forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 iPhone - Sve na jednom mestu

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 09/02/2012 : 10:35:07
Kao ponosni vlasnik iPhonea vec 2-3 godine otvaram topic o najboljoj masinici. Mozemo malo razmenjivati misljenja i informacije na ovom topicu.

Evo za pocetak terminologije iPhonea (preuzeto sa iphone-srbija)

- Jailbreak (JB) predstavlja jednu vrstu hacka ili otključavanja iPhone operativnog sistema. Kada se odradi jailbreak, onda možemo pristupiti svim folderima i fileovima unutar operativnog sistema. Možemo instalirati razne third party aplikacije, izvršavati razne komande itd.
---------------------------------------------

- Unlock predstavlja otkljućavanje iPhone basebanda da bi ga mogli koristiti na svim GSM mrežama. Znači samo ubacimo bilo koju SIM karticu i to je to. iPhone odmah nađe signal.

- Activation je proces aktiviranja iPhone preko iTunesa. Bez aktivacije, može se pozvati samo Emergency Call. Aktivacija se vrši pomoću oficijalne SIM kartice, tj. samo one kompanije sa kojima je Apple sklopio ugovor za prodaju iPhonea (AT&T itd). Za nas ostale koji nismo kupili iPhone sa ugovorom, aktivacija se automatski obavlja prilikom jailbreaka.

- Cydia predstavlja aplikaciju koju dobijemo prilikom jailbreaka. Ove aplikacije omogućuju da instaliramo razne third party aplikacije, teme, zvukove itd na iPhone.

- Firmware (FW) ili software predstavlja iPhone operativni sistem (iOS). Svakih nekoliko mjeseci Apple izbacuje novu verziju firmwarea koji popravlja greške prethodnika i donosi dosta novina. Verziju firmwarea na vašem iPhoneu možete provjeriti u Settings > General > About > Version.

- Baseband (BB) predstavlja dio operativnog sistema za GSM modem unutar iPhonea koji služi za primanje/slanje poziva, poruka, Wi-Fi, Bluetooth itd. Proces unlocka ili otkljućavanja predstavlja hackovanje basebanda da bi se iPhone mogao koristiti na svim mrežama. Verziju basebanda možete provjeriti u Settings > General > About > Modem Firmware.

- Bootloader je mali program unutar iPhonea koji služi za pozivanje glavnih programa prilikom startanja iPhonea.

- Pwnage Tool, QuickPwn, redsn0w predstavljaju alate za otključavanje i jailbreak iPhonea. Pwnage Tool je program koji se izvršava samo na Mac OS, a QuickPwn i redsn0w su programi koji se izvršavaju na Mac i Win OS.

- yellowsn0w i ultrasn0w predstavljaju programe koji se instaliraju iz Cydie i služe za otključavanje iPhone 3G/3GS telefona.

- Update predstavlja nadogradnju iPhone softwarea na najnoviju verziju. Ovo predstavlja problem za jailbreakovane telefone, jer će se sa svakim novim updateom iPhone zakljućati i bit će beskoristan dok ne iziđu novi alati od strane Dev Teama za otključavanje i jailbreak iPhonea.

- Restore predstavlja potpuno formatiranje iPhone diska i ponovno instaliranje iPhone operativnog sistema. Naravno, nakon restorea, iPhone će biti zaključan, pa je potrebno uraditi jailbreak i unlock pomoću nekih od alata za to.

- DFU mode ili Device Firmware Update predstavlja pripremu iPhonea za update softwarea. Kada se desi da iPhone zablokira i kada ga iTunes ne vidi, na iPhoneu se pojavi znak USB kabla i iTunesa ili Apple znak, pa je potrebno iPhone staviti u DFU mode i uraditi restore u iTunesu.

- SIM free iPhone predstavlja tvornički otključan iPhone 3G/3GS koji se može koristiti na svim mrežama bez instaliranja yellowsn0wa ili ultrasn0wa. Ovakvi telefoni se obićno mogu kupiti u nekim evropskim zemljama bez ugovora.

- Universal SIM, Rebel SIM i sl. predstavljaju hardwareske dodatke na SIM karticu i služe za otključavanje iPhone 3G.

- Shsh's Blob ili skraceno Shsh's -Apple koristi elektronski potpis vaseg telefona da vidi koji telfon imate i koja je zadnja verzija iOS-a koju imate. Taj elektronski potpis se zove “SHSH Blob”. Ako Apple vidi da ste na verziji 4.1 nece vam dati da se vratite na verziju 4.0.2. Zasto? Zato sto svaka nova verzija iOS-a zakrpi rupe u sistemu koje dozvoljavaju da se iPhone jailbreakira i otkljuca i tako koristi na telefonskim mrezama od kojih Apple ne pravi pare i sa kojima nema ugovor
--------------------------------------------

- Tethered i Untethered je (ako mogu tako da nazove) tip JB

Tethered - Posle svakog Reboot-a iphone moze da se upali samo uz ponovni JB (povezivanje na racunar)
(Vazi za iphone 3GS sa novim bootromom, ipad, iphone 4)

UnTethered - Moze da se Reboot-uje bez racunara, tacnije normalno se pali posle svakog gasenja.
--------------------------------------------
- Status bar,Navigation Bar

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
hello Posted - 11/05/2012 : 08:54:09
quote:
Originally posted by globinjo

blažen 3 gs iphone...nabavio ga za 8 kn,placam dvi godine pretplatu...prva godina 75 kn,druga 150 kn...uključeno 100 sms,250 minuta razgovora,i neograničen net...uspostava poziva 0,25 lipa prema svim mogućim mrežama...ma ne isplati se,uopće

Nije loša ponuda, ali ja ću ti sad dokazati da bi i na obične bonove u konačnici prošao možda i povoljnije. Znači uzet ćemo prvo ovo tvoje:
Globinjo:
9 kn mobitel * 1= 9,00 kn
75 kn * 12 = 900,00
150 kn * 12 = 1800,00
0,25 * 100 poziva mjesečno= 25,00 kn * 24 mj= 600,00 kn
10,00 kn (radijska frekvenc) * 24 = 240,00 kn
SVEUKUPNO= 9,00 + 900,00 + 1800,00 + 600,00 + 240,00 = 3.549,00 kn
Ovo sve pod pretpostavkom da se onih 250 besplatnih minuta odnosi prema svim mrežama i fiksnim telefonima.

Tele 2 bonovi:
Uz prijenos broja i nadoplatu 50,00 kn mjesečno dobije se dodatnih 25,00 kn. Uzmemo tarifu smart koja košta 30,00 kn i ostaje nam 45,00 kn za uspostave poziva i poruke što je sasvim dovoljno. Dakle ukupna potrošnja je 50,00 kn mjesečno, a dobije se 300 besplatnih minuta prema svim mrežama i fiksnim telefonima i 1 GB internet prometa. (dobije se 50 minuta više, ali je internet ograničen na 1 GB, ali smatram da rijetko tko potroši na mob više od 1 GB )
24 * 50,00 kn = 1200,00 kn.

3.549,00 kn - 1200,00 kn = 2.349,00 kn ostaje za kupnju mobitela za koju se može uzeti Iphone 3gs, ali gledajući ponudu Tele2 može se uzeti npr. Sony xperia arc S za 2.445,00 kn ili Samsung I9001 Galaxy S plus za 2.345,00 kn koji su čini mi se bolji mobiteli od Iphone 3gs.

globinjo Posted - 11/05/2012 : 02:39:16
blažen 3 gs iphone...nabavio ga za 8 kn,placam dvi godine pretplatu...prva godina 75 kn,druga 150 kn...uključeno 100 sms,250 minuta razgovora,i neograničen net...uspostava poziva 0,25 lipa prema svim mogućim mrežama...ma ne isplati se,uopće
stripofil Posted - 09/05/2012 : 00:13:08
Evo samo kratki info. Tko još ne zna u HR od nedavno postoji novi zakon, kad istekne ugovor operater vam mora besplatno odlokati iPhone (ili neki drugi smartphone/mobitel).
Znam da postoji unlock za iPhone, ali oni koji ga redovito nadograđuju bolje da se ne upuštaju u tako nešto, samo problemi :(

A sad čekamo novi iPhone od tekućeg metala :D
sawitch Posted - 14/02/2012 : 07:41:24
3310, uf koji sam badza bio kada sam to kupio.. Dao 3210 i malo doplatio za tu zver!!! :)))
Lord Vader89 Posted - 14/02/2012 : 01:02:34
vise sam mislio na ovako nesto:

sawitch Posted - 13/02/2012 : 10:35:49
Ne bi bilo ni one dve kuce u Idvoru :)
Mairosu Posted - 12/02/2012 : 01:25:44
A Mihajlo Pupin ?
Poli Posted - 11/02/2012 : 23:06:23

Lord Vader89 Posted - 11/02/2012 : 13:50:25
ako se ne varam, bilo je onih poredjenja:

iPhone - bacis telefon na pod, slomi se telefon
NOKIA 3310 - bacis telefon na pod, slomi se pod :D
Mairosu Posted - 11/02/2012 : 11:32:57
quote:
Originally posted by acestroke

Mairosu je u pravu, carina je drugacija za svaku drzavu, u posti su mi rekli da ce za to da bude odgovoran kupac/primatelj paketa, ali ovdje ne znaju koliko Srbija za to naplaca, pa ti sad vidi je li ti se isplati sve ovo.

NE isplati se. Jer, na posti oni sami odrede vrednost necega ako nemas fakturu uz to, a pritom su namazani, jer ako ti njima posaljes fakturu da si platio iPhone 30 dolara oni trk na google da gledaju. Ja sam ih jedva nalozio da sam dobio iPad na poklon i da mu je vrednost bila 250 eura, pa sam dobro prosao, da su uzeli u obzir punu cenu ... brr... iz USA samo poslati po nekome, il to il ladna morava.
acestroke Posted - 10/02/2012 : 22:54:18
Mairosu je u pravu, carina je drugacija za svaku drzavu, u posti su mi rekli da ce za to da bude odgovoran kupac/primatelj paketa, ali ovdje ne znaju koliko Srbija za to naplaca, pa ti sad vidi je li ti se isplati sve ovo.
sawitch Posted - 10/02/2012 : 22:24:25
Pa to sam i pretpostavljao :(((((((( Valjda cu naci nekog amerikanca koji dolazi ovamo!~ Znas nekog?
Mairosu Posted - 10/02/2012 : 21:39:11
Jok TEBI ce carina da pravi probleme ! Meni je iPad stigao postom pa sam dao 6k dinara za carinu. Nisu oni toliko glupi tamo...
sawitch Posted - 10/02/2012 : 20:26:24
'ajde bas vidi pa ako ne bude problema da odradimo nesto :)
acestroke Posted - 10/02/2012 : 20:12:36
Provjericu u vezi carine
sawitch Posted - 10/02/2012 : 19:58:33
quote:
Originally posted by Mairosu

Sawitchevom logikom C64 je najsavrseniji kompjuter na svetu ! Mozes ga bacis sa vrha djerdapa i on ce bude ziv kad ga pokupis dole. Jebes PC, jebes Mac, prijatelju, daj da't to bolan bosaaaanac test'ra, pa ako bolan prezivi...ihhh...sto ti je telefon, jooooooj... :D :D

Procitaj pazljivo moj post u vezi telefona...

@Acestroke
Nece carina praviti probleme?
Mairosu Posted - 10/02/2012 : 19:05:08
Sawitchevom logikom C64 je najsavrseniji kompjuter na svetu ! Mozes ga bacis sa vrha djerdapa i on ce bude ziv kad ga pokupis dole. Jebes PC, jebes Mac, prijatelju, daj da't to bolan bosaaaanac test'ra, pa ako bolan prezivi...ihhh...sto ti je telefon, jooooooj... :D :D
acestroke Posted - 10/02/2012 : 17:09:40
pa uvijek se iPhone 4 ili 4s odavde moze postom poslat, ima jeftinih nacina poste, cak i za $20, ako neko stvarno ovo hoce i ako nema nikog drugog ko moze da im ovo osobno donese preko bare.

Just sayin'
:)
Oki Posted - 10/02/2012 : 15:06:51
quote:
Originally posted by sawitch

Ej, znam Prozirnog :) To je jos moj Grobar.. :)

@Oki
Ja placam mesecno 560 dinara pretplatu u naredne 2 godine, bez telefona... To je malo vise od 5 eura.. Imam 300 minuta ka svim mrezama, 600 poruka i 600MB... :)) Tih tvojih 240 kuna mi deluju kao fantastika :)))

Jbg. To je stvarno povoljno... Izgleda da ja ipak svoj mobitel otplačujem na dvije godine...
ponki Posted - 10/02/2012 : 14:40:32
quote:
Originally posted by acestroke

Sumnjam da cu doci ove godine. Volio bi vise neg ista, ali financije, jbg :(
Pokusaj ustpostavit kontakt sa clanom prozirna senka, mislim da on cesto dolazi dole na Mafest, moguce da dodje i ove godine. Zivi u New Yorku, ali nije vise aktivan na ovom forumu. Mozes ga kontaktirat na Facebooku, tamo ja cesto citam njegove statuse.

Mislim da mi je rekao da nece ove godine dolaziti vec opet tek sljedece
sawitch Posted - 10/02/2012 : 14:22:07
Ej, znam Prozirnog :) To je jos moj Grobar.. :)

@Oki
Ja placam mesecno 560 dinara pretplatu u naredne 2 godine, bez telefona... To je malo vise od 5 eura.. Imam 300 minuta ka svim mrezama, 600 poruka i 600MB... :)) Tih tvojih 240 kuna mi deluju kao fantastika :)))
acestroke Posted - 10/02/2012 : 14:21:52
quote:
Originally posted by Oki

@hello
...ne možeš na sve to gledati na takav način.
Čekaš kao i ja priliku jer sam potpisao ugovor u kojem plačaš samo pola pretplate zauvjek,imam prosječni mjesečni račun od oko 240kn,ali....tih 240kn mjesečno pokriva sve troškove poziva, poruka i interneta kako sam u postu iznad naveo,a ljudi rade veće račune samo na razgovorima u nekim drugim nepovoljnijim tarifama tako da ipak ispada da je cijena mobitela jako povoljna... Pa ipak, iPhone 3 mogu dobiti za 9kn...

Ovdje je iPhone 3 GS trenutno djaba sa ugovorom od dvije godine
acestroke Posted - 10/02/2012 : 14:19:21
quote:
Originally posted by sawitch

Dolazis li skoro ovamo? :) Uzeo bih 4S bez ugovora..

Sumnjam da cu doci ove godine. Volio bi vise neg ista, ali financije, jbg :(
Pokusaj ustpostavit kontakt sa clanom prozirna senka, mislim da on cesto dolazi dole na Mafest, moguce da dodje i ove godine. Zivi u New Yorku, ali nije vise aktivan na ovom forumu. Mozes ga kontaktirat na Facebooku, tamo ja cesto citam njegove statuse.
Oki Posted - 10/02/2012 : 14:14:47
@hello
...ne možeš na sve to gledati na takav način.
Čekaš kao i ja priliku jer sam potpisao ugovor u kojem plačaš samo pola pretplate zauvjek,imam prosječni mjesečni račun od oko 240kn,ali....tih 240kn mjesečno pokriva sve troškove poziva, poruka i interneta kako sam u postu iznad naveo,a ljudi rade veće račune samo na razgovorima u nekim drugim nepovoljnijim tarifama tako da ipak ispada da je cijena mobitela jako povoljna... Pa ipak, iPhone 3 mogu dobiti za 9kn...
sawitch Posted - 10/02/2012 : 14:11:15
Dolazis li skoro ovamo? :) Uzeo bih 4S bez ugovora..

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000