T O P I C R E V I E W |
Darth Ivan |
Posted - 11/01/2016 : 20:41:10 Ej, računalni eksperti!
Dal netko zna neki programčić za stvaranje virtualnih drajvova, a da nema glupog SPDT - a (štogod to bilo). Mene od jučer to zajebava, ja sam naime instalirao najnoviju verziju Daemon Toolsa (10 zarez nešto) i ako se ne instalira i taj "expansion", program neće radit! Kaj je najzanimljivije, uspio sam nać i starije verzije programa, ali - ista stvar! Downloadao sam i onaj Alcohol 120% - isti problem.
Daklem, još jednom, zna li netko neko rješenje? Danke. |
7 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
panzer |
Posted - 19/01/2016 : 20:08:46 http://wincdemu.sysprogs.org/ |
Mali_Mate |
Posted - 13/01/2016 : 09:16:59 quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by Mali_Mate
A zašto je uopće problem instalacija SPDT-a? (Koliko vidim po netu riječ je o driveru, nije malware, nije hijacker)
Stvar je jednostavno u tome kaj je starija verzija DT - a radila bez instalacije nekih dodatnih drivera i sličnih gluposti. Naravno, vjerujem da nije riječ o nekom programu koji zahtijeva puno prostora na disku, ali zašto bi jednostavno morao instalirati nešto ako mi je starija verzija radila bez toga? Uostalom, koliko je korektno nekoga prisiljavati na nešto?
A drugo, tijekom mog kompjuterskog staža sam imao susreta sa ovakvim slučajevima, i pamtim da je instalacija takvih dodatnih programa/drivera/pizdarija mi obično sjebala komp. Mislim, možda glupo zvuči, ali tako je.
Pa ono, softver se mijenja tijekom vremena i zahtijeva razne stvari...tako to ide
enivej, čini se da DT na Sedmici ne može radit bez sptd-a
http://ccm.net/faq/4968-daemon-tools-not-responding-after-upgrading-from-vista-to-7
Sad sam ga deinstalirao kod sebe pa ponovno instalirao - nije mi ponudio instalaciju sptd-a jer sam u startu skinuo installer s uključenim sptd-om, a na to nisam ni obratio pozornost prvi put kad sam skidao. Uglavnom, sptd ne radi (meni vidljive) probleme, required je, služi za mountanje SCSI driveova i tako to. Čini se da nećeš moći bez njega, možš probat s ovim UltraISO što spominju na gornjem linku. |
Darth Ivan |
Posted - 13/01/2016 : 03:20:54 quote: Originally posted by Mali_Mate
A zašto je uopće problem instalacija SPDT-a? (Koliko vidim po netu riječ je o driveru, nije malware, nije hijacker)
Stvar je jednostavno u tome kaj je starija verzija DT - a radila bez instalacije nekih dodatnih drivera i sličnih gluposti. Naravno, vjerujem da nije riječ o nekom programu koji zahtijeva puno prostora na disku, ali zašto bi jednostavno morao instalirati nešto ako mi je starija verzija radila bez toga? Uostalom, koliko je korektno nekoga prisiljavati na nešto?
A drugo, tijekom mog kompjuterskog staža sam imao susreta sa ovakvim slučajevima, i pamtim da je instalacija takvih dodatnih programa/drivera/pizdarija mi obično sjebala komp. Mislim, možda glupo zvuči, ali tako je. |
kra-kra |
Posted - 12/01/2016 : 16:18:40 http://www.poweriso.com/ |
Mali_Mate |
Posted - 12/01/2016 : 09:20:48 quote: Originally posted by Darth Ivan
Sedmicu.
Zanima me odakle si downloadao program za instalaciju? S njihove web stranice ili? Ne znam jel to ima ikakve veze.
U čemu je štos, meni on taj program jednostavno tijekom instalacije gura pod vrat (ko kad ti nudi one retardirane toolbare za internetski preglednik), i ak mu kažeš da nećeš instalirat, prilikom pokretanja programa napiše da je neka pogreška.
Ma da, s njihove stranice. Nešto drugo bi imalo smisla samo ako bih tražio starije verzije.
Nemam pojma, kad sam stavljao Win10 setup mi je tražio da maknem Daemon Tools jer kao nije kompatibilan s Windowsima (novi Windowsi imaju integriranu podrušku za virtual driveove), al kita - sve radi.
Radilo je i na Win 7, doduše, na njima sam zadnji put instalirao DT prije nekih 4-5 godina pa se ne sjećam više ničega vezanog uz taj proces.
A zašto je uopće problem instalacija SPDT-a? (Koliko vidim po netu riječ je o driveru, nije malware, nije hijacker) |
Darth Ivan |
Posted - 11/01/2016 : 23:55:26 Sedmicu.
Zanima me odakle si downloadao program za instalaciju? S njihove web stranice ili? Ne znam jel to ima ikakve veze.
U čemu je štos, meni on taj program jednostavno tijekom instalacije gura pod vrat (ko kad ti nudi one retardirane toolbare za internetski preglednik), i ak mu kažeš da nećeš instalirat, prilikom pokretanja programa napiše da je neka pogreška.
|
Mali_Mate |
Posted - 11/01/2016 : 23:35:20 Koje Windowse imaš...meni Daemon Tools Lite 10.2 radi na Win10 bez problema (i bez dodatnih instalacija) |
|
|