forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi za iznajmljivanje

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
anto Posted - 09/08/2008 : 14:08:07
Sticajem okolnosti otišao sam do Gradske Biblioteke, dečijeg odseka ( u Čačku živim ) i tamo sam na jednoj polici primetio razna tvrdokoričena izdanja Belog Puta, Dagde i System Comicsa. Ukupno ih je možda petnaestak, kao na primer kasta metabarona, izbacivač, crveni plašt, 300, ......Prvo što mi je palo na pamet i što sam rekao bibliotekarkama je da ovo štivo uopšte nije za decu, naročito Jodorowski koji extra scenarista ali za decu i njihovu psihu nije zdrav.Drugo, odmah sam uzeo par stipova ( kasta m. prva knjiga, izbacivača 1.knjiga i sin city 1.knjiga) i odoh kući da ih čitam.
Suština moje priče , je da bi bilo odlično da u svakom gradu u bibliotekama mogu da se iznajmljuju stripovi , posebno oni koji nisu jeftini, jer nije svako u situaciji da izdvoji na strip 1500 dinara ili više, a voli da pročita strip, a pri tom nije ludi kolekcionar.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 13/02/2011 : 18:43:03
Znam za još jedan slučaj gde su maznuli stripove iz jedne biblioteke (i to pozamašan broj) i prodaju ih na buvljaku u mestu do tog grada.I to po cenama tipa 100 - 300 dinara za solidno - perfektno očuvane albume BP,SC,VČ.
Ne pominjem detalje, jer sam se i ja "očešao" za neke albume igrom slučaja.
Ultras Posted - 13/02/2011 : 15:25:07
quote:
Originally posted by anto
@Ultras
Čoveče, vaši bibliotekari nisu normalni, pa to su sve pirati!!!!Kakvi šampioni, ha,ha.

Istina

Pitao sam zašto je to tako i jedna gospođa mi je rekla da "stripove nemaju gde da drže" a druga "da su imali ogroman izbor stripova ali je to neko maznuo"...

Što ne uze i ove pirate Dark Haus

Obi, blago vama

Obi-wan Posted - 13/02/2011 : 15:18:05
quote:

@Ultras
Čoveče, vaši bibliotekari nisu normalni, pa to su sve pirati!!!!Kakvi šampioni, ha,ha.

Koliko je Hrvatska ispred nas u ovom pogledu - tamo je u većini biblioteka izbor mnogostruko bogatiji, da ne kažem stostruko!!! Svaka im čast.A opet, ne možemo da kažemo da je to jer im je standard viši nego naš (jeste malo viši, ali ne u tolikoj meri),jednostavno je kod nas kultura, pa samim tim i strip kultura na najnižim granama.

Beli Manastir ima 10 000 stanovnika.
U knjižnici ima nekoliko stotina stripova (većinom novih) - skoro sva Fibrina izdanja, dosta Bookglobea itd...
O knjigama da i ne pričam - ima sve i sve su nova izdanja.
pacerdule Posted - 13/02/2011 : 14:33:46
Ja sam pokusao da skupim ljubitelje stripova u mom mestu i da napravimo neku vrstu strip kluba gde bi davali po 10e mesecno i da kupimo sve novo sto izadje.Ali skupio sam 5 ljudi kojima se svidja ideja ali 2 nisu mogla da izdvoje ni tih 10e jel nigde ne rade.
anto Posted - 13/02/2011 : 10:54:52
@Ultras

Koliko je Hrvatska ispred nas u ovom pogledu - tamo je u većini biblioteka izbor mnogostruko bogatiji, da ne kažem stostruko!!! Svaka im čast.A opet, ne možemo da kažemo da je to jer im je standard viši nego naš (jeste malo viši, ali ne u tolikoj meri),jednostavno je kod nas kultura, pa samim tim i strip kultura na najnižim granama.
masni Posted - 12/02/2011 : 23:39:49
Nisam ni probao da zavirim u biblioteke u Backoj Topoli I Subotici, da vidim ima li sta? Cak sta vise ni ne znam gde je ulaz u gradsku biblioteku u Subotici, znam gde je citaonica u Biblioteci, ali gde su knjige nemam pojma
Grujah. Posted - 12/02/2011 : 23:08:53
@Ultrasove slike:

Uhm... Ova prva knjiga Moebiusa. Jel to Smrt u sredini? Kakve veze ima Moebius sa Sandmanom?
Ultras Posted - 12/02/2011 : 22:35:25
quote:
Originally posted by pacerdule

Ali ti bar imas Trafiku u rodi.

Nije u Rodi, tu je Vulkan

pacerdule Posted - 12/02/2011 : 22:30:53
Ali ti bar imas Trafiku u rodi.
Ultras Posted - 12/02/2011 : 22:28:56
U Kragujevcu je izbor stripova u Biblioteci do jaja

Bukvalno:

Još 5-6 naslova i to je to
morrison Posted - 12/02/2011 : 22:16:20
quote:
Originally posted by KGB

a u mome gradu ne postoji ni jedna knjizara i ako ima skoro 250 000 stanovnika.

Hvala Bogu, promenilo se dosta toga nabolje. ;-)
pacerdule Posted - 12/02/2011 : 22:06:45
Danas sam se uclanio u Beogradu ali imaju samo nasi izdavaci.
Za GM neces se pokajati ja sam samo zbog toga isao, direktor mora da voli stripove:)

Ja zivim u malom mestu tako da mogu samo moju kolekciju da poklonim Biblioteci jel oni nemaju para da pokriju ni osnovne troskove.
anto Posted - 12/02/2011 : 21:39:07
hmmm, Gornji Milanovac mi je blizu, a i zet mi tamo radi (a i dosta mojih učenika putuje iz GM) - super informacija!!!!

Inače šta sam ja uradio protekle sedmice - otišao sam kod direktorke biblioteke i poneo je par ponuda koju su mi izdavači poslali, kao i neke albume iz sopstvene kolekcije koje su "masthevuše", i porazgovarao sa njom oko kupovine, ako ništa onda barem tih strip albuma koje svaka biblioteka mora da ima (kao što je recimo Tarzan i 2 od DW).Ona se složila i dala mi je svoj meil na koju će joj izdavači poslati ponude, a ostalo je da me kontaktira oko preporuke po meni obaveznih strip albuma - e sad, ovo vam sve kažem, jer svako od vas može da učini isto i u biblioteci svoga grada - da spoji direktora i izdavače i da ih malo animira na nabavku stripova, za početak barem onih koji se moraju imati u biblioteci.
pacerdule Posted - 12/02/2011 : 21:30:54
quote:

Sticajem okolnosti otišao sam do Gradske Biblioteke, dečijeg odseka ( u Čačku živim ) i tamo sam na jednoj polici primetio razna tvrdokoričena izdanja Belog Puta, Dagde i System Comicsa. Ukupno ih je možda petnaestak, kao na primer kasta metabarona, izbacivač, crveni plašt, 300, ......Prvo što mi je palo na pamet i što sam rekao bibliotekarkama je da ovo štivo uopšte nije za decu, naročito Jodorowski koji extra scenarista ali za decu i njihovu psihu nije zdrav.Drugo, odmah sam uzeo par stipova ( kasta m. prva knjiga, izbacivača 1.knjiga i sin city 1.knjiga) i odoh kući da ih čitam.
Suština moje priče , je da bi bilo odlično da u svakom gradu u bibliotekama mogu da se iznajmljuju stripovi , posebno oni koji nisu jeftini, jer nije svako u situaciji da izdvoji na strip 1500 dinara ili više, a voli da pročita strip, a pri tom nije ludi kolekcionar.

Ja sam bio u biblioteci u gornjem milanovcu i bio odusevljen koliku kolekciju stripova imaju, otprilike preko 300 strip albuma.Skoro sve imaju od belog puta, neka starija izdanja imaju cak i stripove od hrvackih izdavaca video sam Jeremiah, Torpeda cak imaju HR price sa divljeg zapada, nekoliko projeva Nathan Nevera..... U biblioteci u Aranjelovcu imaju par Dilan Doga od SC, Zagor od VC i par brojeva belog puta.
Man_of_Steel Posted - 31/08/2008 : 13:10:19
quote:

quote:
Originally posted by Pavel01

hahaha koja blesava ideja. hahaha, stripovi za iznajmljivanje! ovo je glupost stoljeca.

Pero, popij čašu mleka pa na spavanje

Eto šta se dešava kada se dete dohvati džointa...
anto Posted - 30/08/2008 : 22:20:59
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

... prokleti cacani... na vesala (ili u vojsku :p) da njima...

Da ti nije neki Čačanin skinuo žensku?
anto Posted - 30/08/2008 : 22:19:42
quote:
Originally posted by Pavel01

hahaha koja blesava ideja. hahaha, stripovi za iznajmljivanje! ovo je glupost stoljeca.

Pero, popij čašu mleka pa na spavanje
Duh_koji_hoda Posted - 30/08/2008 : 06:48:46
... prokleti cacani... na vesala (ili u vojsku :p) da njima...
Pavel01 Posted - 30/08/2008 : 02:55:48
DeeCay Posted - 11/08/2008 : 15:30:01
Uopće nije smiješno.
Ne moraju biti rijetki, glavno da ih ima. Momak misli da nova, skupa izdanja koja su po defaultu skupa. NE stari rijetki.
wiskey Posted - 11/08/2008 : 11:44:15
Stripovi za iznajmljivanje u knjižnicama i to još oni rijetki i skupi i još da se iznose? Ha, ha, ha, ha, itd... ha, ha...
supermark Posted - 09/08/2008 : 18:15:21
u zaprešiću ima hrpa stripova za posuđivanje ali dobro, ipak je to zaprešić
djukak Posted - 09/08/2008 : 16:51:50
Da, šteta što u knjižare u većim gradovima u RS i BiH ne dolaze stripovi libellusa i ostalih izdavača HC izdanja...
regar Posted - 09/08/2008 : 16:47:40
Mislim da u beogradskim najvecim bibliotekama (narodna i gradska) imas veliki izbor stripova, od dnevnikovih, pa do stripoteka. Samo nisam siguran da mogu da se iznose, mislim da mora da se citaju tamo u citaonicama
KGB Posted - 09/08/2008 : 16:20:35
a u mome gradu ne postoji ni jedna knjizara i ako ima skoro 250 000 stanovnoka,niti imas gde kupiti stripove osim na kiosku,a u gradskoj biblioteci ne znaju ni sta je strip.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000