta znam...zbog ovog IPTV-a pozdrav |
kosmajac |
Posted - 23/01/2012 : 14:27:28 quote: Originally posted by sawitch
Koristi li neko ovo??? Kako radi?
Imam telekomov ADSL od 8mgb protoka...bila neka akcija i ja je iskoristio...mesecno 1200din Uz to sam preko njih uzeoi dva kucista za IPTV signal plus njih paket osnovni + HBO = 1800 din sve ukupno...jebiga kad ide uz ADSL i samo preko njega ovaj IPTV Protok uvek ok ako uzmes i onaj od 4mgb...meni treba zbog skyp-a jer drzim casove preko njega(protok od 8mgb daje ti taj brzi downloading ali i veci uploading(to je zbog skyp-a vazno...i dobra kamera naravno min 2mgb)...ako ti to ne treba uzmi paket od 4mgb... IPTV ti je dobra stvar...uskoro stavljaju deset kanala u full HD rezoluciji(sportski... ato teb najvise zanima :-)) Imas 100+ kanala(ima i dobrih...za filmske se doplacuje) |
CAGLIOSTRO13 |
Posted - 23/01/2012 : 11:58:30 pretplate su lopovluk, neovisno u kojoj zemlji |
sawitch |
Posted - 23/01/2012 : 11:41:28 Kakav ti je protok? Koliko placas?
Sada me mimoisla neka VIP-ova akcija.. Dobijes neki Asus laptop za 1600 dinara godinu dana sa internetom a druge godine 2100 dinara...
Ja svakako sada u novoj gajbi nemam internet, i planiram nesto da uvedem, pa kontam sta mi je najbolje.. Ako i uzmem laptop, prodao bih ga odmah i kupio desk racunar... Vec imam laptop, koji ni ne koristim maltene.. Dao zeni, a ona ga ni ne upali.. |
Imrahil |
Posted - 23/01/2012 : 09:58:46 Internet?
Imam ja mts-ov (telekom), radi sasvm ok |