forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 disk boot failure insert system disk

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
globinjo Posted - 07/07/2012 : 19:10:50
HELP...
10   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
globinjo Posted - 04/09/2012 : 20:22:32
quote:
Originally posted by stripofil

Evo imaš jedan na njuškalu, ako su ti na njemu bitni podaci onda se isplati dati 300-350kn.
http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/hard-disk-hdd-seagate-500gb-7200rpm-st3500320as-oglas-5868480

Ako meni nešto naleti javim, imam par Seagatea u firmi, ali moram provjeriti koji su modeli :)

...aj provjeri,pa mi javi,hvala...
stripofil Posted - 04/09/2012 : 20:09:32
Evo imaš jedan na njuškalu, ako su ti na njemu bitni podaci onda se isplati dati 300-350kn.
http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/hard-disk-hdd-seagate-500gb-7200rpm-st3500320as-oglas-5868480

Ako meni nešto naleti javim, imam par Seagatea u firmi, ali moram provjeriti koji su modeli :)
globinjo Posted - 04/09/2012 : 15:52:28
evo sta mi je tip odgovorio nakon što je otvorio disk

Ovom hard disku je riknila elektronika (zeleni dio na slici "hddback") i triba nam ista takva od istog diska da bi pokušali pokrenit ovoga.
Dakle, triba nabavit isti ovakav disk, taman neispravan, samo da mu skinemo elektroniku i izvučemo podatke sa ovoga našega. Nažalost, uvik postoji mogućnost da će riknit i elektronika od "ispravnog" diska, ali šanse su male.

Hard disk koji nam triba je: Seagate Barracuda ST3500320AS od 500GB, P/N: 9BX154-303, Firmware: SD15
Na elektronici piše: 100468974 H C835DC7G

Ako naletite na sličan disk, izgledom ili recimo isti ali drugačijeg kapaciteta (250GB, 320GB, 640GB)

za popizdit...
wolf Posted - 07/07/2012 : 22:42:56
Pa ako ti je na tom disku samo OS a sve bitno na onom drugom onda barem nisi izgubio podatke.
Ipak, te diskove treba provjeriti na drugom kompu. I virusi znaju napraviti ovakve stvari, prebrišu MBR sektor pa ti kontroler više ne vidi disk ispravno, tj. ne može se podići sustav s diska. Nadaj se da je to jer nećeš morati uzimati disk. Ako je ipak fizički failure spremi se za shopping.

Ne znam kako se sad kreću cijene diskova, ali valjda su im cijene počele malo padati nakon drastičnih poskupljenja prošle godine (zbog onih poplava na Tajvanu).
globinjo Posted - 07/07/2012 : 22:32:06
quote:
Originally posted by wolf

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Najvjerojatnije ti je vrisnuo disk. Teško se može nešto učiniti.

koji disk?jedan ili oba?

Pa onaj na kojem je OS. Obično je to primary master disk, tj. onaj na kojemu je particija C: (ovo ako je IDE disk), ali ako su oba SATA onda je to ovako napamet teže reći, oni se spajaju na odvojene SATA portove i nebitno je koji se koristi kao sistemski, tj. na koji se instalira OS.
To neće proći bez dijagnostike diskova na drugom računalu.

da,pretpostavljao sam...većina bitnih stvari mi je na dodatnom disku koji je ugrađen...na c disku su stvari koje moraju biti...reda radi...hvala na odgovorima...
wolf Posted - 07/07/2012 : 22:29:53
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

koji disk?jedan ili oba?

Pa onaj na kojem je OS. Obično je to primary master disk, tj. onaj na kojemu je particija C: (ovo ako je IDE disk), ali ako su oba SATA onda je to ovako napamet teže reći, oni se spajaju na odvojene SATA portove i nebitno je koji se koristi kao sistemski, tj. na koji se instalira OS.
To neće proći bez dijagnostike diskova na drugom računalu.
Dr. Westax Posted - 07/07/2012 : 20:25:12
Imaš li floppy?
Prvo pogledaj da ti disketa nije u njemu.
globinjo Posted - 07/07/2012 : 20:17:20
quote:

koji disk?jedan ili oba?
Emir Pasanovic Posted - 07/07/2012 : 20:05:22
Probaj pokrenuti neki operativni sistem sa CD/DVD-a (neki Linux najvjerovatnije) i vidjeti možeš li pristupiti podacima na HD i prebaciti ih na neki eksterni drive... ali da, sve su šanse da je kako wolf kaže.
wolf Posted - 07/07/2012 : 19:56:29

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000