T O P I C R E V I E W |
Skywalker |
Posted - 07/12/2007 : 13:40:37 Cena je zaista povoljna, priznajem da srpski jezik nije najadekvatniji prevod za Alan Forda u poredjenju sa prevodom Superstrip Alan Forda, ali cena je zaista razumna da znam i klince mladje od 15 godina koji citaju srpsko izdanje Alan Forda. 5 zvezdica za izdavaca !!! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Jasko |
Posted - 09/06/2014 : 12:02:43 quote: Originally posted by scaramanga
Ljudi ja sam malte ne svakodneno tu na sajtu i forumu, nekad ne stignem da napisem par redaka ali kad me nesto pogodi odreagiram, elem... Podrzavao sam SV AF i to cu i nastaviti da radim, u prvo vreme podrzavao sam ga kao pilot projekat entuzijasta i drugara kome sam se naknadno i sam prikljucio (govorim o eri pre VCetvrtka - kad je SV AF bio jedino (uz Stripoteku koju onako A4 formata nekako prodavci cusnu medju Svet i Nin)srpsko strip izdanje koje si redovno na trafici mogao da kupis, naravno VCetvrtak je pokazao da je to proslost i da i u ovoj vukojebini moze strip da izlazi redovno, da lici na nesto i da cak ima propratna izdanja u vidu maxija, specijalaca i inih....) a sad AF podrzavam i kupujem iz cisto sebicnih razloga jer celog zivota sam ga citao pa bi bilo glupo da odustanem, tacno da se bunker i bukvalno isere na stranicu stripa ja bi ga kupio, mada ovi novi nisu daleko od malopre datog opisa Medjutim AF vise ne radim. Tako da vam za eventualne trazene podatke ne mogu pomoci. Maldinni & Demettrio su picili obradu prevoda do 70tog broja, i mogu da kazem da smo toliko ubacivali txt-a u oblacice da to vise nije bilo normalno, ali zbog SEKE (Sv. Ekonomske krize) i raznoraznih restriktivnih mera, odmah se udarilo po srtipu pa smo dobili otkaz. Ipak ponosan sam najvise sto smo odradili dosta propratnih tekstova, jubilarni br. 300 (SV AF 51 Primamljiv poziv)i poslednju Superhik trilogiju (SV AF 66, 67, 68)u kojoj se dodalo texta koliko os, pa je i na prvo citanje losa epizoda postala ako nista ono bar podnosljiva... Toliko sto se tice SV AF, ova ideja sa slanjem maila je sasvim Ok i ja se pridruzujem.....
Tek sada sam ukapirao ko je scaramanga! Pozdrav velikoooom Alanfordovcu (i sami skečevi koje radi su u tom duhu)!
|
drakulloni |
Posted - 25/09/2010 : 20:55:46 Da imam milion dolara
Naslov ove epizode je dosta toga obećavao. Ali... ništa specijalno. Počelo je kao parodija na popularne televizijske kvizove u kojima možeš da zgrneš brdo para. Već viđeno, tako da osim Uvreda Grdića nije bilo zanimljivog materjala. E sad sledi preokret Od pedesete stranice, totalni obrt, pa mi je ovo, čak, jedna od najdražih epizoda. Na toj pedesetoj stranici kreće priča najstarijeg vođe na kugli zemaljskoj priča o Marku Polu i njegovom putešestviju kroz beskrajne predele Kine. Saznao sam konačno, jedinu i pravu , istinu o tome kako su nastale špagete
E nakon priče je sve bilo mnogo veselije. Izdvajam jednu situaciju koja je specifična i na neki način autentična u ovom stripu. Dva pandura i predstavnik kompanije za proizvodnju zubne paste jure lopova.
Prvi pandur : "Otišao je onuda" ...Drugi pandur: "Ne,nego onuda"...baja za paste : "To znači da je otišao nekuda" ...da pukneš od banalnosti |
drakulloni |
Posted - 30/08/2010 : 23:31:27 E.B
Dobro, stize nam i jedan pokusaj vracanja na teme blize pocetnim epizodama. Spijunaze i kontraspijunaze. Naravno, meni je to sasvim OK. Mada mi se vise svidjaju one surove nadsociorealisticne epizode. Cisti HardCore, kako ja to volim da kazem
Ovde se sve vrti oko para (gle cuda ), gde na kraju kulminira pohlepa najstarijeg od svih staraca. Jbg, i to se desava. Malo mi se smucio #1, ili sam ja to poceo previse da moralisem. Mozda sam previse zasao u besprekorni svet Bonelijevih bezgresnih junaka. Tek, na kraju mi nisu bile sve ovce na broju. Matori je zeznuo Wara. U sustini nista neobicno, cak sta vise, sasvim je "normalno" u danasnje vreme. Take the money and run... imas posle ribu, kola itd itd. To deluje mnogo prihvatljivije u onim americkim filmovima. Al' nekako mi ne stima u Alan Fordu.
Na kraju sam ostao negde izmedju "Fuck the army" i "Fuck Numero Uno" |
Magico_Vento |
Posted - 26/08/2010 : 20:40:20 Kod nas U BiH je cijena pola eura sto je sasvim prihvatljivo za ovu izdanje |
djukak |
Posted - 26/08/2010 : 19:40:20 Je li ovo možda protest osobe koja je upisivala tekst u oblačiće zato što je Srbija ispala na SP posle grupne faze?
|
vronski 2 |
Posted - 11/08/2010 : 17:01:42 Ako stvarno dobro pišeš možda i postanemo kolege u redakciji, od mene ćeš imati preporuku! :) |
vronski 2 |
Posted - 11/08/2010 : 10:59:13 Pa probaj ti da radiš makar pola sata u bilo kojoj redakciji i da napišeš barem pola teksta pa onda kritikuj druge... |
drakulloni |
Posted - 09/08/2010 : 21:47:05 quote: Originally posted by vronski 2
Ko normalan sa onim sranjem od AF epizoda posle broja 250 može biti zadovoljan?
Nisam lud da budem normalan
Ja sam crazy mother fucker i obozavam epizode posle 250-og broja
Ponosno klicem > ZIVEO ALAN FORD POSLE 250-OG BROJA Duh Alan Forda posle 250-og broja zivece vecno!
|
lwood |
Posted - 09/08/2010 : 20:20:38 ne znan ne kupujen,čisto me zanimalo |
vronski 2 |
Posted - 09/08/2010 : 20:12:50 Ko normalan sa onim sranjem od AF epizoda posle broja 250 može biti zadovoljan? |
lwood |
Posted - 09/08/2010 : 18:01:40 nisi zadovoljan? |
vronski 2 |
Posted - 09/08/2010 : 17:01:44 Naslov epizode najnovijeg Svetovog AF treba da ima jedno slovo J ispred i onda bi to bilo značenje i kvaliteta štampe i crteža i radnje u stripu!!! ;)) |
dejan borca |
Posted - 03/08/2010 : 17:25:31 uzeo sam danas novi af i bez obzira ko sta kaze ja mogu reci da je ovaj broj vidno bolje uradjen od prethodnih savrseno je kockast,nista nije ukrivo ostampano.napredak se vidi i ja sam zadovoljan kako sad izgleda |
drakulloni |
Posted - 03/08/2010 : 01:22:24 Ajde ajde Bobe, nije sve tako crno Dobra strana svega toga je sto svakog meseca mogu da uzmem Alan Forda na trafiKi, a to volim brate. Za ostala izdanja moram da se izcimam do Beograda,ili da narucujem.
A lepo si rekao na jednom drugom topiku, to mu dodje kao jeftina zabava-jeftin strip. E sad, stvarno za tih 120dindzi, moglo bi da izgleda malo bolje, barem kao onaj kvalitet koji su imali na pocetku.
Sta je tu je... Treba da posaljemo jos neki mejl , mozda se nesto i desi. |
mirzza |
Posted - 30/06/2010 : 10:13:30 Kakva je mogucnost da nabavim broj 81 koji sam fulao? Moze li iko pomoci, hvala unaprijed. |
velka031 |
Posted - 29/06/2010 : 13:39:31 Nije kvalitet tih priča nije Svet kriv, ali samo naprijed, Alan Ford je Alan Ford, a i cijena je da ne može biti bolja... |
drakulloni |
Posted - 22/06/2010 : 22:25:50 Procitao sam i "Mrvice"
Najveci utisak ostavila su dva kvazi mafijasa, pogotovu onaj nizi. Malo me podseca na one likove iz crtanog filma sa Duskom Dugouskom...
http://www.youtube.com/watch?v=M91fbYHO8pY
A tu je i odlicna fora kad prolaze pored neke poslasticarnice. Tamo stoji veliki natpis "Nudimo sve vrste poslastica + dijabetis" |
drakulloni |
Posted - 04/06/2010 : 03:25:48 Procitah i "Osveta" br 82.
Negde tamo do 20 stranice stampa je uzsno mutna (nista novo, ali postaje smesno), da bi posle kranulo na bolje. dok kod novog broja "Mrvice" obrnuta situacija prvo je sve OK, a pred kraj muljava...
Nego, super je ova epizoda, "Osveta". Tobija se bacio na snimanje filmova, pa cima starog prijatelja da ulozi kintu u taj njegov projekat. Film o zombijima koji jedu druge zombije A ko je to vise upucen u istoriju kinematografije, nego NO.1. Tako ce te u ovom broju saznati kako je to "stvarno" nastala deveta umetnost.
Pored toga, ponovo se susrecemo sa "nja-nja-njoizmom", te pricom o masovnoj manipulaciji, uticaju pomodarstva, hipnozi...
Odlicno, kao i uvek |
drakulloni |
Posted - 06/04/2010 : 22:14:27 Na pasjoj vrucini
U "svetu" nista novo I dalje brljave sa stampom, ali su barem zadnje epizode prave "alanfordofske" I to me bas raduje
Jutros uzimam pljuge. Snimim i AF. Odlicno Dodjem na pos'o, pa bacim pogled, a sta drugo Prelistam prvih par stranica i naletim na foru Gradski oci a.k.a. tri praseta, smisljaju kako da padne sneg. I kao nesto smisle, ali se ideja izjalovila. Gledaju oni kroz prozor...
Prase1 "Ali sneg se ne hvata" Prase2 "Topi se kao sneg na suncu" Prase3 "Kakvo cudo prirode"!
|
Bob Rok |
Posted - 06/03/2010 : 15:11:54 Inace, epizoda koja ide posle ove "Na pasjoj vrucini", jedna je od boljih |
drakulloni |
Posted - 06/03/2010 : 15:00:54 Ili ja mozda imam specifican smisao za humor
Pa evo, prva stvar koja epizodu cini zanimljivom jeste promena koncepta "clanovi grupe jure nekog negativca". Ovo je Bobova avantura.
Drugo, sam pocetak stripa Bob Rok, po ko zna koji put odluci da je vreme za promenu u njegovom zivotu, pa krene da trazi posao. Onda odnos ponude i potraznje pa "fantasticna" ponuda, koja ga natera da kaze "Da bih nesto zaradio, prvo moram da umrem"
Dalje sledi citav niz drustvenih slojeva, od pandura, preko agenata osiguranja, FBI, mafijasa, pa sve do obicne konobarice. Taj njihov medjusobni odnos, doveo me do suza
|
cronos six |
Posted - 05/03/2010 : 11:15:08 quote: Originally posted by Bob Rok
quote: Originally posted by drakulloni
Sto mu muka, kakva epizoda u najpozitvnijem mogucem smisli. "Pokajnik" je najbolja epizoda koja se pojavila u zadnje vreme. Pravi AF sa dosta sarkazma, apsurda... a o humoru da i ne govorim
Centralna figura je Bob. To je vec dovoljno za svaku preporuku, tako da obavezno procitajte ovu epizodu. Pecesljali su veliki deo sistema. Ovaj naslov je izasao 1996.god, a koliko je aktuelan prosudite sami.
Zanimljivo je da Borgisova verzija uopste nije smesna , ja citao... Ispade da novi brojevi nisu toliko glupi, koliko neki ne umeju da prevedu
bice da je tako bobe.svetov alan ford ima odlican prevod,dok je sve ostalo. |
Bob Rok |
Posted - 05/03/2010 : 10:34:01 quote: Originally posted by drakulloni
Sto mu muka, kakva epizoda u najpozitvnijem mogucem smisli. "Pokajnik" je najbolja epizoda koja se pojavila u zadnje vreme. Pravi AF sa dosta sarkazma, apsurda... a o humoru da i ne govorim
Centralna figura je Bob. To je vec dovoljno za svaku preporuku, tako da obavezno procitajte ovu epizodu. Pecesljali su veliki deo sistema. Ovaj naslov je izasao 1996.god, a koliko je aktuelan prosudite sami.
Zanimljivo je da Borgisova verzija uopste nije smesna , ja citao... Ispade da novi brojevi nisu toliko glupi, koliko neki ne umeju da prevedu |
drakulloni |
Posted - 05/03/2010 : 01:04:49 Sto mu muka, kakva epizoda u najpozitvnijem mogucem smisli. "Pokajnik" je najbolja epizoda koja se pojavila u zadnje vreme. Pravi AF sa dosta sarkazma, apsurda... a o humoru da i ne govorim
|
drakulloni |
Posted - 11/02/2010 : 14:52:35 xexxeexexe, odlicna epizoda Oblaci, pogotovu prva polovina.
Ali, nazalost, otisak je ko sa nekog fotokopir aparata. JBG.
Jel zna neko da li se i ranije pojavljivao Drveni Baron |
|
|