T O P I C R E V I E W |
ReemCP |
Posted - 29/09/2019 : 13:11:35
quote: Originally posted by Golconda
👀 Poštovanje, svi naši budući prijatelji!
Evo, dočekasmo i ovaj trenutak, da vam se zvanično obratimo i predstavimo, kažemo koju reč o nama i našim planovima, moramo priznati, već neko vreme se sve ovo krčka, ali nam je uglavnom pošlo za rukom da se zadržimo "ispod radara", barem za širi auditorijum... 😎
Mi smo potpuno nova mala (možemo, donekle, reći i - porodična) izdavačka kuća, sa solidnom ambicijom da po ugledu na neke, u ovom poslu, "susedske uzore", ovoj našoj, ne preterano velikoj, ali ipak brojnoj publici, predstavimo neka izdanja koja drugi nisu, te na taj način pokušamo da obogatimo još malo ovu našu zajedničku strip scenu. Nema nas puno, ali imamo sjajnu ekipu istinskih stripoljubaca, pa će naša izdanja biti rađena, bukvalno, „kao da ih radimo za sebe“… 🙂
👋 Puno pozdrava iz 🎩 Golconde!
Ova tema/topic neka bude o novom, ambicioznom izdavaču kojem želimo svi mnogo sreće u njihovom radu Možda ne bi bilo loše da ovdje pišemo o njihovim izdanjima, najavama, da im postavljamo pitanja o njihovim izdanjima, prijedlozima i svemu čega se sjetimo
Facebook: https://www.facebook.com/golconda.rs/ Instagram: https://www.instagram.com/golconda.srb/
Službeni sajt: https://www.golconda.rs/ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
I like girlz |
Posted - 10/11/2024 : 15:20:53 quote: Originally posted by SPQRoma
quote: Originally posted by anto
nego ljudi,šta je Kist #10?? Da nije ovaj Blek specijal?
Nije. Biće jedan lijep Prugne.
konačno više! |
mike |
Posted - 10/11/2024 : 15:17:22 Najvise volim stripove sa glavnim likom zenom.. Promjenio sam i misljenje o Juliji. Radi se o stripu, medju najboljima iz Bonelli kuce.
Obecali ste novu redovnu knjigu do kraja godine pa eto molim.. |
SPQRoma |
Posted - 10/11/2024 : 12:57:37 quote: Originally posted by anto
nego ljudi,šta je Kist #10?? Da nije ovaj Blek specijal?
Nije. Biće jedan lijep Prugne. |
anto |
Posted - 10/11/2024 : 12:44:58 nego ljudi,šta je Kist #10?? Da nije ovaj Blek specijal? |
anto |
Posted - 10/11/2024 : 12:44:26 da,što kaže Teler,Berardi je to.I 100% potpis na SPQRomin post;ali dobro,i meni je triler/krimić omiljeni žanr. |
teller |
Posted - 10/11/2024 : 12:09:27 Ne treba pljuvat Zagora da bi se hvalilo Julku.. Zagor ima tradiciju, muskarac je, ima zanimljivog druga... Julija je odlican strip ali ljudi imaju predasude prema ženama u stripu... Uzmite Juliju, nije los strip.. Bernardi je to... |
tex2 |
Posted - 10/11/2024 : 12:07:58 Apsolutno, ali se ne prodaje |
tex ciller |
Posted - 10/11/2024 : 12:06:35 Julija je odličan strip. Nema loših epizoda. |
Voodoo84 |
Posted - 10/11/2024 : 09:43:26 Meni nije problem ženski lik nego što je kriminalistika izlizana prethodnih 15 godina na TV-u, pa ne mogu to i u stripu. Mada sam kupio sve Julije u LMS, kad je dobra epizoda onda je stvarno dobra. |
SPQRoma |
Posted - 10/11/2024 : 09:31:07 quote: Originally posted by Dwayne_Looney Čitam ju od lani, nije dosadna, ali ima loših epizoda, bar za mene.
Srećom pa Zagor i ostale budalaštine sve remek-djela od epizoda.
Ne znam, po meni smo mi takvo društvo da mislim da je zbog toga što je ženski lik glavni. A to nama odgojenim u patrijahalnom društvu nikako ne leži. Meni je Julija u vrhu SBE produkcije, dobro, ja volim triler i krimić pa nisam toliko mjerodavan, ali apsolutno mi je jasno zašto je među najprodavanijim serijalima u Italija. Kod nas nikad nije i neće biti, koliko god dobre epizode bile. |
anto |
Posted - 10/11/2024 : 01:05:20 pa jeste,i to što kažeš - odavno je u Srbiji "sve kako treba",pa i na polju prodaje stripa. |
teller |
Posted - 10/11/2024 : 00:58:46 quote: Originally posted by anto
Blek najprodavaniji,Julija najslabija karika - jebi ga,sve nešto naopako.
varaš se.. Sve je kako treba... |
Dwayne_Looney |
Posted - 09/11/2024 : 23:44:18 Julia je žensko, jbg, a one (Lilith, Gea) se nisu proslavile. Uz to, žanr nije najomiljeniji, nažalost. Recimo, Komesar Ricciardi je isto zapeo kod ČK, Nick Raider kao neki (donekle) sličan junak također šepa...
Čitam ju od lani, nije dosadna, ali ima loših epizoda, bar za mene. Može biti da sam imao velika očekivanja. Međutim, ako ovo čita netko tko nije, preporučio bih mu da proba, pa makar kroz neki LMS broj.
Razgovor s gosp. Riznićem solidno odrađen i naizgled zanimljiv, ali pravila su jasna. Ritam izlaska pojedinih junaka određuje prodaja. Kapak. Tržište je preplavljeno stripovima, sjećat ćemo se s nostalgijom ovih vremena jer nisam optimist za budućnost.
Sve i da je više stripofila, u što sumnjam, više je i škola, izdanja, verzija istog junaka itd. itd. |
anto |
Posted - 09/11/2024 : 22:01:18 Blek najprodavaniji,Julija najslabija karika - jebi ga,sve nešto naopako. |
teller |
Posted - 09/11/2024 : 21:09:50 Ovo je valjda prvi broj.. Veliki Blek... Može i ovo ali bez Mittona nek se ne pojave... |
ReemCP |
Posted - 09/11/2024 : 19:32:03 Talijani su malo škrti sa zavirom, ali moguće da one neke iz najranijeg razdoblja. Ovu su tablu stavili kao jedna od koja se nalazi u tom izdanju.
|
teller |
Posted - 09/11/2024 : 19:18:36 Neznam koje priče su unutra...
|
ReemCP |
Posted - 09/11/2024 : 18:41:09 quote: Originally posted by teller
uzet ču i ja..zanemarit ču lošu naslovnu od Mastertuona… trebali su esse gesse naslovnicu stavit..
Ili neku od Mittona.. ili od bilo koga, samo ne tog nesretnika, ali što se može. Kako bi bilo dobro dobiti u ovakvom formatu u koloru onu priču "Bijeli bizon", ali to su samo pusti snovi. |
vatrena_stenica |
Posted - 09/11/2024 : 17:35:11 quote: Originally posted by kreŠa Ne znam na osnovu čega iznosiš zaključke, ali sva Asanova dela su izuzetno tražena, po striparnici bih rekao da su Devojka i Nijigahara tu u rangu Pundžabija :D
Stvarno, stvarno!? Ne zafrkavaš?! Ako je tako, baš mi je drago, jer sam na osnovu komentara na netu, a pre svega broja ljudi sa kojima sam u kontaktu (a taj broj nije mali) stekla drugačiji utisak. Sad me zanima i koji je tiraž toga i koliko je prodato, ali valjalo bi da prestanemo da spamujemo Golkondu. |
matori paraliticar |
Posted - 09/11/2024 : 16:36:08 quote: Originally posted by vatrena_stenica
quote: Originally posted by matori paraliticar
eh da su barem rekli nesto o tome kako se julija i magicni vetar prodaju.. ili mozda jesu?
Zar nije rekao da se Julija loše prodaje? Nisam gledala/slušala sve, samo ponešto. Bolje da potvrdi neko ko je bio pažljiviji.
lose u ediciji lms :) mene zanimaju trobroji ali hvala ipak svejedno (mada me mv malo vise zanima nego julka) |
kreŠa |
Posted - 09/11/2024 : 16:22:21 quote: Originally posted by vatrena_stenica
quote: Originally posted by jagodanbg Nisam direktno poredio prodaju Bleka i Oldboja, nisam očekivao da Oldboj bude prodavaniji od Bleka, ali nisam ni očekivao da se Oldboj toliko loše prodaje. AleksandarN je dobro objasnio.
Ma razumeli smo se skroz. Oldboj nije za široke narodne mase, nije on tog nivoa popularnosti kao gorepomenuti. Realno, koji će klinac da posegne za Matorcem, a pored njega stoje npr. Tokijski osvetnici, Gul, Alhemičar, Naruto, One piece ili Titani. On tu jadničak jednostavno nema šanse.
Iskreno, mene je začudilo i izdavanje Asana u ovolikoj meri (Punpun, Downfall, Nijigahara, Girl on the shore). Asanovi likovi niti su dopadljivi, niti priređuju zabavu. Neki ytuberi/insta influenseri ili šta god, su ga čak napljuvali do te mere da im je "smeće". Pretpostavljam da je Punpun još i najbolje prošao, jer je izbačen prvi, Laguna ga izreklamirala svuda, pa se ljudi i zaletali pri kupovini prvih brojeva. Ovi ostali verujem da neće proći ni blizu kao npr. Bogovi lažu, koji su meni lično totalno jedno osrednje delo. Asana će, pored nas starijih, da kupe emo/metal/depra tinejdžeri, još poneko iz radoznalosti, dok će ostali da ga preskoče.
Ne znam na osnovu čega iznosiš zaključke, ali sva Asanova dela su izuzetno tražena, po striparnici bih rekao da su Devojka i Nijigahara tu u rangu Pundžabija :D |
vatrena_stenica |
Posted - 09/11/2024 : 16:20:59 quote: Originally posted by matori paraliticar
eh da su barem rekli nesto o tome kako se julija i magicni vetar prodaju.. ili mozda jesu?
Zar nije rekao da se Julija loše prodaje? Nisam gledala/slušala sve, samo ponešto. Bolje da potvrdi neko ko je bio pažljiviji. |
matori paraliticar |
Posted - 09/11/2024 : 16:06:02 eh da su barem rekli nesto o tome kako se julija i magicni vetar prodaju.. ili mozda jesu? |
SPQRoma |
Posted - 09/11/2024 : 16:04:29 Nisam čitao mnogo mangi (nisam fan), ali meni je Oldboy odličan. Priča koja fino teče, razvija se, zaplet odličan... Možda baš zbog toga klincima nije zanimljiv jer je riječ o ozbiljnoj priči. Ja jedva čekam nastavak. |
I like girlz |
Posted - 09/11/2024 : 15:58:32 quote: Originally posted by jagodanbg
u principu ništa previše značajno nije rečeno, ako izuzmemo ovo specijalno izdanje bleka i informaciju koji LMS stripovi se dobro, a koji loše prodaju.
nikakav konkretan odgovor za nastavak započetih prunjea, deriba, a planiraju se opet tržištem prezasićene mange, te nekakvi američki horori.
u principu, izdavat ćemo samo ono što mislimo da će se dobro prodavati.
što se mene tiče, nimalo svijetla budućnost što se golconde tiče, a počeci su bili sjajni. |
|
|